Vleessector

Vleessector is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Vleessector en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Vleessector nieuws

Fotoserie: Kamerleden en ministers sluiten politiek seizoen af met jaarlijkse barbecue op Binnenhof

04-07-2019 - 0 reacties Kamerleden en leden van het Kabinet hebben donderdagmiddag het politieke seizoen afgesloten met de jaarlijkse Binnenhof Barbecue. De barbecue wordt de politiek aangeboden door de Centrale Organisatie voor de Vleessector


Fotoserie: Kamerleden en ministers sluiten politiek seizoen af met jaarlijkse barbecue op Binnenhof

04-07-2019 - 0 reacties Kamerleden en leden van het Kabinet hebben donderdagmiddag het politieke seizoen afgesloten met de jaarlijkse Binnenhof Barbecue. De barbecue wordt de politiek aangeboden door de Centrale Organisatie voor de Vleessector


Frustratie over handelsdeal EU met Zuid-Amerika

03-07-2019 - 0 reacties Na 20 jaar onderhandelen is er 28 juni een akkoord gesloten over het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Mercosur. Terwijl in de Zuid-Amerikaanse landen (Brazilië, Argentinië, Uruguay en Paraguay) de deal met luid applaus wordt ontvangen, is in Europa lang niet iedereen blij. Onder andere in de vleessector ligt de kwestie gevoelig.


Hoe realistisch zijn duurzaamheidsidealen in voer?

04-05-2019 - 0 reacties Kan de pluimveesector via het voerspoor nog circulairder werken en bijvoorbeeld met minder soja toe? Volgens Anke Hamminga van Cargill wel, al zijn er wel verschillen in effect tussen de leg- en vleessector.


Genomineerd: Dustion, SmartStart en DutriRock Bedding Powder

22-04-2019 - 0 reacties De jury van de Pluimvee Innovatieprijs nomineert voor de vleessector drie innovaties: Dustion van Serutech Agri, SmartStart van Pas Reform en DutriRock Bedding Powder van Jan van Arkel. Deelnemers aan het Pluimvee Symposium op 16 mei kiezen de winnaar.


Gezondheid ook trend in vleesindustrie in Azië en Australië

16-04-2019 - 0 reacties Stijgende levensstandaarden en een toenemend gezondheidsbewustzijn zorgen ervoor dat consumenten in toenemende mate kiezen voor vleesproducten met claims voor gezondheid en welzijn. De vleessector in de Aziatische en Grote Oceaanstreek (APAC) zal daarom met 3,4 procent groeien tussen 2018 en 2023.


COV zet vraagtekens bij Nationale Week Zonder Vlees

12-03-2019 - 0 reacties De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) geeft te kennen dat zij in de Nationale Week Zonder Vlees vooral een marketingactie zien. Vooral plantaardige producten hebben veel profijt van de promotie gedurende deze week. Initiatiefnemer Isabel Boerdam reageert dat ze Nederland niet vraagt om nooit meer vlees te eten. "Wij stimuleren alleen een gezondere vleesbalans. De gemiddelde Nederlander eet te veel vlees."


Vleesloze week is vooral plantaardige promoweek

12-03-2019 - 0 reacties De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) vindt de 'Week zonder Vlees', die maandag 11 maart van is gestart, geen maatschappelijk initiatief meer.


‘Ook vlees is maatschappelijk verantwoord’

11-03-2019 - 0 reacties De Nederlandse vleesverwerkende sector is verenigd in het COV, de Centrale Organisatie voor de Vleessector. Het COV plaatst kanttekeningen bij de Week zonder Vlees, die nu de media beheerst. Het zou geen maatschappelijk initiatief zijn, maar een promotieweek voor plantaardige producten.


Vleesloze week is vooral plantaardige promoweek

11-03-2019 - 0 reacties De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) vindt de Week zonder Vlees, die deze maandag 11 maart van start is gegaan, geen maatschappelijk initiatief meer. De vleesloze week is volgens de organisatie gekaapt door commerciële partijen, die er een promotieweek voor plantaardige producten van maken. 


CETA: 80.000 ton Canadees varkensvlees voor de EU-markt

07-03-2019 - 0 reacties Als uitvloeisel van de de EU-Canadese handelsovereenkomst CETA mag de Canadese vleessector jaarlijks 80.000 ton varkensvlees zonder invoerheffingen naar de EU exporteren. Slechts weinig Canadese slachthuizen zijn EU-gecertificeerd.


COV: 'Belgische toestanden in Nederland voorkomen'

25-02-2019 - 0 reacties De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft met zijn Chinese tegenhanger afspraken gemaakt omtrent een uitbraak van Afrikaanse varkenspest. Deze afspraken moeten het mogelijk maken om varkensvlees te blijven exporteren als in een van deze landen Afrikaanse varkenspest uitbreekt.


CDA en D66: klokkenluiders waarschuwen voor veiligheid vlees

25-02-2019 - 0 reacties CDA en D66 stellen zes jaar na de paardenvleesaffaire Kamervragen over de voedselveiligheid van vlees uit met name kleine- en middelgrote rundveeslachterijen aan minister Carola Schouten (CDA) van Landbouw, Natuur en Voedselbeleid (LNV). Ze doen dit naar aanleiding van gesprekken met klokkenluiders uit de vleessector.


COV en China slaan handen ineen voor handel tijdens AVP-uitbraak

25-02-2019 - 0 reacties De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Chinese Meat Association (CMA) werken samen om ervoor te zorgen dat een uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) de vleeshandel niet belemmert. De Nederlandse brancheorganisatie en de Chinese zusterorganisatie hebben afspraken gemaakt over hoe zij omgaan met de overheid in het geval van een AVP-uitbraak.


Salmonella, tijd voor actie?

11-02-2019 - 0 reacties Sinds het begin van deze eeuw, is het aantal humane Salmonella gevallen gehalveerd, en was in 2017 het laagst ooit. Dit zien we ook terug in de bevindingen in landbouwhuisdieren, en in de vleessector.


Secretaris-generaal LNV Jan-Kees Goet: Bedreigingen dierenrechtenactivisten zijn onacceptabel

11-02-2019 - 0 reacties Secretaris-generaal Jan-Kees Goet van het ministerie van Landbouw maakt zich zorgen over de verharding van het debat over de veehouderij tussen boeren en dierenrechtenactivisten. Tegelijk roept hij de vleessector op tot nog meer transparantie.


COV: varkenssector start nieuwe ketenorganisatie

11-02-2019 - 0 reacties Jos Goebbels, voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), heeft aangegeven dat de varkenssector een nieuwe ketenorganisatie gaat opzetten om sterkere ketenverbanden te realiseren.


Varkenssector bundelt de krachten met oprichting brancheorganisatie

10-02-2019 - 0 reacties De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), Centrale organisatie voor de Vleessector (COV) en de verenigde voerfabrikanten Nevedi zijn bezig om samen een brancheorganisatie op te richten. De transportsector Vee & Logistiek wordt ook betrokken.


Secretaris-generaal LNV Jan-Kees Goet: Bedreigingen dierenactivisten zijn onacceptabel

09-02-2019 - 2 reacties Secretaris-generaal Jan-Kees Goet van het ministerie van Landbouw maakt zich zorgen over de verharding van het debat over de veehouderij tussen boeren en dierenactivisten. Tegelijk roept hij de vleessector op tot nog meer transparantie.


Vleessector wil meer communicatie met maatschappij over productie vlees

08-02-2019 - 0 reacties De vleessector wil graag met burgers en consumenten in gesprek over de manier waarop in Nederland vlees wordt geproduceerd. „De dialoog willen wij aangaan, maar wel gebaseerd op feiten.” Dit zei voorzitter Jos Goebbels van de COV.