Startmotor

Startmotor is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Startmotor en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Startmotor nieuws

John Deere 920 - Weet iemand wat dit onderdeel is/doet?

26-01-2021 - 2 reacties Hallo ik heb een john deere 920, ik was aan het kijken en zag dit onderdeel. Het was niet aangesloten dus heb ik het aangesloten maar ik weet niet wat het is.


Farmall FU-235 D - Startmotor gezocht iemand er een

20-12-2020 - 1 reacties Ik ben opzoek naar een startmotor voor een farmall fu 235 d. Linksdraaiende startmotor.
Heeft iemand er toevallig nog een liggen

Duidelijke foto's van een startmotor die nog op zo een type zot zou ook helpen in de zoektocht


Fordson Dexta - Dexta start niet, startmotor gaat maar heel af en toe rond

07-12-2020 - 14 reacties Hallo allemaal. wie kan me helpen. Mijn dexta ging steeds moeilijker starten. Als ik de starthandel naar beneden drukte gebeurde er soms helemaal niets (geen geluid). Soms plotseling wel en ging de startmotor toch rond. Nu rook ik bij de laatste keer starten al een soort schroeilucht en zag ik een klein rookwolkje rechtsonder bij het stuur (als je op de trekker zit). Alsof er een draadje sluiting maakt na lang starten. Kan het zijn dat er iets doorgebrand is of is de startmotor stuk? Ik tast in het duister. Alvast bedankt voor jullie meedenken


Fendt 309 LSA - Starten lukt soms wel, soms niet: startmotor vervangen?

15-11-2020 - 24 reacties Geregeld heb ik problemen om de tractor te starten. De batterij is nog nieuw, ik ontkoppel en zet de handgas volledig open. Het voorgloeien verloopt correct. En toch wil de tractor geregeld niet starten: tikt niet aan. En dan plots toch wel. Als het helemaal niet lukt geef ik enkele tikken met een rubberhamer op de startmotor en het bobijntje er boven. Daarna start de tractor meestal wel. Blijkbaar is in het verleden (ben sinds 1 jr de nieuwe eigenaar) ook al regelmatig op de startmotor getikt want er is wat verf af.
Kan ik ergens contacten opschuren of gaat er beter een nieuwe startmotor in? Is dit iets wat je zelf kunt als je de originele versie bij een Fendt dealer bestelt? Bij voorbaat dank voor uw reactie en hulp. Fons


Mc-Cormick D 324 - Koperen aansluitbout M10 startmotor

26-04-2020 - 4 reacties In het relais van de startmotor van mijn D324 zitten 2 koperen bouten (vermoedelijk M10×30) met een rechthoekige kop (19×11×4mm), hierop worden aan de buitenzijde van het relais de 12V en de massa aangesloten. 1 van de 2 bouten is beschadigd: de draad is vervormd doordat er een moer scheef opgedraaid is. Ik heb op internet gezocht naar vervangdelen maar kan niets vinden. Heeft iemand een idee waar ik dit onderdeel kan bestellen?


Johndeere lanz 100 start niet

24-04-2020 - 19 reacties Toen ik de johndeere lanz 100 een beetje gas gas sloeg hij af,later liep hij weer maar toen ik gas minderde sloeg hij weer af.brandstoffilter schoon gemaakt en volgens mij krijgt hij voldoende diesel.
Accu opgeladen een dag later weer proberen te starten ,hoorde ik alleen maar kliklik van
de startmotor,de accu en startmotor eraf gedraaid,na laten kijken bij de garage,die zeiden dat
beide goed waren maar dat de monteur niet de kracht van de startmotor kon controleren.
Dus alles er weer opgezet starten en toen draaide de startmotor 1 keer moeilijk rond.nog een keer geprobeerd en wat denk je? weer klikklik
Ik weet niet wat het probleem zou kunnen zijn.


Massey Ferguson 35 - Contactslot reageert niet om te starten

20-04-2020 - 8 reacties Ik wil mijn Massey Ferguson 35 starten,
Maar contactslot reageert niet. Als ik een schroevendraaier bij de startmotor doe wil de motor wel draaien. Weet iemand hoe dit komt?
Edit: ondertussen erachter gekomen dat er geen stroom komt bij het contactslot, iemand die weet wat er kan zijn?


Deutz F1L514 - Welke startmotor voor Deutz F1514

31-12-2019 - 2 reacties Ik kocht onlangs een Deutz F1L514 oldtimer, bouwjaar 1952. Er was een Bosch startmotor bij met code E3D 18/12 R42. Op een Duits forum zag ik dat voor mijn tractorversie een type R45 gebruikelijk is. Weet iemand of ik zonder schade de R42 kan gebruiken?


Zettelmeyer ZL 602 - Starterkrans op kleine plek versleten

15-04-2019 - 11 reacties Hallo,

Bij onze zettelmeyer krast eens in de zoveel keer de startmotor over de starterkrans en start hij niet. Na een paar keer proberen pakt hij en start hij wel. Nu hebben we gekeken naar de starterkrans en die is op een kleine plek helemaal kaal. De bendix is ook versleten en gaan we sowieso vervangen.

Nu vroegen we ons af hoe het kan dat de starterkrans op een kleine plek versleten is en voor de rest gewoon goed. Zou dit komen doordat telkens stopt op dezelfde positie?

Alv. Bedankt!


Fordson Dexta - Start koud niet op de startmotor

30-01-2019 - 13 reacties Hallo
Ik heb een nieuwe accu op m'n dexta gezet (95ah 830a). Maar nu start hij koud nog steeds niet met de startmotor. Als je hem aansleept is het een paar meter en dan loopt hij. Zodra hij even gelopen heeft en je start hem dan opnieuw is het starten lopen met de startmotor.
Waar kan dit aan liggen?
Alvast bedankt,
Groet Roberto


Massey Ferguson 3060 - Reductiestartmotor vs gewone startmotor

23-11-2018 - 4 reacties Ik zie op de website van kramp dat er bij bepaalde types tractoren verschillende startmotoren beschikbaar zijn voor dezelfde trekker, er zit verschil in het aantal kw van de startmotor maar bij sommige types kan je ook kiezen voor een reductiestartmotor. nu is mijn vraag wat het verschil is tussen een gewone startmotor en de reductiestartmotor? gaat een trekker beter starten met een reductiestartmotor dan met een gewone startmotor of is het net omgekeerd? heeft iemand daar ervaring mee? alvast bedankt voor de reacties!


Schaeff Shovel Start slecht

22-09-2018 - 36 reacties Ik heb een Schaeff SKL 851,
Voor een tijdje begin het starten steeds moeilijker, de startmotor draait door, de motor draait niet mee. Dit was zo erg dat ik wel tussen de 50 en 100 keer moest proberen! Het werd steeds erger. Nu een nieuwe startmotor erop gezet maar nu is het nog steeds zo. Ook niet wanneer ik de startmotor kortsluit.

Dus de startmotor is goed. Míjn monteur denkt aan het contactslot. Ik weet het ook niet. Misschien heeft een van jullie een idee?


Fordson Major - Startmotor Lucas met stang aansluiten

20-04-2018 - 6 reacties Hoe sluit ik een Lucas startmotor (zo'n oude met stang) aan? Dus waar moet de plus en waar de min?


International 744 - Vervangen van startmotor

18-01-2018 - 12 reacties Beste mensen
ik heb de startmotor vervangen maar start nog altijd niet weet iemand mss nog een probleem ?
Als ik wil starten dan maak die ook een raar geluid

Alvast bedankt


Motor start slecht moeilijk

18-04-2017 - 20 reacties Hallo,
Ik ben vanavond bij een 1455 xl wezen kijken en de motor start pas naa 2x gloeien en even starten betekent dat iets slechts? Motor loopt netjes als die eenmaal loopt rookt niet blauw ofzo zuipt niet veel olie.
Eigenaar zegt dat het de startmotor is.


Startprobleem tikkend geluid

12-04-2017 - 6 reacties Beste mensen,

Onze mc gormick 423 geeft bij het starten een tikkend geluid. De startrelais doet het nog wel( gecontroleerd). Wat zou het probleem kunnen zijn? En de oplossing daarvoor?


Fordson Dexta - de motor van mijn dexta uit 1960 is plots uitgevallen en start niet meer .

27-03-2017 - 3 reacties De motor is al rijdend uitgevallen en valt enkel nog heel kort te starten met startpilot .
Een van de injectoren krijgt geen diesel . Ik heb het dekseltje van de simmspomp geopend en de startmotor laten lopen . 1 van de drie zuigertjes die daar zitten beweegt niet . Wat is er aan de hand ?


Ferguson TED 20 - Geen ontsteking aan bougies

17-03-2017 - 67 reacties Ik ben begonnen aan de restauratie van mijn Ferguson TED 20.
Na wat problemen met de startmotor heb ik de motor toch al doen ronddraaien.
Als ik naar de onsteking kijk zie ik op geen enkele van de 4 bougies een vonk.
Voor de distributor zit een soort spoel die hoogspanning maakt (denk ik)
Hiervan vertrekt een dikke rode draad naar de distributor. Als ik op deze rode draad meet tov de massa meet ik 12V.
Moet ik hier normaal geen hogere spanning meten?
Hoe kan ik eigelijk bepalen waar de fout zit? Want in de distributor zitten stukjes die enkel maar doorgeven bij spanning hoger dan 1000V. Ohms geven die niet door.

Wie kan me helpen met deze techniek? Foto zit er bij.


Fordson Super Major - Gezocht: Electrisch schema

06-03-2017 - 1 reacties Hallo, ik wil graag een wisselstroom dynamo aansluiten op mijn super major. Maar Ik kom er niet goed uit. Ik heb een draadboom via histoparts gekocht. Daar zit een soort van schema bij maar volgens mij klopt dit maar gedeeltelijk.
Er zit een Lucas startmotor op ( met stang) kan iemand mij vertellen ( doorlinken) hoe ik aan een goed schema kom?
Alvast bedankt.
Mvrgr Hans


Atlas 1602D - Problemen met starten startmotor

27-02-2017 - 12 reacties Mijn atlas 1602 met een deutz f4l912 wil niet start met de sleutel.
Als ik hem probeer te starten met de sleutel. Hoor ik een tik.
Als ik hem met een schroevendraaier probeer te start precies het zelfde ook weer een tik.
Pak ik start kabels en start ik hem rechtstreeks op de startmotor loopt hij direct met dezelfde accu.

Wat heb ik allemaal al geprobeerd :
-Accu is nieuwe 100 AH
-accu klemmen vervangen.
-massa kabel op het frame schoongemaakt
-kabel plus op de startmotor schoongemaakt.

Wie heeft nog een idee waar het probleem kan liggen?