Vdl

Volg al het nieuws over Vdl, een van de 17346 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Vdl nieuwsbrief.

Vdl nieuws

VDL legt werk in Born weer stil om tekort aan chips: drie dagen geen auto's gebouwd

03-05-2021 - 0 reacties EINDHOVEN - Autofabrikant VDL Nedcar in het Limburgse Born moet woensdag, donderdag en vrijdag de productie opnieuw stilleggen vanwege een aanhoudend chiptekort, meldt dagblad De Limburger.


Elektrische bus, maar ook een 'superbatterij’ of een waterstoftank voor thuis: VDL wil kansen grijpen in groene energie

16-01-2021 - 0 reacties EINDHOVEN - 'Groen’ op reis met de elektrische bus van VDL kan al. Straks kan thuis misschien ook het licht aan dankzij groene energie die is opgeslagen in een waterstoftank van het Eindhovense industrieconcern.


Lekker dikke Scania R650 aan de bak bij Sandstra

13-01-2021 - 0 reacties Op zaterdag 2 januari jongstleden heeft de Berlikumer vestiging van Rinsma deze hele dikke R650B6x2HNB containerauto met VDL haak-afzetsysteem afgeleverd. De auto is voor Sandstra in Bolsward aan het werk. Veel veilige en winstgevende kilometers met deze pracht machine toegewenst!


VDL krijgt order voor 102 elektrische bussen uit Oslo: grootste opdracht tot nu toe

11-01-2021 - 0 reacties EINDHOVEN - VDL gaat 102 elektrische bussen leveren voor het openbaar vervoer in Oslo. Het is VDL's grootste vloot elektrische bussen tot nu toe.


Leeuwarden Recycling is het jaar begonnen met een nieuwe Volvo FM

11-01-2021 - 0 reacties Op zaterdag 2 januari jongstleden hebben Antoinette van der Meulen van Leeuwarden Recycling en chauffeur Edwin Dijkstra deze Volvo FM met VDL portaalarmopbouw in ontvangst genomen. De truck is op en top Liwwadders, de LVS vestiging in de Friese hoofdstad heeft de auto afgeleverd, en er staat een pracht van een Oldehove op de zijkant! Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst!


VDL zet in op lichtere elektrische stadsbus, goed voor dertig procent energiebesparing

01-12-2020 - 0 reacties EINDHOVEN - Een nieuwe elektrische stadsbus met lichtgewicht constructie en optimaal energiebeheer. VDL belooft dertig procent energiebesparing met de volgende generatie e-bussen die volgend jaar wordt gepresenteerd.


Leipzig kiest Nederlandse elektrische stadsbussen van VDL

11-05-2020 - 0 reacties EINDHOVEN - VDL Bus & Coach gaat 21 elektrische stadsbussen leveren aan LVB, het gemeentelijk vervoerbedrijf van de Duitse stad Leipzig. VDL zal ook de laadinfrastructuur leveren.


Tientallen tractoren bij NedCar in Limburg

18-12-2019 - 0 reacties Actievoerders in Limburg hebben zich verzameld op een weg bij autofabriek VDL NedCar in Born. Rond 08.00 uur stonden daar rond 08.00 uur zo’n dertig tractoren te wachten. De politie is ter plaatse om hen te begeleiden.


Blokkade toeritten A2 bij Born voorbij

18-12-2019 - 0 reacties Een blokkade door zo’n dertig actievoerende boeren met tractoren van de op- en afritten van de A2 bij VDL NedCar in Born is voorbij. De boeren blokkeerden het verkeer er woensdagochtend ruim een uur.


Twentse boeren met zoeken investeerder voor ‘oplossing voor alles’: de struvietbatterij

19-09-2019 - 0 reacties BEKUM - Met een miljoen voor een pilotproject willen drie boeren en een ontwerper uit Beckum aantonen dat ze een oplossing hebben voor het teveel aan CO2-uitstoot, de stikstofproblematiek, de energietransitie én het mestoverschot. Hun struvietbatterij heeft de interesse van Statenleden, regionale bedrijven en een groot bedrijf als VDL.


Vierasser Scania G450 XT voor De Vlas

29-05-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Afgelopen maandag heeft Scania dealer Rinsma deze prachtige nieuwe Scania G450 XT triple met door Rondaan opgebouwde VDL haakarm afgeleverd aan De Vlas in Harlingen. Deze zal er in opdracht van Omrin containers mee gaan transporteren. Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst!


Prachtige oldskool FH voor Bouke de Haan

29-04-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Half maart heeft Volvo-dealer M.S. de Vries deze prachtige oldskool Volvo FH500 aan Bouke de Haan uit Minnertsga afgeleverd. Bouke rijdt in de kleuren en planning van zijn dorpsgenoot, Vrieswijk. De dikke 6×2 is uitgerust met een VDL haakarm en GS Meppel aanhangwagen. Toen ik toch in Minnertsga was voor de Koningsdag-oldtimerdei nam ik van de gelegenheid gebruik om ook even deze truck te bekijken. Er is maar één commentaar mogelijk volgens mij: WOW!


A2 en VDL NedCar kosten 100 hectare Limburgse landbouwgrond

28-02-2019 - 0 reacties De verbreding van de A2 en de uitbreiding van VDL NedCar en de daarbij behorende natuurcompensatie, kosten ongeveer 100 hectare landbouwgrond in Sittard-Geleen, Stein en Echt-Susteren.


Volvo FH met RAF aanhangwagen voor Van der Meulen Metaal

25-02-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Begin deze maand heeft M.S. de Vries uit Beetgum deze Volvo FH 4th gen 6×2 met VDL haakarm afgeleverd aan Van der Meulen in Leeuwarden. De truck is voorzien en 500 pk sterke motor, dynamic steering, een I-shift versnellingsbak en heeft rondom LED-verlichting. Hij is gekoppeld aan een lichtgewicht RAF container-aanhangwagen.


Nieuwe DAF CF voor Wijnsma

16-02-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Op vrijdagmiddag 15 februari 2019 heeft Heine de Vries van DAF dealer BSF deze prachtige nieuwe DAF CF Euro 6 afgeleverd aan Lolkje en Jan Wijnsma. Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst aan fa. Wijnsma en chauffeur Sipko! Het prachtige spuitwerkis uitgevoerd door ESA in Marum. VDL in Hapert nam de opbouw van het containersysteem voor haar rekening. Af fabriek is de CF exclusief en luxe uitgevoerd, Vaex heeft daarbij nog de puntjes op de i gezet. De DAF CF 480 FAN 6×2 Space Cab is uitgevoerd met een PACCAR MX-13 motor met 355 kW/480 pk en een Euro 6


Eerste busberging voor Hooikammer's 'Beast'

24-01-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vanochtend kreeg ik een SMS van mijn broer dat er voor mijn huis een bus in de berm zou liggen. Na een korte check op Omrop Fryslân zag ik dat er inderdaad een busje tegen een bus aan was gereden op zo’n 50 meter bij mijn huis vandaan. Ik had ook naar buiten kunnen kijken dus, genoeg oranje lampen. Toen ik op de plekdes onheils aan kwam, was het kleine busje al geborgen en werd de VDL Citea van Arriva net op eigen kracht bij het tankstation neer gezet. Het is bij mij niet bekend of er gewonden zijn gevallen,


Scania R450 voor Posthumus uit Menaldum

12-01-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Onlangs heeft de Berlikumer vestiging van Scania dealer Rinsma deze prachtige nieuwe Scania R450 afgeleverd aan Posthumus Transport uit Menaldum. Rondaan heeft het VDL haaksysteem en het VBK afnetsysteem opgebouwd. De rondom luchtgeveerde truck is voorzien van een zuinige SCR only motor. Hierbij wil ik Posthumus en chauffeur Pieter Iedema heel veel veilige en winstgevende kilometers met deze truck toewensen.


Eerste DAF CF Electric voor Jumbo Supermarkten

18-12-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

DAF Trucks heeft vandaag haar eerste volledig elektrische truck afgeleverd aan de Nederlandse supermarktketen Jumbo. De door DAF en VDL gezamenlijk ontwikkelde CF Electric wordt door Jumbo ingezet voor de bevoorrading van winkels in het zuiden van Nederland. Jumbo directeur Frits van Eerd ontving de sleutels van de DAF CF Electric uit handen van Harry Wolters, president van DAF Trucks en Willem van der Leegte, president-directeur van VDL Groep. Voor DAF, VDL en Jumbo is de ingebruikname van de DAF CF Electric een mijlpaal. De volledig elektrische truck markeert de start van een serie langlopende veldtests met zowel volledig elektrische


Video: Automatisch reinigingssysteem van drinkcups biggen

19-11-2018 - 0 reacties VDL Agrotech presenteerde op EuroTier haar nieuwe automatische reinigingssysteem voor haar drinkcupsysteem voor biggen. In deze video geeft design engineer Joost van den Broek uitleg over de werking van het systeem.


Alle grote trekkermerken op jubileumeditie Agrotechniek Holland

09-08-2018 - 0 reacties Alle grote trekkermerken staan in september op de jubileumeditie van AgroTechniek Holland. “Dat is goed nieuws voor onze bezoeker”, aldus beursmanager Willem Bierema. “Enkele trouwe deelnemers gaan dit jaar groter exposeren, zoals Argi (met o.a. McCormick en Landini), Kamps de Wild BV, Agrometius en Wingssprayer BV dat vele malen groter staat dan voorheen. Ook verwelkomen we nieuwe deelnemers, zoals Roelama BV, RAMM Equipment, VDL Weweler Parts BV, Ifor Williams Trailers Benelux en Kröger. ATH biedt niet alleen de mogelijkheid om nieuwe machines…