Werknemers

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Werknemers. Werknemers is een van de 15511 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Werknemers nieuws

‘Voedselfraude ligt op de loer vanwege kostendruk’

19-07-2019 - 0 reacties Er ligt te veel druk op werknemers in de voedselketen. Ze moeten tegen de laagst mogelijke kosten produceren. "Daardoor neemt het risico op voedselfraude toe", zegt fraude-expert Arun Chauhan op Food Navigator.


Landbouw niet 'sexy' voor Poolse arbeider

18-07-2019 - 0 reacties Het tekort aan arbeidsmigranten is voelbaar, zeker in de landbouw, de sector met het grootste aandeel werknemers uit Midden- en Oost-Nederland. Grote uitzendbureaus kunnen niet of nauwelijks aan de vraag van boeren voldoen en als we de prognoses mogen geloven wordt dat probleem komende jaren alleen maar groter.


Aspergeteler uit Brabant beboet voor uitbuiting personeel

14-06-2019 - 0 reacties Een aspergeteler uit Brabant krijgt een boete voor het uitbuiten van 23 buitenlandse werknemers.


Inval bij boerenbedrijf bij Zwolle om mestfraude

14-06-2019 - 0 reacties Ook heeft de politie vier mannen aangehouden. Bronnen melden aan NRC dat het gaat om werknemers van boerenbedrijf Jan Bakker, met hoofdkantoor in Hattemerbroek.


Asperges steken voor 55 cent per kilo

14-06-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Een aspergekweker in De Peel in Noord-Brabant heeft volgens de Inspectie SZW zijn 23 buitenlandse werknemers onderbetaald en onder slechte omstandigheden gehuisvest.


Trends in Nederland 2019

29-05-2019 - 0 reacties Trends in Nederland 2019 geeft antwoord op deze en nog veel meer vragen. Deze editie besteedt extra aandacht aan het gebruik van internet, de psychosociale arbeidsbelasting van werknemers en de ontwikkeling van onze economie.


Vleesfabriek Opmeer hervat de werkzaamheden

27-05-2019 - 0 reacties Vleesfabriek Slippens in Opmeer heeft de werkzaamheden weer volledig hervat. De fabriek was tijdelijk gesloten nadat er op maandag 17 mei in totaal zeventien werknemers onwel zijn geworden. Er moest één medewerker naar het ziekenhuis, waarop Inspectie SZW besloot de fabriek te sluiten.


Cateraars: lunch 'in principe vegetarisch' zorgt niet voor veel klachten

21-05-2019 - 0 reacties "Betutteling", "waanzin", "laat mensen zelf kiezen". Het zijn een paar van de reacties op sociale media op het voorstel van de gemeente Amsterdam om vegetarisch eten de norm te maken bij eigen evenementen. Twee jaar geleden was op het stadhuis in Utrecht zelfs een heuse "bitterballendiscussie". Houdt de kritiek aan als eenmaal geen vlees of vis meer wordt geserveerd?
De keuze van stadskantoor Utrecht om over te stappen naar overwegend vegetarisch voedsel is daar in ieder geval goed ontvangen, zegt een voorlichter van cateringbedrijf Albron. Dat hanteert bij lunches hetzelfde principe als in het voorstel van de gemeente Amsterdam: "De lunches zijn nu vegetarisch, tenzij om vlees of vis wordt gevraagd. We hebben de vraag eigenlijk omgedraaid."
De verandering is in januari 2019 ingevoerd en heeft nauwelijks tot kritiek geleid, zegt Albron. Ook in bedrijfsrestaurants waar alleen maar vegetarisch eten wordt aangeboden, zijn de reacties volgens de cateraar positief. "Er zijn vast wat mensen die nu vaker zelf wat meenemen, maar we horen vooral dat werknemers zich fitter en energieker voelen."
Bitterballengate
In 2017 ontstond bij de gemeente Utrecht nog een discussie over de bittergarnituur op het stadhuis. De Partij voor de Dieren stelde toen voor om bij alle bijeenkomsten van de gemeente voor minimaal de helft vegetarische en veganistische hapjes te serveren. De VVD was daar fel op tegen. De partij vond dat mensen zelf moesten kunnen bepalen wat ze wilden eten.
Niet overal kreeg het plan voldoende steun. Bij de gemeenten Nijmegen en Leeuwarden sneuvelde het voorstel om vegetarisch eten de norm te maken. In Leeuwarden vond het college van B&W vorig jaar dat de keuzevrijheid in het geding was.
De gemeenteraad van Amsterdam moet het besluit van het college nog goedkeuren, maar dat lijkt geen problemen op te leveren. Een woordvoerder van de gemeente verwacht na de invoering in januari volgend jaar niet veel negatieve reacties.
Bij de Universiteit Utrecht krijgen ze die wel af en toe. De lunches van de onderwijsinstelling zijn sinds maart vorig jaar standaard vegetarisch. Er zijn voor- en tegenstanders, zegt Merijn Smelt van de UU. "Veel mensen ondersteunen de stap, ook omdat het gaat om lunches die de universiteit betaalt. Er zijn echter ook mensen die vinden dat ze zelf moeten kunnen bepalen wat voor lunch ze eten."
'Op alle vlakken beter'
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) besloot vorig jaar november de overstap te maken. In de Hoftoren merken de werknemers geen verschil, stelt cateringbedrijf Compass Group. "Er is vaak wat meer weerstand als je producten vegetarisch noemt", zegt commercieel directeur Remco Kokkelink. "Daarom bedenken we vaak een passende naam."
De cateraar zegt dat de prijzen niet omhoog gaan als vlees en vis van het menu verdwijnen. Kokkelink: "Groenten zijn vaak zelfs goedkoper, dus eigenlijk is het op alle vlakken beter. Heel soms krijgen we daar nog de vraag wanneer er weer eens vlees of vis langskomt."
De cateringbedrijven verwachten dat er steeds meer vegetarisch eten in bedrijfsrestaurants en kantines komt te liggen. Cateringbedrijf Sodexo verkocht in 2018 bijna 20 procent meer vegetarisch eten dan in het jaar ervoor.


Uitbuiting Poolse werknemers dreef Radek B. tot wanhoopsdaad

16-05-2019 - 0 reacties Radek was de wanhoop nabij toen hij zichzelf in oktober vorig jaar op de wc in de Poolse ambassade in Den Haag opsloot en dreigde in brand te steken. Hij wilde aandacht voor de uitbuiting van Oost-Europese arbeidsmigranten.


Inspectie legt vleesfabriek stil wegens onwel worden werknemers

16-05-2019 - 0 reacties Verscheidene werknemers van Jos Slippens vleeswaren in Opmeer werden dinsdag onwel. De Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ) besloot woensdagmiddag de productie stil te leggen.


Vleeswarenfabriek Jos Slippens Opmeer ontruimd, medewerkers onwel

14-05-2019 - 0 reacties OPMEER - Een vleeswarenfabriek in Opmeer (Noord-Holland) is dinsdag ontruimd nadat verscheidene mensen onwel waren geraakt. Van de in totaal 80 werknemers voelden 17 zich niet lekker. Ook hadden ze ademhalingsproblemen.


Vleeswarenbedrijf ontruimd, dertien mensen onwel

14-05-2019 - 0 reacties Een vleeswarenbedrijf in Opmeer is ontruimd nadat 13 medewerkers onwel zijn geworden. Uit een eerste meting van de brandweer is gebleken dat er ergens CO2 lekt.
Bij het bedrijf werken meer dan 100 werknemers. Het gebouw wordt op dit moment gelucht, meldt NH Nieuws.
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio lijken de onwel geworden werknemers alweer op te knappen. "Ze worden nagekeken door het ambulancepersoneel. Iedereen is aanspreekbaar."


26-04-2019 - 0 reacties Voor buitenlandse werknemers wordt de kwaliteit van huisvesting een steeds belangrijker argument om bij een bedrijf te komen en te blijven werken. De huisvesting moet dan natuurlijk wel in orde zijn. Daarom heeft LTO Nederland samen met de aangesloten regionale LTO-organisaties, de gelieerde…


Duitse glastuinbouw zoekt dringend bekwame werknemers

25-04-2019 - 0 reacties Het vinden van arbeidskrachten wordt een steeds grotere uitdaging voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in kasteelt. Een informatie-uitwisseling van twee bedrijven in Papenburg en vertegenwoordigers van het Zentralverband Gartenbau (ZVG) vond op 8 en 9 april plaats met de bedoeling de huidige situatie…


Bandenfabrikant CEAT wil Europa in

17-04-2019 - 0 reacties CEAT is een bandenproducent uit India, behorend tot de 30 grootste bandenfabrikanten ter wereld. Het verkoopt banden in Nederland via De Molen, Holland Tyre en Heuver. CEAT is onderdeel van een bedrijvengroep met meer dan $ 3,4 miljard omzet en 35.000 werknemers. In 2015 richtte het dochter CEAT Specialty Tyres op. Die produceert sinds 2017 radiale banden voor de landbouw.  Hoewel er al 126 radiale landbouwbanden zijn, naast 350 diagonaalbanden, werkt CEAT hard aan het uitbreiden van het programma. Op dit moment zijn er trekkerbanden in een Farmax R80-, een Farmax R70- en een Farmax…


3 op de 10 werknemers ervaart informatieovervloed

11-04-2019 - 0 reacties In 2018 kreeg 28 procent van alle 2,1 miljoen werknemers in Nederland op een werkdag zoveel informatie dat zij vaak of altijd moeite hadden om dit snel genoeg te verwerken. In 2014 was dat nog 25 procent.


Aspergeteler De Wit mag meer arbeidsmigranten huisvesten

29-03-2019 - 0 reacties MARIAHEIDE - Aspergeteler De Wit in Mariaheide mag van het college van burgemeester en wethouders meer arbeidsmigranten huisvesten bij het bedrijf aan de Wilsvoortweg. Er wonen er nu 40 en dat mag groeien naar 60 werknemers. Daarvoor gaat het bedrijf een nieuw pand neerzetten.


Kasgroeit lanceert nieuwe website

20-03-2019 - 0 reacties Kasgroeit heeft op 19 maart 2019 haar geheel vernieuwde website en huisstijl gelanceerd. Vanaf nu kunnen werkgevers en werknemers voor alle diensten van Kasgroeit terecht op één plek: www.kasgroeit.nl.


Grote vraag naar gemotiveerd personeel in de Bollensector blijft aanhouden

19-03-2019 - 0 reacties Arbeidsmigranten maar ook zij-instromers zijn de komende jaren belangrijke bronnen van werknemers voor de bloembollensector. Daarnaast kunnen werkgevers in de agrarische sector zich juist onderscheiden door meer moeite te doen om werknemers voor hun bedrijven te behouden. Dat bleek donderdag tijdens een…


Informatiebijeenkomst MKB Idee 2019

14-03-2019 - 0 reacties Bent u mkb'er en ervaart u belemmeringen bij het investeren in de kennis en vaardigheden van uw personeel? Wilt u weten welke mogelijkheden de regeling MKB Idee u biedt? Kom dan naar deze informatiebijeenkomst.Met MKB Idee wil het kabinet stimuleren dat u als mkb'er meer investeert in de scholing en ontwikkeling van uzelf en uw huidige of toekomstige werknemers.De mensen in uw bedrijf zijn namelijk één van de belangrijkste onderdelen van uw bedrijf. Het is erg belangrijk dat zij ook in de toekomst waardevol zijn. Dat is goed voor u, uw bedrijf en voor uw werknemers.