Vooruit

Vooruit is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Vooruit en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Vooruit nieuws

Kubota door 200 pk grens

31-07-2019 - 0 reacties Onlangs stelde Kubota in de Verenigde Staten de M8 trekkerserie voor. Met deze serie doorbreekt het Japanse merk de grens van 200 pk. Voor de meeste merken een al lang gepasseerd station, maar voor de Japanners een mooie stap vooruit. Kubota bouwde de trekker samen met de Canadese machinefabrikant Buhler Industries. Dit bedrijf in Winnipeg bouwt de Versatile trekkers en is in handen van het Russische Rostselmash. Krachtbron voor de trekker is een 6,7 liter Cummins, goed voor 190 of 210 pk. In de ruime cabine doet de terminal denken aan de terminals van Kverneland. Dat is niet verwonderlijk,…


Succesvolle samenwerking tussen ProPlume, Voeders Degrave en Coppens Diervoeding

04-07-2019 - 0 reacties In juli bestaat ProPlume alweer 2 jaar. Samen met Bert van Boxtel, pluimveespecialist van ProPlume en Patrick van den Hurk, hoofd afdeling Pluimvee van Coppens Diervoeding blikken we terug op deze unieke samenwerking én kijken we vooruit naar de toekomst!


True pricing helpt telers niet vooruit

28-06-2019 - 0 reacties True pricing van aardappelen is lastig. Welke waarde ken je bij de 'echte prijs' toe aan de CO2 en welke CO2 neem je mee? Akkerbouwers in een werkgroep kunnen zich niet vinden in de werkwijze en het rapport.


Vandaag valt hij op de mat: het juninummer van vakblad Trekkerweb

25-06-2019 - 1 reacties Honderd jaar Kamps de Wild Kamps de Wild in Zevenaar, importeur van Claas en Amazone en producent van Kaweco, bestaat dit jaar precies honderd jaar. Tijd om even bij stil te staan en terug te kijken op de ontwikkelingen in die periode. Maar niet te lang, want het bedrijf wil vooruit. En wat is dan een mooier moment om een nieuw onderkomen in gebruik te nemen? Amerikaanse Oliver 2255 Landbouwmechanisatiebedrijf A. den Dekker uit Werkendam verkocht op de Landbouw-RAI van 1974 een grote Amerikaanse Oliver 2255. Een reus van een trekker…


Frans Tijink vertrekt als directeur bij IRS

17-06-2019 - 0 reacties Frans Tijink neemt na 25 jaar afscheid als directeur van het bieteninstituut IRS. Voor Nieuwe Oogst blikt hij terug op zijn werk, maar kijkt hij ook vooruit naar de mogelijkheden om de teelt van suikerbieten en cichorei nog verder te optimaliseren.


100 jaar Kamps de Wild

08-06-2019 - 0 reacties Kamps de Wild in Zevenaar, importeur van Claas en Amazone en producent van Kaweco, bestaat dit jaar precies honderd jaar. Tijd om even bij stil te staan en terug te kijken op de ontwikkelingen in die periode. Maar niet te lang, want het bedrijf wil vooruit. En wat is dan een mooier moment om een nieuw onderkomen in gebruik te nemen? Lees het hele verhaal in het juninummer van het vakblad Trekkerweb. Maak voordelig kennis met het vakblad Trekkerweb. agrio.nl/trekkerweb-actie/ /


Publiek debat over gewasbescherming mist diepgang

06-06-2019 - 0 reacties Tijdens een internationaal congres over gewasbescherming in Gent maakte EU-commissaris Vytenis Andriukaitis een opgemerkte passage. Gaat het over pesticiden, dan lijkt het vertrouwen in wetenschap zoek. De EU-commissaris merkt dat in zijn persoonlijke levenssfeer: “Ik hoorde een kind van zeven zeggen dat de appel die ze at biologisch en onbespoten was, en ze leek daar meer belang aan te hechten dan aan het feit dat alle appels gezond zijn en boordevol vitaminen zitten.” Het grote publiek wordt inzake gewasbescherming dan ook bestookt met negatieve boodschappen, in een verhouding van 40 negatieve tegenover 1 positieve boodschap. Een panelgesprek maakte duidelijk hoe moeilijk het is voor wetenschappers om ‘de juiste toon’ te vinden in het publiek debat. Daarbij argumenten kunnen gebruiken die even complex zijn als de realiteit op het veld lijkt de uitdaging. Overdreven simplificering helpt niet vooruit, getuige het ggo-debat.


Oldtimers in Dongen

16-05-2019 - 0 reacties Oude trekkers van diverse merken trokken weer de aandacht op de jaarlijks terugkerende happening. Maar ook legervoertuigen, een onderdelenmarkt, bestuurbare op afstandsbediening werkende tractoren, oude auto’s, etc. En Lambert was voor het eerst aanwezig met zijn Meccano-trekkers en -werktuigen, die hun tijd al ver vooruit zijn, ze worden allemaal elektrisch aangedreven.


Vaste melkprijs steeds meer in opkomst

19-04-2019 - 0 reacties De Zuid-Duitse zuivelcoöperatie Hohenloher Molkerei heeft in april 2019 een systeem gelanceerd waarbij de leveranciers de melkprijs vooruit kunnen vastzetten. Melkveehouders wordt de mogelijkheid geboden om in een bepaalde periode in de maand in te gaan op de prijzen die Hohenloher biedt voor de komende 12 maanden.


Vaste melkprijs voor Duitse melkveehouders

19-04-2019 - 6 reacties De Zuid-Duitse zuivelcoöperatie Hohenloher Molkerei heeft in april 2019 een systeem gelanceerd waarbij de leveranciers de melkprijs vooruit kunnen vastzetten. Melkveehouders wordt de mogelijkheid geboden om in een bepaalde periode in de maand in te gaan op de prijzen die Hohenloher biedt voor de komende 12 maanden.


Bodemvochtprognose zes weken vooruit in Duitsland

27-03-2019 - 0 reacties Bodemvocht verloop beter te voorspellen dan het weer


Een stapje vooruit in het boeren zonder kunstmest

15-03-2019 - 0 reacties In de Achterhoek is een speciale mestinjecteur in gebruik genomen die geschikt is voor de 'Groene Weide Meststof'. De machine kan de kunstmestvervanger, vervaardigd uit dierlijke mest, in het land toedienen. 'Boeren zonder kunstmest komt zo een stap dichterbij', claimt het project Groene Weide Meststof.


Lichte afname verspreiding libellen sinds 2007

02-03-2019 - 0 reacties Vanaf 2007 neemt de trend in verspreiding van libellen in Nederland af, en gaan er iets meer libellensoorten in verspreiding achteruit (21) dan vooruit (16). De verspreiding van libellen van laagveen en moeras neemt nog toe, soorten van stromend water zijn stabiel, en libellen van hoogveen en vennen dalen vanaf 2008.


Nu al volop wandelen langs voorjaarsbloemen

01-03-2019 - 0 reacties Het zal je niet ontgaan zijn, dat de natuur weken vooruit loopt. En dus kun je nu al volop genieten van de vroege lentebloeiers: bloeiende hazelaars, uitbundige sneeuwklokjes, knalgele en pimpelpaarse krokussen. De boswachters van Natuurmonumenten hebben een aantal mooie vroege voorjaarsroutes geselecteerd, waarbij de wandelaar volop kan genieten van de bloemenpracht.


Jouw stal is jouw meesterwerk

12-02-2019 - 0 reacties De Pluimveesector is een innovatieve sector en als pluimveehouder ben je continue op zoek naar oplossingen om stapjes vooruit te blijven zetten. Om te voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving en een goede buur te zijn voor de lokale samenleving.


Dümmen Orange presenteert primeur tijdens jaarlijks Poinsettia Seminar

11-01-2019 - 0 reacties Elk jaar organiseert Dümmen Orange haar Poinsettia Seminar in het Duitse Rheinberg om het nieuwe verkoopseizoen met Duitse telers te beginnen. Samen met klanten en zakelijke partners evalueert de veredelaar op 11 januari 2019 het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar het nieuwe jaar en verzamelt feedback.


Voedingsmiddelenrecht: de (rechts)onzekerheid van 2019

02-01-2019 - 0 reacties KENNISPARTNER - Het jaar 2018 was vrij rustig als je kijkt naar wetgeving op het gebied van voedingsmiddelen(recht). Veel meer dan een aantal interessante uitspraken en wat minder relevante wetgeving en dan houdt het wel op. Het is daarom juist interessanter om vooruit te kijken naar wat 2019 gaat bieden. Een glazen bol heb ik niet, maar rustig zal het in ieder geval niet worden! Enkele belangrijke (internationale en nationale) onderwerpen die zullen gaan spelen voor voedingsmiddelenbedrijven in 2019 zullen hier kort worden behandeld.


2019: uitdagingen te over voor akkerbouwers

01-01-2019 - 0 reacties In 2018 is er veel op de meeste akkerbouwers afgekomen. Droogte heeft grote impact gehad. Maar ondernemers kunnen niet achter zich blijven kijken, ze moeten ook vooruit. Tijd voor een voorzichtige vooruitblik op 2019.


Kritieke melkprijs EDF-boer gelijk aan 10 jaar terug

27-12-2018 - 0 reacties Melkveehouders van de European Dairy Farmers (EDF) behaalden in 2008 een kritieke melkprijs van 34,5 eurocent per kilo melk. 10 jaar later (2017) lag dat precies even hoog. Toch zijn ze vooruit geboerd, stelt voorzitter Neil Dyson. Hoe dan?


We sluiten het jaar voor- en achteruit kijkend af

24-12-2018 - 0 reacties We wensen je twee prettige Kerstdagen met je dierbaren! Daarna sluiten we tussen 27 december en het begin van 2019 het jaar 2018 af door samen terug en vooruit te kijken.