Tilburg

Tilburg nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Tilburg nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Tilburg nieuws

Boeren demonstreren langs A58 bij Tilburg

04-02-2020 - 0 reacties TILBURG - Een aantal boeren heeft dinsdag aan het einde van de middag korte tijd gedemonstreerd langs de A58 bij Tilburg.


Drimmelen wil geen legale wietteelt in groot kassencomplex: 'Wij zijn hier niet op toegerust'

18-12-2019 - 0 reacties De gemeente Drimmelen heeft dinsdagavond een streep gezet door de vergaande plannen voor Project C, een cannabisplantage in een groot kassencomplex in Drimmelen. Advocaat Peter Schouten uit Breda is een van de initiatiefnemers van het project waar legaal twaalf ton legaal wiet zou worden geteeld voor coffeeshops in onder andere de gemeenten Breda en Tilburg. Bij het gemeentebestuur is er grote politieke weerstand tegen het Bredase initiatief.


Toch acties bij distributiecentra supermarkten

18-12-2019 - 1 reacties Boze boeren en bouwers hebben woensdagochtend, in weerwil van een oproep van Farmers Defence Force, in Tilburg en Breda acties gevoerd bij distributiecentra van supermarktconcerns Albert Heijn en Jumbo.


Pluimveehouders houden jarenlang teveel kippen, OM eist 1,9 miljoen euro

03-12-2019 - 1 reacties Drie pluimveehouders uit Oss, Heusden en Tilburg hebben afgelopen jaren geen pluimveerechten betaald voor kippen die zij hielden. De bedrijven hadden veel meer meer kippen dan waarvoor zij rechten betaalden. Het Openbaar Ministerie eiste daarom dinsdag meer dan 1,9 miljoen euro van de pluimveehouders.


‘Kat naar buiten doen is in strijd met EU-regels’

27-11-2019 - 13 reacties Katten ongecontroleerd naar buiten laten gaan, is illegaal. Dat stellen juristen Arie Trouwborst en Han Somsen van Tilburg Universiteit in Trouw. Zij baseren zich daarbij op Europese regels voor natuurbescherming.


Van oesterzwambier tot 'de reis van een spijkerbroek', dit gebeurt er allemaal bij Helicon Tilburg

25-11-2019 - 0 reacties TILBURG - Het is ‘het onbekende mbo’ van Tilburg: de Helicon-opleiding Stad en mens. Studenten vertellen over ‘hun’ groene projecten. Ooit oesterzwammenbier gedronken?


Malafide asbestcowboys worden voortaan op de huid gezeten in Brabant

13-11-2019 - 0 reacties TILBURG - Bedrijfjes die stiekem asbest saneren gaan in Brabant nog te vaak vrijuit, blijkt uit gegevens van de omgevingsdiensten. In Midden- en West-Brabant worden gerichte acties aangekondigd om de pakkans voor illegale asbestverwijderaars te vergroten.


Verbreding A27 kan toch doorgaan dankzij stikstofmaatregelen van kabinet

13-11-2019 - 0 reacties De verbreding van de A27 bij Utrecht kan toch doorgaan dankzij de maatregelen die de rijksoverheid neemt om de stikstofproblematiek aan te pakken.

TILBURG - De verbreding van de A58, die door de stikstofcrisis onzeker was geworden, kan tóch doorgaan. Het kabinet heeft maatregelen genomen om dat mogelijk te maken. Ook de A27, tussen Houten en knooppunt Hooipolder, kan alsnog verbreed worden.


Tankwagen botst op maaivoertuig: drie gewonden

08-11-2019 - 0 reacties KAATSHEUVEL - Op de N261 ter hoogte van Kaatsheuvel is vrijdagmiddag een tankwagen op een maaivoertuig gereden. Bij het ongeval zijn drie mensen gewond geraakt, meldt de politie.De weg, Tilburg richting Waalwijk, is voor...Lees meer


Tilburgse PFAS-grond zolang naar Zwaluwenbunders

01-11-2019 - 0 reacties TILBURG - Om stagnatie van lopende bouwprojecten te voorkomen gaat Tilburg met PFAS vervuilde grond tijdelijk opslaan op de locatie Zwaluwenbunders. Dat kan al vanaf half november gebeuren.


Tilburgse grond geeft ‘historie’ prijs: crematiegraf, ijzertijdboerderij en waterput

11-10-2019 - 0 reacties TILBURG - Het is een fascinerende gedachte: daar waar u straks ter hoogte van de Trouwlaan de fietstunnel onder de Ringbaan-Zuid in rijdt naar Stappegoor stond ruim tweeduizend jaar geleden een grote boerderij. Ook stuitten archeologen op een waterput en een crematiegraf.


Dierenactiviste publiceert haatreacties na tweet over Muizenstad op de kermis van Tilburg

03-09-2019 - 0 reacties TILBURG - 'Hoop dat jij ooit de kogel krijgt.’ ‘Wat is je adres? Gooi ik elke dag 20 dode muizen voor je deur.’ ‘Ga werk zoeken op de wallen, ontvang je misschien ook nog wat vlees.’ Veel langer is de lijst aan haatreacties die dierenrechtenactiviste Karen Soeters via de sociale media ontving nadat zij een tweet over de Muizenstad op de kermis in Tilburg had geplaatst.


Bijeenkomst Industriële warmtepompen in de praktijk

09-08-2019 - 0 reacties Bent u ondernemer in de industrie? En wilt u meer weten over warmtepompen en hun rol in de energietransitie? Kom dan naar de bijeenkomst van het Bedrijvennetwerk Energietransitie (BNET) op 24 september 2019. De bijeenkomst vindt plaats bij FujiFilm Manufacturing in Tilburg.Tijdens deze bijeenkomst hoort u alles over het gebruik van industriële warmtepompen in de praktijk. Ook kunt u meegaan met een rondleiding door de fabriek. Bespreek diverse businesscases met andere ondernemers en laat u bijpraten over de laatste stand van zaken rond het Klimaatakkoord.


Ziekenhuispatiënten sneller beter door vers eten én beweging

09-07-2019 - 0 reacties Sinds de Sint Maartenskliniek en ziekenhuis Gelderse Vallei een jaar of tien geleden lekker ziekenhuiseten introduceerden, is een ware voedselrevolutie in hospitalen ontstaan. Ook het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg en Waalwijk stelt voor patiënten een menu samen met verse, gezonde en lekker gekruide gerechten. Geen pakjes, zakjes en poedertjes meer. Maar van alleen lekker en gezond eten worden patiënten niet beter. Opstaan en bewegen horen er ook bij.


Revolutie in het ziekenhuis: weg met de poedertjes en zakjes, welkom verse quinoa

07-07-2019 - 0 reacties Ongezond eten kan echt niet meer, dus ook niet in het ziekenhuis. Daarom geen poedertjes en zakjes meer in de keuken, maar verse ingrediënten. In de ETZ-ziekenhuizen in Tilburg en Waalwijk staan quinoa, kikkererwten en salades op het menu. En patiënten eten aan tafel. ,,Niemand is ooit liggend beter geworden.”


Brabant Water en bedrijven betalen droogteschade

05-07-2019 - 0 reacties Brabant Water heeft toegezegd mee te werken aan het uitbetalen van schadevergoedingen aan boeren die in de afgelopen twintig jaar aantoonbaar droogteschade hebben geleden door wateronttrekking rond de pompstations Gilzerbaan in Tilburg en in Gilze. Ook de bedrijven Refresco in Maarheze en Nyrstar in Budel trekken de portemonnee.


Streep door zonnestroompark met 30.000 panelen in Moerenburg

30-06-2019 - 0 reacties TILBURG - Er kan een kruis door het plan voor een grootschalig zonnestroompark in het gebied Moerenburg, in de oksel van de snelwegen A58 en A65. Het stadsbestuur van Tilburg wil er niet aan meewerken.


Bakker Logistiek gaat voor de kracht van de natuur

28-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Bakker Logistiek te Tilburg heeft onlangs twee nieuwe IVECO Stralis NP460 trekkers in gebruik genomen, wagenparkbeheerder Marc Swaans nam de sleutels van de nieuwe voertuigen ontvangst. Deze LNG trekkers zijn af fabriek voorzien van een hefbare voorloopas en hebben een GCW van 50 ton. Stralis NP460 TXP trekkers De nieuwe voertuigen van Bakker Logistiek zijn uitgerust met 460pk en 2000Nm krachtige IVECO Cursor 13 aardgasmotoren en schakelen middels de HI-TRONIX geautomatiseerde versnellingsbak. Elk van deze trekkers heeft twee brandstoftanks met een gezamenlijke inhoud van 500 liter, wat goed is voor een actieradius van zo’n 750 km. Bakker Logistiek mag met


'Wie heeft de grootste courgette?', dubbelzinnigheid ligt altijd op de loer bij de Lustwarande

14-06-2019 - 0 reacties Grappige, serieuze en inspirerende beelden, waarbij dubbelzinnigheid nooit ver weg is. In het park De Oude Warande in Tilburg wordt voor de tiende keer de Lustwarande gehouden. Een groot marmeren beeld heeft de vorm van een cactus, maar wel één met drie enorme fallussen. En die grote courgettes, genaamd Kevin en Florian? "Ik zit gewoon op een enorme grote piemel."


‘Samenwerking mengvoerbedrijven en boerenbedrijven verder versterken’

28-05-2019 - 0 reacties Meer dan 120 belangstellenden bezochten afgelopen vrijdag de opening van het vernieuwde kantoor van Trouw Nutrition in Putten. Bezoekers kregen een rondleiding door de fabriek en geheel gerenoveerde kantoortuin. De bezoekers werden toegesproken door General Manager Bastiaan van Tilburg. “Om de uitdagingen in de sector