Stuk

Stuk is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Stuk en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Stuk nieuws

Chocolademaker bestrijdt kinderobesitas met kleinere tussendoortjes

07-08-2019 - 0 reacties Mondelēz International presenteerde eerder deze week zijn plannen om het aantal calorieën in chocolade- en koekproducten voor kinderen te verlagen tot maximaal 100 calorieën per stuk voor zijn merk Cadbury. Dit doet de multinational door de verpakkingen van de tussendoortjes te verkleinen. Door deze ‘geforceerde portiecontrole’ hopen ze bij te dragen aan de strijd tegen obesitas bij kinderen.


Stara: drive en doorzettingsvermogen

30-07-2019 - 1 reacties Stara wil in 2021 tot de top tien van landbouwmachinefabrikanten ter wereld horen. Het Braziliaanse bedrijf, dat 59 jaar geleden werd opgericht door twee Nederlandse immigranten, heeft nog steeds de driveen het doorzettingsvermogen van toen. De zeven lasrobots werken 24 uur per dag aan een stuk door. De 2.400 medewerkers wisselen dag- en nachtdiensten met elkaar af. Zeker in deze tijd van het jaar wordt er flink doorgewerkt. Voldoende voorraad is belangrijk als het zaaiseizoen straks weer begint. Het produceren van een zaaimachine kost 22 dagen. Vorig jaar rolden hier 5.138 producten…


Slecht weer en tegenvallende Europese economie raken ijsverkoop Unilever

25-07-2019 - 0 reacties Het is een vreemd bericht op mogelijk de warmste dag van het jaar: Unilever heeft in Europa het afgelopen half jaar minder ijs verkocht en dat komt onder meer door het tegenvallende weer.
De verkoop in Europa daalde het afgelopen kwartaal met 1,6 procent en ook in Noord-Amerika werd er minder verkocht. Daarentegen is er groei in Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika, waardoor de omzet in totaal meer dan 3 procent is gestegen.
De opvolger van Paul Polman als topman bij Unilever, Alan Jope, heeft verschillende verklaringen voor de mindere cijfers in Europa. "Er is een gebrek aan fundamentele economische groei in Europa en de prijzen staan onder druk. Al geruime tijd is Europa geen grote groeimotor voor Unilever. En ook het weer was een stuk minder dan een jaar geleden."
Deodorant
Wat betreft het weer lijkt Unilever de tweede helft van het jaar geen reden tot klagen te hebben. "We hopen meer ijs te verkopen en hopelijk ook meer deodorant", zegt Jope. "Maar de extreme temperaturen zijn geen gezond teken. Het geeft aan dat het klimaat verandert." Jope zegt dat het bedrijf duurzaam werken daarom hoog in het vaandel heeft staan.
Toch lijkt groei onder de nieuwe baas hoger op de prioriteitenlijst te staan dan duurzaamheid, waar voorganger Polman het vaak over had. "De groei versnellen blijft onze topprioriteit", aldus Jope in het kwartaalbericht over de omzetcijfers.
Unilever wil zich meer richten op organisch en vegetarisch voedsel. Het bedrijf komt met nieuwe producten en doet overnames in die sector. Vorig jaar kocht Unilever het bedrijf De Vegetarische Slager en Graze, een bedrijf dat gezonde snacks wil maken.
Hoofdkantoor
Vorig jaar was Unilever veel in het nieuws vanwege de locatie van het hoofdkantoor. Nu heeft het bedrijf twee hoofdkantoren, in Londen en Rotterdam. Het nieuwe hoofdkantoor zou in Rotterdam komen, maar daar kwam het bedrijf later op terug.
Jope denkt niet dat er snel een nieuw besluit genomen wordt. "Er zijn verschillende opties, allemaal heel complex. We maken voortgang, maar het is niet mijn intentie om hier snel een besluit over te nemen."


Landwinkel wil opschalen naar boerenerf

25-07-2019 - 0 reacties Boerenformule Landwinkel ziet totaalbeleving als belangrijkste wapen in de strijd om de klant, zegt fruitteler Wessel van Olst uit Ressen in zijn nieuwe rol als voorzitter. 'Naast ons bijzondere assortiment moeten klanten bij ons het erf platlopen vanwege de groene locatie en een stuk gastheerschap.'


Oogst wintergerst in Duitsland stuk lager

23-07-2019 - 0 reacties Het Deutscher Bauernverband (DBV) verwacht in Duitsland bij wintergerst een opbrengst van gemiddeld 7,1 ton per hectare. Dat is 0,25 ton minder dan het meerjarig gemiddelde.


Regen- en onweersbuien

20-07-2019 - 0 reacties Regen- en onweersbuien trekken van west naar oost over het land. Vanmiddag breekt de zon weer door, maar ontstaan er ook weer nieuwe buien. Daarbij is opnieuw kans op onweer, ook kunnen hagel, zware windstoten en veel regen in korte tijd voorkomen. Het wordt 22 tot 24 graden in het westen en noorden, in het oosten en zuidoosten kan het 25 tot 28 graden worden. Morgen is het wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Het wordt dan 21 tot 26 graden. Na het wordt het een flink stuk warmer.


Vrijwel overal droog

19-07-2019 - 0 reacties Vandaag zijn er stapelwolken, maar er is ook ruimte voor de zon. Later in de middag kan plaatselijk een enkele bui ontstaan. Het wordt 21 tot 26 graden en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. Morgen neemt de bewolking toe. Verspreid is kans op pittige regen- en onweersbuien. Voor de buien uit wordt het nog zomers warm met 25 tot 27 graden, in het (noord)westen is het wat koeler. Zondag is het op de meeste plaatsen droog, wel een paar graden koeler. Na het weekend loopt het kwik weer een flink stuk op, ook de zon laat zich veelvuldig zien.


Veel bewolking, maar de zon gaat vaker doorbreken

16-07-2019 - 0 reacties Op veel plaatsen heeft bewolking de overhand. Lokaal valt mogelijk nog wat motregen, vanmiddag is het droog met van het westen uit ook meer zon. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind en het wordt 19 tot 23 graden. Morgen waait de wind uit het noordoosten. Er is meer zon en het blijft zo goed als droog. Met 21 tot 25 graden is het weer een stuk warmer. In de tweede helft van de week wordt het nog warmer maar neemt ook de kans op een regen- of onweersbui toe.


Veel bewolking

16-07-2019 - 0 reacties Vandaag blijft het grotendeels bewolkt. Lokaal valt mogelijk eerst nog een miezerbuitje. In de middag gaat vanuit het westen de zon vaker gaan doorbreken. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind en het wordt 19 tot 23 graden. Woensdag waait de wind uit het noordoosten. Er is meer zon en het blijft zo goed als droog. Met 21 tot 25 graden is het weer een stuk warmer. In de tweede helft van de week wordt het nog warmer maar neemt ook de kans op een regen- of onweersbui toe.


Bloemenverkoop bij hitte stimuleren door pro-actieve klantvoorlichting

01-07-2019 - 0 reacties De komende dagen zijn de temperaturen weer een stuk beter voor de bloemenverkoop. De afgelopen dagen was het een stuk lastiger, maar ook daar werd door bloemisten rekening mee gehouden.


Temperatuur stuk lager dan gister: westenwind jaagt hitte weg

30-06-2019 - 0 reacties Wie even genoeg heeft van de hitte binnen- én buitenshuis, wordt op zijn wenken bediend. Het is vandaag een stuk koeler, meldt Weerplaza.


Woensdag stuk minder warm: net geen 30 graden

26-06-2019 - 0 reacties De hitte van dinsdag wordt woensdag ingeruild voor iets lagere temperaturen. Volgens MeteoGroup wordt het woensdag maximaal 29 graden in onze provincie.


TT parcour in Lelystad; een modderige start met geslaagd zonnig einde

24-06-2019 - 0 reacties De BioVelddag in Lelystad was dit jaar wederom een succes. Het was weer een stuk groter dan vorig jaar: meer deelnemers, meer bezoekers, meer interesse. De BioVelddag groeit al jaren maar het concept blijft hetzelfde. Het thema dit jaar in Lelystad was ‘Toekomst en Techniek’ (TT).


Zomerse warmte eindigt woensdag met onweer

18-06-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van zeer warm weer hebben dinsdag en woensdag geluk. Met 25 tot 29 graden is het zomers warm en langs de oostgrens kan zelfs lokaal de 30 graden worden aangetikt. Dat meldt Weeronline. Zoals gewoonlijk voor een Nederlandse zomer duurt het warme weer niet lang. Woensdagmiddag ontstaan stevige onweersbuien met kans op hagel en zware windstoten. Donderdag is het met 20 tot 22 graden alweer een stuk koeler.
Het bericht Zomerse warmte eindigt woensdag met onweer verscheen eerst op Nieuws.nl.


'Prijs 20 weeks moederdier opgelopen van 12 naar bijna 40 euro per stuk in China'

14-06-2019 - 0 reacties In China is er een flink tekort aan pluimvee en pluimveevlees door het vleestekort als gevolg van de Afrikaanse varkenspest. De prijs van 20 weekse vleeskuikenouderdieren is opgelopen van circa 12 naar 40 euro per stuk.


Circus met dierentrucs zonder dierenleed: 3D-projecties in de piste

09-06-2019 - 0 reacties Bij een Duits circus krijgen toeschouwers acrobatische trucs van paarden en een olifant te zien, zonder dat daarvoor dieren gedresseerd zijn. Dit jaar maakt Circus Roncalli bij voorstellingen gebruik van 3D-projecties.
En dus zijn in de piste alsnog galopperende paarden, een levensgrote olifant en zelfs een goudvis te zien.
Dat ziet er zo uit:
De oprichter van het circus, Bernhard Paul, kwam op het idee toen hij het optreden van Justin Timberlake zag in de rust van de Super Bowl in 2018. Timberlake trad op met een hologram van de overleden zanger Prince. Na die show zocht Paul naar een manier om deze techniek toe te passen in zijn circus.
Voor de projecties gebruikt het circus elf projectoren. De dieren zijn bedacht door een team van ontwerpers en worden weergegeven in 360 graden.
'Publiek is enthousiast'
De uitvinding wordt toegejuicht door dierenactivisten, die zeggen dat circusdieren veel te lijden hebben. In Duitsland is veel discussie over het gebruik van dieren in de piste, maar is geen verbod op het houden van circusdieren.
Circus Roncalli maakte al geen gebruik meer van dieren en zegt dat de overgang dus niet al te groot was. Het houden, verzorgen en vervoeren van de dieren voor de voorstellingen bracht bovendien veel kosten met zich mee. Bij de projecties zijn die kosten een stuk lager.
Volgens de Hamburger Morgenpost zijn de toeschouwers enthousiast over de show. "Het publiek lijkt de echte dieren niet te missen", zegt ringmeester Bernhard Paul in de krant.


Circus met dierentrucs zonder dierenleed: 3D-projecties in de piste

09-06-2019 - 0 reacties Bij een Duits circus krijgen toeschouwers acrobatische trucs van paarden en een olifant te zien, zonder dat daarvoor dieren gedresseerd zijn. Dit jaar maakt Circus Roncalli bij voorstellingen gebruik van 3D-projecties.
En dus zijn in de piste alsnog galopperende paarden, een levensgrote olifant en zelfs een goudvis te zien.
Dat ziet er zo uit:
De oprichter van het circus, Bernhard Paul, kwam op het idee toen hij het optreden van Justin Timberlake zag in de rust van de Super Bowl in 2018. Timberlake trad op met een hologram van de overleden zanger Prince. Na die show zocht Paul naar een manier om deze techniek toe te passen in zijn circus.
Voor de projecties gebruikt het circus elf projectoren. De dieren zijn bedacht door een team van ontwerpers en worden weergegeven in 360 graden.
'Publiek is enthousiast'
De uitvinding wordt toegejuicht door dierenactivisten, die zeggen dat circusdieren veel te lijden hebben. In Duitsland is veel discussie over het gebruik van dieren in de piste, maar is geen verbod op het houden van circusdieren.
Circus Roncalli maakte al geen gebruik meer van dieren en zegt dat de overgang dus niet al te groot was. Het houden, verzorgen en vervoeren van de dieren voor de voorstellingen bracht bovendien veel kosten met zich mee. Bij de projecties zijn die kosten een stuk lager.
Volgens de Hamburger Morgenpost zijn de toeschouwers enthousiast over de show. "Het publiek lijkt de echte dieren niet te missen", zegt ringmeester Bernhard Paul in de krant.


Circus met dierentrucs zonder dierenleed: 3D-projecties in de piste

09-06-2019 - 0 reacties Bij een Duits circus krijgen toeschouwers acrobatische trucs van paarden en een olifant te zien, zonder dat daarvoor dieren gedresseerd zijn. Dit jaar maakt Circus Roncalli bij voorstellingen gebruik van 3D-projecties.
En dus zijn in de piste alsnog galopperende paarden, een levensgrote olifant en zelfs een goudvis te zien.
Dat ziet er zo uit:
De oprichter van het circus, Bernhard Paul, kwam op het idee toen hij het optreden van Justin Timberlake zag in de rust van de Super Bowl in 2018. Timberlake trad op met een hologram van de overleden zanger Prince. Na die show zocht Paul naar een manier om deze techniek toe te passen in zijn circus.
Voor de projecties gebruikt het circus elf projectoren. De dieren zijn bedacht door een team van ontwerpers en worden weergegeven in 360 graden.
'Publiek is enthousiast'
De uitvinding wordt toegejuicht door dierenactivisten, die zeggen dat circusdieren veel te lijden hebben. In Duitsland is veel discussie over het gebruik van dieren in de piste, maar is geen verbod op het houden van circusdieren.
Circus Roncalli maakte al geen gebruik meer van dieren en zegt dat de overgang dus niet al te groot was. Het houden, verzorgen en vervoeren van de dieren voor de voorstellingen bracht bovendien veel kosten met zich mee. Bij de projecties zijn die kosten een stuk lager.
Volgens de Hamburger Morgenpost zijn de toeschouwers enthousiast over de show. "Het publiek lijkt de echte dieren niet te missen", zegt ringmeester Bernhard Paul in de krant.


Komst vleeskuikenhouderij KemperKip stap dichterbij

08-06-2019 - 0 reacties De kans dat KemperKip een vleeskuikenhouderij aan de Wehlse Broeklanden in Wehl kan bouwen is een stuk groter geworden. Het college van B&W van de gemeente Doetinchem verklaarde deze week alle bezwaren tegen de plannen ongegrond.


Deze opties heeft de nieuwe Britse premier

04-06-2019 - 0 reacties De prominenten uit Conservatieve Partij die aangaven premier Theresa May te willen opvolgen, doen stuk voor stuk dezelfde belofte: ze zeggen te slagen waar May faalde bij het uitvoeren van de brexit. Echter, is dat ook zo? Business Insider maakte een analyse.