Sneek

Volg al het nieuws over Sneek, een van de 18505 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Sneek nieuwsbrief.

Sneek nieuws

De grootste oliebollenfabriek van Nederland staat in Sneek. Hoe de fabriek 5,2 miljoen oliebollen en 1,2 miljoen appelbeignets per week bakt

28-12-2021 - 0 reacties De grootste oliebollenfabriek van Nederland staat in Sneek. Twee maanden per jaar heerst er dag en nacht topdrukte bij Venemafood.


Hema verkoopt bakkerijen aan Jumbo-bakker, recept tompouce blijft ongewijzigd

24-11-2021 - 0 reacties Hema verkoopt zijn bakkerijen aan BACU, een in Uden gevestigd bedrijf dat ook brood en banket levert aan Jumbo. BACU neemt de bakkerijen in Almere, Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht en Helmond over van Hema.


Wijk Hemdijk roept op tot redden natuurgebied Het Spoordok in Sneek

05-10-2021 - 0 reacties Het natuurgebied Het Spoordok in Sneek moet gered worden. Wijkbelangen van de Hemdijk roept verantwoordelijken op een taskforce te vormen.


Zorgen om natuur bij toekomstplan recreatiegebied De Potten

27-06-2021 - 0 reacties SNEEK - In totaal 38 reacties kwamen er binnen op de toekomstvisie voor recreatiegebied De Potten bij Sneek. Zowel positieve als negatieve. Bij de laatste voeren de zorgen over de natuur de boventoon.


Paniek over geitenhouderijen in Súdwest-Fryslân gesust

03-06-2021 - 0 reacties SNEEK - Een stop op de komst van geitenhouderijen in Súdwest-Fryslân geldt niet voor de drie bedrijven die al een aanvraag hadden ingediend. Met dit antwoord klaart het college de lucht.


Plan voor ecowijk met groot zonnepark bij Scharnegoutum

14-04-2021 - 0 reacties SNEEK - Twee vastgoedondernemers hebben een plan voor een ecowijk met zo’n zeventig woningen bij Scharnegoutum en een zonnepark van 11 hectare.


Stelling van de dag: Overstap Henk Bleker van CDA naar Forum voor Democratie is begrijpelijk

14-03-2021 - 3 reacties Donderdag werd bekend dat de Groningse CDA-coryfee Henk Bleker overstapt naar Forum voor Democratie. Vrijdag sprak de voormalig staatssecretaris van Landbouw op een FvD-bijeenkomst in Sneek zijn steun uit voor de partij van Thierry Baudet.


Henk Bleker ontbreekt bij 'Vrijheidskaravaan' van Thierry Baudet en Forum voor Democratie in Sneek

12-03-2021 - 0 reacties Een manifestatie van Forum voor Democratie op het Veemarktplein in Sneek bracht vrijdagochtend tussen de 200 en 250 mensen op de been. Partijleider Thierry Baudet sprak er over de ,,stupide” coronaregels. Henk Bleker ontbrak.


Súdwest maakt ruimte voor kleine boerenwindturbines

29-01-2021 - 0 reacties SNEEK - Súdwest-Fryslân maakt de weg vrij voor kleine windmolens op boerenerven. Gisteravond ging de raad akkoord, maar molenangst splitst de geesten.


IFKS: definitief geen skûtsjesilen in de zomer, slotwedstrijd in oktober gaat mogelijk wel door

29-06-2020 - 0 reacties SNEEK - Ook nu er deze zomer weer sportwedstrijden mogen worden georganiseerd, is de situatie volgens het bestuur van de IFKS en de wedstrijdleiding te onduidelijk om dit jaar alsnog skûtsjewedstrijden te organiseren. Ook is de voorbereidingstijd te kort, schrijft het IFKS in een brief aan de leden.


Vogelbescherming ontstemd over vleesadvertentie Poiesz: 'Hier hadden we nooit onze toestemming voor gegeven'

12-05-2020 - 0 reacties SNEEK - Supermarktketen Poiesz heeft zich de woede van de Vogelbescherming op de hals gehaald. Het plaatste zonder toestemming een advertentie in de eigen folder waarin een vleesaanbieding en de Vogelbescherming aan elkaar werden gelinkt. Poiesz heeft inmiddels excuses aangeboden


Het Elfstedengevoel: elke dag het weerbericht checken

16-01-2020 - 0 reacties SNEEK - De belangstelling voor de eerste ‘Dag van de Elfstedentocht’ was zo groot, dat het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek er moeiteloos twee dagen van had kunnen maken. Over oude verhalen en een taak voor de Elfstedentochtloze jeugd. ,,Iets met een podcast of vlogs.’’


CO2-uitstoot in Fries veenweidegebied met vliegtuig gemeten

14-11-2019 - 0 reacties De CO2-uitstoot van het Friese Veenweidegebied wordt vanaf volgend jaar actief gemeten. Een vliegtuig meet vanaf het voorjaar één keer per twee maanden de uitstoot boven de driehoek Sneek, Wolvega en Drachten. De eerste vlucht is afgelopen week gemaakt.


Scania R450XT met Draco aanhangwagen voor Trebbe

21-02-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Afgelopen dinsdag, 19 februari 2019, heeft Trebbe Materieel uit Enschede deze Scania R450 XT met HMF8520-OK6 autolaadkraan en een 3-assige, tot bijna 10 meter uitschuifbare, aanhanger van Draco in geruik genomen. Pier van Solkema was de eerste die de combinatie op de foto kreeg, direct nadat de aanhangwagen bij de fabrikant in Sneek was gehaald.


De Heus verhoogt afleverfrequentie voor VLOG melkveevoeders

19-10-2018 - 6 reacties Sinds 2017 begeleidt De Heus melkveehouders om over te schakelen naar het leveren van melk die is gecertificeerd door het Duitse Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik (VLOG). Vanwege de sterke groei van de afzet VLOG-melkveevoeders schaalt De Heus de afleverfrequentie hiervan op. Vanaf 15 oktober zijn deze voeders vanuit de VLOG- ecertificeerde rundveevoer fabrieken in Sneek en Utrecht elke dag leverbaar. Tot op heden was het bij De Heus gebruikelijk om VLOG-melkveevoeders twee maal per week te leveren. Het complete assortiment VLOG-melkveevoeders is nu elke werkdag leverbaar. Voeders voor 13:00 besteld, worden de volgende werkdag geleverd.


Vlog rundveevoer De Heus vanaf nu dagelijks leverbaar

19-10-2018 - 0 reacties De rundveevoeders vanuit de Vlog-gecertificeerde rundveevoerfabrieken van De Heus in Sneek en Utrecht zijn sinds maandag 15 oktober elke dag leverbaar. Tot op heden was het bij De Heus gebruikelijk om Vlog-melkveevoeders tweemaal per week te leveren. De Heus begeleidt sinds 2017 melkveehouders om over


Vitens: Mogelijk lagere waterdruk vanwege de droogte

17-07-2018 - 0 reacties Door het aanhoudende� warme weer heeft het watergebruik de afgelopen dagen wederom een enorme vlucht genomen.� Vitens-klanten in Overijssel en Friesland kunnen hierdoor vandaag mogelijk een lagere waterdruk ervaren, vooral in de avond.

Huishoudens in delen van Friesland, Overijssel en in de Noordoostpolder ervaren de komende dagen mogelijk een lagere waterdruk, omdat door de hitte in deze gebieden veel meer water wordt verbruikt dan normaal.


Huishoudens in het noordoosten van Nederland ervaren de komende dagen mogelijk een lagere waterdruk. De druk wordt verlaagd vanwege de sterke stijging van het waterverbruik als gevolg van de warmte en de droogte, meldt waterbedrijf Vitens.
In Friesland en Overijssel wordt momenteel 45 procent meer water gebruikt dan normaal. Vitens levert doorgaans ongeveer een miljard liter water per dag, verdeeld over vijf provincies: Utrecht, Overijssel, Gelderland, Friesland en Flevoland.
Waterverbruik spreiden
"Door de hitte sproeien mensen vaker de tuin, worden kinderbadjes gevuld en stappen mensen vaker onder de douche", zegt een woordvoerder van Vitens. "We verzoeken iedereen verstandig met water om te gaan en waterverbruik zo goed mogelijk te spreiden."
Vooral in het westen van Friesland, in onder meer Sneek en Lemmer, zullen mensen de lagere waterdruk merken door bijvoorbeeld een minder krachtige douchestraal. De druk wordt ook verlaagd langs de Vecht in Overijssel en rond Enschede. Ook in de Noordoostpolder krijgen mensen ermee te maken.


Haalbaarheid mega-standbeeld Fries paard onderzocht

29-06-2018 - 0 reacties Oud-directeur Ben van der Knaap van het Theater Sneek wordt projectleider van 'het paard van Fryslân'.


Post Logistics kiest MAN-trucks

08-06-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Post Logistics uit Sneek heeft dit jaar al drie MAN-trucks in gebruik genomen. Het bedrijf heeft in totaal twaalf trekkende eenheden die worden ingezet voor zowel nationaal als internationaal transport. De nieuwe MAN-trucks zijn geschikt voor inzet als LZV-trekker en zijn voorzien van een hoog uitrustingsniveau en het nieuwe zandbeige MAN-interieur met daarin de volledig verzonken koelkast. Post Logistics heeft al jaren ervaring met MAN-trucks en met MAN Trucks dealer Wierda Bedrijfswagens. In het gemengde wagenpark is het aandeel MAN dit jaar fors gestegen door de komst van de drie nieuwe trekkers. Directeur Jelle Post: ‘Wij hebben al jaren een