Sloop

Sloop nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Sloop nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Sloop nieuws

Oude kas heeft nog toekomst

29-11-2021 - 0 reacties Zelfs van deze 40 jaar oude kas kunnen bepaalde onderdelen nog worden hergebruikt. Dat deelt kassensloper Olsthoorn Greenhouse Projects bij een video over de sloop van een 'gedateerde' kas van 1,5 hectare in Maasdijk.


Gezocht: nesten van vleermuis en gierzwaluw, zodat renovatie of sloop van woningen sneller kan

06-04-2021 - 0 reacties WIJCHEN - Geen tijdrovende onderzoeken, maar tóch goed zorgen voor beschermde diersoorten. Dat is de gedachte achter het soortenmanagementplan dat de gemeente Wijchen laat maken. Hulp van inwoners is gewenst.


Twintig zonnepanelen kapot door fout bij sloop windmolen

09-12-2020 - 0 reacties Door de fout bij de sloop van een windmolen in de Eemshaven zijn twintig zonnepanelen beschadigd geraakt. Dat laat eigenaar Solarfields van het bijbehorende zonnepark weten.


Afrika hoeft onze afgedankte barrels ook niet meer

26-10-2020 - 4 reacties In Afrika gaan ze nu toch de lat wat hoger leggen. Als een auto in Nederland zo ongeveer rijp is voor de sloop, hoeft dat nog niet altijd het einde te betekenen van zijn levenscyclus. In Afrika leggen ze de lat namelijk niet zo hoog, wat dit continent een prima alternatief maakt voor de schroothoop. […]


Boeren en slopers vrezen problemen bij sanering varkenshouderij: ‘Dit wordt wel een dingetje, hoor’

18-09-2020 - 0 reacties SINT ANTHONIS - De sloop van oude varkensstallen zorgt voor een overschot aan puin: sloopbedrijven kunnen het allemaal niet kwijt. Ondertussen hebben varkensboeren geen tijd te verliezen bij het afbreken van hun verlaten bedrijven: als ze hun deadline niet halen, krijgen ze geen geld. Boeren die zelf gaan slopen? ,,Dat is natuurlijk het laatste wat we willen.”


Vleermuizen of niet, gemeente Roosendaal sloopt zonder vergunning toch het stadskantoor

08-09-2020 - 0 reacties De gemeente Roosendaal lijkt zonder toestemming te zijn gestart met de sloop van de buitenkant van het stadskantoor. Omdat er vleermuizen zitten, mag volgens de vergunning alleen binnen in het gebouw worden gewerkt. Voor de aanpak van de buitenkant heeft de provincie nog altijd geen vergunning afgegeven, maar toch zijn de werkzaamheden begonnen. De provincie bekijkt nu of er ingegrepen moet worden.
Op beelden die Omroep Brabant maakte, is goed te zien dat de aannemer in opdracht van het stadsbestuur al bijna een kwart van het stadskantoor heeft ontmanteld. Daarbij is ook een deel van de buitengevel verwijderd.
Volledig gestriptEnigszins aan het oog onttrokken zijn er aan de achterkant van het pand stukken muur afgebroken. De ruimte die voorheen onderdak bood aan de afdeling publiekszaken, is zelfs volledig gestript. Ook aan de hoge zijgevel zijn er sloopwerkzaamheden zichtbaar.

De gemeente liet voor de zomervakantie nog weten dat er pas met de buitenkant begonnen mag worden ‘zodra alle onderzoeken zijn afgerond en de maatregelen door de provincie akkoord zijn bevonden’. Dat zou pas halverwege oktober, na het vleermuizenseizoen zijn.
MiljoenenprojectHet geduld voor het miljoenenproject wordt daarmee danig op de proef gesteld. De gemeente Roosendaal lijkt het oordeel van de provincie nu niet langer te willen afwachten en is zonder toestemming begonnen.
Een woordvoerster van de provincie bevestigt dat de aanvraag voor de vergunning nog niet in behandeling is genomen. Of en waarom de gemeente nu van zijn standpunt is afgeweken, is op het provinciehuis niet bekend.
Vragen van Omroep Brabant deed de alarmbel in Den Bosch rinkelen: "De gemeente mag werkzaamheden uitvoeren zolang ze de vleermuizen niet storen. We gaan nu ter plekke kijken en indien nodig handhaven", aldus de woordvoerster.
Waar zijn de vleermuizen?De gemeente zegt bewijs te hebben dat de vleermuizen zijn vertrokken. Over waar de dieren naar toe zijn gegaan en waarom ze weg zijn gegaan, doet de gemeente geen mededelingen. Ze geven geen inzage in de ecologische onderzoekrapporten. Een woordvoerster van de gemeente laat weten nog niet op de huidige sloopwerkzaamheden te kunnen reageren.
LEES OOK: Twee vleermuizen leggen renovatie stadskantoor Roosendaal voor maanden plat: 'Wegjagen mag niet'
Vleermuizen gaan naar school, maar als daar de slopershamer in gaat moeten ze weer verkassen


Nieuwbouw Hotel De Wigwam ligt stil: bouwverkeer stoot teveel stikstof uit

07-02-2020 - 9 reacties DOMBURG - De nieuwbouw van Hotel De Wigwam in Domburg loopt opnieuw vertraging op. De gebroeders Bimmel kunnen dit najaar niet starten met de sloop en nieuwbouw van het pand aan de Herenstraat. Dat komt omdat het bouwverkeer te veel stikstof uitstoot wat schadelijk is voor het natuurgebied De Manteling.


’Verkoop of sloop dreigt voor 1700 kerken’

23-12-2019 - 0 reacties AMSTERDAM - Met Kerst staan kerken weer even in de belangstelling, maar het verval lijkt niet te stuiten. Om niet nog meer lege kerkbanken te zien, moet volgens vastgoedadviseur Colliers binnen tien jaar ten minste een derde van de godshuizen sluiten.


Ontmanteling gasput Ten Post: 'We staan hier als boeren met kiespijn'

09-12-2019 - 0 reacties De Groninger Bodem Beweging houdt gemengde gevoelens over aan de sloop van de gasput bij Ten Post.


Amsterdam wil eind 2020 oude dieselauto weren

18-11-2019 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - Binnen de Amsterdamse ringweg A10 mogen vanaf november 2020 geen oude dieselauto's meer rijden. Het stadsbestuur komt met een nieuwe milieuzone voor vervuilende personen- en bestelauto's die voor 2005 van de band zijn gerold. Alle Amsterdammers met zo'n oude dieselauto kunnen aanspraak maken op een subsidie voor de sloop van hun auto.
Het bericht Amsterdam wil eind 2020 oude dieselauto weren verscheen eerst op Nieuws.nl.


Bergeijk geeft subsidie op sloop lege stallen

02-10-2019 - 0 reacties BERGEIJK - Bergeijk stelt 100.000 euro subsidie beschikbaar voor de sloop van vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen. De gemeente wil zo verrommeling van het buitengebied tegengaan.


Boer krijgt ruimte voor sloop karakteristieke schuur

30-07-2019 - 0 reacties Boeren in de voormalige gemeente Bedum mogen hun karakteristieke schuren slopen. Voorwaarde is wel dat ze aantonen dat de schuur niet meer voor landbouwkundig gebruik kan dienen. Dat bepaalde de Raad van State maandag.


Nertsenhouders zetten eerste stappen naar nieuw perspectief

19-06-2019 - 0 reacties Met het beroepsverbod in aantocht zoeken nertsenhouders naar nieuwe mogelijkheden om de kost te verdienen. Lastig, omdat de financiële middelen beperkt zijn. En het vinden van een nieuw vakgebied heeft veel voeten in de aarde, naast de sloop van het bedrijf en het verkrijgen van vergunningen.


Trekker kopen op de sloop in muntendam

18-06-2019 - 11 reacties Hallo

ik wil graag een trekker kopen op de sloop in Muntendam.
Is er een eigenaar van het terrein, waar ik terecht kan?
Hoe zijn de prijzen?
En misschien nog wat meer info over de sloop zou ook wel handig zijn.


Schouten past sloopregeling pelsdierhouderij aan

24-05-2019 - 0 reacties Schouten gaat de subsidieregeling voor sloop en ombouw van pelsdierhouderijbedrijven aanpassen.


Brabant informeert boeren via website over stallensloop

18-04-2019 - 0 reacties De provincie Noord-Brabant introduceert een website (www.sloopschakel.nl) die boeren informeert over alles wat komt kijken bij de sloop van oude stallen en het verwijderen van asbest. Het maken van een berekening van de uitvoeringskosten is ook mogelijk.


Glastuinbouw Brakel maakt ruimte voor woningen

03-01-2019 - 0 reacties Aan de Liesveldsesteeg bij Brakel zijn zes bouwkavels voor woningen ontstaan door de sloop van enkele glastuinbouwbedrijven.


Ruimte voor zes woningen bij Brakel na sloop glastuinbouwbedrijven

30-12-2018 - 0 reacties BRAKEL - Aan de Liesveldsesteeg bij Brakel zijn zes bouwkavels voor woningen ontstaan door de sloop van enkele glastuinbouwbedrijven. De sloop is mogelijk gemaakt door een verplaatsingssubsidie van de provincie. Twee van de kavels zijn inmiddels verkocht.


Een leegstaande fabriek of kerk, wat moeten we ermee? 'Sloop of Hoop' zoekt het uit

02-11-2018 - 0 reacties Een leegstaande fabriek, kerk, stal of kazerne. Wat moeten we ermee? Zijn de gebouwen rijp voor de sloop of is er nog hoop? Deze vragen onderzoeken studenten Peter, Judith, Niels en Bibi in het nieuwe tv-programma van Omroep Brabant: ‘Sloop of Hoop’. Vanavond is de eerste uitzending.


Start nieuwbouw FloraHolland Aalsmeer

09-10-2018 - 0 reacties Met het voorlopig uitstellen van de verbouwplannen van het centrumgebouw van Royal FloraHolland in Aalsmeer, is een alternatief scenario uitgewerkt: het kantorenplan. Dit omvat de verbouwing van Zuidzicht en de sloop van een aantal verouderde kantoren.