Staking

Al het Staking nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Staking nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Staking nieuws

Boeren knappen gras Malieveld op dat sneuvelde bij boerenprotesten

29-04-2020 - 0 reacties Het gras van het Malieveld in Den Haag is vandaag hersteld door een aantal agrarische bedrijven. Aan de randen van het veld is de grond geëgaliseerd en nieuw gras ingezaaid.
Het gras wordt kosteloos vervangen. "Dit gebeurt met gras dat goed tegen schaduw kan, want de randen worden omringd door bomen", zegt Hans van Hoogland van agrarisch bedrijf Lemken uit Zeewolde tegen Omroep West.
Het grasveld raakte afgelopen najaar beschadigd toen boze boeren en bouwers met tractoren en zwaar bouwmaterieel op het Malieveld protesteerden tegen het stikstofbeleid. Volgens Staatsbosbeheer raakten de stroken onder de bomen aan de rand van het veld het zwaarst beschadigd.
Een eerste opknapbeurt vond afgelopen november al plaats, maar het herstel van de randen moest volgens een Staatsbosbeheer-woordvoerder wachten tot "groeizaam lenteweer".
Den Bosch
In Den Bosch hebben boeren nieuw gras ingezaaid bij het provinciehuis. Ook daar raakte het grasveld vorig jaar beschadigd tijdens boerenprotesten. "We hebben er nogal een rotzooi van gemaakt tijdens de staking, dus gaan we dat nu opknappen", vertelt Luuk Jennissen uit Den Dungen aan Omroep Brabant.


Protest in Ecuador verhardt: president uitgeweken en voedseltoevoer onder druk

09-10-2019 - 0 reacties Na bijna een week van gewelddadige protesten in Ecuador, wordt de situatie in het land steeds nijpender. De voedselvoorziening in de hoofdstad staat onder druk en de de president is noodgedwongen uitgeweken van hoofdstad Quito naar Guayaquil.
In Ecuador heerst chaos, zegt correspondent Nina Jurna in het NOS Radio 1 Journaal. Nadat gisteren weer honderden demonstranten zijn opgepakt, is een avondklok ingesteld rondom regeringsgebouwen.
Gisteren gingen in Quito opnieuw mensen de straat op om te demonstreren:
De demonstranten eisen het aftreden van president Moreno, die onder druk van het Internationaal Monetair Fonds bezuinigen doorvoert in het land. Vooral het schrappen van de subsidie op brandstof leidt tot grote boosheid. Belangrijke wegen zijn geblokkeerd, waardoor winkels steeds slechter bevoorraad raken.
Ook Nederlandse reizigers ondervinden hinder van de protesten, bij Chantal en Bas kwam traangas hun kamer in:
"Woedende demonstranten overheersen de straten", zegt correspondent Jurna. "Grote groepen indianen zijn de hoofdstad binnengekomen en trokken door de straten met stokken, en gooien stenen. Een deel van het parlementsgebouw is bezet. Er werd met explosieven geschoten en de oproerpolitie greep in met traangas."
Nog harder
Voor vandaag is een grote staking aangekondigd, die wordt gesteund door een grote organisatie van inheemse groepen. "Die hebben er al drie keer eerder voor gezorgd dat een staatshoofd moest aftreden", zegt Jurna.
"Zij zullen alles op alles zetten hun eisen te laten horen. Moreno heeft gezegd dat hij de subsidies niet zal terugdraaien, maar dat gaat moeilijk worden als hij zo in het nauw wordt gedreven. En het feit dat de president ook de benen heeft genomen, dat motiveert ze ook om door te gaan. Het zal er vandaag nog wel wat harder aan toe gaan."


Staking decimeert Braziliaanse export

30-05-2018 - 0 reacties De staking van diverse transportbedrijven in Brazilië, die inmiddels 10 dagen duurt, treft de agrarische sector zwaar. Vooral de suiker- en sojasector krijgt klappen; schepen liggen leeg in de haven en wachten op hun lading. Toch wordt de impact op de totale export niet als significant ingeschat.


Breid EU niet uit met Balkanland

07-05-2018 - 0 reacties Nederland moet niet zwichten voor de lobby om Albanië, Servië en Montenegro het EU-lidmaatschap te geven, stelt chef parlement Hans van Soest. De landen voldoen nog lang niet aan de criteria. Bovendien mag angst voor Rusland geen argument zijn de EU eindeloos uit te breiden.

Tholen - Bij Overesch Ecologische Landbouw halen ze sinds woensdag 25 april de biologische asperges met behulp van een elektrische oogstmachine van het land. "Het betreft een oogstmachine met elektrische/accu aandrijving. De accu's worden 's middags weer met zonne-energie opgeladen", vertelt Jan Overesch. Op.....

K's Choice komt in januari en februari 2019 voor een theatertour naar Nederland. De Belgische formatie uit Antwerpen geeft elf optredens in twee weken tijd.

Bewoners van een woontoren in Breda hebben hun gelijk gehaald in een zaak tegen energieleverancier ZON. Die heeft onredelijke kosten berekend voor het ter beschikking stellen van een collectieve afleverset, oordeelt de Autoriteit Consument en Markt.

De politie kan nog niets vertellen over een motief voor de steekpartij zaterdag in Den Haag. Een 31-jarige man stak drie mensen neer. De politie schoot hem daarna neer. De verdachte ligt in het ziekenhuis.

Er is maandag door een wisselstoring geen tramverkeer mogelijk tussen Utrecht Centraal en Westraven.

De VVD in Brunssum maakt zich zorgen over de toekomst van de gemeente.�

*� Aanranding en mishandeling in tbs-kliniek*� Fanclub Tom Dumoulin officieel*� Identiteit 'illegale gast' azc nog onbekend

...onder de oppervlakte moeten er toch grote dingen mis zijn, denkt BNR-macro-econoom Kees de Kort. De centrale bank van Japan heeft gezegd dat de economie de bank nog nodig heeft. 'Blijkbaar kan de economie in Japan alleen maar blijven doorsukkelen als de rente nul is. Dat is natuurlijk onwaarschijnlijk: de rente moet nul zijn, want anders gaat het mis. Dan kloppen er onderliggend een heleboel dingen to-táál niet.'

Accountants willen zelf gaan controleren hoe goed hun werk is geweest en daar verantwoording over afleggen. Toezichthouder AFM is daar nu nog niet voor te porren. Of de tijd ooit rijp is vraagt Nina van den Dungen aan FD-journalist Bas Knoop

Israëlische geheime diensten draaien hun hand niet om voor een liquidatie, zegt onderzoeksjournalist Ronen Bergman, en dat geeft politici het idee dat ze met geweld álles kunnen oplossen. 'Ze vergeten dat ze ook diplomatie moeten bedrijven.'

De gemeente Waadhoeke loopt dit jaar 75.000 euro mis op de rioolheffing.

De Europese Commissie keurt de voorgenomen overname van het Italiaanse staalbedrijf Ilva door staalproducent ArcelorMittal definitief goed. Wel moet Arcelor flink desinvesteren in een aantal activiteiten zodat de concurrentie op de staalmarkt niet wordt verstoord. Het diepgaand onderzoek naar de overname dat Brussel had ingesteld in november wordt nu afgesloten, maakt EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) bekend.

Als één van hen per ongeluk iemand dood schiet, slaan drie jeugdvrienden op de vlucht. Wat volgt is een vrolijk theaterfeestje met Arjan Ederveen en Plien & Bianca.

De Ondernemingsraad Eneco vraagt de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof om in te grijpen bij het energiebedrijf.

Een jaar lang probeerde Marc Hijink met een papieren agenda orde te scheppen in zijn agenda-chaos. Een sync-dag blijkt een beter idee.

EINDHOVEN - Het illegaal downloaden en verkopen van bijvoorbeeld films, oftewel piraterij. Om de film- en televisie-industrie te wapenen tegen deze vorm van diefstal bedacht het Eindhovense bedrijf Civolution het watermerk en de fingerprint. Het leverde het bedrijf twee Emmy Awards op in de categorie Technology & Engineering.

NIJMEGEN - Het busvervoer in de regio Arnhem Nijmegen ligt dinsdag plat, bevestigt vervoerder Breng vanochtend. De nieuwe stakingsdag van chauffeurs in het regionale vervoer was vorige week al aangekondigd.In Kortrijk was er vanochtend een actie van politie en parket bij een Oosterse supermarkt in de Zwevegemstraat.�

Overvolle bussen en klagende reizigers maandagochtend tijdens de spits. Hoewel de officiële meivakantie vandaag voorbij is, rijdt Qbuzz deze week nog steeds volgens de vakantiedienstregeling.

Hoofdcoach Lucas Judge vertrekt na twee seizoenen Oranje-Rood zonder prijs uit Eindhoven. Vorig jaar versperde Kampong zijn ploeg de weg naar de play-offs. Nu waren de Utrechtse hockeyers in de halve finales van de play-offs beter in het nemen van shoot-outs.


Vraag naar lokale tarwe door staking

01-05-2018 - 0 reacties De spoorwegstakingen in Frankrijk hebben fikse gevolgen voor de Franse agrarische sector. Aardappelen en graan komen de havens niet uit. De situatie heeft echter een positief effect op Nederlandse tarwe.


Ook leveranciers Lidl lijden omzetverlies door staking

30-04-2018 - 0 reacties De gevolgen van de staking bij supermarktketen Lidl worden steeds groter. Nu ook de distributiecentra van de keten geblokkeerd zijn, kunnen de 200 van de 300 winkels die wel open zijn niet bevoorraad worden met verse producten. En in de gesloten winkels en de distributiecentra liggen verse producten te verkommeren. “Ook onze leveranciers delen in de klappen”, zegt woordvoerder Isabelle Colbrandt van Lidl. “Wij vragen hen om minder te leveren of de oogst uit te stellen. Maar ook zij lijden omzetverlies.”


Staking legt Franse graanlogistiek plat

14-04-2018 - 0 reacties De grote spoorwegstaking in Frankrijk, die maar liefst 3 maanden moet gaan duren, zorgt voor chaos bij het transport van graan. De druk op de Franse granenmarkt loopt op.


Wederom staking bij Plukon

20-12-2017 - 0 reacties Werknemers van pluimveeverwerker Plukon in Wezep staken opnieuw voor behoud van het leeftijdsverlof en voor fatsoenlijk loon voor iedereen.


3,5 procent loonsverhoging voor vleeswarenverwerkers

12-12-2017 - 0 reacties De voorgenomen staking van de vleeswarenwerkers is afgeblazen. De FNV heeft een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de 3.500 medewerkers in de vleesverwerkende industrie. In anderhalf jaar krijgen zij in totaal 3,5 procent loonsverhoging.


Staking vleeswarenwerkers van de baan

11-12-2017 - 0 reacties Een landelijke staking van medewerkers in de vleeswarenindustrie gaat niet door. Vakbond FNV bereikte een akkoord over een nieuwe cao voor de 3500 medewerkers. In anderhalf jaar krijgen zij in totaal 3,5 procent loonsverhoging. De FNV-leden moeten zich in de komende weken nog uitspreken over het akkoord.


Staking bedreigt worst en vleeswaren

07-12-2017 - 0 reacties


Staking werknemers vleeswarenfabrieken

07-12-2017 - 0 reacties Werknemers van diverse vleeswarenfabrieken van Zwaneberg, Stegeman en Terbeke hebben woensdagmiddag 6 december het werk voor onbepaalde tijd neergelegd.


Gesprekken tussen Unilever en vakbonden hervat: staking Unox gaat voorlopig door

20-11-2017 - 0 reacties OSS - Unilever en vakbonden FNV en CNV zitten weer om tafel. De partijen proberen het opnieuw eens te worden over de arbeidsvoorwaarden van het personeel van de Osse Unox-fabriek, nadat Unilever afgelopen weekend een aangepast voorstel heeft gedaan. De staking van het personeel gaat intussen gewoon door.


Unox-medewerkers staken voor vierde keer

10-11-2017 - 0 reacties In de fabriek van Unox in Oss leggen medewerkers vrijdagavond voor 24 uur het werk neer. Het is de vierde 24-uursstaking voor werkzekerheid en behoud van arbeidsvoorwaarden.

Bij de Unox-fabriek in Oss wordt vanaf vanavond opnieuw voor 24 uur gestaakt. Het is al de vierde staking in ruim een week, waardoor de productie van soepen, sauzen en rookworsten volledig stil komt te liggen.


Unox-worstmakers zetten staking voort

08-11-2017 - 0 reacties De circa driehonderd werknemers van de Unox-fabriek in Oss leggen vanavond opvolgend hun werk neer. De FNV meldt dat 24-uursstaking 23:00 uur start.


Staking Unox-medewerkers krijgt vervolg

06-11-2017 - 0 reacties Medewerkers van de Unox-fabriek in Oss staken vanavond opnieuw. De fabrieksmedewerkers leggen het werk 24 uur lang neer.


FNV: staking Unox-personeel is menens

02-11-2017 - 0 reacties Het personeel van de Unox-fabriek in Oss staakt vanaf vanavond. Vakbond FNV en Unilever komen niet uit de onderhandelingen. De ruim 300 werknemers leggen het werk 24 uur neer voor betere arbeidsvoorwaarden.


Meester Jeroen leukste meester

05-10-2017 - 0 reacties Groot feest op basisschool De Toermalijn in Helmond. Meester Jeroen Hermans verdient een '10' en krijgt daarom de titel 'Leukste meester van Nederland'. Woensdagochtend is Jeroen bloemrijk onthaald door leerlingen, ouders en collega's.
Zij hebben het nieuws tot het laatst toe geheim gehouden en zorgden voor een complete verrassing. De actie wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd door stichting 'Een 10 voor de juf en meester'. Het doel is om op de Dag van de Leraar (5 oktober) waardering tonen voor het vele extra werk dat leerkrachten vaak verrichten voor het welzijn van de leerlingen. In verband met de geplande, landelijke staking in het onderwijs is de meester een dag eerder verrast met een bloemenhulde.

Verkiezing
Aan het einde van het vorige schooljaar kregen leerlingen (en ouders) de vraag voorgelegd: "Welke juf of meester verdient een 10?". Uit de honderden gemotiveerde inzendingen selecteerde een vakjury tijdens de zomervakantie drie finalisten: één per regio (zuid, midden en noord). Jeroen Hermans (34) uit Helmond, Willi Post (63) uit Kampen en Rick Coenen (27) uit Rotterdam-Nesselande maakten kans op de eretitel. Van 13 tot en met 27 september kon er online gestemd worden en is Jeroen Hermans, werkzaam in het speciaal onderwijs, als winnaar uit de bus gekomen. Jeroen staat inmiddels 10 jaar voor de klas. Uit de voordracht van Jeroen: "Hij stimuleert zijn leerlingen om zichzelf te zijn en bekijkt per kind zijn of haar mogelijkheden. Daarbij beschikt Jeroen over een flinke portie geduld. In de klas wordt ook flink gelachen, want hij is wel in voor een geintje". Jeroen zegt zelf: "Ik doe mijn werk vanuit een passie. Ik wil iets betekenen voor de kinderen. Mijn kracht zit in het aanleren en verbeteren van sociale vaardigheden en verstevigen van de emotionele weerbaarheid. Vertrouwen en respect vormen daarbij de essentiële uitgangspunten." Jeroen neemt de titel over van meester Frank uit Krimpen aan de Lek die vorig jaar op de Dag van de Leraar in de bloemen werd gezet.


Staking bij CNH Industrial Antwerpen

25-03-2017 - 0 reacties

Medewerkers van CNH Industrial in Antwerpen staken. Van de 800 werknemers heeft inmiddels tachtig procent het werk neergelegd. Met de staking wordt aandacht gevraagd voor de veel te hoge werkdruk, zo meldt de Gazet van Antwerpen.


Staking bij Volvo Trucks Gent

14-03-2017 - 0 reacties De ochtendploeg is dinsdag niet aan het werk gegaan bij Volvo Trucks Gent. Bonden en directie starten opnieuw een overleg over de arbeidsvoorwaarden.