Vredepeel

Volg al het nieuws over Vredepeel, een van de 15402 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Vredepeel nieuwsbrief.

Vredepeel nieuws

De gehele grasoogst in beeld bij Vreba melkvee

02-06-2019 - 0 reacties Maaien,harken,schudden,hakselen en de kuil in beeld gebracht bij Vrebamelkvee in Vredepeel


Eerste snede gras in de kuil bij Vrebamelkvee in Vredepeel (LB)

28-04-2019 - 0 reacties Vierasser van 2000 Cf van USA  Equipment in actie bij eerste snede gras bij Vrebamelkvee in Vredepeel (LB)


Voorjaarswerkzaamheden met Usa Equipment en MF bij Vrebamelkvee in Vredepeel (LB)

07-04-2019 - 0 reacties Massey Ferguson in actie met veelal daar achter de imposante machines van Usa Equipment.Dit voorjaar bij diverse werkzaamheden bij Vrebamelkvee in Vredepeel (LB) Alex van Bakel vertelt in de video hierover.


Reportage 2.250 koeien tellende Vrebamelkvee

22-03-2019 - 13 reacties De familie Van Bakel runt in Vredepeel (LB) met 2.250 koeien het met afstand grootste melkveebedrijf van Nederland. In deze video tonen René en dochter Amber van Bakel onder andere hoe er gemiddeld 560 koeien per uur in de 80-stands carrousel worden gemolken. „Wij willen CO2-negatief worden, wat inhoudt dat de gewassen meer CO2 opnemen, dan het bedrijf uitstoot.”


Video: Een rondleiding over het 2.250 koeien tellende Vrebamelkvee

22-03-2019 - 0 reacties De familie Van Bakel runt in Vredepeel met 2.250 koeien het met afstand grootste melkveebedrijf van Nederland. In deze video tonen René en dochter Amber van Bakel onder andere hoe er gemiddeld 560 koeien per uur in de 80-stands carrousel worden gemolken.


Video: Zand erover op zomerse Groenbemesterdag in Vredepeel

05-03-2019 - 0 reacties Het telen van een groenbemester lijkt eenvoudig, maar er komt nogal wat bij kijken, zegt Brigitte Kroonen van Wageningen UR in deze video van Akkerwijzer.nl. Er is heel veel mogelijk op het gebied van het inwerken van de groenbemester.


Fotoreportage: Groenbemesterdag Vredepeel onder zomerse omstandigheden

28-02-2019 - 0 reacties De proeflocatie van Wageningen University & Research (WUR) Open Teelten in Vredepeel (LB) was donderdag 27 februari het decor voor de tweede Groenbemesterdag. Het thema: Zand erover.


'Ammoniak-meetstations staan te dicht bij pluimvee- en varkensstallen'

07-02-2019 - 0 reacties Het LML-meetstation Vredepeel staat te dicht bij een pluimveestal en het meetstation in Wekerom staat in de buurt van zes varkensbedrijven waardoor de ammoniakmetingen hoger uitkomen dan ze in werkelijkheid zijn.


Massey Ferguson trekt veel bezoekers naar Vrebamelkvee

29-10-2018 - 0 reacties Maar liefst negenduizend bezoekers kwamen eind vorige week naar de Diamond Days van Massey Ferguson in Vredepeel. Daar bekeken zij niet alleen de nieuwste trekkers en machines van Massey Ferguson, maar ook de 2.250 melkkoeien.


Prachtig Massey Ferguson spektakel bij Van Bakel

27-10-2018 - 0 reacties Hier nog een mega nabrander van de mooie MF Diamond Days bij VrebaMelkvee in Vredepeel


Melkveebedrijf Van Bakel gaat melk van 2250 koeien zelf verwerke

27-10-2018 - 147 reacties Melkveebedrijf Van Bakel in Vredepeel wil de melk van de 2250 melkkoeien zelf gaan verwerken door melk te splitsen in room en magere melk.Die ambitie werd uitgesproken tijdens het driedaagse evenement MF Diamond Days dat importeur Mechangroep organiseert op het bedrijf.

Verschillende melkstromen
Tijdens de dagen werd de opstelling getoond van zes grote opslagtanks en een machineruimte waaraan monteurs nog volop aan het werk waren. Door middel van zogenoemde ultrafiltratrie wil Van Bakel verschillende melkstromen leveren aan verschillende afnemers. Nu gaat de melk van de 2250 koeien nog naar DOC.


Prachtige tweede MF Diamond Days bij VrebaMelkvee in Vredepeel

26-10-2018 - 0 reacties Vandaag is de tweede dag van de MF Diamond Days bij Vreba Melkvee in Vredepeel .U kunt er nog tot zaterdag terecht mechangroep.nl/mfdd60/ Koopt u tijdens de MF Diamond Days een nieuwe MF-landbouwtrekker, -verreiker, -combine, -ronde- of -grootpakkenpers? Dan maakt u kans op een Volkswagen UP. Ook zijn er nog allerlei andere aantrekkelijke acties tijdens de MF Diamond Days. Reden genoeg om even langs te komen in Vredepeel! 


Op bezoek bij MF Diamond Days bij VrebaMelkvee in Vredepeel

25-10-2018 - 0 reacties Vnadaag is de eerste dag van de MF Diamond Days bij Vreba Melkvee in Vredepeel .U kunt er nog tot zaterdag terecht mechangroep.nl/mfdd60/ Koopt u tijdens de MF Diamond Days een nieuwe MF-landbouwtrekker, -verreiker, -combine, -ronde- of -grootpakkenpers? Dan maakt u kans op een Volkswagen UP. Ook zijn er nog allerlei andere aantrekkelijke acties tijdens de MF Diamond Days. Reden genoeg om even langs te komen in Vredepeel! 


Primeurs Massey Ferguson tijdens MF Diamond days 25-26-27 oktober 2018 in Vredepeel.

19-10-2018 - 0 reacties Koopt u tijdens de MF Diamond Days een nieuwe MF-landbouwtrekker, -verreiker, -combine, -ronde- of -grootpakkenpers? Dan maakt u kans op een Volkswagen UP. Ook zijn er nog allerlei andere aantrekkelijke acties tijdens de MF Diamond Days. Reden genoeg om even langs te komen in Vredepeel!  mechangroep.nl/mfdd60/ Al 60 jaar staat Massey Ferguson klaar voor agrarische ondernemers, loonwerkers en gezinsleden. En dat viert MF! Tijdens de MF Diamond Days is iedereen…


De Groenbemesterdag: 'Zonder fantasie gebeurt er niets'

07-09-2018 - 0 reacties De Groenbemesterdag Feiten en Fantasie in het Limburgse Vredepeel heeft veel bezoekers getrokken, want groenbemesters zijn hot. Leendert Molendijk, nematoloog bij Wageningen University Research legt uit waarom: Groenbemesters staan al een aantal jaar positief in de aandacht. Vanuit PPS Groen is het vooral de vraag wat de invloed van groenbemesters is op ziekten en vanuit PPS Beter Bodembeheer is de vraag wat groenbemesters doen met stikstof.


Fotoserie: Stikstofgift op groenbemesters niet nodig

31-08-2018 - 0 reacties Door de droge zomer zit er nog genoeg stikstof in de bodem voor de groenbemesters die nu nog ingezaaid moeten worden. Uitgezonderd de percelen waar goed beregend is en er een normale oogst van het land komt. Dat stelde onderzoeker Leendert Molendijk van Wageningen UR op de eerste druk bezochte Groenbemestersdag in Vredepeel.


Voors en tegens van groenbemestersmengsels

24-08-2018 - 0 reacties Groenbemesters vragen om vooruitkijken. Dat is een belangrijke boodschap die op de themadag over groenbemesters in Vredepeel aan de orde zal zijn. In de regiokranten Veldpost, Stal&Akker, Agraaf en Vee&Gewas kijkt uitgeverij Agrio alvast vooruit naar het evenement op 29 augustus op proefbedrijf Vredepeel.


Maismonitor: snijmais gaat sneller dan verwacht

15-08-2018 - 0 reacties Uit de eerste stofbepalingen van Agrifirm in samenwerking met Wageningen University & Research Open Teelten Vredepeel, bleek dat de rijping van de maisplant verder is dan verwacht. Zelfs de late rassen bevatten al ruim 24 % droge stof. Ook het ds-gehalte van de restplant is


Foto/video: WUR Vredepeel dorst triticale voor Zweedse veredelaar

28-07-2018 - 0 reacties Op een van de percelen van proeflocatie Vredepeel (LB), onderdeel van de business unit Open teelten van Wageningen University & Research (WUR), is afgelopen week 2,5 hectare triticale gedorst.Lees verder onder de foto's. 


Video: WUR Open teelten Vredepeel dorst triticale

28-07-2018 - 0 reacties Proeflocatie Vredepeel (LB), onderdeel van de business unit Open teelten van Wageningen University & Research (WUR), heeft afgelopen week 2,5 hectare triticale gedorst. De weersomstandigheden waren ideaal.Voor een uitgebreide fotoreportage van het dorswerk, zie: Fotoreportage: Dorsen voor Zweedse triticale-veredelaar