Voeren

Voeren is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Voeren en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Voeren nieuws

JCB heeft een nieuw Brits snelheidsrecord gezet voor tractoren

26-06-2019 - 0 reacties De tractor noteerde 166.72km/h op Elvington Airfield nabij York, met tv-presentator en engineering goeroe Guy Martin achter het stuur.  Guy Martin zei: "Het was een geweldige dag  met de JCB op Elvington, een goede baan met een paar goede ingenieurs.  Een team van JCB-ingenieurs heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het geheime project om de tractor te ontwikkelen en vandaag complimenteerde JCB-voorzitter Lord Bamford hun 'geweldige prestatie'. Hij zei: "We hebben lang een droom koesterd om een snelheidsrecord met de Fastrac uit te voeren en het hele team heeft onvermoeibaar…


Straf voor dierenextremisten gaat mogelijk omhoog

26-06-2019 - 0 reacties De straffen voor dierenactivisten die acties voeren die buiten de wet vallen zoals de stalbezetting in Boxtel, gaan mogelijk omhoog. Het CDA heeft hiervoor in de Tweede Kamer gepleit.


Straf voor dierenextremisten gaat mogelijk omhoog

26-06-2019 - 0 reacties De straffen voor dierenactivisten die acties voeren die buiten de wet vallen zoals de stalbezetting in Boxtel, gaan mogelijk omhoog. Het CDA heeft hiervoor in de Tweede Kamer gepleit.


Klimaat activisten vertrappen gewassen

25-06-2019 - 7 reacties De onbeschoftheid van klimaat activisten tijdens een actie tegen de bruinkool ontginning is mateloos. Een akkerbouwer in het Duitse Rommerskirchen moest toezien hoe honderden activisten zijn akkers plat liepen, waar peterselie en wortels werden geteeld.
De reactie van de organisatie: "De boer moet blij zijn dat we actie voeren. Uiteindelijk heeft hij er ook voordeel bij als het klimaat minder ver opwarmt."
Totaal respectloos voor ander mans eigendommen en deze actie heeft dus veel overeenkomsten met de stalbezetting in Boxtel.Originele beschrijving

• Felder-Zerstörung nach Klimademonstrationen • Bauer aus Rommerskirchen erwartet Entschuldigung • Laut Bundesministerin Klöckner "respektlos"


Nederland spuit nog te veel, dat geldt voor boer én burger

23-06-2019 - 0 reacties Hoewel op verschillende terreinen vooruitgang is geboekt, zijn de doelen van het nationale gewasbeschermingsbeleid voor waterkwaliteit, biodiversiteit en arbeidsveiligheid nog niet gehaald. De overheid moet een gerichter beleid voeren en misschien zelfs de hoeveelheid chemische bestrijdingsmiddelen dat agrarische ondernemers mogen gebruiken, limiteren; dat zal de zogenoemde integrale gewasbescherming meer wind in de zeilen geven. Die vergaande maatregel suggereert het Planbureau voor de Leefomgeving de Nederlandse regering om de doelen binnen bereik te brengen. Niettemin: ook burgers mogen weleens wat beter gaan letten op wat ze in hun tuintjes gebruiken.


'Met juiste voer is een goede eischaalkwaliteit ook na 80 weken nog mogelijk'

21-06-2019 - 0 reacties „Door vanaf de opstart luxe te voeren en door op latere leeftijd extra nutriënten aan het voer toe te voegen is een goede eischaalkwaliteit na 80 weken bij zowel witte als bruine hennen goed mogelijk.” Dat zegt eigenaar Robert Bos van P. Bos veevoeders.


De nieuwe naam is Case IH Vestrum

19-06-2019 - 0 reacties Case IH heeft besloten om zijn award-winnende 100-130 pk-serie met CVXDrive transmissie opnieuw te benamen. De nieuwe naam is Case IH Vestrum.“We hebben de naam Vestrum gekozen omdat het ‘de uwe’ betekent in het Latijn,’’ aldus Peter Friis, Case IH Marketing Director Europe. ‘’Deze tractor is voor onze klanten die een krachtige, comfortabele tractor nodig hebben om zo efficiënt de dagelijkse gevarieerde werkzaamheden uit te voeren.”De nieuwe benaming heeft geen invloed op andere specificaties van de Case IH Vestrum 100-130 pk-modellen, die standaard de Case IH CVXDrive continu variabele…


De Marmix Master Champ aan het compact voeren

11-06-2019 - 0 reacties De Marmix Master Champ met een inhoud van 18 m3 zal worden ingezet voor diverse demonstraties. De eerste demonstratie is afgelopen week uitgevoerd.  De Marmix Master Champ zelfrijdende voermengwagen bestaat uit een betrouwbaar onderstel. Deze is voorzien van een 800 mm breed freeskanaal met een hoog capaciteitsfrees. Dit zorgt voor een optimale freessnelheid, ook in de zwaarste kuilen.  Het vermogen komt van een 6-cilinder, 210 pk sterke FTP-motor. De bediening gaat door middel van een besproefd en intuïtieve joystick bediening. Voor optimale wendbaarheid op het erf en in de…


Wakker Dier trekt grens tussen activisme en extremisme

04-06-2019 - 0 reacties Activisme en extremisme lopen wat Wakker Dier betreft niet door elkaar. 'Als medewerkers in hun vrije tijd actie voeren op een manier die tegen de wet in gaat, dan is dat reden voor ontslag op staande voet.'


Songfestival in het aardappelschap

25-05-2019 - 0 reacties Israëlische piepers voeren de boventoon bij Albert Heijn.


Groentefabrikant HAK voert als eerste in Nederland Nutri-Score-logo

24-05-2019 - 0 reacties Groentefabrikant HAK gaat vanaf 1 september het Nutri-Score-logo voeren op al haar producten in Nederland. Het bedrijf denkt dat het logo de groenteconsumptie zal stimuleren en wil niet wachten tot het Ministerie van VWS een definitieve beslissing neemt.


Trend naar voeren gras in balen, alle voordelen op een rij

24-05-2019 - 143 reacties Verliezen in de kuil is ‘not-done’ maar komt helaas nog altijd voor. Is het voeren van gras wat geperst is in balen de oplossing? Kosten inkuilen en het persen van balen. Waar liggen kansen?


Activisten voeren actie aan kippenslachterij

21-05-2019 - 0 reacties Bij een kippenslachterij in Waregem hebben dierenrechtenactivisten afgelopen nacht actie gevoerd.


Fosforgehalte in tankmelk

21-05-2019 - 35 reacties Zelfs RFC publiceert vanaf maart jongstleden de fosforgehaltes per tank op de managementinfo. Het fluctueert hier tussen 96 en 106 mg/100 g melk. Ik kan geen rechtlijnig verband ontdekken met voeren van kuil of vers gras en ook niet met eiwitgehalte.

Het forfait waarmee de overheid rekent ligt op 97 en de GD gaf aan dat het gemiddelde rond 114 ligt: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Wat zijn jullie ervaringen?


De visie van Hans van der Loo

17-05-2019 - 0 reacties Cultuurverandering is geen gemakkelijke opgave. Zo’n 80 procent van de projecten faalt, ook in de voedingsmiddelenindustrie. Toch zijn er volgens Hans van der Loo wel degelijk manieren om cultuurverandering snel en succesvol door te voeren. Wat is volgens hem de sleutel tot succes? Dit artikel is verschenen in VMT 5 van 17 mei 2019.


Politie op de been voor Meat the Victims in Moergestel

15-05-2019 - 5 reacties De terroristen zijn weer op oorlogspad, boer pas op je beesten!:

Meerdere getuigen melden dat er in Moergestel en omgeving veel politie op de been is, op zoek naar mogelijke activisten die actie willen of gaan voeren tegen dierenleed.

Het zou gaan om leden van Meat the Victims zoals die ook in Boxtel eerder deze week actie hebben gevoerd. Vanmiddag rond 12:15 uur zijn door diverse personen mogelijke activisten gezien in het buitengebied van Moergstel en Biesthoutakker. Boeren waarschuwen elkaar via groepsapps en Facebook. Inmiddels is de politie met diverse wagens aan het rondrijden en houden controles. Volgens de politie is er nog niemand aangetroffen en blijven ze controleren op verdachte personen.

Onderstaande bericht werd via social media verspreid:

Quote:
‘Belangrijk bericht politie! Actievoerders Boxtel (dieren-activisten) houden zich vermoedelijk nu op in buitengebied Moergestel en/of Biest-Houtakker. Gevraagd wordt om stallen af te sluiten en om te signaleren waar deze groep nu is. Ziet u ze? Bel direct 112.’


Actievoerder flauwgevallen bij protest in Boxtel, politie houdt zeker zestig boeren op afstand

13-05-2019 - 15 reacties Een van de dierenactivisten die de varkensboerderij in Boxtel bezet, is maandagavond flauwgevallen. De actievoerder werd rond kwart over acht naar buiten gedragen. Zo'n 200 activisten voeren sinds twaalf uur in en buiten de stal actie. Zeker zestig boeren voeren aan de andere kant van de boerderij een tegenprotest. De politie houdt beide partijen op afstand van elkaar.


Tientallen boeren voeren tegenprotest bij door dierenactivisten bezette varkensboerderij

13-05-2019 - 11 reacties Tientallen boeren voeren tegenprotest bij de door dierenactivisten bezette varkensboerderij in Boxtel. Vooralsnog verloopt zowel de actie van de activisten als van de boeren vreedzaam.

Aan de andere kant van de boerderij zijn inmiddels zo’n twintig boeren gearriveerd met tractoren om een tegenprotest te voeren. “Er zijn er nog veel meer onderweg”, zegt verslaggeefster Imke van de Laar die aanwezig is in Boxtel. De boeren hebben elkaar opgeroepen via de telefoon om een tegengeluid te laten horen. Van de Laar laat weten dat 'zelfs boeren uit omgeving Biezenmortel' zijn gekomen.


Veel melk per kilo fosfaat door voeren en landwerk uit te besteden

13-05-2019 - 0 reacties De familie Berenpas uit Zutphen realiseerde vorig jaar een productie van ruim 12.000 kilo melk, goed voor 231 kilo meetmelk per kilo fosfaat. Daarmee eindigde het bedrijf in de top bij haar voerleverancier ForFarmers.


Liander versterkt elektriciteitsnet voor zonneparken

10-05-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Energiemaatschappij Liander gaat het elektriciteitsnet in Noordoostpolder verzwaren om de stroom van nieuwe zonneparken af te kunnen voeren. Op dit moment zijn de kabels van Liander te dun en de verdeelstations zijn niet berekend op grote hoeveelheden stroom.