Werknemers

Werknemers is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Werknemers en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Werknemers nieuws

Duitse glastuinbouw zoekt dringend bekwame werknemers

25-04-2019 - 0 reacties Het vinden van arbeidskrachten wordt een steeds grotere uitdaging voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in kasteelt. Een informatie-uitwisseling van twee bedrijven in Papenburg en vertegenwoordigers van het Zentralverband Gartenbau (ZVG) vond op 8 en 9 april plaats met de bedoeling de huidige situatie…


Bandenfabrikant CEAT wil Europa in

17-04-2019 - 0 reacties CEAT is een bandenproducent uit India, behorend tot de 30 grootste bandenfabrikanten ter wereld. Het verkoopt banden in Nederland via De Molen, Holland Tyre en Heuver. CEAT is onderdeel van een bedrijvengroep met meer dan $ 3,4 miljard omzet en 35.000 werknemers. In 2015 richtte het dochter CEAT Specialty Tyres op. Die produceert sinds 2017 radiale banden voor de landbouw.  Hoewel er al 126 radiale landbouwbanden zijn, naast 350 diagonaalbanden, werkt CEAT hard aan het uitbreiden van het programma. Op dit moment zijn er trekkerbanden in een Farmax R80-, een Farmax R70- en een Farmax…


3 op de 10 werknemers ervaart informatieovervloed

11-04-2019 - 0 reacties In 2018 kreeg 28 procent van alle 2,1 miljoen werknemers in Nederland op een werkdag zoveel informatie dat zij vaak of altijd moeite hadden om dit snel genoeg te verwerken. In 2014 was dat nog 25 procent.


Aspergeteler De Wit mag meer arbeidsmigranten huisvesten

29-03-2019 - 0 reacties MARIAHEIDE - Aspergeteler De Wit in Mariaheide mag van het college van burgemeester en wethouders meer arbeidsmigranten huisvesten bij het bedrijf aan de Wilsvoortweg. Er wonen er nu 40 en dat mag groeien naar 60 werknemers. Daarvoor gaat het bedrijf een nieuw pand neerzetten.


Kasgroeit lanceert nieuwe website

20-03-2019 - 0 reacties Kasgroeit heeft op 19 maart 2019 haar geheel vernieuwde website en huisstijl gelanceerd. Vanaf nu kunnen werkgevers en werknemers voor alle diensten van Kasgroeit terecht op één plek: www.kasgroeit.nl.


Grote vraag naar gemotiveerd personeel in de Bollensector blijft aanhouden

19-03-2019 - 0 reacties Arbeidsmigranten maar ook zij-instromers zijn de komende jaren belangrijke bronnen van werknemers voor de bloembollensector. Daarnaast kunnen werkgevers in de agrarische sector zich juist onderscheiden door meer moeite te doen om werknemers voor hun bedrijven te behouden. Dat bleek donderdag tijdens een…


Informatiebijeenkomst MKB Idee 2019

14-03-2019 - 0 reacties Bent u mkb'er en ervaart u belemmeringen bij het investeren in de kennis en vaardigheden van uw personeel? Wilt u weten welke mogelijkheden de regeling MKB Idee u biedt? Kom dan naar deze informatiebijeenkomst.Met MKB Idee wil het kabinet stimuleren dat u als mkb'er meer investeert in de scholing en ontwikkeling van uzelf en uw huidige of toekomstige werknemers.De mensen in uw bedrijf zijn namelijk één van de belangrijkste onderdelen van uw bedrijf. Het is erg belangrijk dat zij ook in de toekomst waardevol zijn. Dat is goed voor u, uw bedrijf en voor uw werknemers.


'Dutch Poultry Expo richt zich op pluimveehouder, meewerkend familielid en werknemer'

08-03-2019 - 0 reacties „Met Dutch Poultry Expo richten we ons op pluimveehouders, meewerkende familieleden en werknemers als bezoeker.” Dat zegt Lucas van ’t Hof, Head of Agriculture bij beursorganisator EasyFairs.


Vleesverwerker Van Loon Group in Son neemt deel Enkco in Holten over

28-02-2019 - 0 reacties SON - Vleesverwerker Van Loon Group in Son wil de vleesactiviteiten van Enkco Foodgroup overnemen. Enkco, met het hoofdkantoor in Holten, is specialist in koelverse en diepgevroren producten en telt circa honderd werknemers. Enkco wil doorgaan als producent van vegetarische en plantaardige vleesvervangers.


Westland maakt toch de weg vrij voor een tweede Polen-hotel

20-02-2019 - 1 reacties De gemeente Westland maakt toch de weg vrij voor een tweede 'Polen-hotel' in Maasdijk. Dat heeft een meerderheid van de raad besloten.
Het college van burgemeester en wethouders had eerder aangegeven de komst van een nieuw hotel voor arbeidsmigranten niet te zien zitten. Volgens het college wordt Maasdijk te veel belast omdat er al zo'n Polen-hotel zit en zou er meer spreiding moeten zijn.
Een meerderheid van de raad wil wel een nieuw hotel voor circa 250 mensen. De raadsleden wezen erop dat er de komende jaren onderdak gezocht moet worden voor zo'n 2000 buitenlandse werknemers in de regio. Ondernemers staan te springen om de extra arbeidskrachten.

Protesten
Zeker 150 inwoners van Maasdijk kwamen vanavond naar het gemeentehuis om te protesteren tegen de komst van een tweede hotel voor arbeidsmigranten. De inwoners zijn bang voor overlast en problemen.
De raadszaal bleek niet berekend op de massale belangstelling. Een groot aantal inwoners moest de vergadering daarom elders in het gemeentehuis volgen op een scherm, meldt Omroep West.


Vier Poolse werknemers bloembollenbedrijf Borst omgekomen in auto ongeval

11-02-2019 - 0 reacties OBDAM – De vier doden die aan het begin van de middag werden gevonden in een auto in het water aan de Berkmeerdijk in Obdam, zijn Polen die werkten bij bloembollenbedrijf Borst in diezelfde plaats. Het nieuws over hun dood heeft voor grote verslagenheid bij de collega’s gezorgd. Dat vertelt Ellie Borst, de echtgenote van de bedrijfseigenaar, aan NH Nieuws.

De vier, drie jonge mannen (een van 20 jaar, twee van 21 jaar) en een vrouw van 48 jaar, werkten daar sinds een maand. Het personeel was vandaag aan het werk toen het afschuwelijke nieuws doorsijpelde, zo doet de aangeslagen vrouw haar verhaal. De manager van het bedrijf en haar broer waren de eerste twee die door de politie op de hoogte werden gebracht en vervolgens zijn alle collega’s die aan het werk waren bij elkaar geroepen.

“Eigenlijk kende iedereen deze vier”, aldus Borst. “Het werd meteen doodstil. De verslagenheid is enorm.”

Direct is besloten om vanavond met het voltallige personeel bij elkaar te komen, vervolgt ze. Tijdens de bijeenkomst wordt iedereen bijgepraat en kunnen de collega’s onderling steun bij elkaar zoeken.

Waarschijnlijk lag het voertuig waarin de lichamen vanmiddag zijn gevonden al sinds vrijdagavond in het water. De slachtoffers zouden tot 23.00 uur hebben gewerkt en daarna met de auto richting een pension bij een camping in Zijdewind zijn gereden. Daar kwamen ze echter nooit aan.


Leegloop personeel in Britse vleesindustrie dreigt

09-02-2019 - 0 reacties De Britse vleesindustrie voorziet met de Brexit een enorm tekort aan personeel. Zeventig procent van de werknemers in de vleesindustrie in het Verenigd Koninkrijk komt nu uit andere EU-landen.


Ook VS duiken in omkoopzaak grondstoffenreuzen

08-02-2019 - 0 reacties Ook de Amerikaanse autoriteiten nemen de handel en wandel van ’s werelds grootste grondstoffenhandelaren in Brazilië onder de loep. Giganten als Trafigura, Vitol en Glencore worden verdacht van betrokkenheid bij het omkopen van werknemers van staatsoliebedrijf Petrobras. Openbaar aanklagers in Brazilië openden in december al een onderzoek naar de vermeende corruptie.


Leegloop personeel in Britse vleesindustrie dreigt

07-02-2019 - 0 reacties De Britse vleesindustrie voorziet met de Brexit een enorm tekort aan personeel. Zeventig procent van de werknemers in de vleesindustrie in het Verenigd Koninkrijk komt nu uit andere EU-landen.


Gevaarlijke Stoffen Innovatiefestival

07-02-2019 - 0 reacties Wilt u meer weten over praktische innovaties voor veilig werken met gevaarlijke stoffen? Kom dan op 14 maart naar het Gevaarlijke Stoffen Innovatiefestival in Utrecht.In Nederland heeft 1 op de 6 werknemers te maken met gevaarlijke stoffen tijdens het werk. Een belangrijke vraag is dan ook: hoe kan anno 2019 de veiligheid voor werknemers worden gewaarborgd?


Danish Crown gaat flink reorganiseren in het VK

31-01-2019 - 0 reacties Wegens tegenvallende jaarcijfers heeft Danish Crown ingezet op het besparen van €46,9 miljoen. Om deze besparing te realiseren gaat de vleesverwerker 300 tot 400 werknemers in het Verenigd Koninkrijk (VK) ontslaan.


Kasgroeit nodigt talent uit over te stappen naar glastuinbouw

30-01-2019 - 0 reacties Op initiatief van werknemers- en werkgeversorganisaties FNV, CNV, Plantum en Glastuinbouw Nederland gaat Kasgroeit zich meer richten op het bevorderen van de instroom van werknemers in de sector.


Handelsmissie naar de transport- en logistiekbeurs Logismed 2019 in Marokko

16-01-2019 - 0 reacties Bent u actief in de transport- en/of logistieke sector? En heeft u interesse om uit te breiden naar Marokko? Sluit u dan aan bij de handelsmissie en ga van 9 tot en met 11 april mee naar de internationale transport- en logistiekbeurs Logismed 2019 in Casablanca.De economische groei van Marokko bedroeg de afgelopen 10 jaar gemiddeld zo'n 4%. Het land is inmiddels uitgegroeid tot de 6e economie van Afrika. Met ruim 65.000 bedrijven en 170.000 werknemers speelt de transport- en logistieke sector een centrale rol in deze economische ontwikkeling.


Joskin reeds 50 jaar een begrip. Deel twee

12-01-2019 - 0 reacties Joskin in 50 jaar van 'n eenmans bedrijf naar een kleine 800 werknemers. Met ongeveer 56 ha. aan oppervlakte, verdeeld over vijf productielocaties, waarvan binnen enkele jaren 184.664 m2 gebruikt voor bebouwing en een jaaromzet van meer dan 100 miljoen euro aan machines die geleverd worden naar meer dan 60 landen wereldwijd. Er waren diverse stands waar de toeleveranciers hun waren hadden uitgestald. Familie Joskin en medewerkers op naar het 100-jarig bestaan.


5 belangrijke onderwerpen voor personeelsbeleid in 2019

09-01-2019 - 0 reacties Een nieuw jaar en daarmee ook nieuwe wetten, regelgeving, uitdagingen en trends. Evofenedex zet een paar belangrijke waarvan je op de hoogte moet zijn op een rij: Krapte op de arbeidsmarkt, duurzame inzetbaarheid, meldplicht buitenlandse werknemers, verwerking gezondheidsgegevens en vergoeding affectieschade bij een ongeval.