Werk

Werk is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Werk en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Werk nieuws

DAW: Meer boeren maken werk van schoon water

20-03-2019 - 0 reacties Steeds meer boeren en tuinders werken aan schoon en voldoende zoetwater en goed bodembeheer. 15.000 boeren zijn aangesloten bij waterprojecten. Dat blijkt uit het jaarverslag Delta Agrarisch Waterbeheer, een initiatief van LTO Nederland.


Melkveehouderij maakt werk van schoon water

18-03-2019 - 0 reacties Vooral in de melkveehouderij nam vorig jaar het aantal projecten in kader van Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) fors toe. In totaal lopen er nu 160 projecten in de melkveehouderij, 88 in de akkerbouw, 21 in de bloembollenteelt en elf in de fruitteelt.


Prijs voor In Ovo

17-03-2019 - 0 reacties Tijdens de CFIA Expo in het Franse Rennes is In Ovo onderscheiden met een Food Heroes Awards, een onderscheiding voor bedrijven die op een bijzondere manier werk maken van het terugdringen van de voedselverspilling in de primaire sector.


Functies glastuinbouw in beeld op werkpleinen Kom in de Kas

16-03-2019 - 0 reacties In samenwerking met Kasgroeit zijn er tijdens Kom in de Kas op 6 en 7 april in tien regio’s werkpleinen ingericht met informatie over werken in de glastuinbouw en beschikbare functies in de regio. Om de bezoekers van Kom in de Kas een indruk te geven van het werk in de glastuinbouw, worden er op beeldschermen verschillende Functies in beeld gebracht.


"Bulgaren uitgebuit in komkommerkassen"

15-03-2019 - 0 reacties Tholen - Vier Bulgaren die eind 2015 naar Nederland vertrokken in de hoop op een betere financiële toekomst, kwamen van de regen in de drup, zo blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Amsterdam. Tussen 1 januari 2016 tot en met 2 maart 2016 werden zij overdag aan het werk gezet in een Almeerse…


Nederland moet als rijk land meer werk maken van klimaatplannen

14-03-2019 - 0 reacties Nederland kan er niet meer omheen. Ons land moet stevig aan de bak om de klimaatdoelstellingen te halen.


In de spiegel: Jacco en Dennis van Wieringen

14-03-2019 - 0 reacties Het duurzame moet wel werkbaar blijven en niet doorslaan. Wij zijn bewuste ondernemers, die onze mensen bijvoorbeeld voorzien van e-bikes om op hun werk verder dan 10 kilometer van hun huisvesting te brengen. En wij proberen ook steeds meer papierloos te werken.


Kaasboer Daan bij de beste vijf van Nederland: "Het is de kroon op ons werk"

13-03-2019 - 0 reacties Alkmaar is wereldberoemd om zijn kaas. Het is dan ook niet vreemd dat een Alkmaarse kaasboer is genomineerd als een van de beste van Nederland. Daan Blankendaal, die al zeventien jaar met zijn vrouw Jolanda een winkel runt, is de gelukkige. "Dit is voor ons de kroon op het werk. Echt een beloning."


500ste Amazone UX in Nederland

09-03-2019 - 0 reacties Kamps de Wild B.V. en haar dealer de Vries Mechanisatie, Beilen, hebben de 500ste Amazone UX getrokken veldspuit in Nederland afgeleverd. Maatschap Sikken, de trotse nieuwe eigenaar van de jubileummachine, is klaar om aan het werk te gaan op het akkerbouwbedrijf in Nieuw-Weerdinge, Drenthe.Bij deze officiële en feestelijke overdracht waren aanwezig (v.l.n.r.) Henk Sikken, Reinhold Schirmbeck, exportmanager Amazone, Jan Sikken, Marc Slootman, verkoopleider Amazone bij Kamps de Wild en Andre Koskamp, vertegenwoordiger bij de Vries Mechanisatie. Zoals Maatschap Sikken omschreef: “Na…


Met duimstok en thermometer 'Op weg naar Topkuil'

07-03-2019 - 0 reacties Het grasseizoen is van start. Melkvee.nl volgt in aanloop naar de Topkuilcompetitie van 2019 twee oud-finalisten. Een daarvan is finalist van 2016, Frans ten Dam uit Beckum (OV). Hoe gaat hij te werk om opnieuw een Topkuil te realiseren?


Meer werk met minder mensen door procesautomatisering

06-03-2019 - 0 reacties KENNISPARTNER - Dat het lastig is om technische professionals te vinden is inmiddels geen nieuws meer. Werkgevers in de technische sector vissen allemaal in dezelfde, vaak kleine vijver. Volgens de ROVC TechBarometer was dit afgelopen jaar zelfs de grootste ergernis van bedrijven.


Rutte: 'Boer moet voorbeeld nemen aan mij'

06-03-2019 - 18 reacties Echt? 😄

Originele beschrijving

'Boeren die vinden dat ze in een hoek worden gezet, moeten een voorbeeld nemen aan mij. Als ik alle kritiek persoonlijk aantrok, kon ik dit werk niet doen', zo zei minister-president Mark Rutte dinsdag 5 maart op de Aeres Hogeschool in Dronten.


Rutte: 'Boer moet voorbeeld nemen aan mij'

06-03-2019 - 0 reacties 'Boeren die vinden dat ze in een hoek worden gezet, moeten een voorbeeld nemen aan mij. Als ik alle kritiek persoonlijk aantrok, kon ik dit werk niet doen', zo zei minister-president Mark Rutte dinsdag 5 maart op de Aeres Hogeschool in Dronten.


Nertsenfokkers laten lege stallen en miljoenenomzet achter

02-03-2019 - 0 reacties Nederlanders dragen het liever niet, maar toch is ons land een van de drie grootste leveranciers van nertsenbont. Nog vier jaar, en dan verdwijnt de volledige sector in Nederland en moeten de pelsdierhouders op zoek naar ander werk. In Noord-Brabant maken ze zich steeds meer zorgen over lege megastallen en werkloze nerts-experts.


Samen met winnaar Adriaan Bregman ‘op weg naar Topkuil’

01-03-2019 - 1 reacties Het grasseizoen is van start. Melkvee.nl volgt in aanloop naar de Topkuilcompetitie van 2019 twee oud-finalisten. Eén daarvan is de Topkuilwinnaar van 2018, Adriaan Bregman uit Rasquert (GR). Hoe gaat hij te werk om opnieuw een Topkuil te realiseren?


Mestseizoen kent vliegende start

23-02-2019 - 0 reacties Het uitrijden van drijfmest is zaterdag 16 februari vlot gestart, waarbij het droge en zonnige weer heeft geholpen. Ondanks dat er recent enkele mindere dagen waren, gaat het werk op de overwegend droge percelen onverminderd door.


Mestseizoen kent een vliegende start

23-02-2019 - 0 reacties Het uitrijden van drijfmest is vlot van start gegaan op 16 februari. Droog en zonnig weer heeft daarbij geholpen. Ondanks enkele mindere dagen gaat het werk onverminderd door op de overwegend droge percelen.


Wormen en schimmels voeden planten kwekerij Kapteijns

19-02-2019 - 0 reacties Plantenkwekerij Kapteijns uit Den Bosch wint hij deze maand de Agrofoodpluim van provincie Noord-Brabant. Die krijgt het bedrijf omdat het zo min mogelijk kunstmest gebruikt. Dat kan volgens eigenaar Piet-Hein Kapteijns omdat wormen en schimmels het werk doen.


Wormen en schimmels voeden plantenkwekerij Kapteijns

19-02-2019 - 0 reacties Plantenkwekerij Kapteijns uit Den Bosch wint hij deze maand de Agrofoodpluim van provincie Noord-Brabant. Die krijgt het bedrijf omdat het zo min mogelijk kunstmest gebruikt. Dat kan volgens eigenaar Piet-Hein Kapteijns omdat wormen en schimmels het werk doen.


Worm en schimmel voeden plantenkwekerij Kapteijns

19-02-2019 - 0 reacties Plantenkwekerij Kapteijns uit Den Bosch wint hij deze maand de Agrofoodpluim van provincie Noord-Brabant. Die krijgt het bedrijf omdat het zo min mogelijk kunstmest gebruikt. Dat kan volgens eigenaar Piet-Hein Kapteijns omdat wormen en schimmels het werk doen.