Werk

Werk nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Werk nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Werk nieuws

Maximaal Fendt met Fendt Katana, Fendt Tigo en Fendt 724

26-05-2019 - 0 reacties Een complete Fendt set aan het werk bij Loon-verhuurbedrijf Th. Schuurman & Zn., te weten een Fendt Katana, een Fendt Tigo en een Fendt 724. 


Supermarkt aast op lokale producten

23-05-2019 - 0 reacties Supermarktondernemer Mark Mudde wil werk maken van lokale producten in het winkelschap. Hij deelde zijn visie maandag op de bijeenkomst Meet & Match in Zoelen. Daar brachten een dertigtal boeren en tuinders hun streekproducten aan de man.


Fendt 1050 Vario ProfiPlus in het zwart

21-05-2019 - 0 reacties Onlangs afgeleverd door Martien Visser Mechanisatie, het paradepaardje van Fendt: een nieuwe Fendt 1050 Vario ProfiPlus in het zwart. Deze zwarte Fendt 1050 is uitgevoerd in de ProfiPlus-configuratie en is voorzien van alle denkbare opties die voor de Fendt 1000-serie beschikbaar zijn. Deze krachtpatser gaat voornamelijk ingezet worden voor de kilver- en dozerbak en een zesrijige maisbek. Deze prachtige Fendt 1050 vervangt een Fendt 936 rupstrekker en zal ook voor ander werk gebruikt worden zoals voor de opraapwagen. Martien Visser Mechanisatie wenst de nieuwe eigenaar ontzettend veel succes…


Nieuw melksysteem: Dit scheelt ons drie uur werk op een dag

20-05-2019 - 12 reacties Melkveebedrijf Mennik in Emmen werkt sinds april met Het nieuwe melken. Het nieuwe melksysteem maakt het werk sneller en lichter.


Met vers voedsel val je af, eten waar veel werk in zit kan dik maken

18-05-2019 - 0 reacties Die nieuwe waarheid zingt sinds een paar dagen rond in de media. Volksgezondheidsprofessor Jaap Seidell was naar de studio van Nieuwsuur gehaald om uit te leggen dat we niet dik worden van vet, suiker, zout, maar van 'ultra bewerkt 'voedsel. Hóe precies is de volgende vraag, maar dàt zulk 'fabrieksvoer' de grote aanjager van de wereldwijde obesitasepidemie is, is nu bewezen door een experiment van fysioloog en onderzoekscoryfee Kevin D. Hall.


Record aan CO2 in de atmosfeer: ‘Dit is geen flauwekul, er is werk aan de winkel’

14-05-2019 - 0 reacties Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid was er wereldwijd zo'n hoge CO2-concentratie in de atmosfeer als nu. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het gezaghebbende Mauna Loa Observatorium op Hawaii. „Ik schrik hier niet van. Ieder jaar vullen wij de atmosfeer met een beetje meer CO2 door onze uitstoot.’’


Schouten: 'Meer macht voor de boer'

13-05-2019 - 0 reacties Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) gaat er werk van maken boeren en tuinders meer macht in de keten te geven. Dat zegt ze in een interview met het Financieele Dagblad. Na de zogenaamde 'status quo', mogen de primaire producenten afspraken maken en samen optrekken tegen oneerlijke handelspraktijken.


Krone Big M450 en broertje Big M420 aan het werk

12-05-2019 - 0 reacties Loonbedrijf Jansen Heeten BV aan het grasmaaien met Krone Big M450 en broertje Big M420.


Nieuwe Krone BiG X 580 bij Loonbedrijf Houbraken Bergeijk in het eerste gras

11-05-2019 - 0 reacties Na het eerste maisseizoen nu in het werk in het eerste gras van 2019 Met 460 pk ECOPower en de bekende VariStream geveerde gewasstroom is dat geen probleem.Afvoer met de KRONE ZX 470 GL dubbeldoelwagens  Unieke machine in gras door: -        6 voorperswalsen= gelijkmatige invoer  -        VariStream geveerde gewasstroom= verwerkt zonder piekbelasting de hopen in het zwad  -        MaxFlow hakseltrommel met de messen onder de meshouders en daardoor ca 30% meer ruimte onder de messen= lang hakselen kost zo minder vermogen !  -        De machine is uitgerust…


Nieuwe Ferrari plantmachine voor Patrick van Benschop

11-05-2019 - 0 reacties Patrick van Benschop uit Waarland aan het werk met de nieuwe Ferrari plantmachine, geleverd door Marten Hulzebos Agri Evolution uit Andijk. De 6-rijige machine is volledig automatisch werkend. O.a. prima geschikt voor kool- en knolselderijplanten. Het enige handwerk wat er nog is, is het inleggen van de trays met plantjes. De machine loopt zowel voor als achter op instelbare loopwielen. Dit zorgt o.a. voor een vlakke ondergrond waarin de planten stabiel en vast komen te staan. Voor verdere info: Marten Hulzebos 06-22945471.  


FrieslandCampina ondertekent klimaatoproep

10-05-2019 - 5 reacties FrieslandCampina heeft een oproep ondertekend, waarin bedrijven de Europese regeringsleiders vragen om werk te maken van het klimaatbeleid.


FrieslandCampina wil steviger Europees klimaatbeleid

08-05-2019 - 45 reacties

Originele beschrijving

Schumacher heeft oproep gedaan aan de Europese regeringsleiders om werk te maken van klimaatbeleid.


Het nut van computerspelletjes

08-05-2019 - 1 reacties Als de John Deere 6130 R met de Vaia NL/18 kipwagen en het transportbandje de Vicon kunstmeststrooier, gekoppeld aan de John Deere 6145 R, heeft gevuld begint het grote werk. Met enkele kabels en extra schermen in de cabine begint het spelletje wat GPS en afstelling heet. Na wat toetsen bediend te hebben beweegt het stuur en daarna gaat bijna alles automatisch en kaarsrecht.


Phytophthora: laat u dit jaar niet verrassen.

06-05-2019 - 0 reacties Voorkom extra werk en kosten. Een jong aardappelgewas is kwetsbaar. Door de snelle groei van het blad en de stengels is het gewas gevoelig en kan Phytophthora zich zeer snel uitbreiden. Een product dat meegroeit met het nieuwe loof kan dit voorkomen.


Voorzitter John Spithoven van STAF stopt ermee

06-05-2019 - 0 reacties John Spithoven legt zijn functie als voorzitter van Stichting Agri Facts (STAF) neer. De toenemende hoeveelheid werk voor de feitencheckorganisatie kan hij niet meer combineren met zijn gezin, melkveebedrijf en de diverse andere functies die hij heeft.


Voorzitter John Spithoven van STAF stopt ermee

06-05-2019 - 0 reacties John Spithoven legt zijn functie als voorzitter van Stichting Agri Facts (STAF) neer. De toenemende hoeveelheid werk voor de feitencheckorganisatie kan hij niet meer combineren met zijn gezin, melkveebedrijf en de diverse andere functies die hij heeft.


Voorzitter John Spithoven van STAF stopt ermee

06-05-2019 - 0 reacties John Spithoven legt zijn functie als voorzitter van Stichting Agri Facts (STAF) neer. De toenemende hoeveelheid werk voor de feitencheckorganisatie kan hij niet meer combineren met zijn gezin, melkveebedrijf en de diverse andere functies die hij heeft.


Nieuwe Krone BiG X 680 bij Ploegmakers in de Rips

05-05-2019 - 0 reacties Na eerst 3 seizoenen met het Krone  prototype te hebben gereden, is dan nu de nieuwe Krone BiG X 680 gearriveerd Hier aan het werk eerste snede met ca 35% ds Met 500 pk ECOPower en de bekende VariStream geveerde gewasstroom is dat geen probleem  Krone  BiG X 680:  Uitgerust met de nieuwe Liebherr motoren -        Liebherr 16,16 ltr V8 motor -        662 pk XPower -        Capaciteit zat in het gras met slechts 1.750 motortoeren en 500 pk EcoPower -        EcoPower tbv brandstofbesparing en toch maximale blaascapaciteit  Unieke…


Prestigieuze prijs voor jonge natuurhoeders

03-05-2019 - 0 reacties Drie jonge natuurbeschermers ontvangen vrijdagmiddag in Burgers’ Zoo in Arnhem een Future for Nature Award voor hun werk. Dat maakten de initiatiefnemers Stichting Future for Nature en dierentuin Burgers’ Zoo bekend. Aan deze internationale prijs ter aanmoediging van jonge natuurbeschermers is 50.000 euro verbonden.


Glyfosaat is veilig herhaalt milieuagentschap in de VS

02-05-2019 - 0 reacties Tweemaal is Bayer reeds in het ongelijk gesteld tijdens rechtszaken aangespannen door gebruikers van glyfosaat die lijden aan kanker. De Duitse chemiereus blijft verdedigen dat de onkruidverdelger veilig is. Veel mensen hebben daar nu hun twijfels bij, getuige de 13.400 soortgelijke rechtszaken in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse milieuagentschap (EPA) laat daarom verstaan dat het zijn werk goed heeft gedaan: “We blijven bij onze eerdere vaststelling dat het meest gebruikte herbicide ter wereld niet kankerverwekkend is. Onze wetenschappelijke analyse van de gezondheidsrisico’s ligt in lijn met de beoordeling door overheidsagentschappen in andere landen.”