Veetransport

Veetransport is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Veetransport en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Veetransport nieuws

​Geen veevervoer boven 35 graden

07-09-2019 - 0 reacties Minister Carola Schouten van LNV gaat het transport boven de 35 graden Celsius bij wet verbieden.De bewindsvrouw vindt dat afspraken in het nationaal plan voor veetransport bij hoge temperaturen onvoldoende worden nageleefd. Dat schrijft ze in een br


Minister: verbod veevervoer bij extreme hitte

05-09-2019 - 0 reacties Landbouwminister Carola Schouten wil dat er een wettelijk verbod komt op veetransport als de temperatuur buiten boven de 35 graden Celsius komt. Dat laat ze weten in een brief aan de Tweede Kamer.


Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen van kracht

26-08-2019 - 0 reacties Tijdens warme dagen kan het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen van kracht zijn, dit is ook het geval van zaterdag 24 augustus tot en met dinsdag 27 augustus. Gedurende de werking van dit Nationaal plan faciliteert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maximaal om op aangepaste (koele) tijden keuringen op slachthuizen te laten verrichten en export te certificeren. Het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen is geen wet- en regelgeving, de NVWA kan dus niet handhaven op het plan zelf. Het Nationaal plan bestaat uit afspraken tussen bedrijfsleven en overheid over veetransport bij extreme temperaturen.


V-tekens en actiefilmpjes voor verhitte varkens op weg naar slachterij

25-07-2019 - 0 reacties BOXTEL - Dierenactivisten nemen geen genoegen met maatregelen uit hitteplan voor veetransport. Aan de poort bij Vion in Boxtel komen ze op voor schuimbekkende varkens. ,,Het is beter dan de vorige keer, maar deze temperaturen zijn voor die dieren al funest.”


Partij voor de Dieren wil verbod op veetransport tijdens hittegolf

23-07-2019 - 0 reacties De Partij voor de Dieren wil dat minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit direct een algehele vervoersstop afkondigt voor diertransporten tijdens de hittegolf van de komende dagen.


Extra controles NVWA op vervoer vee

22-07-2019 - 0 reacties Vanwege de verwachte hoge temperaturen treedt vanaf maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2019 het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen weer in werking. De NVWA voert extra vervoerscontroles uit. In het Nationaal plan voor v


Extra NVWA-controles wegens hitte

22-07-2019 - 7 reacties

Originele beschrijving

Vanwege de verwachte hoge temperaturen treedt vanaf maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2019 het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen in werking. Ook voeren inspecteurs van de NVWA op warme dagen extra controles uit.


Verbod op veetransport in Europa boven 30 graden

11-07-2019 - 0 reacties De Europese Commissie roept lidstaten op om geen langeafstandstransporten van dieren toe te staan als de voorspelde temperaturen boven de 30 graden Celsius liggen.


​Hitteprotocol goed nageleefd

28-06-2019 - 0 reacties Op verzamelcentra en kalverslachterijen worden de hitteprotocollen goed nageleefd, blijkt uit navraag bij de NVWA. Vanaf maandag 24 juni controleren zes mobiele teams van de NVWA op naleving van het Nationaal plan voor veetransport. Hierin is bepaald


Nederlands veetransport in brand op Duitse snelweg

25-06-2019 - 0 reacties Een Nederlands veetransport vol kalveren is in brand gevlogen op een snelweg in Duitsland. Negen van de 92 dieren aan boord kwamen daardoor om het leven. Het stro was in brand gevlogen, maar het is niet duidelijk hoe dat is gebeurd.


Kalveren dood door brand vrachtwagen

25-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Een Nederlands veetransport vol kalveren is in brand gevlogen op een snelweg in Duitsland. Negen van de 92 dieren aan boord kwamen daardoor om het leven. Het stro was in brand gevlogen, maar het is niet duidelijk hoe dat is gebeurd.


Hoge temperaturen: extra controle op veetransport

24-06-2019 - 0 reacties Vanwege de verwachte hoge temperaturen treedt vanaf maandag 24 juni het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen in werking....


NVWA controleert extra op dierenwelzijn bij hoge temperaturen

21-06-2019 - 0 reacties Volgende week worden hoge tropische temperaturen door het KNMI verwacht. Daardoor treedt vanaf maandag 24 juni 2019 het ‘Nationaal Plan voor veetransport bij extreme temperaturen’ in werking. Inspecteurs van de NVWA zullen extra controles uitvoeren.


NVWA: 'Ondanks streng toezicht op veetransport, is vervoer van wrak vee niet altijd te voorkomen'

13-06-2019 - 5 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) erkent dat er soms zieke dieren worden vervoerd, terwijl dit officieel niet mag. Het toezicht is streng op vervoer van wrak vee, maar je kunt het nooit helemaal voorkomen.


​Petitie tegen veetransport op warme dagen

26-03-2019 - 0 reacties De Dierenbescherming en Eyes on Animals starten een petitie om slachterijen volgens een tropenrooster te laten werken op warme dagen.Ze vinden de huidige maatregelen die sector neemt onvoldoende. De veesector werkt sinds 2016 met een hitteprotocol. H


​Petitie tegen veetransport op hete dagen

26-03-2019 - 0 reacties De Dierenbescherming en Eyes on Animals starten een petitie om slachterijen volgens een tropenrooster te laten werken op warme dagen.Ze vinden de huidige maatregelen die sector neemt onvoldoende. De veesector werkt sinds 2016 met een hitteprotocol. H


Tropenrooster moet slachtvee beschermen tegen hittestress

26-03-2019 - 0 reacties Slachterijen dienen tijdens de steeds heter wordende zomers in Nederland volgens een tropenrooster te werken. Veetransport tijdens de heetste uren van de dag zou daarmee volgens de Dierenbescherming worden voorkomen.


EP oppert verbod veetransport naar buiten EU

14-02-2019 - 0 reacties Het transport van Europees vee naar landen buiten de EU moet worden verboden als er geen garantie is dat de dieren daar fatsoenlijk worden behandeld. Een meerderheid van het Europees Parlement (411 tegen 43) roept daartoe op.


Europa stemt over minder veetransport

13-02-2019 - 0 reacties Het Europees Parlement stemt morgen over een motie die de export van levend vee naar landen buiten de Europese Unie beperkt. Daarnaast gaat de motie over het beperken van de duur van transporten van levend vee en het verminderen van de transporten.


Schouten wil Europees veetransport beperken tot 8 uur

04-10-2018 - 0 reacties Landbouwminister Carola Schouten wil dat in Europa de transportduur van vee wordt beperkt tot 8 uur. Nu is dat nog 24 uur. In een brief die de minister schreef in het kader van Dierendag kondigt zij verschillende maatregelen af voor beter dierenwelzijn.