Werknemers

Werknemers is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Werknemers en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Werknemers nieuws

Westland maakt toch de weg vrij voor een tweede Polen-hotel

20-02-2019 - 1 reacties De gemeente Westland maakt toch de weg vrij voor een tweede 'Polen-hotel' in Maasdijk. Dat heeft een meerderheid van de raad besloten.
Het college van burgemeester en wethouders had eerder aangegeven de komst van een nieuw hotel voor arbeidsmigranten niet te zien zitten. Volgens het college wordt Maasdijk te veel belast omdat er al zo'n Polen-hotel zit en zou er meer spreiding moeten zijn.
Een meerderheid van de raad wil wel een nieuw hotel voor circa 250 mensen. De raadsleden wezen erop dat er de komende jaren onderdak gezocht moet worden voor zo'n 2000 buitenlandse werknemers in de regio. Ondernemers staan te springen om de extra arbeidskrachten.

Protesten
Zeker 150 inwoners van Maasdijk kwamen vanavond naar het gemeentehuis om te protesteren tegen de komst van een tweede hotel voor arbeidsmigranten. De inwoners zijn bang voor overlast en problemen.
De raadszaal bleek niet berekend op de massale belangstelling. Een groot aantal inwoners moest de vergadering daarom elders in het gemeentehuis volgen op een scherm, meldt Omroep West.


Vier Poolse werknemers bloembollenbedrijf Borst omgekomen in auto ongeval

11-02-2019 - 0 reacties OBDAM – De vier doden die aan het begin van de middag werden gevonden in een auto in het water aan de Berkmeerdijk in Obdam, zijn Polen die werkten bij bloembollenbedrijf Borst in diezelfde plaats. Het nieuws over hun dood heeft voor grote verslagenheid bij de collega’s gezorgd. Dat vertelt Ellie Borst, de echtgenote van de bedrijfseigenaar, aan NH Nieuws.

De vier, drie jonge mannen (een van 20 jaar, twee van 21 jaar) en een vrouw van 48 jaar, werkten daar sinds een maand. Het personeel was vandaag aan het werk toen het afschuwelijke nieuws doorsijpelde, zo doet de aangeslagen vrouw haar verhaal. De manager van het bedrijf en haar broer waren de eerste twee die door de politie op de hoogte werden gebracht en vervolgens zijn alle collega’s die aan het werk waren bij elkaar geroepen.

“Eigenlijk kende iedereen deze vier”, aldus Borst. “Het werd meteen doodstil. De verslagenheid is enorm.”

Direct is besloten om vanavond met het voltallige personeel bij elkaar te komen, vervolgt ze. Tijdens de bijeenkomst wordt iedereen bijgepraat en kunnen de collega’s onderling steun bij elkaar zoeken.

Waarschijnlijk lag het voertuig waarin de lichamen vanmiddag zijn gevonden al sinds vrijdagavond in het water. De slachtoffers zouden tot 23.00 uur hebben gewerkt en daarna met de auto richting een pension bij een camping in Zijdewind zijn gereden. Daar kwamen ze echter nooit aan.


Leegloop personeel in Britse vleesindustrie dreigt

09-02-2019 - 0 reacties De Britse vleesindustrie voorziet met de Brexit een enorm tekort aan personeel. Zeventig procent van de werknemers in de vleesindustrie in het Verenigd Koninkrijk komt nu uit andere EU-landen.


Ook VS duiken in omkoopzaak grondstoffenreuzen

08-02-2019 - 0 reacties Ook de Amerikaanse autoriteiten nemen de handel en wandel van ’s werelds grootste grondstoffenhandelaren in Brazilië onder de loep. Giganten als Trafigura, Vitol en Glencore worden verdacht van betrokkenheid bij het omkopen van werknemers van staatsoliebedrijf Petrobras. Openbaar aanklagers in Brazilië openden in december al een onderzoek naar de vermeende corruptie.


Leegloop personeel in Britse vleesindustrie dreigt

07-02-2019 - 0 reacties De Britse vleesindustrie voorziet met de Brexit een enorm tekort aan personeel. Zeventig procent van de werknemers in de vleesindustrie in het Verenigd Koninkrijk komt nu uit andere EU-landen.


Gevaarlijke Stoffen Innovatiefestival

07-02-2019 - 0 reacties Wilt u meer weten over praktische innovaties voor veilig werken met gevaarlijke stoffen? Kom dan op 14 maart naar het Gevaarlijke Stoffen Innovatiefestival in Utrecht.In Nederland heeft 1 op de 6 werknemers te maken met gevaarlijke stoffen tijdens het werk. Een belangrijke vraag is dan ook: hoe kan anno 2019 de veiligheid voor werknemers worden gewaarborgd?


Danish Crown gaat flink reorganiseren in het VK

31-01-2019 - 0 reacties Wegens tegenvallende jaarcijfers heeft Danish Crown ingezet op het besparen van €46,9 miljoen. Om deze besparing te realiseren gaat de vleesverwerker 300 tot 400 werknemers in het Verenigd Koninkrijk (VK) ontslaan.


Kasgroeit nodigt talent uit over te stappen naar glastuinbouw

30-01-2019 - 0 reacties Op initiatief van werknemers- en werkgeversorganisaties FNV, CNV, Plantum en Glastuinbouw Nederland gaat Kasgroeit zich meer richten op het bevorderen van de instroom van werknemers in de sector.


Handelsmissie naar de transport- en logistiekbeurs Logismed 2019 in Marokko

16-01-2019 - 0 reacties Bent u actief in de transport- en/of logistieke sector? En heeft u interesse om uit te breiden naar Marokko? Sluit u dan aan bij de handelsmissie en ga van 9 tot en met 11 april mee naar de internationale transport- en logistiekbeurs Logismed 2019 in Casablanca.De economische groei van Marokko bedroeg de afgelopen 10 jaar gemiddeld zo'n 4%. Het land is inmiddels uitgegroeid tot de 6e economie van Afrika. Met ruim 65.000 bedrijven en 170.000 werknemers speelt de transport- en logistieke sector een centrale rol in deze economische ontwikkeling.


Joskin reeds 50 jaar een begrip. Deel twee

12-01-2019 - 0 reacties Joskin in 50 jaar van 'n eenmans bedrijf naar een kleine 800 werknemers. Met ongeveer 56 ha. aan oppervlakte, verdeeld over vijf productielocaties, waarvan binnen enkele jaren 184.664 m2 gebruikt voor bebouwing en een jaaromzet van meer dan 100 miljoen euro aan machines die geleverd worden naar meer dan 60 landen wereldwijd. Er waren diverse stands waar de toeleveranciers hun waren hadden uitgestald. Familie Joskin en medewerkers op naar het 100-jarig bestaan.


5 belangrijke onderwerpen voor personeelsbeleid in 2019

09-01-2019 - 0 reacties Een nieuw jaar en daarmee ook nieuwe wetten, regelgeving, uitdagingen en trends. Evofenedex zet een paar belangrijke waarvan je op de hoogte moet zijn op een rij: Krapte op de arbeidsmarkt, duurzame inzetbaarheid, meldplicht buitenlandse werknemers, verwerking gezondheidsgegevens en vergoeding affectieschade bij een ongeval.


Biologische frietwinkel Dapp in Zwolle sluit na twee jaar alweer de deuren

03-01-2019 - 0 reacties De biologische frietwinkel Dapp uit Zwolle sluit na twee jaar alweer de deuren. "Met pijn en moeite", vertelt één van de werknemers.


Kweker Hartman in Sexbierum schrapt helft van de banen: meer dan vijftig ontslagen

20-12-2018 - 0 reacties Glastuinbouwer A.C. Hartman in Sexbierum heeft het ontslag van de helft van zijn vaste arbeidskrachten aangekondigd. Het gaat om 57 van de 110 werknemers.


Bollenacademie brengt Engelstalige boeken uit over broei van tulpen en lelies

17-12-2018 - 0 reacties Stichting Bollenacademie heeft twee Engelstalige boeken uitgebracht: Forcing Tulips over de broei van tulpen en Forcing Lilies over de broei van lelies. Met deze Engelse boeken kunnen buitenlandse werknemers op Nederlandse broeierijbedrijven nu ook over actuele kennis beschikken.


Wie gaat deze mooie uitdaging aan?

09-12-2018 - 0 reacties Wij zijn een loon- & akkerbouwbedrijf in de provincie Saskatchewan in Canada. Wij verzorgen loonwerk voor de melk- en rundveeindustrie en zijn op zoek naar loonwerkers die ons willen komen helpen voor het hakselseizoen 2019. We zoeken werknemers voor de volgende periode: 15 juli tot 1 november. Functie-eisen:- tussen de 18 en 29 jaar- in het bezit van een Nederlands paspoort & B-rijbewijs- het kunnen overhandigen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)- goede beheersing van de Engelse taal (spraak)


Hulplijn moet arbeidsomstandigheden op palmolieplantage verbeteren

08-11-2018 - 0 reacties Nestlé gaat samen met Sime Darby Plantation een hulplijn inzetten voor werknemers van palmolieplantages in Maleisië.


Schmotzer draagt het productgebied schoffeltechniek over aan AMAZONE

25-10-2018 - 0 reacties Het bedrijf Maschinenfabrik Schmotzer GmbH draagt met ingang van 1-1-2019 het productgebied schoffeltechniek over aan de Amazone-groep. AMAZONE breidt zijn productportfolio als fabrikant van landbouw-, tuin- en parkmachines uit met de overname van de schoffeltechniek. De productie van de schoffelmachines blijft op de locatie in Bad Windsheim. Alle werknemers worden overgenomen door het nieuwe bedrijf Schmotzer Hacktechnik GmbH & Co. KG, een 100% dochteronderneming van de Amazone-Groep. De Fa. Schmotzer Hacktechnik zal alle verkoop- en klantenservice activiteiten zelfstandig onder eigen beheer…


Aantal werknemers agrarische en groene sectoren groeit

24-10-2018 - 0 reacties Het aantal werknemers in de agrarische en groene sectoren de afgelopen twee jaar is toegenomen Ook voor de toekomst verwachten vrijwel alle sectoren een groei. Gezien over de sectoren als geheel hebben veel werknemers een vast contract en is de uitstroom beperkt.


Geen tijd meer om te lunchen, slecht voor je verzadigingsgevoel

22-10-2018 - 0 reacties Een uitgebreide lunchpauze van 30 minuten voor wie werkt, zit er amper meer in. Britten besteden iets meer dan een kwartier aan de lunchpauze. In Australië slaat 1 op de 10 werknemers de lunch zelfs helemaal over en maar liefst 80% van de Amerikanen werkt de lunch in een kwartiertje weg achter het bureau. Lunchen-tijdens-andere-bezigheden lijkt aan de winnende hand. Ook Nederlandse kinderen lijden onder de trend. Te snel eten, is ongezond vertelt het Voedingscentrum.


Florensis Kenia viert 20-jarig bestaan met eerste paal naar de toekomst

05-10-2018 - 0 reacties Florensis Kenia bestaat 20 jaar en dat is afgelopen weekend groots gevierd met al haar werknemers in Kenia. Het feest was het startschot voor de nieuwbouw van een Elite kas om klaar te staan voor een duurzame toekomst en een structureel hoog kwaliteitsniveau.