Vdl

Van der Leeghte, een gigantisch metaalbedrijf uit Brabants dat onder andere bussen en carrosseriën bouwt.

Chauffeur Kees Zuidema van SimmereN Schroot in Groningen kreeg na 18 jaar een nieuwe Volvo FM420...
Chauffeur Kees Zuidema van SimmereN Schroot in Groningen kreeg na 18 jaar een nieuwe Volvo FM420 met VDL portaalarm opbouw. Ruim een miljoen kilometers reed hij met name in- en rond de stad Groningen met zijn oude FM en voor hem was er maar één opvolger mogelijk, namelijk een nieuwe Volvo FM. Weer een Globetrotter uitvoering, maar deze keer met 420 pk, een I-Shift transmissie en luchtvering!
SimmereN in Groningen is vooral bekend van de metaalrecycling, maar het bedrijf doet ook aan demontage, sloopwerkzaamheden en de levering van nieuw plasma & autogeen gesneden staal. Algemeen directeur Stefan van der Leij: ,Naast de inzameling van schroot en metalen leveren we ook nieuw, op maat gesneden plaat materiaal. Daarmee is de cirkel rond, want bij veel klanten waar we leveren halen we ook het restmateriaal weer op om te recyclen. Voor dit werk zetten we drie eigen auto’s in die in heel Noord Nederland de klanten bedienen. De Volvo FM waar Kees Zuidema mee reed werd een paar jaar geleden inclusief chauffeur overgenomen van een bedrijf wat veel voor ons rijdt. Kees is sindsdien bij ons in dienst, maar hij reed nog altijd in de oude kleuren. Met de nieuwe Volvo FM420 rijdt hij voortaan in onze eigen huisstijl’’.
Vakwerk uit eigen huis
De VDL portaalarm opbouw werd verzorgd door Been Hydrauliek uit Groningen maar dan wel met een persoonlijk tintje van SimmereN. Het logo in het kopschot werd namelijk in eigen huis uitgesneden met een computergestuurde plasmasnijder. Daarmee tekende SimmereN zelf voor een fraai stukje vakwerk aan de eigen nieuwe Volvo truck. De nieuwe Volvo FM420 is net als zijn voorganger voorzien van een ruime slaapcabine. Chauffeur Kees Zuidema mocht zelf zijn voorkeur aangeven en die ging na al die jaren weer uit naar de Volvo FM. ,,Ik heb er al die tijd prima mee gewerkt en ik vind vooral de lage instap en het overzicht erg fijn. En natuurlijk de ruime slaapcabine, want hoewel ik er nooit in slaap is dat wel puur comfort’’ aldus Zuidema. De keuze voor de Globetrotter cabine was Stefan van der Leij vooral om de uitstraling te doen. ,,Ik vind dit er gewoon mooier uitzien. We hechten veel waarde aan onze eigen huisstijl en met de lampenbeugel op het dak is het een enorm stoere auto geworden. Zo kom je met wat moois bij de klant voor de deur en dat vind ik belangrijk’’.
Milieu eisen
Voor Van der Leij is de nieuwe Volvo de eerste grote investering sinds hij het bedrijf een jaar geleden overnam. Een investering die niet over één nacht ijs ging. ,,We zijn na een inventarisatie eerst met de chauffeur om de tafel gegaan en vervolgens met Volvo dealer Nijwa hier in Groningen. We hebben al jaren een prima relatie met Nijwa, ook voor reparatie en onderhoud. Samen kwamen we toen tot dit concept met de VDL opbouw met afstandsbediening en met de Volvo FM420 Globetrotter als basis. Met deze nieuwe aanwinst voldoen we aan de strengste milieu eisen waardoor ook milieuzones geen belemmering meer zijn. 🔗

Links