Uit

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Uit. Uit is een van de 18053 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Uit nieuws

Twaalf boeren gaan aan de slag met bodembeheer in veenweidegebied, provincie Fryslân trekt er 31.000 euro voor uit

22-09-2021 - 0 reacties Een groep van twaalf Friese melkveehouders gaat de komende drie jaren met subsidie van de provincie aan de slag met duurzaam bodembeheer. Zij boeren allemaal op of in de buurt van veenweidegebied.


1 miljard euro om snel huizen te bouwen: hoe krijg je dat voor elkaar? 'Fyn mar ris in goeie oannimmer dy't rap begjinne kin'

21-09-2021 - 0 reacties Een miljard euro voor de snelle bouw van huizen? Dat is waarschijnlijk niet genoeg en woningen stamp je niet zomaar uit de grond.


Bruggen van dit bedrijf zijn wereldwijde hit: ‘Allemaal van kunststof, want staal en beton zijn passé’

20-09-2021 - 0 reacties FiberCore Europe heeft de potentie uit te groeien tot een multinational. En dat allemaal dankzij InfraCore. Een innovatief kunststof bouwmateriaal dat de laatste jaren flink aan populariteit wint. IJzersterk en duurzaam. Perfect om vliegtuigvleugels, windmolens en scheepsrompen van te maken. Maar ook sluizen en bruggen, die wereldwijd een hit zijn. ,,Zelfs het dek van de Brienenoord- of Haringvlietbrug leent zich prima voor een kunststof rijbaan.”


Uitslaande brand in Bowlingboerderij in Nijverdal, vuur overgeslagen naar naastgelegen pand

20-09-2021 - 0 reacties NIJVERDAL - In de Bowlingboerderij aan de Koersendijk in Nijverdal is maandagmiddag brand uitgebroken. De brandweer spreekt over een uitslaande brand. Vlammen slaan uit het dak van het pand. Alle personen die tijdens het ontstaan van de brand binnen waren, zijn in veiligheid gebracht.


Ecoboer Matthijs verkoopt omstreden middel tegen corona, Inspectie doet onderzoek: ‘Dit is strafbaar’

20-09-2021 - 0 reacties INGEN - Matthijs de Haan uit Ingen gaat door met de verkoop van het omstreden geneesmiddel Ivermectine. Dit middel tegen wormen en schurft zou volgens de eigenaar van Ecoboerderij De Haan ‘gegarandeerd corona voorkomen’.


Johan Heijink uit Coevorden stuift vol gas de Grossglockner op tijdens WK Traktorrijden in Oostenrijk: kijk hier de video

19-09-2021 - 0 reacties Vol gas reed Johan Heijink uit Coevorden de Grossglockner in Oostenrijk op tijdens het WK Traktorrijden. Hij werd niet eerste, maar 59ste van de 550 deelnemers.


'Fatsoenlik buorkje' is winst voor boer, koe en natuur, vindt veehouder Berend van der Wal uit Kootstertille

18-09-2021 - 0 reacties Het kan best, ‘fatsoenlik buorkje’, zeggen Berend (58) en Tiny en zoon Auke (30) van der Wal uit Kootstertille. Ze melken 210 koeien met veel respect voor de natuur. ,,As wy ús lân goed brûke en ûnderhâlde, komt dat ûnkrûd net by ús.”


Bon Vivant na 34 jaar failliet: geen Natuurlijk Scharrelvlees uit de Achterhoek meer

17-09-2021 - 0 reacties ZELHEM - Bon Vivant is failliet. Het bedrijf uit Zelhem achter de naam Natuurlijk Scharrelvlees verkocht scharrelvlees van varkens en runderen uit onder meer de Achterhoek, maar ook Brabant.


KLM: ‘Geweigerde vleesactivist wilde spandoek ophangen in vliegtuig’

17-09-2021 - 0 reacties De 63-jarige Nederlander die woensdagavond in Ghana uit een KLM-toestel werd gezet na een ‘ludieke actie’ voor het behoud van vleesgerechten op het boordmenu, heeft volgens de luchtvaartmaatschappij niet het volledige verhaal verteld tegen deze site.


Noord-Hollandse telers zetten volgende stap met precisiespuiten

17-09-2021 - 0 reacties Greenport Noord-Holland Noord en partners zijn een project gestart om concepten van precisiespuiten uit te werken tot praktisch bruikbare toepassingen. Met precisie spuittechnieken is het mogelijk om gewassen op plantniveau te bespuiten. Hierdoor kunnen telers minder (kunst)mest, gewasbeschermings- en…


Hoogste rechter vindt opnieuw dat overheid meer documenten vrij moet geven, nu over Fipronil-schandaal

17-09-2021 - 0 reacties DEN HAAG/ERP - Opnieuw een tik op de vingers voor de overheid voor het achterhouden van documenten. De Raad van State vindt dat minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) flink tekortgeschoten is in de afhandeling van een WOB-verzoek door een tiental pluimveehouders, onder wie pluimveeboer Vissers uit Erp, over het Fipronil-schandaal.


Vleesmerk laat claim ‘stressloos leven voor kalf’ los: was misleidende tekst volgens Wakker Dier

17-09-2021 - 0 reacties Wakker Dier houdt op vleesmerk The Meatlovers een liegebeest te noemen. De dierenwelzijnsorganisatie maakt bekend het merk terug te trekken uit de Liegebeestverkiezing.


De CO2-uitstoot staat weer op een recordhoogte

17-09-2021 - 0 reacties Stille autowegen, fabrieken op een laag pitje, lege winkelstraten. De klimaatcrisis leek op te klaren dankzij de lockdowns en het thuiswerken. Maar die tijdelijke milieuwinst is nu alweer uit de CO2-statistieken verdwenen.


Lambert Pijl bestolen van paar honderd schapen, die soms al op het land worden geslacht. Wanhopige schapenhouder uit Hijken looft 5000 euro uit voor g

17-09-2021 - 0 reacties Schapenhouder Lambert Pijl in Hijken is de wanhoop nabij. Hij looft een beloning van 5000 euro uit voor de tip die leidt naar de dieven én helers van zijn lammeren.


Kabinet lamgeslagen na vertrek Kaag: ‘We zitten in een moeilijke fase’

17-09-2021 - 0 reacties Leden van het demissionaire kabinet reageren lamgeslagen op het vertrek van Sigrid Kaag (D66) uit de ministersploeg. ,,We zitten in een moeilijke fase’’, zegt CDA-vicepremier Hugo de Jonge. Op de vraag aan D66-minister Wouter Koolmees of hij zich verraden voelt door coalitiegenoot ChristenUnie, zegt hij: ,,Ik heb er allerlei gevoelens over, maar laat ik dat maar voor mezelf houden.’’


Boerenprotest in Wierden: ‘Veen? Hier ís helemaal geen hoogveen meer’

16-09-2021 - 0 reacties WIERDEN - Ongeveer tachtig boeren uit de omgeving van het Wierdense Veld hebben donderdagmorgen geprotesteerd tegen de natuurmaatregelen.


Demissionaire kabinet trekt een miljard uit om sneller woningen te kunnen bouwen. Plan is een week voor Prinsjesdag uitgelekt

16-09-2021 - 0 reacties Het demissionaire kabinet maakt volgend jaar nog eens een miljard euro vrij om sneller woningen te kunnen bouwen. De eenmalige extra investering wordt volgende week op Prinsjesdag aangekondigd, bevestigen Haagse bronnen.


Brand in stal met kalveren, brandweer rukt uit met ploegen uit hele regio

16-09-2021 - 0 reacties Bij een brand in een schuur met zestig kalveren aan de Oijense Bovendijk in Oijen is donderdagochtend veel rook vrijgekomen. De melding van de brand kwam rond zeven uur binnen, een halfuur later was het sein brandmeester al gegeven.
De zestig kalveren hadden last van de rook en worden door een dierenarts nagekeken, meldt een woordvoerder van de brandweer. De brandweer rukte met ploegen uit de hele regio uit om het vuur te blussen.


KLM zet Nederlandse vleesactivist uit vliegtuig in Ghana

16-09-2021 - 0 reacties AMSTERDAM - De Nederlander Nico van Staalduinen is woensdag verwijderd van een KLM-vlucht vanuit Accra in Ghana naar Schiphol. Hij wilde een foto maken van zijn actie om KLM te bewegen vlees op de menukaart in de toeristenklasse te houden.


LTO-oproep aan gemeenten: "Maak werk van wonen"

16-09-2021 - 0 reacties Niet alleen starters hebben grote moeite met het vinden van geschikte woonruimte, ook de beschikbaarheid van goede huisvesting voor internationale werknemers is een groot probleem. Nederland dreigt hierdoor een steeds minder aantrekkelijke bestemming te worden voor werknemers uit andere EU-landen. Dit…