Wachten

Al het Wachten nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Wachten nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Wachten nieuws

Varkensmarkt wacht op BBQ-weer

25-05-2019 - 0 reacties Na Pasen hebben de varkensprijzen beduidend meer moeite om te stijgen dan in de weken daarvoor. Het is wachten op impulsen om door te stoten naar hogere prijsniveaus.


Nog zeker acht jaren wachten op vaccin Afrikaanse varkenspest

24-05-2019 - 0 reacties „Het duurt nog zeker acht jaar voordat er een goed vaccin is voor de Afrikaanse varkenspest en het kan ook nog jaren duren om vragen te beantwoorden over hoe het virus zich verspreidt”, vertelde USDA ondersecretaris Greg Ibach.


Groentefabrikant HAK voert als eerste in Nederland Nutri-Score-logo

24-05-2019 - 0 reacties Groentefabrikant HAK gaat vanaf 1 september het Nutri-Score-logo voeren op al haar producten in Nederland. Het bedrijf denkt dat het logo de groenteconsumptie zal stimuleren en wil niet wachten tot het Ministerie van VWS een definitieve beslissing neemt.


Graanmarkten in de ban van neerslag in de VS

24-05-2019 - 0 reacties Tarwebeurzen in Chicago pauzeerden en wachten op nieuwe informatie na de recente versnelling van de markten als gevolg van de natte omstandigheden in de VS, de Plains.


Gecoördineerde aanpak vogelgriep België laat op zich wachten

18-05-2019 - 0 reacties In België kunnen laagpathogene H3 virus besmette koppels nog niet geruimd worden. De Europese Commissie geeft nog geen groen licht voor een gecoördineerde aanpak. ‘Een goed monitor- en bestrijdingsplan is nu niet mogelijk.’


Laatste vrije uien maken eindsprint

17-05-2019 - 0 reacties De laatste vrije uien zijn nu nagenoeg op. De telers die tot het absolute einde van het seizoen hebben durven wachten met verkopen, zijn beloond. De uienprijzen hebben namelijk een eindsprint gemaakt.


Voorlopig plukken Polen en geen robots de tomaten

17-05-2019 - 0 reacties "De vaak aangekondigde opmars van robots in de land- en tuinbouw laat nog even op zich wachten." Het FD schrijft vandaag over robots, die al jarenlang worden aangekondigd, maar die vooralsnog niet op brede schaal ingezet worden. Behalve zelfrijdende tractoren en autonome melkrobots komen ook diverse…


Actievoerders Meat the Victims verzamelen zich bij politiebureau Eindhoven

14-05-2019 - 0 reacties EINDHOVEN - Actievoerders van Meat the Victims, die maandag een varkensstal bezetten in Boxtel, hebben zich verzameld bij het politiebureau in Eindhoven. Ze wachten daar aan de Mathildelaan op hun binnen vastgezette collega's.


Eieren van doodgeschoten ooievaar De Lutte naar broedmachine gebracht

06-05-2019 - 0 reacties Vogelwerkgroep Losser heeft vanochtend de vier eieren uit het ooievaarsnest bij De Lutte leeggehaald. Afgelopen weekend werd de mannetjes ooievaar doodgeschoten, waardoor het vrouwtje er alleen voor staat. "Als we de eieren laten liggen, blijft het vrouwtje wachten tot ze wordt afgelost. Hierdoor kan ze mogelijk overlijden door uithongering, dat willen we voorkomen", vertelt Sander Wansing namens de vogelwerkgroep.


Voor de bocht gas geven is geen verstandige keuze

06-05-2019 - 0 reacties De varkensprijzen weten ook in de tweede week na Pasen de weg naar boven niet te hervatten. Toch lijkt een verhoging niet lang meer op zich te laten wachten, maar dan moet er vooral in de vleesafzet meer duidelijkheid komen.


Kan VS profiteren van enorme friteshonger?

01-05-2019 - 0 reacties Fritesexporteurs in de Verenigde Staten wachten totdat Europese fritesproducenten een gaatje laten vallen. De export van bevroren aardappelproducten liep begin dit jaar iets terug, maar naar verwachting komt daar in de komende maanden verandering in. Zijn de Amerikanen echter wel bij machte om te acteren?


Hogere varkensprijs laat nog even op zich wachten

27-04-2019 - 0 reacties De varkensmarkt begeeft zich in een fase die gekenmerkt wordt door uitval van slachtdagen. Hierdoor is er nog geen ruimte voor hogere varkensprijzen.


Dollarrust is schijn: wachten op koersschok

18-04-2019 - 0 reacties De euro-dollarkoers is over de afgelopen maanden in wel heel rustig vaarwater beland. In het verleden volgde na zo'n stilte echter maar al te vaak een flinke storm.


‘Gewas onderploegen voor het geel wordt’

15-04-2019 - 0 reacties Boeren hoeven na bespuiting met glyfosaat helemaal niet te wachten tot het gewas is afgestorven. Dat stelt teeltspecialist Sjors Leermakers bij Bayer Crop Science.


Bayer: ‘Gele velden helemaal niet nodig’

12-04-2019 - 0 reacties Boeren hoeven na bespuiting met glyfosaat helemaal niet te wachten tot het gewas is afgestorven. Dat stelt Sjors Leermakers, teeltspecialist bij Bayer.


Fruittelers in spanning om nachtvorst

10-04-2019 - 0 reacties KRABBENDIJKE - April doet wat-ie wil. En dus kan het zomaar nog vriezen 's nachts. En als fruittelers ergens niet op zitten te wachten op dit moment, is het nachtvorst. Want de boomgaarden staan volop in bloei. ,,Veel kun je er niet aan doen.”


Eerste mais op hoge zandgronden gezaaid

09-04-2019 - 0 reacties Loonbedrijf Gerritsen in Heelsum zaaide deze week het eerste perceel mais. Eigenaar Jan Gerritsen wil niet langer wachten en ziet dat zijn hoge zandgrond er klaar voor is. 'Het is vroeg, maar de ervaring leert dat het nu prima kan. De grond is bekwaam, dus waar moet je op wachten?'


Aanleg glasvezel Noord-Veluwe gaat beginnen

01-04-2019 - 0 reacties Na maanden wachten gaat de aanleg van glasvezel eindelijk van start. Bewoners hebben zich ongeveer een jaar geleden aangemeld en hebben last van het trage internet. Vandaag gaat symbolisch de eerste schop in de grond.


Van vleeskoe in Westerlee naar riblap in Zuidbroek (deel 2) - Bie de Boer (22)

27-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

De drie koeien die Gert Kruijer en Mark Kuipers vorige week selecteerden in Westerlee, zijn gearriveerd in het slachthuis van Zuidbroek. Daar worden ze geslacht en na vier dagen uitgebeend. In handzame delen komen ze dan bij slagerij Kuipers binnen en belanden ze al snel in de vitrine. Maar de koeien weten nog van niks. Geduldig staan ze te wachten op wat komen gaat. - Download de Agri24 app


Britt Dekker kan niet wachten om Andalusisch dressuurpaard George op te halen

26-03-2019 - 0 reacties Britt Dekker (27) is overladen met positieve reacties nadat ze gisteren bekendmaakte dat ze binnenkort haar droompaard in de armen zal sluiten. Britts nieuwe werkgever John de Mol geeft haar geen salaris, maar laat dressuurpaard Genciano (ook wel bekend als George) uit Spanje overkomen.

Britt Dekker (27) is overladen met positieve reacties nadat ze gisteren bekend had gemaakt dat ze binnenkort haar droompaard in de armen zal sluiten. Britts nieuwe werkgever John de Mol geeft haar geen salaris, maar laat dressuurpaard Genciano (ook wel bekend als George) uit Spanje overkomen.