Verwijderen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Verwijderen. Verwijderen is een van de 18053 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Verwijderen nieuws

Loonwerker deelt tips over verwijderen diffuse coating met sterker middel

21-09-2021 - 0 reacties Dit jaar zijn sommige tuinders extra vroeg begonnen met het verwijderen van coatings, dankzij het matige zomerweer. Voor zo'n klus is ReduClean het aangewezen middel. Dat vertelt Dennis van Veldhoven, mede-eigenaar van Machinaal loonbedrijf Van Veldhoven in De Lier. Hij geeft hieronder uitleg over het…


Politie verwijdert Greenpeace-activisten bij pand Tweede Kamer

14-09-2021 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - De politie is begonnen met het verwijderen van activisten van Greenpeace, die actie voeren bij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Vooralsnog zijn een stuk of tien actievoerders op de begane grond voor het gebouw aangehouden en weggevoerd.


Zijn kalfjes restafval van de zuivelindustrie? | Opinie

30-08-2021 - 0 reacties Dierenrechtenorganisatie Dier&Recht moet één van de drie posters van een campagne die zij onlangs tegen de zuivelindustrie begon, verwijderen. De kortgedingrechter oordeelde op 23 augustus dat de poster schadelijk is voor de melkveehouderijsector.


Rups vreet buxussen in heel Twente kaal: ‘Bestrijden? Het is niet bij te houden.’

19-08-2021 - 0 reacties ALMELO/VROOMSHOOP/WESTERHAAR - Is de buxushaag in je tuin helemaal aangevreten en bruin? Dat kan kloppen. Buxusrupsen vreten de planten kaal, hoveniers draaien overuren om ze te verwijderen en te vervangen. Maar niet door nieuwe buxussen. „Dat heeft geen zin.”


Trosbosbesstruiken vormen bedreiging voor heide, hoogveen en hoogveenbos in Nationaal Park Dwingelderveld. Staatsbosbeheer start maandag met het verwi

13-08-2021 - 0 reacties In Nationaal Park Dwingelderveld staan veel trosbosbesstruiken, die volhangen met blauwe bessen. Staatsbosbeheer start maandag 16 augustus met het verwijderen van de struiken.


Asbest verwijderen, zonnepanelen, isolatie en dan straks ook nog van het gas af: wie gaat dat betalen?

24-03-2021 - 0 reacties Een groot deel van de huiseigenaren dreigt in de toekomst in grote financiële moeilijkheden te komen als ze noodzakelijke aanpassingen aan hun huizen moeten laten verrichten. De opeenstapeling van kosten tot 2050 voor onder meer funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en het afstappen van aardgas zijn voor hen niet meer te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Rotterdam, die pleit voor miljardensteun van het rijk.


De asbestberg groeit, en niemand durft zich te branden aan een oplossing

19-03-2021 - 7 reacties Particulieren en bedrijven betalen zich scheel om asbest te laten verwijderen, maar daarna belandt het spul op het stort. Het is letterlijk en figuurlijk zand erover. Asbest vernietigen kan ook, maar gebeurt niet. Want dat is net iets duurder. Inmiddels ligt Nederland bezaaid met stortplaatsen met asbest. Die bergen worden door niemand opgeruimd.


Diefstallen in agrarische sector terugdringen met labels

05-02-2021 - 5 reacties NIJKERK Criminelen hebben het steeds meer gemunt op hightech apparatuur die gebruikt wordt in de landbouw. In 2020 zijn er 196 peperdure gps-systemen uit machines of toestellen bij bedrijven op het platteland gestolen, terwijl dat er een jaar eerder nog zeventig waren.

Dat stelt Cumela, de brancheorganisatie voor groen, grond en infra. De directe schade loopt daarbij in de miljoenen euro’s, terwijl de totale kostenpost veel hoger uitvalt omdat het werk voor gedupeerde ondernemers stil komt te liggen.

Landbouwapparatuur en -voertuigen voorzien van labels die niet te verwijderen zijn, kan de vele diefstallen van dergelijk kostbaar materieel een halt toeroepen.

Voor Cumela is de explosieve stijging van diefstallen reden om samen met andere organisaties als LTO actie te ondernemen. „Het is van belang dat bedrijven foto’s maken van alle dure spullen en ze permanent markeren met een niet te verwijderen label met postcode en telefoonnummer van de eindgebruiker. Dat moet preventief werken en voorkomen dat het nog interessant is voor criminelen en hun helers”, stelt Gerwin Otten van Cumela . „Cumela heeft hiervoor voor driehonderd bedrijven in de sector gratis speciale labels en stickers ontwikkeld, die niet zonder schade aan de apparatuur te verwijderen zijn. Daardoor wordt diefstal zinloos.”

Bron: Telegraaf


Politiepaard mishandeld: 'Heeft wel impact'

19-01-2021 - 0 reacties Afgelopen zondag moest de politie paarden inzetten om rellende demonstranten van het Museumplein te verwijderen. Daarbij is een politiepaard zwaar mishandeld met een ploertendoder. Wat doet zo'n heftige gebeurtenis met een paard?


John Deere 2040 S - Kun je de cabine verwijderen

25-12-2020 - 16 reacties Bij een 2040S, kun je daar zonder problemen de cabine verwijderen, ivm stalling kan de trekker niet binnen staan, en met regenachtig weer gebruik ik de JD toch niet.


TU/e bouwt auto gemaakt uit afval: milieubewust én een beetje sexy

08-10-2020 - 0 reacties Milieubewust, duurzaam maar toch ook wel 'een beetje sexy.' Zo zou TU student Sietze Gelderloos auto Luca omschrijven. Samen met een team van in totaal tweeëntwintig studenten heeft hij anderhalf jaar keihard gewerkt om de wagen te bouwen. Elk jaar werkt er een team van de TU/e aan een duurzame auto van de toekomst. En dit jaar is dat dus 'afvalauto' Luca.
Luca is vanaf een afstandje goed te zien. De auto is klein, maar valt op door de knalgele kleur en de sportieve look. Trots staan studenten Sietze Gelderloos, Lisa van Etten en Mattijs van Wijk naast de auto. "Zal ik de lichten even aanzetten? Dat ziet er nog mooier uit", zegt Sietze. Ze hebben alle drie aan de wagen gewerkt. En ze zijn zichtbaar trots op hun eindresultaat.
Het was ook een flinke uitdaging vertelt Matthijs. "Er zijn veel dingen in het proces geweest die nog niet eerder of zelfs nog nooit zijn gedaan. Met name het plastic uit de oceaan was een uitdaging. Dat plastic zit nu in het chassis verwerkt en moet echt sterk zijn."
En er waren nog meer uitdagingen met het plastic. "Dat materiaal heeft natuurlijk al jaren in de oceaan gelegen. Ook zijn het allemaal verschillende soorten plastic. Daarom was het best lastig om ermee te werken. Toch geeft het genoeg kracht aan het chassis. Daarom laat het zien dat afval heel waardevol is."
Plastic flesjeLisa vult Matthijs aan met een voorbeeld. "Stel dat je een plastic flesje hebt dat je weggooit. Helaas belandt dat soms in de oceaan. Dit wordt vervolgens opgevist en naar een bedrijf gebracht. Dat bedrijf kan dat flesje ombouwen, waardoor er bepaalde korrels ontstaan. Van die plastic korrels kunnen wij weer andere dingen maken. En die zitten bij Luca dus in het chassis verwerkt."
Niet alleen in het chassis zit gerecycled materiaal, het zit ook verwerkt in de gele body van de auto."In plaats van dat dat plastic nu op een grote hoop ligt, hebben wij het verwerkt in deze gele folie in plaats van een lak", vertelt Sietze. "Doordat het een folie is, kunnen we het gemakkelijk verwijderen. Er blijft dan alleen puur plastic over. Dat is beter voor het recycle-proces.
Bekijk in de video hoe auto Luca eruit ziet:
Een échte autoNu auto Luca af is, staat er nog één ding op de planning van de studenten. "We willen proberen om een officieel kenteken te krijgen, want dat maakt het toch wel een échte auto", glundert Matthijs. "Hij kan nu maximaal negentig kilometer per uur rijden, en dat is best hard. Als we een kenteken krijgen zouden we ook de snelweg op kunnen."
Voorlopig moeten de studenten nog even geduld hebben. Maar er kan wel een klein rondje gereden worden op het TU terrein. Sietze stuurt de wagen behendig rond. Als hij weer tot stilstand komt, stapt hij tevreden uit. Hoe auto Luca rijdt? "Heerlijk! Ik zou niet anders meer willen."


Man die onkruid bestrijdt met gasbrander veroorzaakt brand in Alphen

13-08-2020 - 0 reacties In de bosjes naast de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn is woensdag brand uitgebroken omdat iemand onkruid wilde verwijderen met een gasbrander. De veroorzaker heeft een boete gekregen.


Verwijderen eendenkroos en nieuw gemaal moeten einde maken aan vissterfte in Vught

29-06-2020 - 0 reacties VUGHT - Samen met de hengelsport Vereniging ‘Altijd Beet’ is de gemeente Vught gestart met het verwijderen van eendenkroos op het water van de Reeburgvijver in Vught. Het is één van de maatregelen die extreme vissterfte zoals vorig jaar moet voorkomen.


Geheime zaagoperatie in Zuid-Afrika om neushoorns te redden

05-06-2020 - 0 reacties In drie populaire wildparken in Zuid-Afrika zijn de afgelopen weken in het geheim de hoorns van neushoorns afgezaagd. Medewerkers van de non-profitorganisatie Rhino 911 zetten de operatie op touw om de dieren zo oninteressant te maken voor stropers.
Het is niet voor het eerst dat Rhino 911 samen met dierenartsen de hoorns van neushoorns verwijdert, maar in mei kwam een speciale campagne op gang om dat op grote schaal te doen in de drie wildparken. Het gevaar van stropers is daar toegenomen omdat de lokale bevolking door de coronacrisis inkomsten uit toerisme misloopt.
De zaagoperatie moest zo snel mogelijk gebeuren, om conflicten tussen neushoorns met en zonder hoorn te vermijden. Volgens Rhino 911 hebben de dieren geen pijn en weinig last van stress tijdens het zagen.
Deze beelden, gemaakt op 12 mei, zijn nu vrijgegeven omdat het werk is afgerond:
Dat er een team op pad was met een elektrische zaag was bekend, maar de plaatsen waar ze aan het werk waren, werden streng geheim gehouden. Op die manier hoopte het team zo min mogelijk risico te lopen op sabotage door stropers. Hoeveel neushoorns er precies rondlopen in de wildparken is eveneens geheim.
Dat stropers blijven toeslaan ondanks de strenge beveiliging in de wildparken heeft te maken met de hoge bedragen die de hoorns opbrengen. In Oost-Azië wordt er ruim 50.000 euro voor neergeteld, meer dan voor cocaïne of goud. Sommige mensen geloven in de medische werking van de hoorns, ook al bestaan ze uit hetzelfde materiaal als vingernagels.
Het verwijderen van de hoorns is omstreden, omdat neushoorns zich daardoor minder goed kunnen verdedigen. Volgens Rhino 911 kan het niet anders. De hoorns zijn niet essentieel voor de dieren en het afzagen ervan is een van de weinige effectieve methoden om stropers te weren. Tijdelijk, want de hoorns groeien terug, net als vingernagels.


Nieuwe samenwerkingsverklaring aanpak asbestdaken

03-03-2020 - 0 reacties Minister Van Veldhoven voor Milieu en Wonen heeft maandag 2 maart samen met provincies, gemeenten, brancheverenigingen, Milieu Centraal en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Samenwerkingsverklaring aanpak asbestdaken getekend. Om particuliere dakeigenaren te helpen bij het verwijderen van hun asbestdak, wordt een fonds opgericht waaruit leningen verstrekt kunnen worden. De overheid draagt 12 miljoen euro bij aan dit fonds.


12 miljoen euro voor het verwijderen van asbestdaken

02-03-2020 - 0 reacties De overheid draagt 12 miljoen euro bij aan een fonds voor het verwijderen van asbestdaken. Dat maakte minister van Milieu en Wonen Stientje van Veldhoven vandaag bekend. Samen met provincies, gemeenten, brancheverenigingen, Milieu Centraal en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondertekende de minister vandaag de Samenwerkingsverklaring aanpak asbestdaken. De provincie Drenthe en de Drentse gemeenten Assen en Borger-Odoorn doen daar ook aan mee.


Premier Australië: ‘Verwijderen vegetatie net zo belangrijk als terugbrengen CO2-uitstoot’

22-01-2020 - 0 reacties De Australische premier Scott Morrison zegt dat het verwijderen van brandbare vegetatie even belangrijk is in de strijd tegen de bosbranden als het terugbrengen van de uitstoot in Australië.


Planten filteren fijnstof en formaldehyde

15-01-2020 - 0 reacties Door binnenlucht met hulp van een ventilator langs een plantensysteem te leiden, kun je fijnstof verwijderen. Bovendien blijkt uit experimenten van TNO dat de planten in staat zijn formaldehyde af te breken.


Ford 7810 - Super Q cab verwijderen

26-11-2019 - 9 reacties Kan iemand mij vertellen hoeveel werk het is de cabine van een ford te verwijderen en wat de handigste volgorde is voor het losmaken van stangen en slangen?


Kabinet komt met fonds voor saneren asbestdak

14-10-2019 - 0 reacties Er is een nieuw plan voor het verwijderen van asbestdaken, zo schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer. Die aanpak bevat onder andere een fonds met leningen voor degenen die van hun asbestdak af willen.