Structuur

Al het Structuur nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Structuur nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Structuur nieuws

Friese bestuurslid Jitty van der Werf opgestapt bij Farmers Defence Force

24-12-2019 - 0 reacties Het Friese bestuurslid Jitty van der Werf is opgestapt bij Farmers Defence Force vanwege een verschil van mening. Wat dit meningsverschil behelst, wil ze niet zeggen, maar uit het relaas van betrokkenen blijkt dat ze wijze van actievoeren hekelde. Er zou te weinig structuur in zitten en het zou te veel gericht zijn op de jeugd. Van der Werf wil zich samen met melkveehouders Sjoerd Mensonides en Hyke Anemaricht meer op de Friese zaak richten en om die reden hebben ze de Stichting Belangen Agrarysk Fryslân opgericht.


FrieslandCampina wijst kritiek van de hand

22-11-2019 - 14 reacties FrieslandCampina zegt altijd open en transparant te communiceren over de ratings van kredietbeoordelaars. Verder herkent de coöperatie zich niet in de kritiek die de DDB uit over de financiële prestaties en de structuur van de coöperatie.


Column: Paul Krol: Goede structuur na droog jaar

17-10-2019 - 0 reacties De droge zomer liet een mooie structuur na waarin de groenbemesters goed wilden groeien. TopBodem-deelnemer Paul Krol werkt samen met zijn zoons en medewerkers aan de aardappeloogst. De aardappelopbrengsten verschillen afhankelijk van de vochtvoorziening.


Subsidie herstel landschap en natuur ook voor Noardlike Fryske Wâlden en Waddeneilanden

11-09-2019 - 0 reacties Gedeputeerde Staten van Friesland gaan de regeling 'POP3 herstel landschap en natuur' wijzigen. Hierdoor vallen de Noardlike Fryske Wâlden en de Waddeneilanden niet meer onbedoeld buiten de boot. Doel van de regeling is om de landschappelijke structuur te versterken. Vanwege de koppeling tussen natuur en landbouw kunnen agrarische collectieven en Landschapsbeheer Friesland een aanvraag doen, voor bijvoorbeeld historische boerenerven, akkerranden, historische dijken en natuurvriendelijke oevers.


Bodem verwerkt ook natuurlijke regenval beter bij druppelirrigatie

09-09-2019 - 0 reacties Een bodem waarop de teler druppelirrigatie gebruikt, benut het natuurlijke regenwater ook beter. Volgens Sigrid Arends van Delphy krijgt de bodem een betere sponsstructuur. Bij pivots of beregeningskanonnen lijdt de structuur onder de beregening.


Gerard Ros: Organische stof is cement bodemstructuur, bekalken meest effectief op structuur

24-07-2019 - 0 reacties Volgens Gerard Ros van het Nutriënten Management Instituut blijkt bekalking een sterk effect te hebben op structuurverbetering.


Gewicht bepaalt bodemdruk dieper in profiel

29-06-2019 - 0 reacties Voor de landbouwproductie, de waterhuishouding en het daarmee samenhangende mineralenvasthoudend vermogen en bodemleven van de grond is een goede structuur zonder verdichtingen van belang. Daarom geeft het Actieplan Bodem & Water demonstraties over bodemverdichting.


Met strakke structuur biggenuitval beperken

13-06-2019 - 0 reacties Theo Vernooij uit Nijkerk en de Van Asten Group uit Sterksel zijn onlangs in de EU PiG Grand Prix uitgeroepen tot ambassadeurs met 'best practices'. Vernooij viel de eer te beurt in de categorie precisieproductie. Door te werken met een strakke structuur beperkt hij zijn biggenuitval tot 12 procent.


Onderzoekers brengen wereldwijd in kaart hoe bomen, schimmels en bacteriën samenwerken

15-05-2019 - 0 reacties Tussen de wirwar aan wortels in de bosbodem, leven schimmels en bacteriën in symbiose met bomen. Ze werken samen aan de uitwisseling van nutriënten voor koolstof. Een nieuwe studie waarin meer dan 1,1 miljoen locaties en 28.000 boomsoorten onderzocht zijn, laat zien hoe factoren als klimaat, bodem en decompositie bepalen welk type symbiose op welke plek floreert. Deze studie helpt wetenschappers om te begrijpen hoe symbiotische relaties de structuur van bossen bepalen en hoe deze samenwerking beïnvloed wordt door een opwarmend klimaat. Het artikel is vandaag gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift Nature.


Chocolade geeft geheimen niet zomaar prijs

15-05-2019 - 0 reacties Niet iedereen zal bij elke hap chocolade bedenken dat zo’n reep zowel een wonder van de natuur als een hoogwaardig technologisch product is. Chocolade mag dan het meest gegeten snoepgoed ter wereld zijn, veel is nog onduidelijk over aroma, structuur en de ‘gezondheid’ van chocolade. Twee recente onderzoeken wilden daar verandering in brengen. Dat lukte maar gedeeltelijk.


Nieuwe structuur agrarische dienst Suiker Unie

08-05-2019 - 0 reacties De agrarische dienst van Suiker Unie heeft een nieuwe structuur gekregen. Intern is er nu een duidelijke scheiding tussen de teeltkundige zaken en logistieke activiteiten. Voor veel telers betekent dit dat ze met een andere contactpersoon vandoen krijgen.


Meer innovatie zorgt voor groei van vleesvervangers

01-05-2019 - 0 reacties Nu grote levensmiddelenbedrijven inspringen op de toenemende populariteit van vleesvervangers vindt meer innovatie plaats op smaak, structuur en ingrediënten. Dit zorgt voor een nog sterkere groei van de markt voor vleesvervangers. ABN AMRO verwacht 10 procent groei in 2019 en 2020.


Vleesvervangers steeds populairder, vooral door innovatie

01-05-2019 - 0 reacties Vleesvervangers worden steeds populairder. ABN Amro voorspelt dat de markt voor vleesvervangers zowel dit jaar als volgend jaar groeit met 10 procent. De afgelopen jaren was die groei nog 4 procent.
De toegenomen populariteit is volgens de bank vooral het gevolg van de komst van nieuwe spelers. Naast kleine bedrijfjes, houden nu ook grote voedings- en vleesproducenten zich bezig met het ontwikkelen van vleesvervangers. Zo werd vorig jaar De Vegetarische Slager overgenomen door Unilever.

Het gevolg is dat de consument meer keuze heeft. Ook lukt het producenten steeds beter om de smaak en structuur van echt vlees na te bootsen. Door de toegenomen concurrentie moeten producenten zich volgens ABN Amro wel steeds meer onderscheiden.

Overigens is de markt voor vleesvervangers in vergelijking met de vleesmarkt nog klein. Een gemiddeld huishouden gaf volgens de bank vorig jaar zo'n 13 euro uit aan vleesvervangers, terwijl dat voor bewerkt vlees zo'n 224 euro was.


ABN: Markt voor vleesvervangers groeit sneller dan verwacht

01-05-2019 - 0 reacties De uitgaven aan vleesvervangers zullen in Nederland met 10 procent stijgen in 2019 en 2020, voorspelt ABN AMRO. Volgens de bank stijgt de populariteit van vleesvervangers doordat er steeds meer innovatie plaatsvindt met smaak, structuur en ingrediënten.


Verder de markt in #blog

23-04-2019 - 0 reacties Elke maand deelt Pull Position een blog over haar visie en ervaring over uiteenlopende thema’s in de marketing en tuinbouwwereld. Deze maand vertelt John over structuur in verkoopactiviteiten en hoe Pull Position deze bij haar klanten inzet.


Overleggen van biggen: zorg voor structuur.

29-03-2019 - 0 reacties In de huidige tijd van hoogproductieve zeugen, ontkomen we er soms niet aan om biggen over te leggen. Maar met de biggen, verspreiden we ook (ziekte)kiemen. Dus weet wat je doet en zorg voor een goed protocol!


Hitte behandelde moederdierenvoeders met optimale structuur

15-03-2019 - 0 reacties Hitte behandelde moederdierenvoeders met optimale structuur


Bodemlessen van een droog jaar

18-02-2019 - 0 reacties Enkele conclusies na de droge zomer van 2018 waren dat droge jaren in tweetallen komen en droogte goed is voor de structuur. Niet-kerend werken is goed voor het behoud van de capillaire werking en daarmee voorkomt het een deel van de droogteschade.


Case-IH Optum 300/270 CVX Evers Agro Forest Xl en Evers Agro Holsteiner

03-02-2019 - 0 reacties Zijn positionering ligt tussen de, in de VS gebouwde, Magnum en onze Puma-serie, die net als de Optum in St Valentin, Oostenrijk, wordt gebouwd. Met een volledig nieuw, sterk maar minder wegend ontwerp in combinatie met een nieuwe, sterke vooras en de vernieuwde ophanging, een hoge vermogens/gewicht-verhouding en een compacte manoeuvreerbare structuur, voldoet deze aan de vereisten van klanten die een 250-300 pk sterke tractor zoeken.  Dit betekent dat hij uitstekend geschikt is voor taken waarbij hoog vermogen essentieel, maar minder gewicht belangrijk is – bijvoorbeeld werkzaamheden…


Tarwe met veilige gluten via CRISPR-Cas

29-01-2019 - 0 reacties Een tot twee procent van de bevolking heeft coeliakie, een immuunreactie die wordt veroorzaakt door gluten. Tarwekorrels bevatten gluten, een mengsel van glutenine- en gliadine-eiwitten die een netwerk vormen dat tarwebrood zijn unieke structuur geeft. De meeste gliadines en een aantal glutenines bevatten ook bepaalde immunogene epitopen, die de daadwerkelijke immuunreactie veroorzaken. Een glutenvrij dieet, dus zonder tarwe, gerst en rogge, is de enige remedie voor coeliakiepatiënten. Dit dieet is echter niet eenvoudig te volgen, deels omdat tarwegluten aan veel voedingsmiddelen worden toegevoegd om de structuur te verbeteren. Glutenvrije producten zijn duurder en minder gezond, dit vanwege de vele toevoegingen die nodig zijn om textuur en smaak te verbeteren. Het is daarom belangrijk dat gezondere producten worden ontwikkeld die veilig zijn voor coeliakiepatiënten.