Sr

Sr nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Sr nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Sr nieuws

Vossen doden zeventig sierkuikens in Soest

15-06-2020 - 0 reacties Vossen hebben vannacht zeventig sierkuikens gedood op een boerderij in de Eempolder bij Soest.
Pieter Kuijer ontdekte de dode kuikens toen hij lawaai hoorde bij de kippenren. Daar zag hij de oorzaak: vossen hadden een slachtpartij aangericht onder de sierkippen van zoon Daan. "Sommige kuikens hadden nog hun laatste stuiptrekkingen", zegt hij tegen RTV Utrecht.
Als Daan 's ochtends het nieuws van zijn vader hoort en zelf bij de kippen gaat kijken, schrikt hij zich rot. Aan de pootafdrukken te zien zijn een vos en haar jongen de daders. Zo'n zeventig kuikens hebben de aanval niet overleefd, de jongste kuikens waren een week oud. "Hij is er nog ondersteboven van", zegt vader Pieter. "Dat snap ik wel, ik heb er ook pijn in mijn pens van."
Dure fokkerij-kippetjes
Kuijer is dagelijks zeker een half uur kwijt aan zijn hobby en als er net kuikens geboren zijn nog meer: voeren, hokken klaarzetten, schoonmaken. De kippen zijn van het ras Wyandotte. De beste exemplaren gaan mee naar shows, de minder mooie kippen worden verkocht. Aan particulieren, niet aan de slager. "Daar zijn ze te mooi voor", zegt Kuijer.
De oudere kippen wisten te ontkomen aan de vossen, ook zitten er nog een paar eieren in de broedmachines. Kuijer sr. hoopt dat zijn zoon doorgaat met zijn hobby. "Maar de lol is er nu wel een beetje af." Het zijn "dure fokkerij-kippetjes". Daan denkt zelf dat de schade minstens 1000 euro is. De verzekering is nog niet benaderd, maar vader en zoon denken niet dat er wordt uitgekeerd.
De vossen hebben een stuk gaas boven de ren weggeduwd en zijn zo naar binnen geglipt. De familie Kuijer is niet het eerste slachtoffer. Ook bij buren zijn kippen gedood en er broeden al een aantal jaar geen weidevogels meer in de polder. Volgens Pieter Kuijer komt dat ook door de vossen.


Antonio Carraro Tony SR van Noordmans Maaiservice

31-05-2019 - 0 reacties Noordmans Maaiservice uit het Friese Britswerd Antonio Carraro Tony SR .  De trekker valt op door veel unieke kenmerken. Zo heeft deze trekker een sterke 87 pk dieselmotor. Door de compacte afmetingen in combinatie met de knikbesturing is de trekker extreem wendbaar. De snelheid kan traploos worden ingesteld van 0 tot 40 km/uur. Dat is ideaal in combinatie met bijvoorbeeld een maaimachine. Uniek is ook dat het stuur, de stoel en alle bijbehorende bedieningsinstrumenten in enkele seconden kunnen worden omgedraaid. Zo verandert de trekker plotseling in een werktuigdrager. Dit biedt…


Teler gaat van kassen over op zonne-panelen

13-05-2019 - 0 reacties De zon is gratis en daar kun je gebruik van maken. Dat dacht glastuinbouwer Theo Groen sr. toen hij samen met zijn zoon Theo Groen jr. enkele jaren geleden in Luttelgeest overstapte van glastuinbouw naar zonnepanelen. Afgelopen zaterdag was het tijd voor een open dag en Omroep Flevoland nam een kijkje.…


Antonio Carraro komt met nieuwe tractoren

06-12-2018 - 0 reacties Antonio Carraro heeft enkele nieuwe tractoren  ontwikkeld en toegevoegd aan het leveringsprogramma. De Antonio Carraro SR 7600 Infinity is een nieuwe knikgestuurde trekker met hydrostaat, die als vervanger kan worden gezien voor de al bekende SRH 9800 tractoren.   De nieuwe SR 7600 Infinity is voorzien van een 75 pk sterke motor (Stage IIIB) en een volledig traploze hydrostatische transmissie. De knikbesturing met het gepatenteerde ACTIO systeem zorgt voor een unieke wendbaarheid en stabiliteit. De trekker is vooral interessant voor werkzaamheden in het openbaar groen en de fruitteelt.…


In het gras Loonbedrijf Bouwhuis, Den Ham

09-06-2018 - 0 reacties Loonbedrijf Bouwhuis, Den Ham met 1 van de 2 nieuwe SR Rapide 7200's aan het werk.


New Holland mini -kranen op de TKD 2018 Almere

01-06-2018 - 0 reacties New Holland minigraafmachines beschikken over een capaciteit van 1,7 tot 6,0 ton. Dankzij de verschillende uitvoeringen met overkapping, cabine, kleine draaicirkel (SR) en nul-zwenkstraal is het ideale model verkrijgbaar voor tuinarchitectuur, nutsbedrijven, landbouw- of tuinbouwbedrijven, plantenkwekerijen, wijngaarden, grondbewerking of algemeen loonwerk. De verschillende toepassingen zijn onder meer aanleg en onderhoud van spoor-, irrigatie- en afwateringsprojecten, formatie van hekwerken, tijdelijke gebouwen en gewasondersteuning. 


De eerste Antonio Carraro Tony SR in Nederland.

23-05-2018 - 0 reacties Noordmans Maaiservice uit het Friese Britswert werkt sinds kort met de eerste Antonio Carraro Tony SR in Nederland! Op dit bedrijf zal de trekker vooral worden ingezet voor verschillende maaiwerkzaamheden. De trekker valt op door veel unieke kenmerken. Zo heeft deze trekker een sterke 87 pk dieselmotor. Door de compacte afmetingen in combinatie met de knikbesturing is de trekker extreem wendbaar. De snelheid kan traploos worden ingesteld van 0 tot 40 km/uur. Dat is ideaal in combinatie met bijvoorbeeld een maaimachine. Uniek is ook dat het stuur, de stoel en alle bijbehorende…


Walter Blom sr. overleden

07-02-2018 - 0 reacties In de leeftijd van 88 jaar is in de Verenigde Staten Walter Blom sr. overleden. Hij was vele jaren directeur van het gelijknamige bloembollenexportbedrijf in Hillegom.


Trekkerwebtest Antonio Carraro Tony 9800 SR Stabiel, stil en heel veelzijdig

09-09-2017 - 0 reacties Trekkerwebtest Antonio Carraro Tony 9800 SR Stabiel, stil en heel veelzijdig Hier de video voor bij het verhaal wat u kunt lezen in het vakblad Trekkerweb. trekkerweb.nl/vakblad/ uitgave September Vlak voor Groen Techniek Holland hebben we de Antonio Carraro Tony 9800 SR in de test. Een kniktrekker met vier even grote wielen en 87 pk motorvermogen. Door zijn omkeerinrichting is hij veelzijdig inzetbaar, wat zeker in het groenonderhoud van pas komt. Het oordeel: “Een doordachte trekker.”


Preview Trekkerweb test Antonio Carraro Tony SR 9800

24-08-2017 - 0 reacties Preview Trekkerweb test Antonio Carraro Tony SR 9800 De drie uitgekozen deelnemers voor de Trekkerwebtest konden afgelopen week hun oordeel vellen over de Antonio Carraro Tony SR 9800. Het verslag hiervan kun je lezen in het  vakblad Trekkerweb, dat 9 september verschijnt. Dan zal ook op Trekkerweb.nl de volledige video verschijnen die hiervan gemaakt is. De volgende keer is er weer er een andere trekker aan de beurt, dus houd de site in de gaten. 


​Peter Boeve sr, oprichter Alpuro, overleden

17-08-2017 - 0 reacties Maandag 14 augustus 2017 is Alpuro-oprichter Peter Boeve sr. op 91-jarige leeftijd overleden.Als zoon van de melkboer ging Boeve op jonge leeftijd langs de deur om melk te verkopen. Na zijn diensttijd, waarin hij onder meer werd uitgezonden naar Nede


Trekkerwebtest: wie wil de Antonio Carraro Tony SR 9800 voor ons proberen?

08-08-2017 - 0 reacties Trekkerwebtest: wie wil de Antonio Carraro Tony SR 9800 voor ons proberen? Trekkerwebtest: wie wil de Antonio Carraro Tony SR 9800voor ons proberen? Een reportage van deze test verschijnt in het September nummer van het vakblad Trekkerweb. Voor deze test zoeken we drie personen die willen testen, waarvoor u zich hieronder via de link kunt aanmelden. agriotools.nl/forms/trekker-test/ De…