Slepen

Al het Slepen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Slepen nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Slepen nieuws

Honderden miljarden op het spel bij EU-onderhandelingen

23-04-2020 - 0 reacties De Europese leiders buigen zich, later vandaag, over plannen ter waarde van honderden miljarden euro's die er nodig zijn om de EU straks uit de coronacrisis te slepen. Op tafel liggen voorstellen voor een historische uitbreiding van de Europese begroting. Maar omdat de voorstellen zo groots zijn, lijkt de kans op een akkoord vandaag zeer beperkt.


Het witte goud is niet aan te slepen

11-04-2020 - 0 reacties Als Mohammed niet naar de berg komt, komt de berg naar Mohammed. Dat moet de gedachte zijn geweest van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië om in deze halve lockdown tijd vanuit Noord-Limburg naar hartje Amsterdam af te reizen.


Amazonbaas doneert miljarden voor klimaat, maar z'n bedrijf vervuilt door

19-02-2020 - 0 reacties Amazonbaas en rijkste mens ter aarde Jeff Bezos stopt 10 miljard dollar in een fonds om klimaatverandering te bestrijden. Tegelijkertijd ligt de miljardair onder vuur vanwege zijn milieubelastende businessmodellen: pakketjes de wereld over slepen, energieslurpende datacenters bouwen en raketten de ruimte in sturen.


Corona maakt slachters en FrieslandCampina onzeker

30-01-2020 - 1 reacties China is in de greep van het Coronavirus. Diverse grote steden zijn op slot en de mondkapjes zijn niet aan te slepen. Ook buiten China wordt de situatie nauwlettend gevolgd. Hoe kijken Nederlandse slachterijen en FrieslandCampina tegen de uitbraken van het virus, op deze voor hun belangrijke afzetmark, aan?


Fendt 100 Serie - Verslepen van deze trekker.

05-11-2019 - 8 reacties Goedenavond,

Kun je de fendt 100 serie (106) een km of 8 a 9 verslepen zonder dat de motor draait en zonder dat er schade ontstaat aan bijv. de transmissie (smering)?

Alvast bedankt,
Bas


NAV: Handel is prima, maar dan wel met spelregels

03-09-2019 - 0 reacties De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) heeft niets tegen handel, maar daarbij moeten de spelregels wel eerlijk zijn. En met volledig vrije handel is dat niet het geval. Wanneer we als landbouw een bijdrage willen leveren aan het beperken van de opwarming van de aarde, moeten we niet meer met landbouwproducten over de wereld slepen dan nodig is. Lokaal als het kan en globaal als het moet. Dat stelt de NAV in een reactie op de vrijhandelsverdragen die de Europese Unie in hoog tempo bezig is af te sluiten met allerlei landen en groepen van landen.


Joflor in Naaldwijk geeft orchidee een kleurtje

12-08-2019 - 0 reacties De geverfde vlinderorchideeën van Joflor in Naaldwijk zijn niet aan te slepen. Eigenaar John Valstar geeft witte exemplaren van zo’n twintig phalaenopsiskwekerijen een kleurtje en heeft daarmee een gat in de markt aangeboord.


Elektrische tractor voor transport en slepen fruitbakken

10-07-2019 - 0 reacties De oogst van appelen, peren, perziken, sinaasappelen, kiwi's en ander fruit kan worden vergemakkelijkt met een nieuw technologisch snufje. Het gaat om Helpy, de elektrische tractor voor het transporteren en slepen van Ecogreen-Italia treinen met fruitbakken. "Helpy kan 10 tot 12 karren met fruit trekken.…


‘Wonderzalf’ tegen jeuk processierups niet aan te slepen

02-07-2019 - 0 reacties De jeuk die de eikenprocessierups veroorzaakt: gek word je ervan. Voor apotheker Marieke Vinken uit Heeze zijn het topdagen. Haar 'wondermiddel' is hot.


Chinese uienexport bereikt nieuw record

01-05-2019 - 0 reacties De grote vraag op de internationale uienmarkt heeft ervoor gezorgd dat Chinese uien niet aan te slepen waren. Ook in het eerste kwartaal van 2019 zet het land flinke exportcijfers neer. Opvallend hierin is het aandeel van Europa, waarin Nederland koploper is.


Bloemencorso bollenstreek

20-04-2019 - 0 reacties Afgelopen zaterdag 13 april heeft in de bloembollenstreek het bloemencorso 2019 plaats gevonden. Op vrijdagavond het verlichte corso in Noordwijkerhout en op zaterdag het corso van Noordwijk naar Haarlem.  Agro techniek Noordwijkerhout ondersteunt elk jaar het corso met technische ondersteuning en het leveren van trekkers ter ondersteuning voor het slepen van reservematerialen en voor noodsituaties. Wij zijn dealer van New Holland en Carraro. Deze merken worden dan ook gebruikt als ondersteuningsvoertuigen alsmede de servicewagens.  De aanvang van de bouw begint met het construeren…


Boer Olivier haalt eerst Newbie award binnen

15-03-2019 - 0 reacties De KU Leuven reikte voor het eerst de Newbie award uit. Die award gaat naar een succesvolle starter in de landbouw. Acht laureaten dongen mee naar de hoofdprijs, maar het was Boer Olivier die hem in de wacht wist te slepen. Naast de klassieke activiteiten - akkerbouw en vleesvee - investeerde Olivier in twee innovatieve producten: Salers natuurrundsvlees en eieren uit een mobiele kippenstal. “Terwijl de runderen grazen op natuurweides, scharrelen de kippen in buitenlucht, elke week op een ander stukje weide”, legt Olivier trots uit. Newbie zal zich ook de komende jaren verder inzetten op het in beeld brengen van verhalen van nieuwkomers, Europese uitwisseling en kennisdeling en het vertalen van inzichten naar coherente beleidsaanbevelingen.


Genomineerden Tuinbouw Ondernemersprijs 2019 zijn bekend.

30-10-2018 - 0 reacties Met een verrassingsbezoek van bestuursvoorzitter Michiel F. van Ginkel werden de vier finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019 bekend gemaakt. Anthura in Bleiswijk, Dekker Chrysanten in Hensbroek, Opti-flor in Monster en Wim Peters Kwekerijen in Someren maken kans om op 9 januari 2019 deze prestigieuze titel in de wacht te slepen.


Decorum en zes leden in de prijzen op Flowers Expo Moscow

18-09-2018 - 0 reacties Decorum en haar leden wisten tijdens Flowers Expo Moscow verschillende awards in de wacht te slepen. Zes Decorum leden mochten binnen de Novelty of the Year verkiezing van de Flowers Expo Moscow een award in ontvangst nemen.


Plantspecifiek spuiten met AiCPlus wint Bronzen Sikkel 2018

13-09-2018 - 0 reacties Het AiCPlus systeem van Agrifac heeft tijdens Agrotechniek Holland de Bronzen Sikkel 2018 in de wacht weten te slepen Plantspecifiek spuiten met AiCPlus Camerasysteem met kunstmatige intelligentie NEED Farming is een landbouw managementconcept gebaseerd op observatie, meting en reageren op verschillen in gewassen, grond en andere variabelen. Dit op basis van de behoeften van elke afzonderlijke plant. Terug naar de basis van het boer zijn, maar met de nieuwste technologieën, waarbij elke individuele plant wordt verzorgd. Zorgen voor de specifieke behoeften van…


Passie Flora Salland behaalt duurzaamheidscerificaat

10-08-2018 - 0 reacties Passie Flora Salland mag voortaan het predicaat Barometer Duurzame Bloemist uitdragen. De Overijsselse bloemenzaak wist met veel aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen het bijbehorende certificaat in de wacht te slepen en zo toe te treden tot het landelijke collectief van duurzame vakgenoten. De bloemist behaalde het certificaat voor zijn beide vestigingen.


Beregenen: van hobby naar bittere ernst

01-08-2018 - 0 reacties Je hebt gewone boeren en beregenboeren, wordt weleens gegrapt onder akkerbouwers. Dit jaar is iedereen een beregenboer, mits je uiteraard de mogelijkheden hebt. Week aan week slepen met slangen en buizen roept vragen op. Kan en moet het anders?


Komkommerprijzen dalen drastisch

20-06-2018 - 0 reacties Tholen – De meimaand was een goede komkommermaand met hoge prijzen dankzij goed weer en een beperkte aanvoer als gevolg van teeltwissels. Luuk Lievaart, Quality Produce International: "In mei waren de komkommers niet aan te slepen en waren de prijzen erg hoog door een beperkt aanbod." Inmiddels is er van die.....


Hoe zit het met de verzekering als je een oude tractor sleept die het zelf niet doet?

13-05-2018 - 19 reacties Hallo,

Aangezien we thuis pas een oldtimer tractor gekocht hebben die nog niet loopt en zelf niet verzekerd is (heeft een tijd stil gestaan), vroeg ik mij af hoe het zit met de verzekering als je een dergelijk voertuig naar huis gaat slepen, ook als dit slechts een paar kilometer is?

Alvast bedankt


Goud voor Boer'n Trots kaas van Kaamps in Wisconsin

10-03-2018 - 0 reacties Na een bekroning met goud tijdens de World Cheese Awards in 2015 en brons tijdens de International Cheese Awards in 2016, heeft Landgoed Kaamps met de Boer'n Trots honing geitenkaas opnieuw goud weten binnen te slepen tijdens de World Championship Contest in Wisconsin.