Vleeskuikens

Vleeskuikens nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Vleeskuikens nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Vleeskuikens nieuws

'20,5 en 19 cent nodig per broedei traag groeiers'

22-10-2019 - 0 reacties Vermeerderaars met vleeskuikenouderdieren van trager groeiende Hubbard vleeskuikens vinden de huidige broedeiprijzen veel te laag. Dat blijkt uit een rondgang van Pluimveeweb.


Overproductie drukt prijs vleeskuikens

19-10-2019 - 0 reacties Zowel de vrije marktprijzen als de contractprijzen van vleeskuikens staan behoorlijk onder druk. Op zich is druk op de prijzen normaal voor deze tijd van het jaar. Maar in vergelijking met 2018 was de prijspiek minder hoog, en zette de prijsdaling eerder in.


Vleeskuiken moet binnen 36 uur water en voer krijgen

11-10-2019 - 0 reacties Broederijen die vleeskuikens uit het ei laten komen, hebben binnen vijf jaar hun machines aangepast. Dan zullen alle kuikens binnen 36 uur nadat ze uit het ei zijn de beschikking hebben over voedsel en water. Dat stelt Anton Butijn van de Centrale Organisatie Broedeieren en Kuiken (COBK).


Waarom kuikenbroeders nu liever even uit de publiciteit blijven

11-10-2019 - 0 reacties Zeist
Bijna een half miljard eieren broeden ze jaarlijks uit, maar de eigen schaal houdt de sector hermetisch gesloten. Terwijl een gerechtelijke beschuldiging van collectieve dierenmishandeling toch schreeuwt om een reactie van alle bedrijven die in Nederland vleeskuikens uitbroeden.
Maar een rondgang langs deze broederijen wekt vooral de indruk dat ze iets te verbergen te hebben, al ontkennen betrokkenen dit stellig.
‘Ik heb er eigenlijk niet zo veel zin in. Werken op de achtergrond werkt voor ons gewoon het beste’, is de reactie van een broederij op het verzoek eens langs te...


Vroege voeding vleeskuikens binnen vijf jaar verplicht

11-10-2019 - 0 reacties Vleeskuikens moeten binnen nu en vijf jaar binnen 36 uur in plaats van 60 uur voer en water krijgen. Daarmee wordt vroege voeding voor vleeskuikens verplicht. De tien vleeskuikenbroederijen in Nederland moeten daardoor miljoenen euro’s investeren.


HyCare gaat zich ook bewijzen in pluimveehouderij

30-09-2019 - 0 reacties Op 19, 20 en 21 september gingen de deuren van een gloednieuw HyCare Demo & Research Facility open. Tijdens deze drie dagen stond HyCare bij vleeskuikens centraal.


'Aspirine kan de ernst van darmontstekingen bij vleeskuikens verminderen'

25-09-2019 - 0 reacties „Met aspirine kun je veel gezondheidsproblemen bij vleeskuikens zoals darmontstekingen verminderen. Aspirine werkt ontstekingsremmend. Bij vleeskuikens zou je gevolgen van darmstoornis met aspirine kunnen verminderen.”


'Early feeding biedt voordelen maar is geen must'

24-09-2019 - 0 reacties Early feeding van vleeskuikens kan leiden tot minder problemen met enterokokken maar is geen noodzaak. Zeker niet wanneer een vleeskuikenhouder geen problemen met enterokokken heeft.


Kuikens staan in Hapert niet meer op beton, maar op een badkamervloer

21-09-2019 - 0 reacties HAPERT - De nieuwe proefstal voor vleeskuikens van MS Schippers in Hapert verschilt op het eerste oog weinig van een doorsnee pluimveehouderij. Het is dan ook vooral de gestructureerde werkwijze rondom hygiëne die het verschil moet maken. ,,Uiteindelijk willen we zo de gezondheid van dier én mens verbeteren", vertelt Thomas Mallens, divisiemanager pluimvee namens het Bladelse bedrijf.


'Overmaat, of slecht verteerbaar eiwit leidt tot nat strooisel'

20-09-2019 - 0 reacties Een overmaat aan eiwit, of slecht verteerbaar eiwit, leidt makkelijk tot nat strooisel en voetzoolleasies bij vleeskuikens. Dat zegt pluimveevoerspecialist Bert Janssen van Trouw Nutrition.


'Nevel- of padcooling noodzaak bij 40 graden Celsius'

02-09-2019 - 0 reacties Bij uitzonderlijk hoge buitentemperaturen van 40 graden Celsius, zoals eind juli, is kunnen koelen met nevelkoeling of padcooling noodzakelijk bij slachtrijpe vleeskuikens.


'Zorg dat vleeskuikens regelmatig gaan staan bij hitte'

27-08-2019 - 0 reacties Vleeskuikenhouders moeten ervoor zorgen dat slachtrijpe vleeskuikens op hete zomerdagen regelmatig even gaan staan bij hitte omdat ze via de borst de meeste warmte verliezen.


On farm hatching in Saksen

20-08-2019 - 0 reacties Marco Steinz houdt samen met zijn vrouw in de Duitse deelstaat Saksen ruim 200.000 vleeskuikens. In het oosten van Duitsland is het zakendoen hetzelfde als in Nederland maar ook een beetje anders; met dat beetje anders moet je wel rekening houden.


Wateropname in de eerste week van essentieel belang

20-08-2019 - 0 reacties Tijdens de opstartperiode van uw vleeskuikens is het belangrijk dat ze voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan koper en zink: deze mineralen zijn belangrijke bouwstenen voor een goede darmontwikkeling tijdens de eerste levensweek.


'Eendagskuikenkwaliteit tegenvallend in Vlaanderen'

08-08-2019 - 0 reacties De Vlaamse belangenbehartiger Landsbond Pluimvee ontvangt de laatste tijd meer en meer signalen over een gebrekkige eendagskuikenkwaliteit van vleeskuikens in Vlaanderen.


'Aanbod vleeskuikens moet een derde dalen in najaar'

05-08-2019 - 0 reacties Vlaamse vleeskuikenslachterijen zijn pessimistisch gestemd over de prijsvorming in het najaar. „Er moet in het najaar een derde minder aanbod komen dan nu het geval is.”


Controle bij vleeskuikens en kalkoenen om H3N1

27-07-2019 - 0 reacties Om te voorkomen dat het vogelgriepvirus H3N1 zich in België verder verspreidt zonder dat dit opgemerkt wordt, worden vleeskuiken- en kalkoenbedrijven in België de komende periode eenmalig grondig gecontroleerd. Monstername moet duidelijk maken of het virus zich op de bedrijven bevindt.


Kostprijs beter welzijn vleeskuiken hoger dan 6 tot 9 eurocent

23-07-2019 - 0 reacties De kosten van meer welzijn liggen 6 tot 9 eurocent hoger dan van gangbare vleeskuikens. Dat zegt World Animal Protection. Gangbaar stelt de organisatie echter gelijk aan de Albert Heijn kip. Het kostprijsverschil met EU-kip is echter 24,5 eurocent.


Chinezen willen met dierenwelzijn zo snel mogelijk naar Europees niveau

19-07-2019 - 0 reacties China werkt hard aan het verbeteren van het dierwelzijn van legkippen en vleeskuikens. Daarbij stellen ze de Europese dierwelzijnseisen als voorbeeld. Om het dierwelzijn te stimuleren kunnen bedrijven, die voorop lopen, een prijs ontvangen.


Nieuwe testlocatie vleeskuikens

17-07-2019 - 0 reacties ForFarmers heeft een nieuwe testlocatie voor vleeskuikens in gebruik genomen.