Vleeskuikens

Vleeskuikens nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Vleeskuikens nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Vleeskuikens nieuws

Kalkoenhouder wil in Oisterwijk vleeskuikens achter de hand houden

09-04-2021 - 0 reacties OISTERWIJK - Kalkoenhouder Adrie Melis wil bij ziekte onder zijn pluimvee op vleeskuikens over kunnen schakelen. Van een definitief afscheid van de kalkoen op Turkey's Hill aan de Rosepdreef lijkt geen sprake, zo blijkt uit gemeentestukken.


ABZ Diervoeding investeert miljoenen in Eindhovense fabriek

23-03-2021 - 0 reacties EINDHOVEN - Een productielijn voor voer voor vleeskuikens. En nieuwe silo's en verladingsrobots voor het laden van bulkauto's. ABZ Diervoeding investeerde volgens directeur Marcel Roordink vorig jaar voor 1,5 tot 2 miljoen euro in zijn fabriek in Eindhoven.


Vogelgriep vastgesteld op vleeskuikenbedrijf in Sint Annaparochie: 21.000 kippen geruimd

07-12-2020 - 0 reacties Bij een bedrijf met vleeskuikens in Sint Annaparochie is de vogelgriep vastgesteld. Het bedrijf met ongeveer 21.000 kippen wordt geruimd door de NVWA.


Vogelgriep op bedrijf met 90.000 vleeskuikens in Friesland

21-11-2020 - 0 reacties In het Friese Witmarsum is op een bedrijf met 90.000 vleeskuikens vogelgriep (H5) vastgesteld. In een straal van 1 kilometer rond het bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven, maar om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).


Vogelgriep in Altforst, bedrijven in de buurt onder de loep

29-10-2020 - 0 reacties ALTFORST - Op een pluimvee bedrijf in het Maas en Waalse Altforst is vogelgriep vastgesteld. Het gaat om de zeer besmettelijke variant H5. De griep is geconstateerd op een kuikenopfokbedrijf voor vleeskuikens.


VCN-notering vleeskuikens dichter op markt

01-05-2020 - 0 reacties Door korter op de markt te gaan zitten willen de slachterijen een realistischer prijs neerzetten.


Saldo vleeskuikens tot maart 2020 nog hoger vooral dankzij lagere voerkosten

29-04-2020 - 0 reacties Het saldo vleeskuikens van een vleeskuikenbedrijf met gemiddeld 100.000 dieren is in maart 4.500 euro hoger uitgekomen dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat komt door lagere voerkosten en iets hogere opbrengsten. De dalende lijn in het voortschrijdende jaarsaldo kwam in december ten einde. Daarna is dat jaarsaldo licht gestegen tot 288.000 euro in maart. Dat ligt nog wel 13.000 euro onder het langjarig gemiddelde van dit saldo.


Slim camerasysteem voor beter welzijn vleeskuikens

18-03-2020 - 0 reacties Wageningen Livestock Research ontwikkelt een systeem dat het gedrag van vleeskuikens interpreteert.


Eenvoudig systeem dat gedrag van vleeskuikens automatisch analyseert en interpreteert

18-03-2020 - 0 reacties Wageningen Livestock Research, onderdeel van Wageningen University & Research, ontwikkelt een systeem dat gedrag van vleeskuikens automatisch analyseert en interpreteert. Het systeem moet pluimveehouders eenvoudig ondersteunen in het voorkomen van beenproblemen bij kuikens en verbeteren van dierwelzijn. Voor dat onderzoek ontvangt dr. Ingrid de Jong 442.000 euro van het SMART Broiler Initiative. Dankzij steun van Plukon Food Group, CLK en Universiteit Utrecht loopt het projectbudget op tot een totaal van 538.000 euro. Ook de Zweedse Lantbruk Universiteit en het Amerikaanse Virginia Tech zijn partner in dit project.


Hoger saldo vleeskuikens door lagere voerkosten

04-03-2020 - 0 reacties Het saldo van een standaard vleeskuikenbedrijf was in januari € 2.500 hoger dan in januari 2019.


Boer wil stal met 85.000 vleeskuikens bouwen, maar Raad van State steekt er een stokje voor

26-02-2020 - 0 reacties De Raad van State verbiedt de bouw van een stal met 85.000 vleeskuikens aan de Schaiksedijk bij Walik. Volgens het hoogste rechtsorgaan in ons land heeft de gemeenteraad van Bergeijk, waar Walik onder valt, een fout gemaakt.


'20,5 en 19 cent nodig per broedei traag groeiers'

22-10-2019 - 0 reacties Vermeerderaars met vleeskuikenouderdieren van trager groeiende Hubbard vleeskuikens vinden de huidige broedeiprijzen veel te laag. Dat blijkt uit een rondgang van Pluimveeweb.


Overproductie drukt prijs vleeskuikens

19-10-2019 - 0 reacties Zowel de vrije marktprijzen als de contractprijzen van vleeskuikens staan behoorlijk onder druk. Op zich is druk op de prijzen normaal voor deze tijd van het jaar. Maar in vergelijking met 2018 was de prijspiek minder hoog, en zette de prijsdaling eerder in.


Vleeskuiken moet binnen 36 uur water en voer krijgen

11-10-2019 - 0 reacties Broederijen die vleeskuikens uit het ei laten komen, hebben binnen vijf jaar hun machines aangepast. Dan zullen alle kuikens binnen 36 uur nadat ze uit het ei zijn de beschikking hebben over voedsel en water. Dat stelt Anton Butijn van de Centrale Organisatie Broedeieren en Kuiken (COBK).


Waarom kuikenbroeders nu liever even uit de publiciteit blijven

11-10-2019 - 0 reacties Zeist
Bijna een half miljard eieren broeden ze jaarlijks uit, maar de eigen schaal houdt de sector hermetisch gesloten. Terwijl een gerechtelijke beschuldiging van collectieve dierenmishandeling toch schreeuwt om een reactie van alle bedrijven die in Nederland vleeskuikens uitbroeden.
Maar een rondgang langs deze broederijen wekt vooral de indruk dat ze iets te verbergen te hebben, al ontkennen betrokkenen dit stellig.
‘Ik heb er eigenlijk niet zo veel zin in. Werken op de achtergrond werkt voor ons gewoon het beste’, is de reactie van een broederij op het verzoek eens langs te...


Vroege voeding vleeskuikens binnen vijf jaar verplicht

11-10-2019 - 0 reacties Vleeskuikens moeten binnen nu en vijf jaar binnen 36 uur in plaats van 60 uur voer en water krijgen. Daarmee wordt vroege voeding voor vleeskuikens verplicht. De tien vleeskuikenbroederijen in Nederland moeten daardoor miljoenen euro’s investeren.


HyCare gaat zich ook bewijzen in pluimveehouderij

30-09-2019 - 0 reacties Op 19, 20 en 21 september gingen de deuren van een gloednieuw HyCare Demo & Research Facility open. Tijdens deze drie dagen stond HyCare bij vleeskuikens centraal.


'Aspirine kan de ernst van darmontstekingen bij vleeskuikens verminderen'

25-09-2019 - 0 reacties „Met aspirine kun je veel gezondheidsproblemen bij vleeskuikens zoals darmontstekingen verminderen. Aspirine werkt ontstekingsremmend. Bij vleeskuikens zou je gevolgen van darmstoornis met aspirine kunnen verminderen.”


'Early feeding biedt voordelen maar is geen must'

24-09-2019 - 0 reacties Early feeding van vleeskuikens kan leiden tot minder problemen met enterokokken maar is geen noodzaak. Zeker niet wanneer een vleeskuikenhouder geen problemen met enterokokken heeft.


Kuikens staan in Hapert niet meer op beton, maar op een badkamervloer

21-09-2019 - 0 reacties HAPERT - De nieuwe proefstal voor vleeskuikens van MS Schippers in Hapert verschilt op het eerste oog weinig van een doorsnee pluimveehouderij. Het is dan ook vooral de gestructureerde werkwijze rondom hygiëne die het verschil moet maken. ,,Uiteindelijk willen we zo de gezondheid van dier én mens verbeteren", vertelt Thomas Mallens, divisiemanager pluimvee namens het Bladelse bedrijf.