Tilburg

Volg al het nieuws over Tilburg, een van de 15564 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Tilburg nieuwsbrief.

Tilburg nieuws

Dierenactiviste publiceert haatreacties na tweet over Muizenstad op de kermis van Tilburg

03-09-2019 - 0 reacties TILBURG - 'Hoop dat jij ooit de kogel krijgt.’ ‘Wat is je adres? Gooi ik elke dag 20 dode muizen voor je deur.’ ‘Ga werk zoeken op de wallen, ontvang je misschien ook nog wat vlees.’ Veel langer is de lijst aan haatreacties die dierenrechtenactiviste Karen Soeters via de sociale media ontving nadat zij een tweet over de Muizenstad op de kermis in Tilburg had geplaatst.


Bijeenkomst Industriële warmtepompen in de praktijk

09-08-2019 - 0 reacties Bent u ondernemer in de industrie? En wilt u meer weten over warmtepompen en hun rol in de energietransitie? Kom dan naar de bijeenkomst van het Bedrijvennetwerk Energietransitie (BNET) op 24 september 2019. De bijeenkomst vindt plaats bij FujiFilm Manufacturing in Tilburg.Tijdens deze bijeenkomst hoort u alles over het gebruik van industriële warmtepompen in de praktijk. Ook kunt u meegaan met een rondleiding door de fabriek. Bespreek diverse businesscases met andere ondernemers en laat u bijpraten over de laatste stand van zaken rond het Klimaatakkoord.


Ziekenhuispatiënten sneller beter door vers eten én beweging

09-07-2019 - 0 reacties Sinds de Sint Maartenskliniek en ziekenhuis Gelderse Vallei een jaar of tien geleden lekker ziekenhuiseten introduceerden, is een ware voedselrevolutie in hospitalen ontstaan. Ook het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg en Waalwijk stelt voor patiënten een menu samen met verse, gezonde en lekker gekruide gerechten. Geen pakjes, zakjes en poedertjes meer. Maar van alleen lekker en gezond eten worden patiënten niet beter. Opstaan en bewegen horen er ook bij.


Revolutie in het ziekenhuis: weg met de poedertjes en zakjes, welkom verse quinoa

07-07-2019 - 0 reacties Ongezond eten kan echt niet meer, dus ook niet in het ziekenhuis. Daarom geen poedertjes en zakjes meer in de keuken, maar verse ingrediënten. In de ETZ-ziekenhuizen in Tilburg en Waalwijk staan quinoa, kikkererwten en salades op het menu. En patiënten eten aan tafel. ,,Niemand is ooit liggend beter geworden.”


Brabant Water en bedrijven betalen droogteschade

05-07-2019 - 0 reacties Brabant Water heeft toegezegd mee te werken aan het uitbetalen van schadevergoedingen aan boeren die in de afgelopen twintig jaar aantoonbaar droogteschade hebben geleden door wateronttrekking rond de pompstations Gilzerbaan in Tilburg en in Gilze. Ook de bedrijven Refresco in Maarheze en Nyrstar in Budel trekken de portemonnee.


Streep door zonnestroompark met 30.000 panelen in Moerenburg

30-06-2019 - 0 reacties TILBURG - Er kan een kruis door het plan voor een grootschalig zonnestroompark in het gebied Moerenburg, in de oksel van de snelwegen A58 en A65. Het stadsbestuur van Tilburg wil er niet aan meewerken.


Bakker Logistiek gaat voor de kracht van de natuur

28-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Bakker Logistiek te Tilburg heeft onlangs twee nieuwe IVECO Stralis NP460 trekkers in gebruik genomen, wagenparkbeheerder Marc Swaans nam de sleutels van de nieuwe voertuigen ontvangst. Deze LNG trekkers zijn af fabriek voorzien van een hefbare voorloopas en hebben een GCW van 50 ton. Stralis NP460 TXP trekkers De nieuwe voertuigen van Bakker Logistiek zijn uitgerust met 460pk en 2000Nm krachtige IVECO Cursor 13 aardgasmotoren en schakelen middels de HI-TRONIX geautomatiseerde versnellingsbak. Elk van deze trekkers heeft twee brandstoftanks met een gezamenlijke inhoud van 500 liter, wat goed is voor een actieradius van zo’n 750 km. Bakker Logistiek mag met


'Wie heeft de grootste courgette?', dubbelzinnigheid ligt altijd op de loer bij de Lustwarande

14-06-2019 - 0 reacties Grappige, serieuze en inspirerende beelden, waarbij dubbelzinnigheid nooit ver weg is. In het park De Oude Warande in Tilburg wordt voor de tiende keer de Lustwarande gehouden. Een groot marmeren beeld heeft de vorm van een cactus, maar wel één met drie enorme fallussen. En die grote courgettes, genaamd Kevin en Florian? "Ik zit gewoon op een enorme grote piemel."


‘Samenwerking mengvoerbedrijven en boerenbedrijven verder versterken’

28-05-2019 - 0 reacties Meer dan 120 belangstellenden bezochten afgelopen vrijdag de opening van het vernieuwde kantoor van Trouw Nutrition in Putten. Bezoekers kregen een rondleiding door de fabriek en geheel gerenoveerde kantoortuin. De bezoekers werden toegesproken door General Manager Bastiaan van Tilburg. “Om de uitdagingen in de sector


Inval bij veevoederbedrijf in omgeving Tilburg, boekhouding en vrachtwagens in beslag genomen

21-05-2019 - 6 reacties Bij een veevoederbedrijf in de omgeving van Tilburg is sinds dinsdagochtend een grote politie-inval gaande. Het bedrijf wordt ervan verdacht afvalstoffen aan het veevoeder te hebben toegevoegd. Er is nog niemand aangehouden.


Abemec levert vier Fendt-tractoren aan gemeente Tilburg

17-04-2019 - 6 reacties Onlangs heeft Abemec Gilze vier nieuwe Fendt-tractoren geleverd aan de afdeling sport van gemeente Tilburg. De trekkers worden ingezet bij het onderhoud van sportvelden en gladheidsbestrijding.  Het gaat om twee Fendt 310 profi-tractoren en twee maal een Fendt 207S met extra brede banden voor minder druk per cm2. Drie van de vier tractoren zijn uitgerust met een tractorbumper van tractorbumper.com en een tractor heeft een voorlader. Alle tractoren zijn aangepast aan de wensen van de klant en voorzien van diverse opties zoals camera en handsfree bellen.


CO2-belasting: deze landen gingen Nederland voor

16-03-2019 - 0 reacties Een verrassende wending van het kabinet deze week: er komt toch een CO2-heffing voor bedrijven. Tot onvrede van de werkgevers. Zij vrezen voor een verslechtering van de internationale concurrentiepositie en banenverlies.
Zo'n heffing zou Nederlandse bedrijven volgens hen benadelen ten opzichte van landen waar geen CO2-belasting bestaat. Maar Nederland is lang niet het enige land waar een CO2-taks komt, of al is. Zo zijn er ook plannen in buurland België. Landen als Zweden, Noorwegen en Frankrijk hebben er zelfs al een.
Op dit moment betalen Nederlandse bedrijven al voor hun uitstoot door middel van het Europese emissiehandelssysteem (ETS): plusminus 20 euro per ton uitstoot. Daar komt met de invoer van een CO2-heffing een bedrag bovenop.
Van 1 tot 139 dollar
Wereldwijd zijn er 45 nationale en 25 subnationale regelingen met betrekking tot CO2-uitstoot, blijkt uit onderzoek van de Wereldbank. In alle landen waar die regelingen gelden, betalen bedrijven een bepaald bedrag per ton koolstofdioxide. De hoogte van dat bedrag varieert flink. Van 1 Amerikaanse dollar tot 139 dollar per ton.
In een aantal landen betalen bedrijven nu al meerdere belastingen over hun uitstoot, zoals in Zweden. De prijs per ton uitstoot ligt daar dan ook flink hoger dan in andere landen: 112 euro. Ook in Noorwegen is er al een extra CO2-heffing. Daar betalen bedrijven 52 euro per ton uitstoot. Ook in onder meer het Verenigd Koninkrijk en IJsland zijn er extra heffingen. (Bron: De Nederlandsche Bank)
Wel is het zo dat er in bijna al die landen uitzonderingen zijn voor de industrie. De heffingen worden dus betaald door bijvoorbeeld de transportsector, de bouw en de elektriciteitssector.
"Nederland betaalt in vergelijking met een aantal andere landen dus eigenlijk nog weinig voor de uitstoot van koolstofmonoxide", zegt Peter Kavelaars, hoogleraar fiscale economie aan de Erasmus Universiteit.
Dat beaamt Daan van Soest, hoogleraar economie aan Tilburg University. "Een verhoging van dat bedrag is meer om een beetje bij te trekken. Nederland is lang niet het braafste jongetje van de klas."
De hoogleraren verwachten bovendien dat veel andere landen ook snel een aanvullende CO2-taks invoeren. "Maatschappelijk gezien staat het klimaat zo hoog op de agenda, landen moeten wel wat doen", zegt Kavelaars.
Maar VNO-NCW wijst erop dat dit anders ligt voor de industrie, omdat die dus in veel landen een uitzonderingspositie geniet. Zij verwijzen naar een onderzoek dat PwC recent uitvoerde in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. De nieuwe heffing zal de kosten voor de Nederlandse industrie dus verhogen ten opzichte van het buitenland.
Verplaatsing voorkomen
"Het kabinet moet dus voorzichtig zijn met heffingen bovenop de ETS", zegt een woordvoerder van VNO-NCW. "We moeten voorkomen dat de productie door oplopende kosten verplaatst naar andere landen. Want dan wordt én het klimaat slechter én loopt de Nederlandse productie terug."
Volgens Kavelaars is het vooral de vraag wat het kabinet gaat doen met het geld. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de overheid het geld gaat gebruiken om de industrie weer op een andere manier te compenseren. "Ook zullen de bedrijven een deel van de kosten doorberekenen aan de consument."
Een 'verstandige' heffing
Het kabinet wil naar eigen zeggen een "verstandige" CO2-heffing invoeren. Dat bedrag komt bovenop de plusminus 20 euro die Nederlandse bedrijven op dit moment betalen per ton uitstoot. Hoe hoog dat gaat worden, is nog niet bekend. Het kabinet laat de nieuwe voorstellen nu opnieuw doorrekenen en komt eind april met definitieve klimaatplannen.
Eind januari pleitten 71 economen - waaronder Van Soest - nog voor een heffing van 50 euro per ton koolstofdioxide. Het is de vraag in hoeverre het kabinet gehoor geeft aan die oproep.


Op zoek naar de cocaïne kijkt Brabantse politie naar bananen en ananassen

14-03-2019 - 0 reacties BREDA - Politie en justitie in West-Brabant proberen op onorthodoxe manier de enorme toevloed van cocaïne in te dammen. Dat doen ze door, met hulp van wetenschappers uit Tilburg en Harvard, goed te kijken naar verdachte bestellingen van Zuid-Amerikaans fruit. Want niet zelden is de cocaïne die via Nederland zijn weg vindt naar de gebruiker, verstopt tussen bananen of ananassen.


Bestuurswisseling Benefits of Nature

25-02-2019 - 0 reacties Per 1 april 2019 treedt Henri Potze af als bestuurder van Benefits of Nature (BoN). Hij draagt het bestuur over aan Carlo van den Berg, Leo Swart en Karolien Tesselaar-van Tilburg. Tijdens de meet&focus van 19 februari is het bestuursstokje symbolisch overgedragen.


Plan voor zonnepark in Moerenburg-Koningshoeven, tussen snelwegen in

31-01-2019 - 0 reacties BERKEL-ENSCHOT - Zo’n 30.000 zonnepanelen op nu nog agrarische grond in de oksel van de snelwegen A58 en A65. Dat plan voor grootschalige stroomopwekking ligt op tafel bij de gemeente Tilburg. Ontwikkelaar Lightsource BP hoopt deze zonneweide begin 2022 in gebruik te kunnen nemen.


Herenboerderij Midden-Brabant wil weten: wie doet er mee?

08-01-2019 - 0 reacties TILBURG - Zijn er in Tilburg en omgeving voldoende mensen die samen de Herenboerderij Hart van Brabant willen beginnen? Eind januari hoopt de initiatiefgroep die tot zo’n kleinschalig gemengd agrarisch bedrijf wil komen daarop een antwoord te hebben.


Wim Bens nieuwe voorzitter ZLTO

27-12-2018 - 0 reacties Wim Bens volgt Hans Huijbers op als nieuwe voorzitter van het bestuur van ZLTO en NCB. Bens start op 1 februari 2019 om Huijbers op 1 april 2019 op te volgen. Op dit moment is Bens directievoorzitter bij Rabobank Tilburg e.o.


Wim Bens nieuwe voorzitter ZLTO en NCB

20-12-2018 - 0 reacties Wim Bens, directievoorzitter van de Rabobank Tilburg, volgt vanaf 1 april Hans Huijbers op als voorzitter van het bestuur van ZLTO en NCB. Dat meldt de ZLTO.


Wim Bens volgt Hans Huijbers op als voorzitter van ZLTO

20-12-2018 - 0 reacties Op 1 februari start Wim Bens bij ZLTO om op 1 april Hans Huijbers op te volgen als nieuwe voorzitter van het bestuur van ZLTO en NCB. Op dit moment is hij directievoorzitter bij Rabobank Tilburg en omstreken. Huijbers kondigde in oktober zijn vertrek aan als ZLTO-voorzitter. Hij zal de komende tijd zijn kennis en ervaring aan Bens overdragen.


ZLTO maakt nieuwe voorzitter bestuur bekend

20-12-2018 - 0 reacties Op 1 februari start Wim Bens bij ZLTO om op 1 april Hans Huijbers op te volgen als nieuwe voorzitter van het bestuur van ZLTO en NCB. Op dit moment is hij directievoorzitter bij Rabobank Tilburg e.o. ZLTO is blij dat Bens de vereniging komt versterken.