Stormschade

Al het Stormschade nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Stormschade nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Stormschade nieuws

Aan hitte komt eind met stormschade voor fruittelers

29-07-2019 - 0 reacties De gemeente Kortenaken gaat een dossier indienen bij het rampenfonds voor schadeloosstelling van de fruitteeltbedrijven in de omgeving van de Groenstraat. Die werden vrijdagavond zwaar getroffen door een lokaal warmteonweer dat gepaard ging met een storm die mogelijk de vorm aannam van een windhoos. Dat heeft burgemeester Stefaan Devos (CD&V) zondagavond gezegd op ROBtv. De weersomstandigheden maken het de fruittelers dit jaar opnieuw lastig. Algemeen is er schade door de droogte en vooral de hitte die zonnebrand veroorzaakte.


Vandaag veel regen en kans op stormachtig weer aan de kust, maar de lente staat voor de deur

10-02-2019 - 0 reacties Het wordt vandaag een natte, druilerige en grijze dag. Maar zo hard waaien als dat het gisteren deed, dat blijft waarschijnlijk uit. Door de regen is het alleen geen goede dag om eventuele stormschade te herstellen.


Langdurige droogte wordt mogelijk opgevolgd door wateroverlast en stormschade

08-08-2018 - 0 reacties Het zou al bijna tot de vergetelheid zijn geraakt: regenbuien. Het is immers alweer een hele tijd geleden dat we met serieuze buienlijnen te maken hebben gehad in Nederland. Echter, de buien die gisteravond en vannacht over het land plaatselijk wat regen hebben gebracht, hebben de plaats vrijgemaakt. En die wordt nu de komende dagen opgevuld met regen en pittige buien.


Ierse tuinbouw vraagt steun na stormschade

26-03-2018 - 0 reacties Paul Brophy, voorzitter van de tuinbouwafdeling bij de Ierse belangenorganisatie IFA, roept de Ierse regering op steun te verlenen aan telers van wie de activiteiten ernstig zijn getroffen door storm Emma.Veel telers in de zachtfruitsector en vooral boomkwekerijen hebben verwoestende schade geleden door de.....


Boslandbouwadepten scholen bij in binnen- en buitenland

01-02-2018 - 0 reacties De tweede bijeenkomst van het ‘Regionale Agroforestry Innovatie Netwerk’ (RAIN) vond afgelopen week bij François Ongenaert in Beveren-Waas plaats. Geheel in lijn met de doelstelling van het Europese AFINET-project werd het een boeiende kennisuitwisseling tussen experten die wetenschappelijk of door de praktijk geschoold zijn en landbouwers die interesse tonen om met het teeltsysteem aan de slag te gaan. “Interesse in boslandbouw is vooral merkbaar bij bioboeren, maar ook bij een aantal gangbare landbouwers. Aangezien de klimaatverandering voor meer weersextremen in onze regio zal zorgen, wordt agroforestry voor alle landbouwers interessant als buffer tegen wateroverlast, hitte, droogte, stormschade, …”, zegt ILVO-onderzoeker Bert Reubens.


Boslandbouwadepten scholen bij in binnen- en buitenland

31-01-2018 - 0 reacties De eerste bijeenkomst van het ‘Regionale Agroforestry Innovatie Netwerk’ (RAIN) in 2018 vond afgelopen week bij François Ongenaert in Beveren-Waas plaats. Geheel in lijn met de doelstelling van het Europese AFINET-project werd het een boeiende kennisuitwisseling tussen experten die wetenschappelijk of door de praktijk geschoold zijn en landbouwers die interesse tonen om met het teeltsysteem aan de slag te gaan. “Interesse in boslandbouw is vooral merkbaar bij bioboeren, maar ook bij een aantal gangbare landbouwers. Aangezien de klimaatverandering voor meer weersextremen in onze regio zal zorgen, wordt agroforestry voor alle landbouwers interessant als buffer tegen wateroverlast, hitte, droogte, stormschade, …”, zegt ILVO-onderzoeker Bert Reubens.


Boslandbouwadepten kijken en leren over de grens

31-01-2018 - 0 reacties De eerste bijeenkomst van het ‘Regionale Agroforestry Innovatie Netwerk’ (RAIN) vond afgelopen week bij François Ongenaert in Beveren-Waas plaats. Geheel in lijn met de doelstelling van het Europese AFINET-project werd het een boeiende kennisuitwisseling tussen experten die wetenschappelijk of door de praktijk geschoold zijn en landbouwers die interesse tonen om met het teeltsysteem aan de slag te gaan. “Interesse in boslandbouw is in de eerste plaats merkbaar bij bioboeren, maar ook bij een aantal gangbare landbouwers. Aangezien de klimaatverandering voor meer weersextremen in onze regio zal zorgen, kan agroforestry op termijn voor iedereen belangrijk worden als buffer tegen wateroverlast, hitte, droogte, stormschade, …”, zegt ILVO-onderzoeker Bert Reubens.


Deutz-Fahr Agrotron TTV 610 met Joskin silo space 20-42

30-01-2018 - 0 reacties Loonbedrij Derks uit Haps aan het mais hakselen met stormschade met een Claas Jaguar 950, John Deere 7710 en Deutz-Fahr Agrotron TTV 610 met Joskin silo space 20-42, John Deere 6145R met Kaweco radium 45 en een John Deere 6210R met Joskin haakarm carrier.


Draaiboek voor calamiteiten in de land- en tuinbouw online beschikbaar

24-01-2018 - 0 reacties Boeren en tuinders die te maken krijgen met schade als gevolg van bijvoorbeeld de westerstorm, kunnen het draaiboek 'Eerste Hulp bij Calamiteiten' van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw on line raadplegen. De Werkgeverslijn publiceerde dit draaiboek, maar het is ontwikkeld in samenwerking met Stigas. Het draaiboek helpt boeren en tuinders op weg in geval van stormschade of bij andere calamiteiten.


Stormschade landbouw geschat op € 20 miljoen

19-01-2018 - 0 reacties Het aantal schademeldingen in de land- en tuinbouw is bij Interpolis opgelopen tot 1.200.


Ook Vlaamse privébossen willen weersverzekering

18-01-2018 - 0 reacties Het Aanspreekpunt Privaat Beheer - Natuur en Bos (APB-NP), dat zowel Landelijk Vlaanderen als Vlaamse Bosgroepen verenigt, laat weten dat de Vlaamse privébossen door de forse rukwinden op donderdag 18 januari heel wat stormschade hebben opgelopen. Het stelt meteen ook de vraag aan de Vlaamse regering om het ook voor eigenaars van bossen mogelijk te maken om zich te verzekeren tegen slecht weer, net zoals landbouwers dat binnenkort kunnen. 


Veel schademeldingen door storm binnenland

18-01-2018 - 0 reacties In totaal ontving Interpolis zo’n 700 telefoontjes van boeren en tuinders met stormschade.


Stormschade agrosector minstens € 7 miljoen

04-01-2018 - 0 reacties Interpolis schat stormschade van € 7 miljoen tot € 10 miljoen.


Veel schade glastuinbouw door westerstorm

04-01-2018 - 0 reacties Tot nu toe hebben 180 agrarische bedrijven stormschade gemeld bij verzekeraar Interpolis. In ongeveer de helft van de gevallen gaat het om bij de westerstorm gesneuvelde ruiten bij glastuinbouwbedrijven.


100 meldingen van stormschade bij Interpolis

03-01-2018 - 0 reacties Interpolis heeft tot het middaguur al 100 meldingen binnen van stormschade in de agrarische sector.


Tips om stormschade te beperken

03-01-2018 - 0 reacties Het zal u niet ontgaan zijn; sinds afgelopen nacht heeft Nederland te kampen met zware tot zeer zware windstoten en vandaag zal de storm nog de hele dag aanhouden. Dit zal zeker voor overlast zorgen. Interpolis geeft glastuinders tips om zelf de schade te voorkomen en/of te beperken.


Overvloed aan maïs valt in slechte aarde

20-10-2017 - 0 reacties Waar moet alle de snijmaïs heen? Die vraag kregen melkveehouders van loonwerkers. De maïsoogst heeft alle verwachtingen verslagen, ondanks de stormschade. Waarom krijgt het gewas dan niet de waardering die het verdient en welke uitdagingen levert het op?


Stormschade snijmaïs oogsten door loonbedrijf Volksbank Claas Jaguar 940 en Orbis 600

13-10-2017 - 0 reacties Stormschade snijmaïs oogsten door loonbedrijf Volksbank Claas Jaguar 940 en Orbis 600 


Maïsoogst op steeds meer plekken gestart

22-09-2017 - 0 reacties Op steeds meer plaatsen in het land is gestart met de maïsoogst. Na de percelen met stormschade zijn ook de reguliere gewassen toe aan de oogst. Met droge dagen in het vooruitzicht kunnen akkerbouwers vol in de aardappelen en uien.


Loonbedrijf Johan Frens uit Hulshorst mais hakselen met stormschade

21-09-2017 - 0 reacties Loonbedrijf Johan Frens uit Hulshorst mais hakselen met stormschade Loonbedrijf Johan Frens uit Hulshorst de eerste mais aan het hakselen met stormschade bij Mts. van Engelen in Nunspeet met een New Holland FX50, Massey Ferguson 7718 met een Schuitemaker Rapide 580, Fendt 722 en Fendt 820 met Vaia kiepers.