Streekproducten

Al het Streekproducten nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Streekproducten nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Streekproducten nieuws

App PuurDichtbij laat inwoners Lelystad eten van boer uit de buurt

28-09-2017 - 0 reacties

De Lelystadse Boer gaat de app PuurDichtbij, waarmee je eten bestelt van de boer uit de buurt, gebruiken voor Lelystad. Circa 20 boeren bieden hun verse producten via dit kanaal aan, waardoor direct eten van de boer uit de eigen buurt mogelijk is geworden. Zowel de gemeente Lelystad als de provincie Flevoland steunen het initiatief.


Handelsverdrag EU-Canada treedt voorlopig in werking

20-09-2017 - 0 reacties

CETA, het veelbesproken handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada, treedt donderdag voorlopig in werking. Van zowat 98 procent van de producten die tussen Europa en Canada worden verhandeld, verdwijnen de douanerechten. CETA zal nieuwe mogelijkheden creƫren voor de export van onder meer kaas, wijn, groenten en fruit, en verwerkte voedingsproducten. Ook wordt de naam van streekproducten met een Europese erkenning beschermd in Canada. Pas wanneer de EU-lidstaten het verdrag hebben geratificeerd, zal het definitief in werking treden.


Ook kleinere bedrijven kunnen direct inkopen bij boeren : Duurzaamnieuws.nl

13-06-2017 - 0 reacties

Ook het midden- en kleinbedrijf kan rechtstreeks producten afnemen van boeren en hun organisaties in ontwikkelingslanden en opkomende markten.


Vlieland kan bier gaan brouwen: Waddenfonds keert uit

31-05-2017 - 0 reacties

Het brouwen van Vlielander bier komt zeer dichtbij nu het Waddenfonds 475.000 euro uitkeert voor de bouw van een bierbrouwerij annex theater.