Syngenta

Al het Syngenta nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Syngenta nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Syngenta nieuws

Syngenta Flowers introduceert nieuwe oplossing voor teelt en distributie van jonge planten Xcarrier

23-03-2021 - 0 reacties Syngenta Flowers introduceert Xcarrier, een nieuw systeem dat zorgt voor optimale opkweek- en distributiemethodes van jonge planten. De Xcarrier bestaat uit twee onderdelen; een herbruikbare tray voor beworteling met dezelfde functionaliteit als kunststof wegwerptrays en een frame voor het transport van…


‘Zadenhandelaar Syngenta nog op koers voor beursgang’

27-08-2020 - 0 reacties De Zwitserse zadenhandelaar en producent van bestrijdingsmiddelen Syngenta ligt nog steeds op koers voor een beursgang medio 2022. Dat zei topman Erik Fyrwald donderdag tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers.


Syngenta Flowers versterkt Europees management

16-07-2020 - 0 reacties Leendert Arkenbout is met ingang van 1 september bij Syngenta Flowers aangesteld als nieuwe hoofd Operations EAME voor jonge planten en stek. Deze aankondiging volgt op de recente benoeming van Yigremachew Worku, die per 1 augustus hoofd productie EAME zal zijn. Met deze benoemingen is de supply chain nu…


Chinese eigenaar brengt Syngenta onder in nieuwe groep

07-01-2020 - 0 reacties ChemChina, de Chinese eigenaar van veredelingsbedrijf en gewasbeschermingsproducent Syngenta, brengt het bedrijf onder in een nieuwe groep die Syngenta Group gaat heten. In die groep komt ook Adama, een andere gewasbeschermingsproducent waarin ChemChina 74,02% van de aandelen heeft.
Ook de belangrijke…


Syngenta investeert $2 miljard in verduurzaming landbouw

23-10-2019 - 0 reacties


Syngenta wil komende 5 jaar 2 miljard euro in verduurzaming investeren

22-10-2019 - 0 reacties De Zwitserse producent van gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden Syngenta trekt over een periode van 5 jaar 2 miljard dollar uit voor gerichte innovaties die de landbouw helpen verduurzamen. Ieder jaar moeten er minimaal 2 technologische doorbraken worden gerealiseerd die de bijdrage van de landbouw aan de klimaatverandering verminderen, de sector helpen aanpassen op de wijzigende omstandigheden. Ook wil het concern de CO2-emissie van alle eigen operationele activiteiten met 50% verlagen.


Syngenta investeert krap 2 miljard euro in klimaatoplossingen

22-10-2019 - 0 reacties Landbouwconcern Syngenta stelt voor de komende vijf jaar een budget van 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) beschikbaar voor innovaties die bijdragen aan het verduurzamen van de landbouw.


Syngenta investeert 2 miljard dollar in klimaatoplossingen

22-10-2019 - 0 reacties Landbouwconcern Syngenta stelt voor de komende vijf jaar een budget van 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) beschikbaar voor innovaties die bijdragen aan het verduurzamen van de landbouw.


Syngenta investeert € 1,8 miljard in gevolgen klimaatverandering landbouw

22-10-2019 - 0 reacties Syngenta investeert de komende vijf jaar 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) in innovaties gericht op het bestand maken van de landbouw tegen de bedreigingen die voortvloeien uit de klimaatverandering, zoals bodemerosie en afnemende biodiversiteit.


Basisschoolleerlingen worden uitgedaagd door Syngenta Flowers

17-10-2019 - 0 reacties Eerder dit jaar organiseerde Syngenta Flowers een schoolcompetitie in Nederland. De uitdaging: welke basisschoolklas is de beste kweker? Verschillende basisscholen namen deel aan deze strijd genaamd Klasse kwekers.


Video: Waarop berust de unieke en betrouwbare werking van het graanfungicide Elatus Era? Dompel je met ons mee in de wondere wereld van de plant.

04-10-2019 - 0 reacties Na 10 jaar uitgebreid onderzoek lanceerde Syngenta eind 2017 ELATUS™ Era. De nieuwe standaard voor de vlagbladbespuiting in granen. In deze video kunt u zelf zien hoe de schimmels door de nieuwe werkzame stof Solatenol™ geen schijn van kans krijgen.


Veel belangstelling voor sla- en koolsoorten

27-09-2019 - 0 reacties De Open Dagen bij zaadfirma Syngenta werden afgelopen week, ondanks de weersomstandigheden, goed bezocht. Er was veel belangstelling voor ondermeer de diverse sla- en koolsoorten. Daarnaast werd een nieuwe oogstmachine voor kool gedemonstreerd.


Syngenta opent nieuw zaadinnovatiecentrum in Enkhuizen

17-09-2019 - 0 reacties Zaadbedrijf Syngenta opent maandag 23 september een nieuw zaadinnovatiecentum in Enkhuizen. Hiermee is een investering van bijna veertig miljoen euro.


Syngenta investeert in digitale partner

02-09-2019 - 0 reacties Chemieconcern Syngenta heeft de agrarische activiteiten van softwareleverancier Cropio overgenomen. De overname is maandag bekendgemaakt.


Oogst graanproeven houdt belofte in

28-08-2019 - 0 reacties In dit filmpje ziet u een korte impressie van de oogst van onze tarweproefvelden met de nieuwe proefveldcombine. Sinds dit seizoen heeft Syngenta de beschikking over een nieuwe proefveldcombine. Met deze combine kunnen van de graanproeven alle plotjes afzonderlijk worden geoogst en gewogen. Tijdens het oogsten zijn alle gegevens direct zichtbaar in een diagram zoals bijv. gewicht, vochtgehalte, hectolitergewicht enz. Ieder jaar vergelijkt Syngenta verschillende middelen. In de proefvelden testen we middelenschema's uitgebreid op o.a. werking en meten we de effecten op opbrengst. Wij…


Syngenta presenteert nieuw uienras PROMOTION op de Landelijke Uiendag

21-08-2019 - 0 reacties Syngenta-actie Landelijke Uiendag 2019: Win zaad van ons nieuwste uienras PROMOTION


Video: Oogst graanproeven houdt belofte in, nieuwe combine maakt overuren

21-08-2019 - 0 reacties De Syngenta graanproefvelden zijn geoogst. Onze nieuwe combine die tegelijk opbrengst en vochtgehalte kan bepalen, draaide overuren. . Eerste indicaties uit de proeven geven zeer hoge opbrengsten voor de proefvelden waarin #ElatusEra is getest.


"Syngenta bereidt beursgang voor"

20-08-2019 - 0 reacties Syngenta bereidt een beursgang voor, die mogelijk medio 2020 al plaats zou kunnen vinden. Dat laatste meldt Bloomberg op basis van bronnen. De Chinese eigenaar van de Zwitserse veredelaar en producten van gewasbeschermingsmiddelen, National Chemical, wil naar verluidt met de opbrengst van de beursgang de…


Vrolijke Sygenta rotonde mooi in beeld gebracht met drone

19-07-2019 - 0 reacties Begin juni al werd de rotonde in De Lier opgevrolijkt met Sunfinity en drie kleuren Calliope planten van Syngenta Flowers. Nu ruim een maand later, staat de rotonde vol in bloei, wat mooi in beeld gebracht is door middel van een drone.


Effectieve bescherming van uw wortelen zonder residu

08-07-2019 - 0 reacties Voor een goede afzet is het belangrijk zo min mogelijk residu terug te kunnen vinden op uw gewas. Vorig jaar heeft Syngenta een proef uitgevoerd in wortelen, waarin verschillende schema's naast elkaar vergeleken werden op residu. Meer weten?