Voeren

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Voeren. Voeren is een van de 16080 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Voeren nieuws

Schapen geslacht op kinderboerderij in Olst, 'heel erg om te zien'

27-03-2020 - 0 reacties Op een kinderboerderij in het Overijsselse Olst zijn woensdagnacht twee rammen geslacht. Een verzorger trof hun koppen, vachten, magen en darmen aan.
"Hun halzen waren doorgesneden, alles binnenin was vakkundig weggesneden en meegenomen, ook hun poten. Het was heel erg om te zien", zegt bestuurslid en verzorger Henny Overkempe.
Zij kwam gisterochtend de dieren voeren en zag de restanten van de rammen liggen. Eerst dacht ze dat het een wolf was geweest. Maar toen zag ze dat er ruimte was gemaakt in het prikkeldraad. "Het was dus mensenwerk."
Aangifte
Overkempe weet niet wat de kinderboerderij kan doen om dit te voorkomen. "Voor bewakingscamera's ben je zo 2000 à 3000 euro kwijt. Voor ons is dat een heleboel geld. Onze stichting is afhankelijk van donaties en sponsoren."
De kinderboerderij heeft aangifte gedaan bij de politie en zegt dat die sporenonderzoek heeft gedaan.


Per direct deurbeleid bij supermarkten, gebruik winkelwagen verplicht

24-03-2020 - 0 reacties Supermarkten en drogisterijen voeren per direct een deurbeleid in. Per tien vierkante meter mag er één klant in een vestiging. Als de supermarkt vol is, moeten klanten buiten wachten.


'Alle supermarkten en drogisterijen voeren deurbeleid in: max 1 klant per 10 vierkante meter'

24-03-2020 - 0 reacties Nou, daar gaat het laatste beetje oerhollandse gezelligheid.


Het FD kopt dat "alle supermarkten en drogisterijen" het deurbeleid invoeren. Het AD noemt vooralsnog alleen Jumbo, Kruidvat, Trekpleister, DA en Etos. "Bij de supermarkt mag per tien vierkante meter vloeroppervlak maximaal één klant in de winkel. Zo mag bijvoorbeeld een winkel met duizend vierkante meter vloeroppervlak niet meer dan honderd klanten binnen hebben." Nou, dat wordt lekker keuvelen over de toestand in de buitenrij, nu al zin in. Een Jumbo-ondernemer vertelt Distrifood het volgende: "Bij mij komen er twee beveiligers aan de deur. Ik ben op dit moment met de gemeente ook in gesprek over dranghekken. Ik stel ook een maximum aantal klanten in die de winkel mogen betreden. Het wordt echt gekkenwerk en dan is het nog maar dinsdag." En als we toch bezig zijn, geef die bewakers én vakkenvullers nou in godsnaam ook een paar van die mondkapjes die aan de grens geparkeerd staan. Plat moet-ie, die curve.


Boeren en tuinders hunkeren naar voldoende water in droge zomer

20-03-2020 - 0 reacties DEN BOSCH - Boeren en tuinders op Brabantse zandgronden, een flink deel van hen zit in het gebied van het Groene Woud in de driehoek Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, staan te popelen om nieuwe projecten uit te voeren om grondwater langer vast te houden. De ZLTO heeft bij de provincie plannen ingediend om zo 600.000 euro subsidie te verdelen.


Tulpenvirus X is taaier dan gedacht

28-02-2020 - 0 reacties Het Tulpenvirus X – of kortweg TVX – kan maar liefst acht maanden overleven in de bodem. Dat is een van de resultaten van de PPS 'Op weg naar virusvrij en afzetgericht telen'. De Business Units Glastuinbouw en Biointeracties van Wageningen University & Research voeren samen met Proeftuin Zwaagdijk en de…


Boeren voeren volgende maand onder meer in Zwolle actie

26-02-2020 - 6 reacties Agractie Nederland gaat op 21 maart actievoeren in onder meer Zwolle. De stad wordt genoemd als één van zes landelijke locaties waar op die dag aandacht wordt gevraagd voor de situatie van boeren. Agractie wil de aandacht vestigen op de -volgens de organisatie- onnodige voedselimport en oneerlijke prijzen.


Energiebedrijf Engie wil mestvergister realiseren op andere locatie in Rilland

17-02-2020 - 0 reacties Energiebedrijf Engie heeft een nieuwe locatie gevonden om bij Rilland een mestvergister te bouwen. Het bedrijf wil een terrein nabij de rioolwaterzuivering van waterschap Brabantse Delta benutten. Een punt van zorg is nog de logistieke bereikbaarheid. Dagelijks moeten er 100 vrachtwagens van en naar de installatie om mest- en co-producten aan te voeren en digestaat af te voeren. Om bij de nieuwe plek nabij de rioolwaterzuivering te komen, moet er 7 kilometer over polderwegen worden gereden.


De rommelige aanloop naar het gesprek over de stikstofaanpak: dit gebeurde er tot nu toe

05-02-2020 - 2 reacties Het Landbouw Collectief, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten en premier Mark Rutte gaan vandaag met elkaar in gesprek over de stikstofaanpak. Farmers Defence Force, dat onderdeel is van het Landbouw Collectief, liet eerder juist weten het stikstofgesprek nu niet te willen voeren. Wat is er allemaal gezegd?


Dierenrechtenorganisaties hekelen konijnenhouderij

28-01-2020 - 0 reacties Daags voor het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) de "Week van het Konijn" aftrapt, voeren een aantal dierenrechtenorganisaties net een ontradingscampagne. Ze klagen de omstandigheden aan waarin de dieren gekweekt worden. Nochtans is Vlaanderen voorloper in Europa als het gaat om diervriendelijke huisvesting van konijnen. Onder impuls van dierenrechtenorganisatie GAIA kwam er in Vlaanderen een nieuwe wetgeving die bepaalt dat konijnen in parken moeten gehouden worden, een diervriendelijker systeem dat inspeelt op het natuurlijk gedrag van een konijn.


Pimpelmees maakt opmars tijdens telling, mus soeverein op één

27-01-2020 - 0 reacties De pimpelmees werd dit weekend opvallend vaak gezien tijdens de nationale tuinvogeltelling. De mees met het blauwe 'petje' eindigt op de derde plek.
Net als vorig jaar voeren de huismus en koolmees de lijst aan. De vink staat niet langer in de top-3 en duikelt naar de zevende plek. Dat komt waarschijnlijk door het zachte winterweer, zegt de Vogelbescherming tegen RTV Utrecht. Daardoor is voor de vink nog voldoende voedsel in de bossen te vinden, waardoor ze de tuinen niet in hoeven.


Agrarisch erfgoed in nieuw jasje met wedstrijd 'Anders boeren'

23-01-2020 - 0 reacties Het Oversticht zoekt Overijsselaars die een goed plan hebben om het provinciale agrarische erfgoed in te zetten als motor voor nieuwe voedselketens. Ze kunnen met hun plan in de wedstrijd Erfgoed Sterren 'Anders Boeren', die deze week gestart is, ook 10.000 euro winnen om het plan uit te voeren.


Alle ‘asoboeren’ kunnen straks gewoon bekeurd worden

22-01-2020 - 15 reacties De meerderheid van de Tweede Kamer vindt het een puik plan om een kentekenplicht in te voeren voor tractoren.


Op 21 maart weer uitgebreide boerenacties in grote steden

21-01-2020 - 0 reacties Op zaterdag 21 maart is er weer een groot boerenprotest. Op zo’n 40 drukke, 'goed zichtbare' plekken in grote Nederlandse steden zal tussen 12.00 en 16.00 uur de actie Boerderijprijzen plaatsvinden.

Boeren gaan op zaterdag 21 maart opnieuw actie voeren. Dat heeft de actieclub Agractie dinsdag bekendgemaakt.


Begrip tussen boeren en niet-boeren moet terugkeren door Brabants toneelstuk

20-01-2020 - 0 reacties SINT ANTHONIS - Een toneelstuk moet boeren en niet-boeren dichter bij elkaar brengen. Toneelspelers in Sint Anthonis en Reusel-De Mierden zijn uitgekozen om het uit te voeren.


Groningse boeren steunen Duitse acties: 'Wij als boeren zijn wél één Europa'

17-01-2020 - 0 reacties Een groep Groningse boeren is vrijdagmorgen in alle vroegte vanuit Bellingwolde op de trekker naar Bremen vetrokken om hun Duitse collega's te ondersteunen. Die voeren actie tegen het landbouwbeleid in hun land.


Boze boeren gaan ook in Zeeland actie voeren bij supermarkten en in winkelcentra

14-01-2020 - 0 reacties COLIJNSPLAAT - Boeren gaan in maart actie voeren bij supermarkten en in winkelcentra. De boerenactiegroep Agractie gaat op veertig plaatsen consumentenproducten tegen kostprijs aanbieden. Woordvoerder Ronne Smolders verwacht dat er ook in Zeeland acties plaatsvinden.


Politie haalt 20 tractoren van de weg bij Bavel en A58 bij Etten-Leur tijdje afgesloten

18-12-2019 - 0 reacties Boeren en bouwers voeren woensdagochtend op verschillende plekken in Brabant actie. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.


Boeren gaan in gesprek met commissaris van de Koning, acties nog volop bezig

18-12-2019 - 0 reacties Boeren en bouwers voeren woensdagochtend op verschillende plekken in Brabant actie. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.


Boeren klagen bij rechtbank Middelburg over oneerlijke uitspraken

18-12-2019 - 0 reacties MIDDELBURG - Boeren die een actie voeren worden veel zwaarder gestraft door rechters dan dierenactivisten die daadwerkelijke schade en ellende aanrichten op een boerderij. En aan die ongelijke behandeling moet een einde komen, vinden de boeren.


Boeren bezetten korte tijd A2 bij Ouderkerk aan de Amstel

18-12-2019 - 0 reacties Boeren en de bouwsector voeren vandaag acties tegen de plannen van het kabinet om de stikstofuitstoot terug te dringen. Volg de laatste ontwikkelingen rondom de protesten in ons liveblog.