Voeren

Voeren is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Voeren en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Voeren nieuws

Eerste grassnede kan niet vroeg genoeg komen

16-01-2019 - 0 reacties Door de droogte van afgelopen zomer is in Duitsland sprake van een ruwvoertekort. Melkveehouders voeren daarom op dit moment noodgedwongen stro bij. De hoop is gevestigd op een vroeg voorjaar, zodat de eerste snede gras vroeg van het land gehaald kan worden. 


ForFarmers realiseert voederconversie onder 1,0 met vleeskuikenvoer

14-01-2019 - 0 reacties Klanten van ForFarmers die voeren met vleeskuikenconcept Apollo, hebben volgens het bedrijf de afgelopen periode scherpe voederconversies behaald. Daarbij is de grens onder de 1,0 meermaals doorbroken. De twee best presterende koppels, afgesloten in december 2018, toonden een gecorrigeerde voederconversie (1500 gram) van respectievelijk 0,911


Natuurinclusief voorwaarde voor pacht

10-01-2019 - 0 reacties PvdA-Statenlid Annemieke Wissink wil een motie indienen om een natuurinclusiviteitseis in te voeren voor pachtgronden van provincie Overijssel. Het moet aansluiten bij doelen die de provincie zelf heeft voor de landbouw.


Pulsvissers in zwaar weer: "Verbod doorvoeren betekent voor velen faillissement"

10-01-2019 - 0 reacties Het zijn onzekere maanden voor pulsvissers in Noord-Holland. Want als het Europees Parlement besluit een totaalverbod door te voeren voor deze Hollandse vinding, dan betekent dat een financiële strop voor vele vissers. "Voor heel wat bedrijven zal dat het faillissement betekenen.


Aldi Nord en Aldi Süd voeren na 57 jaar samen campagne voor gezond leven

09-01-2019 - 0 reacties


‘Afkalven aanpassen wegens fosfaatrechten’

05-01-2019 - 51 reacties Opvolger Jord Bosgoed (21) wil afkalfseizoen vroeg in het jaar gaan plannen vanwege fosfaatrechten.

“We hebben een herfstkalvende veestapel, waarin 70% van de koeien afkalft. We voeren volledig TMR, en doordat alle dieren in dezelfde periode afkalven, kan er naar lactatiestadium gevoerd worden. Hierdoor hebben we echter aan het eind van het jaar een piek in koeienaantal, waardoor wij minder goed kunnen sturen binnen het nieuwe fosfaatrechtenstelsel. Daarom wil ik het afkalfseizoen vroeg in het jaar gaan plannen.


Van hoge stroprijs naar recordprijs weidehooi

03-01-2019 - 0 reacties Voor melkveehouders stond het jaar 2018 vooral in het teken van fosfaatrechten. Dit heeft tevens zijn weerslag gehad op de voermarkt, bijvoorbeeld omdat er minder bekjes te voeren zijn. Welke 3 prijsmutaties sprongen in 2018 het meest in het oog? Een overzicht.


Meulenbroeks: tijd voor beleid geënt op eigen visie

02-01-2019 - 16 reacties

Originele beschrijving

Het is niet de bedoeling dat fosfaatdossier opnieuw boventoon gaat voeren in belangenbehartiging.


Kuilvoer snijden voor en voeren aan de melkkoeien

30-12-2018 - 0 reacties De melkkoeien voorzien van kuilvoer met diverse Deutz trekkers.


Rust, reinheid en regelmaat door automatisch voeren

24-12-2018 - 0 reacties Ongeveer 10 jaar nadat Schuitemaker de voerrobot 'Innovado' lanceerde, schaalt het bedrijf de productie langzaam op. Vele testbeurten later is het concept praktijkrijp. Staan we aan de vooravond van een revolutie op het bedrijf? Productspecialist Pieter Vos en marketingmanager Robbert Holtkamp vertellen meer.


Overname door Kraakman Perfors BV van Mechanisatiebedrijf de Jong BV in De Kwakel

22-12-2018 - 0 reacties In goed overleg met de eigenaar van Mechanisatiebedrijf de Jong BV zal het bedrijf per 17 december 2018 toegevoegd worden aan Kraakman Perfors B.V. De vestiging in De Kwakel wordt hiermee de 7e vestiging van het bedrijf. Mechanisatiebedrijf de Jong is tot op de dag van vandaag een succesvolle speler in de moderne landbouwmechanisatie, mede door het voeren van diverse dealerschappen en A-merken. Mechanisatiebedrijf de Jong is ook nu nog altijd sterk in John Deere-werk: een groot deel van de omzet komt uit het onderhoud van John Deere machines. Dankzij de nieuwe vestiging kan Kraakman…


Elektrisch voeren met zelfgemaakte stroom

12-12-2018 - 0 reacties Gisteren stelden Reesink Agri en Motrac Industries de Kuhn MoRe-E voermengwagen nader voor aan de pers. Deze elektrisch aangedreven voermengwagen werd voor het eerst getoond in september op de ATH. Sinds die tijd draait de wagen bij melkveehouder Groot Roessink in Baak, die er dagelijks 150 melkkoeien en 100 stuks jongvee mee voert. Zonder problemen. De voermengwagen beschikt over een 82 kW elektromotor en het accupakket is zwaar genoeg om meerdere keren te kunnen voeren, voordat de wagen weer aan de lader moet. Behalve de rust tijdens het mengen en lossen, levert de wagen ook een forse besparing…


Schapen- en geitenhouders mogen dieren bij verlies van nieuw oormerk blijven voorzien

11-12-2018 - 0 reacties Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) had het voornemen om het aantal keer dat een schaap of geit van een nieuw oormerk mag worden voorzien tot één keer te beperken. Zij heeft besloten besloten om deze maatregel toch niet in te voeren, omdat het tot praktische problemen zou leiden. Dat meldt de minister aan de Tweede Kamer.


Ammoniakemissie verlagen door efficiënter voeren

04-12-2018 - 0 reacties Melkveehouder Jan Kuks uit Nutter is op zijn bedrijf actief bezig met het verlagen van ammoniakemissie. “Ons bedrijf staat in een mooie omgeving, met veel natuurgebieden om de boerderij, middenin een ecologische hoofdstructuur."

Een aantal jaar geleden kregen wij te maken met emissiebeperkende maatregelen. In plaats van het probleem te bestrijden probeer ik het op mijn bedrijf te voorkomen.”

Toen in 1998 deelnemers werden gezocht voor het projecten Koeien & Kansen heeft Jan zich direct aangemeld. “Als je het zelf niet doet dan gaan anderen het voor je regelen”, zeg Kuks, “ik zit graag voor in de trein om te zien waar we heen gaan. Zo kan ik af en toe ook zelf aan het stuur trekken. Een aantal jaar geleden heb ik bewust besloten om in dit gebied te blijven boeren. Dit betekende wel dat ik aan de slag moest gaan met het verlagen van mijn ammoniakemissie.”


Dilemma over de toekomst van de aarde wint het ‘Wageningen Universiteit Vijfje’

04-12-2018 - 0 reacties Zullen we proberen om de aarde te redden of kiezen we eieren voor ons geld en ontsnappen we naar Mars? Je kan een inhoudelijk debat voeren om dit dilemma op te lossen, maar je kan er ook een muntje opgooien. Dat laatste is wat Ruby Sutherland deed, en ze won ermee het ‘Wageningen Universiteit Vijfje’.


Nederlandse supermarkten doen wat overheid niet lukt: ze voeren het voedselstoplicht in

29-11-2018 - 0 reacties


België: 'Meer jacht op wilde zwijnen'

29-11-2018 - 0 reacties René Collin, de minister van Landbouw in Wallonië, stelt voor om de jacht op wilde zwijnen in Wallonië op te voeren. In de gebieden waar Afrikaanse varkenspest is vastgesteld, wil hij zelfs dat alle wilde zwijnen worden gedood.


Amerikanen voeren cannabis afval aan varkens

25-11-2018 - 0 reacties Amerikaanse varkenshouders willen de mogelijkheid onderzoeken om hun varkens wietafval te geven. Wiet ofwel cannabis heeft namelijk de eigenschap (bij mensen) dat het de eetlust bevordert en ook de vleeskwaliteit verbetert.


Wees voorzichtig als banken gaan evalueren

23-11-2018 - 0 reacties Hoe ga je te werk als je (als centrale bank) de ruimte waarin je mag opereren, wilt vergroten? En dan vooral om een beleid te voeren dat nog schadelijker is voor de gewone man en grote gevolgen heeft voor financiële markten. Wat je in ieder geval niet moet doen, is zeggen dat je dat wilt.


Studenten leveren met scan boeren BodemIdee

23-11-2018 - 0 reacties Akkerbouwers en melkveehouder moeten nog meer verstand krijgen van de bodem. Drie studenten van HAS Hogeschool voeren daarom een bodemscan bij ze uit.. Dat levert ze een BodemIdee op.