Simon

Volg al het nieuws over Simon, een van de 17346 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Simon nieuwsbrief.

Simon nieuws

Peter Appel en Simon Loos mogen fuseren

15-12-2020 - 0 reacties De fusie tussen Peter Appel Logistics Holding en Simon Loos Logistiek is goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM)....


Simon Loos en Peter Appel Transport gaan fuseren

26-11-2020 - 0 reacties De logistieke dienstverleners Simon Loos en Peter Appel Transport bundelen in 2021 hun krachten en gaan samen verder als Simon Loos. Hierdoor verdubbelt de nieuwe firma qua grootte en verstevigt het haar positie in de top 20 logistieke dienstverleners van Nederland. Beide bedrijven zijn voornamelijk gespecialiseerd in foodretail en foodservice.


Peter Appel licht toe: “Wij anticiperen op het logistieke landschap en de eisen van morgen. Deze samenvoeging stelt ons in staat om gezamenlijk nog meer te investeren in kwaliteit, digitalisering, specialisatie en verduurzaming. Zo sorteren we proactief voor op een succesvolle en bestendige toekomst en groeien we mee met de behoeften van onze klanten.”

Bovendien zijn beide CEO’s neven uit de bekende transportfamilie Loos, wat leidde tot de keuze voor de naam van de nieuwe fusie organisatie. Peter Appel: “Juist vanwege onze Loos familieband en het feit dat Simon Loos al meer dan 80 jaar een vertrouwde naam is in logistiek Nederland, hebben we besloten om gezamenlijk verder te gaan als Simon Loos en geen nieuwe naam te lanceren.”

Met het nieuwe Simon Loos ontstaat een organisatie met meer dan 3.000 medewerkers en 1.400 voertuigen, verdeeld over meer dan 60 standplaatsen in heel Nederland. Beide directeuren blijven leidinggeven aan het gefuseerde familiebedrijf met als doel om optimaal gebruik te maken van de kennis, kwaliteit en cultuur van beide bedrijven.


Simon Loos vertrouwt op Locus

16-11-2020 - 0 reacties Na een gedegen voorbereidings- en testfase heeft Simon Loos het geavanceerde WMS ‘Locus’ in gebruik genomen voor haar warehouse in...


Cornelissen, Peter Appel en Simon Loos slaan handen ineen voor optimale planning

04-09-2020 - 0 reacties De Cornelissen Groep, Peter Appel Transport, Simon Loos en Conundra ondertekenden afgelopen donderdag het contract voor een uniek samenwerkingsverband om...


Foto’s: Simon Loos NL’se proeftuin voor elektrische Actros

06-08-2020 - 0 reacties Logistiek dienstverlener Simon Loos is uitverkoren om als eerste de Mercedes-Benz eActros in Nederland te testen. De proef met 25...


Grasoogst bij Simon Berends Vestermark in Thisted, Denemarken

21-06-2020 - 0 reacties Op dit bedrijf met 1000 koeien en 880 hectare land, waar gras, mais, tarwe en gerst geteeld worden, zien wij in de beelden hoe dit bedrijf de eerst snede gras in de kuil maakt.


Peter Appel Transport en Simon Loos nemen VRC Transport over

11-06-2020 - 0 reacties Per 15 juni 2020 neemt Peter Appel Transport samen met Simon Loos de activiteiten over van VRC Transport, onderdeel van...


In dit bollenveld mag je juist wél selfies maken

21-02-2020 - 0 reacties Een bloembollenveld waar je juist wel selfies mag maken. Bollenkweker Simon Pennings uit Noordwijkerhout opent binnenkort een bezoekerscentrum waar mensen alles over het bollenvak kunnen leren en ongegeneerd door de velden kunnen huppelen.


Simon Groot krijgt Wereldvoedselprijs uitgereikt

18-10-2019 - 0 reacties Als eerste Nederlander heeft plantenveredelaar Simon Groot (84) afgelopen nacht in Iowa de World Food Prize in ontvangst mogen nemen.


Simon Groot neemt Wereldvoedselprijs 2019 in ontvangst

18-10-2019 - 0 reacties Afgelopen nacht heeft de 84-jarige plantenveredelaar Simon N. Groot als eerste Nederlander ooit, de World Food Prize in ontvangst mogen nemen. Groot ontvangt de prijs vanwege zijn succesvolle inzet om miljoenen kleine boeren in meer dan 60 landen een beter economisch perspectief te bieden.


World Food Prize uitgereikt aan Simon Groot

17-10-2019 - 0 reacties Simon Groot, een zaadveredelaar uit Enkhuizen, krijgt de World Food Prize, ook wel de ‘Nobelprijs voor voedsel’ genoemd. De prijs krijgt hij vanwege zijn inzet om miljoenen kleine boeren in de tropen toegang te geven tot beter groentezaad en kennis.


Mijn trekker: Schlüter Compact 950 TV van Simon Buysse

17-10-2019 - 0 reacties Schlüter heeft nooit een serieuze rol gespeeld als tractorfabrikant. Van 1937 tot 2004 produceerde Schlüter zo’n 45.000 tractoren, maar toch kent ...


Nederlandse zaadveredelaar ontvangt World Food Prize

14-10-2019 - 0 reacties De World Food Prize is dit jaar voor het eerst in de geschiedenis gewonnen door een ondernemer in groentezaden. De Nederlander Simon Groot krijgt de prestigieuze prijs op 17 oktober, de dag na Wereldvoedseldag, uitgereikt in de Verenigde Staten.


Appels en peren verbrand door hitte

27-07-2019 - 0 reacties De hitte van de voorbije dagen heeft bij heel wat landbouwers zware schade aangericht. Ook bij fruitkweker Simon Vervisch uit Boezinge is de schade aanzienlijk: meer dan een half miljoen appelen en peren zijn verbrand.


In de spiegel: Simon Pennings

18-07-2019 - 0 reacties Mijn hart gaat sneller kloppen als ik op een mooie lenteochtend door de velden loop, de zon net op is en de ochtenddauw nog op de tulpen staat. Dat is zo mooi en magisch! Na al die jaren pakt mij dat nog steeds. Ook heb ik veel passie voor deze mooie streek.


In spiegel: Simon Pennings

18-07-2019 - 0 reacties Mijn hart gaat sneller kloppen als ik op een mooie lenteochtend door de velden loop, de zon net op is en de ochtenddauw nog op de tulpen staat. Dat is zo mooi en magisch! Na al die jaren pakt mij dat nog steeds. Ook heb ik veel passie voor deze mooie streek.


Voor het eerst wint een Nederlander de prestigieuze World Food Prize

10-06-2019 - 0 reacties .Maandag werd bekend dat The World Food Prize, de belangrijkste prijs op het gebied van landbouw en voeding, dit jaar wordt toegekend aan Simon Groot (84). Hij krijgt de onderscheiding omdat hij met zijn bedrijf East-West Seed miljoenen kleine boeren in Zuidoost-Azië van goed zaaigoed heeft voorzien.


Nederlandse zaadveredelaar Simon Groot wint World Food Prize

10-06-2019 - 0 reacties De prestigieuze prijs bestaat uit een bedrag van 250.000 dollar. Vooral kleine boeren in Azië profiteren van de door hem ontwikkelde resistente zaden.


Nederlandse zaadveredelaar Simon Groot wint World Food Prize

10-06-2019 - 0 reacties De prestigieuze prijs bestaat uit een bedrag van 250.000 dollar. Vooral kleine boeren in Azië profiteren van de door hem ontwikkelde resistente zaden.


Bollenkweker ziet minder schade aan bloemenvelden dan vorige jaren

23-04-2019 - 0 reacties De campagne om voorzichtiger om te gaan met de Nederlandse bollenvelden, heeft z'n vruchten afgeworpen. Volgens bollenkweker Simon Pennings heeft de drukte in het paasweekend een stuk minder schade opgeleverd dan vorig jaar. "Het gaat de goede kant op, maar we hebben nog een lange weg te gaan."