Vleessector

Vleessector is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Vleessector en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Vleessector nieuws

Salmonella, tijd voor actie?

11-02-2019 - 0 reacties Sinds het begin van deze eeuw, is het aantal humane Salmonella gevallen gehalveerd, en was in 2017 het laagst ooit. Dit zien we ook terug in de bevindingen in landbouwhuisdieren, en in de vleessector.


Secretaris-generaal LNV Jan-Kees Goet: Bedreigingen dierenrechtenactivisten zijn onacceptabel

11-02-2019 - 0 reacties Secretaris-generaal Jan-Kees Goet van het ministerie van Landbouw maakt zich zorgen over de verharding van het debat over de veehouderij tussen boeren en dierenrechtenactivisten. Tegelijk roept hij de vleessector op tot nog meer transparantie.


COV: varkenssector start nieuwe ketenorganisatie

11-02-2019 - 0 reacties Jos Goebbels, voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), heeft aangegeven dat de varkenssector een nieuwe ketenorganisatie gaat opzetten om sterkere ketenverbanden te realiseren.


Varkenssector bundelt de krachten met oprichting brancheorganisatie

10-02-2019 - 0 reacties De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), Centrale organisatie voor de Vleessector (COV) en de verenigde voerfabrikanten Nevedi zijn bezig om samen een brancheorganisatie op te richten. De transportsector Vee & Logistiek wordt ook betrokken.


Secretaris-generaal LNV Jan-Kees Goet: Bedreigingen dierenactivisten zijn onacceptabel

09-02-2019 - 2 reacties Secretaris-generaal Jan-Kees Goet van het ministerie van Landbouw maakt zich zorgen over de verharding van het debat over de veehouderij tussen boeren en dierenactivisten. Tegelijk roept hij de vleessector op tot nog meer transparantie.


Vleessector wil meer communicatie met maatschappij over productie vlees

08-02-2019 - 0 reacties De vleessector wil graag met burgers en consumenten in gesprek over de manier waarop in Nederland vlees wordt geproduceerd. „De dialoog willen wij aangaan, maar wel gebaseerd op feiten.” Dit zei voorzitter Jos Goebbels van de COV.


Vleessector wil meer communicatie met maatschappij over productie vlees

08-02-2019 - 0 reacties De vleessector wil graag met burgers en consumenten in gesprek over de manier waarop in Nederland vlees wordt geproduceerd. „De dialoog willen wij aangaan, maar wel gebaseerd op feiten.” Dit zei voorzitter Jos Goebbels van de COV.


'Campagne Wakker Dier is misleidend'

11-12-2018 - 0 reacties Op verzoek van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft de Reclame Code Commissie (RCC) geoordeeld dat de campagne van Wakker Dier oneerlijk en misleidend is. Dat meldt COV dinsdag 11 december in een persbericht.


RCC: EET-GEEN-DIERENDAG CAMPAGNE WAKKER DIER MISLEIDEND EN ONEERLIJK

11-12-2018 - 0 reacties De Reclame Code Commissie (RCC) heeft geoordeeld, dat de centrale claim van deze campagne, dat als ‘iedereen nou een dag geen vlees eet, dat je dan 500.000 dieren spaart’ misleidend en oneerlijk is.
De RCC heeft de klacht van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) tegen Wakker Dier volledig gehonoreerd.


‘Goed, dat de RCC Wakker Dier hier corrigeert. Ook claims of beweringen van NGO’s zijn gehouden aan regels en moeten inhoudelijk kloppen’, zegt Algemeen Secretaris Richard van der Kruijk van de COV. ‘Beweringen of uitlatingen van maatschappelijke organisaties worden soms te makkelijk door derden voor waar aangenomen en overgenomen. De uitspraak van de RCC maakt duidelijk dat het goed is om die ook kritisch tegen het licht te houden. De 500.000 dieren claim van Wakker Dier staat echt buiten elke realiteit. Feitelijk wordt er namelijk helemaal niet minder geslacht en verwerkt.’

Volgens de RCC heeft de COV overtuigend aangetoond, dat de productie van de Nederlandse vee- en vleessectoren niet één op één aan de binnenlandse consumptie is te koppelen. Wat in Nederland niet wordt gegeten, vindt een bestemming elders, in het buitenland waar een stijgende vraag is naar vlees(producten). De RCC heeft bovendien meegenomen, dat de Nederlandse vleessector naast vlees zorg draagt voor veel bijproducten om niks verloren te laten gaan, dus alles van het dier ook duurzaam benut wordt.

Volgens de COV is het goed, dat de RCC het punt gemaakt heeft. Van der Kruijk: Ik hoop dat organisaties en instanties die in de toekomst dergelijke campagnes willen ondersteunen zich beter verdiepen in de juistheid van de boodschap en zich niet laten misleiden.’


Vleessector niet eens met uitspraken actiegroep Even Geen Vlees

06-12-2018 - 0 reacties Actiegroep Even Geen Vlees wil verduidelijking over de werkelijke CO2-uitstoot van dierlijke producten. Zij stelt dat de overheid een te rooskleurig beeld schetst van de impact van de Nederlandse veehouderij op het klimaat. Ook pleit de actiegroep voor een vermindering van vleesreclames.


Herkomst vlees in België niet altijd goed terug te vinden

16-11-2018 - 0 reacties Een 'vleesschandaal' in Belgische vleesindustrie lijkt een storm in een glas water. Van een derde van het rundvlees met het Belbeef-kwaliteitslabel zou niemand weten waar het vandaan komt. Noch het Belgische voedselagentschap FAVV noch de vleessector blijken zich te herkennen in deze conclusie. Belgisch rundvlees is wél traceerbaar, stellen ze.


Dierlijke sector wint opnieuw verkiezing Kwaliteitsmanager van het Jaar

14-11-2018 - 0 reacties Twee kwaliteitsmanagers uit de vleessector en een uit de zuivel zijn dit jaar door de jury genomineerd voor de titel Kwaliteitsmanager Food 2018. Daarmee zal opnieuw een producent van dierlijke producten deze verkiezing winnen. Vorig was dit Group QA-manager Hugo Pol van Vion Nederland.


COV positief over Naleefmonitor slachterijen

30-08-2018 - 0 reacties De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is positief over de openbaarmaking door de NVWA van de Naleefmonitor van hygiëne en dierwelzijn door de slachthuizen. Ze juicht deze transparantie toe om het consumentenvertrouwen te verbeteren.


Opfokbedrijven ingedeeld naar hoogte antibioticagebruik

30-07-2018 - 0 reacties IKB Kip start vanaf augustus 2018 met de indeling van de opfokbedrijven (groot)ouderdieren in de vleessector naar hoogte van antibioticagebruik in streefniveau (groen), signaleringsniveau (oranje) en actieniveau (rood). „Deze indeling wordt al enkele jaren succesvol toegepast in andere sectoren zoals de vleeskuiken- en varkenshouderij en zorgt voor meer bewustwording bij veehouders”, zegt Erik de Jonge van Avined.


Mark Rutte weigert discussie over jaarlijkse barbecue

16-07-2018 - 0 reacties Minister-president Mark Rutte laat zich niet verleiden tot een discussie met Marianne Thieme (PvdD) over de jaarlijkse barbecue op het Binnenhof. Thieme had de premier gevraagd of hij een eind wil maken aan deze lobby-activiteit van de vleessector.


COV: Protocol belangrijke stap voor export Nederlands kalfsvlees naar China

09-07-2018 - 0 reacties Het Protocol Kalfsvlees is ondertekend in Den Haag door de Chinese minister Ni Yuefeng (General Administration of Customs) en minister Carola Schouten van het Ministerie van Landbouw. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is blij met deze nieuwe stap.


COV: ieder incident slachterij volop uitvergroot

23-06-2018 - 0 reacties Mediabedrijf RTL sprak deze week van misstanden in slachterijen. Maar ieder incident wordt volop uitvergroot, reageert woordvoerder Dé van de Riet van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). Hij vindt daarom dat het aantal incidenten naar nul moet.


'Ieder incident is direct misstand'

23-06-2018 - 0 reacties Mediabedrijf RTL sprak deze week van misstanden in slachterijen. Maar ieder incident wordt volop uitvergroot, reageert Dé van de Riet, woordvoerder van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). Hij vindt daarom dat het aantal incidenten naar nul moet.


FEBEV streeft met charter naar duurzamere vleesketen

21-06-2018 - 0 reacties FEBEV, de Federatie van het Belgisch Vlees, heeft een charter klaar waarmee de sector zich wil engageren om grote stappen te ondernemen voor een duurzame, integere en veilige vleesketen. Bedrijven die het charter ‘Vlees voor de toekomst’ niet tekenen, zijn vanaf 1 september 2018 niet langer welkom bij FEBEV. “Met dit charter willen we een sterk signaal geven aan de buitenwereld en aan de beleidsmakers”, zegt Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van FEBEV. De vleessector werd de afgelopen tijd geteisterd door tal van schandalen.


Incidenten bij slachterijen raken gehele bedrijfstak

20-06-2018 - 0 reacties Elk incident rond het dierenwelzijn in Nederlandse slachterijen is er één te veel en en raakt de bedrijfstak als geheel. Dat stelt de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).