Waterbuffels

Volg al het nieuws over Waterbuffels, een van de 17233 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Waterbuffels nieuwsbrief.

Waterbuffels nieuws

Voor boer Bert Meems geen koeien meer, maar waterbuffels

10-10-2020 - 0 reacties In de stal van boer Bert Meems (26) uit Onstwedde staan sinds deze week waterbuffels in plaats van koeien. Door de regels was hij het plezier als koeienboer kwijtgeraakt. 'Het was gewoon niet meer te doen.'


Waterbuffels hebben het prima naar hun zin bij Werkendam, ook met deze temperaturen

25-07-2019 - 0 reacties WERKENDAM - Met gevoelstemperaturen van boven de 40 graden is het deze dagen afzien voor mens en dier in de natuur. Niet alleen mensen zoeken dan ook verkoeling in het water. Ook deze waterbuffels in de Noordwaard gingen bij gebrek aan schaduw maar het water in.


Koeien de stal uit en waterbuffels erin bij D'n Buff in Boxtel

16-07-2019 - 0 reacties BOXTEL - De melkveehouderij van Frens en Wendy van Oirschot in Boxtel schakelde om van koeien naar waterbuffels. Er kwam heel wat bij kijken, maar de Waterbuffelhouderij D’n Buff is ronduit een succes.


Boer Richard schakelt over van melkkoeien op waterbuffels: voor mozzarella en yoghurt

03-05-2019 - 14 reacties

Originele beschrijving

Het is nog mondjesmaat, maar de oer-Hollandse melkkoe wordt door boeren meer en meer vervangen door exotische waterbuffels. In Genderen is ook Richard Verschure overstag gegaan. “Door de zeer strenge milieumaatregelen was het voor ons niet meer rendabel om onze koeien aan te houden. Een alternatief is dan het houden van waterbuffels en dat zijn we gaan doen.” Verschure had 130 koeien en heeft nu 120 waterbuffels.


Boer Richard schakelt over van melkkoeien op waterbuffels: voor mozarella en yoghurt

02-05-2019 - 0 reacties Het is nog mondjesmaat, maar de oer-Hollandse melkkoe wordt door boeren meer en meer vervangen door exotische waterbuffels. In Genderen is ook Richard Verschure overstag gegaan. “Door de zeer strenge milieumaatregelen was het voor ons niet meer rendabel om onze koeien aan te houden. Een alternatief is dan het houden van waterbuffels en dat zijn we gaan doen.” Verschure had 130 koeien en heeft nu 120 waterbuffels.


Waterbuffels nemen duik in Biesbosch: 'Ik dacht dat het nijlpaarden waren.'

24-07-2018 - 0 reacties Een groep waterbuffels trok vandaag veel bekijks in de Biesbosch. De groep van circa twintig dieren besloot met het warme weer een verkoelende duik te nemen in de Noordwaard. "Ik dacht echt toen ik langsfietste: volgens mij hebben we nijlpaarden in de Biesbosch", zegt een voorbijgangster.
Waterbuffels staan erom bekend dat ze goed kunnen zwemmen en dat ook graag doen. Maar voor veel bezoekers bleek het vandaag een uniek tafereel. "Ik heb wel eens koeien tot hun middel in het water zien staan, maar dit heb ik nog nooit gezien", zegt een van hen tegen Omroep Brabant.
Fietsers stapten dan ook massaal af om de zwempartij te fotograferen. En automobilisten zetten snel hun auto aan de kant om naar de dieren te kunnen kijken.

Nijlpaard?
Wie in het voorbijgaan snel even opzij keek, kon - met een beetje fantasie - denken dat het om nijlpaarden ging. De waterbuffels doken namelijk helemaal onder water en lieten alleen hun neus boven het wateroppervlak uitsteken.
Een toerist uit Zwitserland herkent meteen het tafereel uit het thuisland van de dieren. "Dit doet me denken aan India", zegt ze. Waterbuffels komen oorspronkelijk uit Zuid-Azië en worden daar geregeld zwemmend gezien.
Vriendelijke grazers

De kudde waterbuffels is in 2016 losgelaten in het gebied in het kader van het project Ruimte voor de Rivier. De regio is bedoeld als 'overloop' voor water, als het peil van bijvoorbeeld de Merwede te hoog staat. Om het water de ruimte te geven, wordt het gebied kort gehouden door grazers zoals konikpaarden, Schotse hooglanders en sinds enkele jaren dus ook waterbuffels.

De waterbuffels komen als goede zwemmers overal, ook op plekken waar de konikpaarden en Schotse hooglanders niet komen. De waterbuffels voelen zich goed thuis in het natte gebied. Ze hebben minder zweetklieren dan runderen en zijn om af te koelen dus afhankelijk van modder of water. De dieren kunnen tot 1200 kilo zwaar worden en hebben een rustig karakter.


Kamerlid buigt zich over mestproductie Buffalo Farm in Denekamp

19-12-2017 - 0 reacties DENEKAMP -Hulp voor de Buffalo Farm Twente, die een boete van 10.000 euro heeft gekregen voor te weinig geproduceerde mest. Tweede-Kamerlid Helma Lodders (VVD) heeft minister Carola Schouten van Landbouw gevraagd eens goed te kijken of de wet- en regelgeving rondom mestboekhouding wel rekening houdt met (water)buffels.


Boete voor buffels van Buffalo Farm Twente die te weinig poepen

18-12-2017 - 0 reacties Ook de Waterbuffels vallen tussen wal en schip door mestwetgeving:

DENEKAMP - Ze voelen zich gestraft voor milieuvriendelijk ondernemen. Alfons Blokhuis en Andra Westerhoff van Buffalo Farm Twente balen van een flinke boete voor te lage mestproductie. Inderdaad: voor te weinig mest.

Niets zo lekker als de porseleinwitte mozzarella di Bufala uit Denekamp. Niets zo zuur als de boete van 30.000 euro die Alfons Blokhuis en Andra Westerhoff hebben gekregen voor een 'gat' in de mestboekhouding van hun melkveebedrijf. Waar is de ontbrekende 1244 kilo buffelpoep gebleven die in de boeken van 2014 had moeten staan?

Meer: tubantia.nl/dinkelland/…


Drieduizend bezoekers op open dag melkveebedrijf met waterbuffels

06-06-2017 - 0 reacties ZOERSEL - De open dag op het melkveebedrijf van de familie Keysers in Sint-Antonius (Zoersel) zondag werd een enorm succes. Zo'n drieduizend bezoekers wilden kennismaken met de dertien waterbuffels die het stel heeft aangekocht om te melken. De producten vielen in de smaak.

Melkveehouder Wim Keysers en zijn vrouw Wendy Dekker, bekend van de Melkauto, gaan binnen enkele weken als eerste Vlaamse boeren ook waterbuffels melken. Hun volle vaarzen, die ze in mei invoerden van de buffelfarm van Alfons Blokhuis uit Twente (Nederland), moeten binnen drie weken kalveren. Buffelmelk is heel populair bij onder meer Turkse gezinnen. De melk bevat meer calcium en minder cholesterol.


Geboortegolfje: vijf waterbuffeltjes deze lente geboren in de Biesbosch

24-05-2017 - 0 reacties WERKENDAM - De waterbuffels die vorig jaar zijn uitgezet in de Noordwaard van de Biesbosch, voelen zich daar als een vis in het water. Ze voelen zich zo thuis dat er deze lente zelfs sprake is van een geboortegolf. Deze lente zijn er maar liefst vijf kalveren geboren. Met de twee kalveren erbij die het afgelopen najaar werden geboren, zijn er in een jaar tijd zeven kalveren die in de Noordwaard het levenslicht zagen.


VIDEO. Zoerselse boer gaat als eerste Vlaming waterbuffels melken

13-05-2017 - 0 reacties Hiervoor heb je geen #Fosfaatrechten nodig ;)

Melkveehouder Wim Keysers en zijn vrouw Wendy uit Zoersel (Belgie) hebben dertien waterbuffels gekocht. Vanaf deze zomer gaan ze als eerste Vlaamse boeren ook waterbuffels melken.

Na een maand quarantaine arriveerden twee weken geleden twaalf volle vaarzen (jonge dieren die voor het eerst drachtig zijn) en een stier vanuit een waterbuffelmelkerij in Twente (Nederland) bij het landbouwersgezin in de Raymond Delbekestraat in Zoersel.

Die aankoop had heel wat voeten in de aarde, want in tegenstelling tot Nederland of Italië bestaan er in ons land nog geen waterbuffelmelkerijen. “Alleen in Wallonië schijnt er één boer te zijn die er kaasjes van maakt”, zegt boerin Wendy Dekker. “Ook in de Oostkantons zou er nog iemand met waterbuffels zijn.”