Twitter

Volg al het nieuws over Twitter, een van de 16704 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Twitter nieuwsbrief.

Twitter nieuws

Nieuwe elektrische BMW iNext trekt weinig fans

07-10-2020 - 3 reacties BMW's nieuwe elektrische vlaggenschip wordt op Twitter flink beschimpt. Nadat BMW onlangs een recente foto van de nieuwe iNext op Twitter plaatste, moesten vooral de onorthodoxe grille en de hoekige, futuristische vormen het ontgelden.                            


Elon Musk wil met 20 miljoen Tesla’s per jaar marktleider VW verslaan

28-09-2020 - 0 reacties Elon Musk denkt dat Tesla nog vóór 2030 de verkoop kan laten stijgen naar 20 miljoen auto’s per jaar. De topman van de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's onthulde deze ambitieuze doelstelling op Twitter. Ter vergelijking: vorig jaar verkocht Tesla 365.000 auto's.


Pensionado kweekt supergrote groenten

23-09-2020 - 0 reacties Gerald Statford heeft een passie voor het kweken van grote groenten en is sinds kort ook een bekende op sociale media. De 71-jarige uit Milton-under-Wychwood (VK) postte in februari vorig jaar zijn eerste foto’s op Twitter op advies van een stel vrienden, als middel om foto's van hun groententuinen te…


Musk vreest accutekort door groei Tesla

22-09-2020 - 0 reacties Elon Musk vreest dat er in 2022 een tekort aan batterijcellen gaat ontstaan als Tesla niet zelf actie onderneemt, dat schrijft de uitgesproken topman op Twitter. Volgens Musk kunnen leveranciers het tempo waarmee Tesla momenteel groeit niet bijbenen. Later vandaag gaat de autofabrikant op 'Battery Day' naar verwachting iets onthullen, maar Musk tempert de verwachtingen en stelt dat de technologie die onthuld gaat worden vooral gericht is op de lange termijn.


Topman FoodValley vindt zijn gestolen spullen terug op Marktplaats: ‘Ik moest zelf ontmoeting met de verkoper regelen’

25-08-2020 - 0 reacties LUNTEREN - Na een woninginbraak vond Arjen Droog zijn gestolen spullen terug op Marktplaats. De politie adviseerde hem om zelf een afspraak regelen met de verkoper. Als de situatie uit de hand zou lopen, mocht hij de politie weer bellen. ‘Regel gewoon een paar Lunterse knapen die je willen 'helpen’ met kopen’, adviseert iemand op Twitter.


Ruim 2.700 ton ammoniumnitraat lag onveilig opgeslagen in ontplofte loods Beiroet

05-08-2020 - 0 reacties In de geëxplodeerde loods in de haven van Beiroet lag al sinds 2014 ruim 2.700 ton ammoniumnitraat opgeslagen, melden lokale veiligheidsdiensten woensdag. Waarom het ammoniumnitraat er lag, is niet duidelijk, maar de Libanese president Michel Aoun heeft de opslag op Twitter veroordeeld.


Vier welpen voor Vlaams wolvenkoppel

23-06-2020 - 0 reacties Het Vlaamse wolvenkoppel Noëlla en August heeft vier welpen gekregen. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) via Twitter. Het viertal is door camera’s in de omgeving van de nestlocatie in Belgisch-Limburg op beeld vastgelegd.


'Stinkende wolk over Ede', biomassacentrale ontkent fout

14-03-2020 - 0 reacties Afgelopen nacht trok er een opvallende wolk over een deel van Ede. De wolk met 'stank en rotzooi' zou afkomstig zijn van de biomassacentrale aan de Knuttelweg. Omwonende Rini Ruitenschild maakte er een video van en plaatste die op Twitter.


Aha. Aan deze andere mannen doet boer Geert ons denken

02-03-2020 - 0 reacties Zit jij je de afgelopen weken ook af te vragen op wie boer Geert uit 'Boer zoekt Vrouw' nou lijkt? Nou, je bent niet de enige. Ook op Twitter komt de vraag vaak voorbij. De vrijgezelle boer lijkt op heel wat bekende mannen.


Topman Musk lijkt enthousiasme over Teslafabriek Texas te peilen

05-02-2020 - 0 reacties SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk lijkt gebruikers van Twitter te vragen of zijn bedrijf een nieuwe fabriek moet bouwen in Texas. De autoproducent is bezig om internationaal uit te breiden om te voldoen aan de snelgroeiende vraag naar Tesla's.


Update: VS erg dicht bij grote deal met China

12-12-2019 - 0 reacties (ABM FN-Dow Jones)De Verenigde Staten zijn erg dicht bij een "grote deal" met China. Dit schreef de Amerikaanse president Donald Trump donderdag op Twitter.


Dierenambulance vindt zwaargewonde vos op metrospoor in Zuid

08-12-2019 - 0 reacties De dierenambulance en medewerkers van het GVB hebben in de nacht van zaterdag op zondag een zwaargewonde vos aangetroffen op het metrospoor tussen de haltes Overamstel en RAI in het Amsterdamse stadsdeel Zuid. De vos zat vast aan de metrorails, meldt de dierenambulance via Twitter.


Fotoserie: Sinterklaas op de trekker naar scholen

05-12-2019 - 0 reacties Op diverse plekken in het land hebben boeren en loonwerkers gezorgd voor het vervoer van Sinterklaas naar scholen en andere Sinterklaas-bijeenkomsten. Op Twitter zijn diverse foto's en filmpjes te zien van Sinterklazen op de trekker.


Alle 49 op de Zuidas aangehouden klimaatactivisten zijn vrijgelaten

09-10-2019 - 0 reacties Alle 49 klimaatactivisten die dinsdag bij een betoging op de Zuidas in Amsterdam zijn aangehouden, zijn op dezelfde dag nog vrijgelaten, meldt de politie woensdag via Twitter.


Ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit on Twitter

04-10-2019 - 9 reacties

Originele beschrijving

“75% van onze gewassen heeft #insecten nodig voor bestuiving. Het aantal bestuivers in Nederland is zeer sterk afgenomen de laatste jaren, onder andere door het verdwijnen van bloemen die niet tegen een teveel aan #stikstof kunnen #nietalleskan 🐞🐝🦋🐜


‘Samen uit - samen thuis’ en geen ge-HAK in het Voedselkeuzelogoproces

09-09-2019 - 0 reacties Dat vindt directeur Gerda Feunekes van het Voedingscentrum. Ze zei op twitter nogal nadrukkelijk dat ze het ongewenst vindt dat HAK nu al Nutri-Score op zijn verpakkingen voert. Het groentenconservenbedrijf kreeg alle aandacht in het achtuurjournaal omdat het vooruitlopend op de keuze van het ministerie van VWS nu al een voedselkeuzelogo voert. Reden om Feunekes te vragen waarom ze dat zo stellig zegt, terwijl inmiddels de Nederlandse supermarkten, foodwatch en de Consumentenbond zich ook aan het logo hebben verbonden.


Trump waarschuwt China over handelsdeal

03-09-2019 - 0 reacties De Amerikaanse president Donald Trump heeft een waarschuwing gegeven aan China in het slepende handelsconflict tussen beide economische grootmachten. Trump schreef op Twitter dat hij zich harder zal opstellen in zijn eventuele tweede termijn als er geen handelsdeal wordt bereikt vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.


Trump optimistisch over einde handelsconflict met China op laatste dag G7

26-08-2019 - 0 reacties De Amerikaanse president Trump heeft op de laatste dag van de G7-top in het Franse Biarritz gezegd dat zijn land weer om tafel gaat met China. Volgens Trump hebben Chinese functionarissen afgelopen nacht aangegeven weer te willen praten over het einde van de handelsoorlog tussen de twee landen.
Ook noemde Trump China "een geweldig land" en de Chinese president Xi een "geweldige leider", na hem vorige week op Twitter nog als vijand te hebben bestempeld. Via datzelfde medium kondigde hij toen een verdere verhoging van de importtarieven op Chinese producten aan, waardoor de beurzen wereldwijd kelderden.
Verder sprak Trump in Biarritz opvallend mild over Iran, het andere land waar de VS een slepend conflict mee heeft. Trump stapte vorig jaar uit de atoomdeal met Iran. De afgelopen maanden verslechterde de relatie tussen de landen aanzienlijk, wat leidde tot spanningen in onder meer de Straat van Hormuz.
De Amerikaanse president onderstreepte vandaag niet uit te zijn op een machtswisseling in het land en hij zei dat er op de G7 bijna een akkoord is over hoe om te gaan met Iran. De Duitse bondskanselier Merkel, die naast hem zat, nuanceerde dat wel meteen. Zij sprak van "productieve gesprekken", maar benadrukte dat er nog een lange weg te gaan was.
Gisteren sloot tot ieders verrassing de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Zarif even aan bij de top, op uitnodiging van de Franse president Macron. Het bezoek was een poging om een diplomatieke impasse over het omstreden kernprogramma van Teheran te doorbreken. Of er door zijn flitsbezoek concrete resultaten zijn geboekt, is niet duidelijk.
Laatste agendapunt: klimaat
Een van de laatste onderwerpen die vandaag op het programma staat op de G7-top in de Franse badplaats is klimaatverandering. Verder zouden de wereldleiders volgens bronnen nagenoeg akkoord zijn over hoe de bosbranden in het Amazonegebied te bestrijden en de schade te repareren.
Er is in tegenstelling tot bij G7-toppen in het verleden dit jaar geen slotverklaring. Wel zullen de presidenten Trump en Macron na afloop een gezamenlijke persconferentie geven.


‘Oud-Egyptisch’ brood blijkt nep, bier misschien wel echt

21-08-2019 - 0 reacties "Veel zoeter en rijker dan het zuurdesem dat we gewend zijn." Zo beschreef de Amerikaanse amateurarcheoloog Seamus Blackley zijn Egyptische oerbrood op Twitter. Gebakken met de opnieuw tot leven gebrachte gistcellen uit oorspronkelijk Egyptisch aardewerk. Onzin, zegt een moderne microbioloog. Verhaal van een klassieke debunk. Nee, dan het oud-Egyptische bier. Dat zou wel eens kunnen kloppen.


BoerBurgerBeweging mikt op deelname Kamerverkiezingen

12-08-2019 - 0 reacties Met ruim 11.000 volgers op Twitter en 20.000 op Facebook bereikt @Boerburgertweet wekelijks tienduizenden mensen met het verhaal vanaf het boerenerf. Vele burgers hebben geleerd wat er allemaal gebeurt voordat het eten op tafel komt.