Verschillen

Volg al het nieuws over Verschillen, een van de 16484 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Verschillen nieuwsbrief.

Verschillen nieuws

Duitse boeren protesteren met dezelfde argumenten als de Nederlandse, ondanks grote verschillen

22-10-2019 - 0 reacties Vandaag vonden in Duitsland grote boerenprotesten plaats. Naar tenminste 17 Duitse steden reden boeren met hun trekkers in kolonne om de binnensteden te bezetten. In Bonn werd de grootste demonstratie verwacht; aanvankelijk werd verwacht dat zo'n 10.000 trekkers naar de stad zouden komen. Het werden er volgens schattingen van de politie 2.000.


Cichoreicampagne loopt volgens schema: inulinegetal 17

17-10-2019 - 0 reacties De cichoreicampagne verloopt volgens schema. Verwerker Sensus is tevreden met het inulinegetal van 17 en cichoreiopbrengsten van gemiddeld circa 45 ton. Wel zijn er nog steeds grote verschillen meetbaar tussen de regio’s.


Column: Paul Krol: Goede structuur na droog jaar

17-10-2019 - 0 reacties De droge zomer liet een mooie structuur na waarin de groenbemesters goed wilden groeien. TopBodem-deelnemer Paul Krol werkt samen met zijn zoons en medewerkers aan de aardappeloogst. De aardappelopbrengsten verschillen afhankelijk van de vochtvoorziening.


Unox promoot vega-assortiment, want ‘tijden veranderen’, maar smaken verschillen

16-10-2019 - 0 reacties


Melkprijzen kruipen naar elkaar toe

16-10-2019 - 0 reacties De verschillen tussen melkprijzen van diverse zuivelverwerkers zijn in oktober kleiner geworden. Wat is de verwachte richting van de melkprijs in de komende maanden? En welke prijzen gaan op voor verse snijmaïs? Klik hier om...


'Gigantische verschillen tussen inkomens leghennen- en vleeskuikenhouders'

04-10-2019 - 0 reacties De spreiding in inkomen binnen de leghennenhouderij is in een normaal jaar 120.000 euro, in de vleeskuikenhouderij 140.000 euro. „Probeer als pluimveehouder te kijken wat je positie is en waar ruimte is voor verbetering van het inkomen per arbeidskracht."


Dieptepunt in melkaanvoer Nieuw-Zeeland is voorbij

24-09-2019 - 0 reacties De melkveehouders in Nieuw-Zeeland zijn het seizoensmatige dieptepunt van de melkaanvoer weer gepasseerd. Hoewel de cijfers deze maand weer een forse toename laten zien, zijn de verschillen met afgelopen jaren minimaal.


Proefrooiing VTA: gemiddelde uienopbrengst met 59,6 ton per hectare

17-09-2019 - 0 reacties Uientelers oogsten dit seizoen een gemiddelde oogst, zo blijkt uit de proefrooiing van de VTA. De gemiddelde opbrengst bij de deelnemers aan de proefrooiing is vastgesteld op 59,6 ton per hectare. De regionale verschillen zijn echter groot.


De duurzame troonrede en die van derde dinsdag - zoek de verschillen

17-09-2019 - 0 reacties Vandaag is het de derde dinsdag in september, de dag van de door minister Wiebes van Economische Zaken gelekte troonrede. Die bevat miljardenfondsen die werden bedacht minister Wopke de Vries van Financiën. Die fondsen zjjn bedoeld om de Nederlandse economie in de benen te houden als het straks slechter gaat. Op duurzame dinsdag 3 september, de eerste van de maand, hield Louise Vet, de duurzame nummer 1 van Nederland ,haar duurzame troonrede. Foodlog kreeg toestemming om de rede vandaag integraal te plaatsen. Aan de lezer om de verschillen te zoeken tussen de twee troonredes.


‘Variatie in bodem verklaarbaar met oude kaarten’

06-09-2019 - 0 reacties Oude kaarten van landbouwgebieden tonen vaak de oorzaak van verschillen in de bodem. Volgens Randy Wilbrink van Van Iperen helpt het om zo terug te kijken naar periodes voor de laatste ruilverkaveling of veranderde gebiedsinrichting.


Proefrooiingen van aardappelen in Nederland en België vertonen zeer grote verschillen

03-09-2019 - 0 reacties De proefrooiingen van aardappelen in Nederland en België vertonen zeer grote verschillen. Terwijl VTA uitgaat van gemiddelde hogere opbrengsten, rekenen de Belgen op lagere uitkomsten.


Column: Boeren in Europa

30-08-2019 - 0 reacties De vakantie zit er weer op. Dit jaar ben ik op een paar plekken in Europa geweest en dan vind ik het altijd leuk om te kijken hoe ze daar landbouw bedrijven. Omdat we één EU zijn verwacht je veel gelijkenissen. Maar ook veel verschillen.


De ecotopen in de Waddenzee op de kaart

28-08-2019 - 0 reacties Onderzoekers hebben een voor iedereen beschikbare digitale ecotopenkaart gemaakt van de internationale Waddenzee. Deze kaart deelt de zee op in verschillende ecotopen: gebieden die op basis van fysische eigenschappen zoals diepte, zoutgehalte, stroming en ecologische eigenschappen (bijvoorbeeld de aanwezigheid van kwelders) sterk overeenkomen. De kaart geeft inzicht in de verschillen tussen de 39 getijdebekkens en kan een basis vormen voor een integraal beleid en beheer van de Waddenzee.


Column: Boeren in Europa

27-08-2019 - 0 reacties De vakantie zit er weer op. Dit jaar ben ik op een paar plekken in Europa geweest en dan vind ik het altijd leuk om te kijken hoe ze daar landbouw bedrijven. Omdat we één EU zijn verwacht je veel gelijkenissen. Maar ook veel verschillen.


Droogte opnieuw van grote invloed op zetmeelcampagne

22-08-2019 - 0 reacties De zetmeelcampagne van Avebe gaat vandaag van start. Net als vorig jaar hebben de aardappelen enorm geleden onder de droogte. Maar dit jaar zijn de verschillen in het werkgebied groter doordat er meer plaatselijke buien zijn gevallen.


Cichorei: gemiddelde opbrengst met grote regionale verschillen

09-08-2019 - 0 reacties De agrarische dienst van Sensus verwacht, op basis van de eerste groeiverloopbemonstering, dit seizoen een gemiddelde cichorei opbrengst. Er zal wel sprake zijn grote regionale verschillen tussen de oostelijke zandpercelen en en Zuidwestelijke klei.


Cosun verwacht zeer grote opbrengstverschillen in bieten

31-07-2019 - 0 reacties Cosun verwacht zeer grote verschillen in de bietenopbrengsten. Oorzaak: de regionale droogte. Mogelijk komt van de akkers in bepaalde Oostelijke regio’s slechts 60 ton bieten van een perceel en van de Flevolandse akkers mogelijk tot boven de 100 ton.


Uien geven het vroeg op na hete dagen

30-07-2019 - 0 reacties De hittegolf heeft duidelijk zijn sporen nagelaten in uiengewassen door heel Nederland. Wel is een duidelijk verschil merkbaar tussen wel of niet beregend. Ook de verschillen per regio zijn groot. Wat betekent dit voor de opbrengst?


Grote verschillen binnen het land

29-07-2019 - 0 reacties Het is in het noorden vrij zonnig en warm met maxima van 27 tot 30 graden. Later kan er in het noordoosten een onweersbui ontstaan. Ten zuiden van de lijn Amsterdam - Deventer is het ander weer, met veel bewolking en maxima van 20 tot 22 graden. Vooral in de zuidelijke provincies valt uit de wolken soms ook regen, meldt Boerenbusiness Agroweer.


Grote verschillen

28-07-2019 - 0 reacties Vandaag is het in het noorden vrij zonnig en warm met maxima van 27 tot 30 graden. Later vanmiddag kan er in het noordoosten een onweersbui ontstaan. Ten zuiden van de lijn Amsterdam - Deventer is het totaal ander weer met veel bewolking en maxima van 20 tot 22 graden. Vooral in de zuidelijke provincies valt uit de wolken soms ook regen. Vanavond en vannacht trekken de wolken met een spatje noordwaarts weg. Morgen gaat in de loop van de dag de zon overal weer schijnen. 's Middags is het 24 tot 26 graden. Dinsdag wordt het 25 tot 30 graden.