Toyota

Al het Toyota nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Toyota nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Toyota nieuws

Toyota koopt divisie voor zelfrijdende auto's van Lyft

28-04-2021 - 0 reacties Toyota's dochteronderneming Woven Planet krijgt de divisie van taxiplatform Lyft in handen die werkt aan niveau 5 autonoom rijden. Zelfrijdende Toyota's komen daarmee een stap dichterbij.


Toyota valt van geloof en presenteert allereerste elektrische auto: de bZ4X

19-04-2021 - 0 reacties Jarenlang geloofde Toyota niet in volledig elektrische auto’s. Nu gaat het Japanse merk toch overstag met de aankondiging van de bZ4X. De middelgrote gezinsauto op batterijen, die een voorbode is van een hele reeks aan elektrische Toyota’s, valt onder meer op door een heus ‘vliegtuigstuur’.


BZ mogelijk elektrisch label van Toyota

08-04-2021 - 0 reacties Toyota Motor Corporation heeft een interessant logo vastgelegd bij het European Union Intellectual Property Office (EUIPO). Mogelijk behoort het beeldmerk toe aan een nieuw elektrisch label dat Toyota gaat voeren: BZ.


Batterijbus met goede cijfers: is deze Toyota echt de beste van de klas?

07-02-2021 - 0 reacties Tot 330 kilometer rijbereik, duizend kilo trekgewicht, lage gebruikskosten en een miljoen (!) kilometer garantie. Afgaand op deze goede cijfers heeft de Toyota Proace Electric het beste rapport van de klas, maar maakt hij al die beloftes ook waar in de praktijk?


Veelbelovend automerk Byton blijkt op sterven na dood

03-02-2021 - 0 reacties De verwachtingen waren hooggespannen voor het nieuwe automerk Byton. Louwman Group, onder meer importeur van Toyota en Lexus in Nederland, wilde het zelfs zo snel mogelijk in Nederland op de markt brengen. Maar nu blijkt Byton zo goed als failliet en zou de CEO zijn biezen hebben gepakt.


‘Waarom is er geen benzinemotor die óók op waterstof rijdt?’

02-01-2021 - 0 reacties ,,In de Toyota Mirai wordt waterstof gebruikt om een elektromotor aan te drijven. Is het niet mogelijk om met waterstof een verbrandingsmotor aan te drijven?”, vraagt lezer Marco Tom.


Toyota werkt aan elektrische mid-size SUV

09-12-2020 - 0 reacties Het zal menigeen verbazen dat Toyota, dé pionier op het gebied van hybride-aandrijvingen, nog steeds geen volledig elektrische auto op de markt heeft gebracht. Maar die gaat er eindelijk komen. De Japanners publiceerden de eerste details van een nieuwe, elektrische SUV.


Toyota wil ontwikkeling waterstof als transportbrandstof versnellen

07-12-2020 - 0 reacties Om de kansen van waterstof in Europa zo goed mogelijk te benutten, heeft Toyota Motor Europe (TME) een nieuwe divisie...


PSA en Toyota komen met nieuwe lading elektrische busjes

02-12-2020 - 0 reacties PSA plakt voor of achter al hun busjes een ‘e’, al dan niet met puntjes. Toyota doet gezellig mee. Het aanbod van elektrische bedrijfswagens wordt in een rap tempo geëlektrificeerd. Omdat busjes vaak in drie- of vierlingen komen gaat het hard. De grote en middelgrote jongens van PSA hadden we al gehad. Voor de geïnteresseerden: […]


Nieuwe Toyota Mirai op waterstof is 15k goedkoper.

13-11-2020 - 0 reacties Toyota deelt de officiële prijs van hun gloednieuwe waterstofauto, de tweede generatie Mirai. Waterstof auto’s zijn op papier een goed alternatief voor EV’s, maar in de praktijk kleven er nog grote nadelen aan. Naast de beperkte infrastructuur is ook de aanschafprijs niet bepaald om over naar huis te schrijven. De Toyota Mirai is echter aan […]


Toyota en Hino komen met zware waterstoftruck voor Amerika

07-10-2020 - 0 reacties Nu de vraag naar zware elektrische trucks in Noord-Amerika flink toeneemt hebben Toyota en haar bedrijfswagendochter Hino de armen ineengeslagen om een ‘fuel cell Class 8 truck’ voor het continent te gaan ontwikkelen. Het nieuw ontwikkelde Hino XL chassis zal worden uitgerust met Toyota’s bewezen brandstofceltechnologie. De beide bedrijven zijn al langer bezig met het ontwikkelen van een 25-tons waterstoftruck voor de Japanse markt. De eindresultaten worden als het goed is in de eerste helft van 2021 gepresenteerd. Tak Yokoo, een stropdas van Toyota’s ontwikkelingsafdeling heeft het volgende er over te zeggen: “Een brandstofcel versie van de Hino XL serie


Hoe Toyota en Daimler Tesla in het zadel hielpen

23-07-2020 - 0 reacties Met gedurfde innovaties en veel lef streefde Tesla traditionele concurrenten in marktwaarde voorbij, deels met hulp van Toyota en Daimler.


Prijzen Toyota ProAce Electric bekend

30-06-2020 - 0 reacties Toyota heeft Nederlandse prijskaartjes gehangen aan de Proace Electric. De elektrische besteller met Franse genen staat in het najaar bij de dealers.

Toyota vraagt € 35.995 (exclusief btw) voor de 4,6 meter lange Proace Electric Compact met een 50 kWh accupakket. Daarmee moet de besteller volgens de WLTP-cyclus 230 kilometer kunnen afleggen. Deze kortste variant heeft een laadvolume van 4,6 kubieke meter en is voorin uitgerust met drie zitplaatsen.


Toekomstige monteurs sleutelen bij Ubbo Emmius en Noorderpoort in Stadskanaal aan elektrische auto

11-05-2020 - 1 reacties STADSKANAAL - Leerlingen van scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal en Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal leren vanaf volgend schooljaar aan een elektrische auto te sleutelen. Hiervoor is een aangepaste (laagvolt) Toyota Prius aangeschaft.


Verdubbeling aantal nieuwe hybrides

05-05-2020 - 0 reacties Toyota Corolla gaat Tesla Model 3 voorbij. De autoverkoop ligt op zijn gat maar er is een verdubbeling in het marktaandeel van nieuwe hybrides. Ook de verkoop van volledig elektrische auto’s blijft ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Vijftien procent van de nieuw verkochte auto’s in de eerste vier maanden van dit jaar zijn hybrides. Goed […]


Toyota presenteert vrachtauto op waterstof

25-03-2020 - 0 reacties Toyota zet een volgende stap op het gebied van waterstof, want het merk is vol aan de slag gegaan met zijn eerste vrachtauto op die innovatieve brandstof.


Toyota en Hino gaan samen waterstoftruck bouwen

23-03-2020 - 0 reacties De Japanse truckfabrikanten Toyota en Hino gaan samen een waterstoftruck bouwen met een verwachte actieradius van 600 km. Daarmee geven...


Autofabrikanten Toyota, Tesla, Ford, GM en Jaguar Land Rover willen beademingsapparaten produceren

19-03-2020 - 0 reacties Verschillende autofabrikanten reageren positief op een oproep om beademingsapparatuur te gaan produceren in de strijd tegen het coronavirus. Het gaat onder meer om Ford, Tesla en General Motors (GM) in de VS en Jaguar Land Rover en Toyota in Groot-Brittannië.


Elektrisch merk Byton heeft Nederlandse importeur en is per direct te bestellen

03-03-2020 - 0 reacties Het Chinese automerk Byton is klaar voor een Europese marktintroductie. In Nederland wordt de import verzorgd door de Louwman Group – importeur van Toyota, Lexus en Suzuki.


Toyota steekt 400 miljoen dollar extra in zelfrijdende auto's

26-02-2020 - 0 reacties Autofabrikant Toyota investeert 400 miljoen dollar in Pony.ai, een startup die technologie voor zelfrijdende auto's ontwikkelt. Toyota werkte al samen met de startup en zet nu extra in op de techniek van het bedrijf.