Voeren

Voeren is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Voeren en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Voeren nieuws

Stichting Stikstofclaim wijst ministerie en provincie op onrechtmatigheid in stikstofbeleid

19-11-2019 - 0 reacties Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant hebben vorige week een brief ontvangen van de advocaten die de procedures voeren namens de stichting Stikstofclaim. In de brieven wordt respectievelijk de onrechtmatigheid van de ingevoerde Beleidsregels salderen en de voorgenomen wijziging van de Meststoffenwet onder de aandacht gebracht.


Op de snelwegen van de provincie Gelderland moet de maximumsnelheid terug naar 100 kilometer per uur, net als in de rest van het land.

19-11-2019 - 0 reacties Gelderland beschikt over drie eigen snelwegen, de A325, de A326 en de A348. Op de A325 geldt overdag 100 km per uur als maximum, op de twee andere wegen mogen automobilisten 120 rijden. Het is aan de provincie zelf om te kiezen voor het landelijk beleid en overal 100 als maximum in te voeren.


Meer krachtvoer in melkrobot leidt tot meer voeropname

23-10-2019 - 0 reacties Door een gedeelte van het krachtvoer uit het basisrantsoen te halen en te voeren in de melkrobot, stijgt de totale voeropname.


POV zoekt varkenshouders die willen deelnemen aan 'blootstellingsonderzoek'

22-10-2019 - 0 reacties De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in 2018 controles uitgevoerd naar arbeidsomstandigheden in de varkenshouderij. Hierbij is met name gelet op stalklimaat en stof. Varkenshouders zijn vervolgens gesommeerd binnen 6 maanden een blootstellingsonderzoek uit te voeren op het bedrijf. De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) besloot dit onderzoek collectief op te pakken aangezien het voor een individueel bedrijf omvangrijk en kostbaar is.


Mechanisatiebedrijf D. Kuipers B.V. in beeld

18-10-2019 - 0 reacties In oktober 1979 gestart als onderneming, en na 40 jaar nog vol ambitie. Om deze mijlpaal met u te vieren, nodigen zij u van harte uit voor hun show in Witmarsum.Op deze show laten zij u graag hun bedrijf zien en de merken die zij voeren. Er zal een grote uitstalling van nieuwe en gebruikte machines zijn en scherpe acties. Vrijdag 18 oktober van 10:00 – 22:00Zaterdag 19 oktober van 10:00 – 17:00 Arumerweg 95, 8748 AC Witmarsum.


Liesplooi-eczeem – wat doen?

17-10-2019 - 0 reacties Bij vaarzen komen tussen de binnenkant van het bovenbeen en de uier regelmatig wondachtige plekken voor. Vroeg herkennen van de geïrriteerde huid aan de binnenkant van het been en de buitenkant van de uier (in de liesplooi) en tijdig en juist behandelen, is belangrijk om te voorkomen dat de vaars later ziek wordt. Juist voeren en ontwormen behoren ook tot  preventie.


Meeste fipronil-blokkades pluimveebedrijven terecht

15-10-2019 - 0 reacties De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft tijdens de fipronilcrisis in de meeste gevallen pluimveebedrijven terecht verboden om kippen, eieren en mest af te voeren. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald.


Meeste blokkades pluimveebedrijven terecht

15-10-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft tijdens de fipronilcrisis in de meeste gevallen pluimveebedrijven terecht verboden om kippen, eieren en mest af te voeren. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald.
nl.


Fotoserie: ‘Naast de arbeidsbesparing leveren we nu dikkere melk’

14-10-2019 - 0 reacties Met het doel het voeren te optimaliseren begon Dirk Aalbers zijn zoektocht naar een passend voersysteem. “We hebben verschillende voersystemen vergeleken. Op basis van het totale (kosten)plaatje paste het Vector voersysteem het best bij ons bedrijf.”


Veel boeren voor protest naar provinciehuis Arnhem

13-10-2019 - 0 reacties De animo bij boeren om maandag bij provinciehuizen te demonstreren is groot. Landbouworganisatie LTO Noord riep haar leden zaterdag op actie te voeren om af te dwingen dat de provinciale beleidsregels over stikstof van tafel gaan.


LTO sluit zich aan bij boerenacties, maandag protest bij provinciehuizen

12-10-2019 - 0 reacties ARNHEM - Land- en Tuinbouworganisatie LTO Noord, actief in onder meer Gelderland en Overijssel, sluit zich actief aan bij de protesten van boeren tegen strenge stikstofregels. De belangenorganisatie roept haar 14.000 leden op om aanstaande maandag actie te voeren bij provinciehuizen. Ook bij het Gelderse provinciehuis in Arnhem worden actievoerende boeren op trekkers verwacht.


LTO sluit zich aan bij boerenacties, maandag protest bij provinciehuis Arnhem

12-10-2019 - 41 reacties ARNHEM - Land- en Tuinbouworganisatie LTO Noord, actief in onder meer Gelderland en Overijssel, sluit zich actief aan bij de protesten van boeren tegen strenge stikstofregels. De belangenorganisatie roept haar 14.000 leden op om aanstaande maandag actie te voeren bij provinciehuizen. Ook bij het Gelderse provinciehuis in Arnhem worden actievoerende boeren op trekkers verwacht.


40 jaar mechanisatiebedrijf D. Kuipers B.V.

11-10-2019 - 0 reacties In oktober 1979 gestart als onderneming, en na 40 jaar nog vol ambitie. Om deze mijlpaal met u te vieren, nodigen zij u van harte uit voor hun show in Witmarsum.Op deze show laten zij u graag hun bedrijf zien en de merken die zij voeren. Er zal een grote uitstalling van nieuwe en gebruikte machines zijn en scherpe acties. Donderdag 17 oktober van 10:00 – 18:00Vrijdag 18 oktober van 10:00 – 22:00Zaterdag 19 oktober van 10:00 – 17:00 Arumerweg 95, 8748 AC Witmarsum.


Brabantse en Friese boeren protesteren bij provincie

11-10-2019 - 0 reacties Zowel in Friesland als Brabant protesteren bij het provinciehuis. De aanleiding hiervan is het beoogde stikstofbeleid die de provincies willen gaan voeren.


Actieboeren willen Nederlanders bedanken met ontbijt

10-10-2019 - 2 reacties De boeren die komende woensdag voor de tweede keer actie willen gaan voeren, willen de Nederlanders bedanken voor hun steun.


POV zegt overleg met LNV op

10-10-2019 - 0 reacties Met ingang van vandaag heeft de POV elk overleg met het ministerie van LNV opgeschort. Aanleiding voor dit opvallende besluit is de nieuwe stikstofregelgeving, die het kabinet en de provincies voornemens zijn in te voeren.


Boeren beginnen nieuwe protestactie bij RIVM

10-10-2019 - 0 reacties Boeren willen woensdag om 9.00 uur verzamelen bij het RIVM in Bilthoven om daar actie te voeren. Rond het middaguur zijn ze van plan door te rijden naar Den Haag. Daar willen ze voor het gebouw van de Tweede Kamer demonstreren.


Toch geen importheffing op Goudse en Edammer kaas

03-10-2019 - 0 reacties De Verenigde Staten voeren toch geen importheffing (van 25%) in op Goudse en Edammer, al zijn er wel andere kaassoorten waarop een importheffing komt. Ook varkensvlees en boter uit Nederland staan op de lijst die de Verenigde Staten woensdag 2 oktober gepubliceerd heeft.


Onrust onder kopers en kwekers in het Noorden

03-10-2019 - 0 reacties Met de plannen van Royal FloraHolland om in Eelde de veilingtechnieken te vernieuwen en daarmee ook het beeldveilen in te voeren, neemt de onrust onder kwekers en handelaren in het Noorden toe.


‘Boeren bij Schiphol aan verkeerde adres’

02-10-2019 - 21 reacties Boeren zijn bij Schiphol aan het verkeerde adres als zij ervoor kiezen acties te gaan voeren bij de luchthaven. Dat meldt de luchthaven in een verklaring. Volgens Schiphol heeft de luchtvaart met minder dan 2 procent een kleine bijdrage aan de stikstofdepositie in Nederland.