Shell

Volg al het nieuws over Shell, een van de 16554 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Shell nieuwsbrief.

Shell nieuws

Shell wil CO2-uitstoot fabriek Moerdijk terugbrengen

04-09-2020 - 0 reacties Shell is van plan de CO2-uitstoot van de petrochemische tak van het bedrijf in Moerdijk met 10 procent terug te brengen. Zestien fornuizen worden gemoderniseerd, waarna er acht overblijven. Door die investering daalt volgens Shell ook het energieverbruik, terwijl de productiecapaciteit gelijk blijft.


Shell bouwt verder aan waterstoftankstations

07-08-2020 - 0 reacties Langzaam maar gestaag neemt het aantal waterstoftankstations in Nederland toe. Shell werkt samen met AECOM, Nel Hydrogen en Antea Group...


Shell denkt na over vertrek uit Nederland

04-07-2020 - 1 reacties Het is onzeker of Shell zijn hoofdkantoor in Nederland wil houden, nu een omstreden plan van het kabinet om de dividendbelasting af te schaffen definitief van tafel is. Dat zegt Shell-bestuursvoorzitter Ben van Beurden in het FD.


Klimaatresolutie bij Shell opnieuw verworpen

19-05-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van olie- en gasconcern Shell heeft de klimaatresolutie van de activistische belegger Follow This verworpen, net als in het verleden. Follow This vroeg in het voorstel om concrete maatstaven waarop Shell zijn klimaat- en milieudoelstellingen baseert.


Shell plant grote waterstoffabriek in de Rotterdamse haven: ‘Olie van de toekomst’

07-05-2020 - 0 reacties Shell wil binnen drie jaar een grote waterstoffabriek in gebruik nemen in de Rotterdamse haven. Dat heeft het brandstofconcern deze donderdag aangekondigd. De fabriek kom op de Tweede Maasvlakte. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam is waterstof de olie van de toekomst.


Shell maakt verlies in eerste kwartaal

30-04-2020 - 0 reacties De inkomsten bij energiebedrijf Shell hebben afgelopen kwartaal een duikvlucht gemaakt. In het eerste kwartaal van vorig jaar werd nog een winst gemaakt van 6 miljard euro, nu boekt de energiemultinational een verlies van 24 miljoen euro.
Topman Ben van Beurden noemt de omstandigheden van de afgelopen maanden "extreem uitdagend". Een combinatie van gekelderde olieprijzen en de corona-crisis spelen het bedrijf parten.


Shell grijpt stevig in vanwege corona en lage olieprijs

23-03-2020 - 0 reacties DEN HAAG (AFN) - Olie- en gasbedrijf Shell gaat snijden in de kosten en minder investeren vanwege de uitbraak van het coronavirus en de lage olieprijzen als gevolg van een prijzenoorlog. Bovendien schrapt de Nederlands-Britse onderneming een aangekondigde aandeleninkoop. Dat alles heeft tot doel om een financiële buffer te hebben in onzekere tijden.


Nederlands plan voor grootste groene waterstofproject van Europa

27-02-2020 - 0 reacties Shell, Gasunie en Groningen Seaports hebben plannen om in de Eemshaven in Groningen de grootste groene waterstoffabriek van Europa te bouwen. De elektriciteit die nodig is voor de waterstofproductie wil het consortium opwekken in een windpark op zee, dat een ongekende 3 tot 4 gigawatt aan stroom moet leveren rond 2030 en later kan doorgroeien tot 10 gigawatt, meer dan het totale stroomverbruik van Nederlandse huishoudens. Wereldwijd bestaat nog geen enkel windpark van die omvang.


Unilever wil meer omzet, theemerken gaan mogelijk in de verkoop

30-01-2020 - 0 reacties Unilever, maker van uiteenlopende producten zoals deodorant, ijs en pindakaas, wil een hogere omzet draaien. Mogelijk betekent dit dat theemerken (onder meer Lipton) van de hand worden gedaan omdat er te weinig groei in zit.
Unilever streeft naar een jaarlijkse groei van 3 tot 5 procent, al is dat in 2019 niet gelukt. De groei bleef steken op 2,9 procent.
Ook voor de eerste maanden van dit jaar denkt het Nederlands-Britse concern de doelen niet te halen en daarom neemt het nu maatregelen. Er moeten naar eigen zeggen sneller nieuwe innovatieve producten op de markt komen en er wordt gesneden in kosten. Een optie die op tafel ligt is dus de verkoop van de thee-merken.
Consument laat het afweten
"De verkoop van traditionele zwarte thee, het grootste deel van de verkoop, neemt al jaren af door veranderende voorkeuren van consumenten", zegt de financiële topman van Unilever, Graeme Pitkethly, in een toelichting. Thee is goed voor minder dan 6 procent van de omzet van het bedrijf.
De winst van Unilever daalde met 38 procent naar 6 miljard euro. Vooral in Zuidoost-Azië en China is de groei minder dan verwacht.
Het bedrijf verwacht last te krijgen van de uitbraak van het corona-virus, maar in welke mate het daardoor wordt geraakt, durft Unilever niet te voorspellen.
Shell verdient ook minder
Ook een andere groot Nederlandse-Britse multinational maakt minder winst. Shell maakte vanochtend bekend dat de winst over 2019 is uitgekomen op 14,3 miljard euro. Dat is een derde minder dan een jaar geleden. Het olieconcern merkt vooral de gevolgen van de lagere olieprijs.
Op de beurs daalt het aandeel Shell vanochtend met meer dan 4,5 procent.


Hogere stofuitstoot sinterkoelers Tata

05-12-2019 - 0 reacties Uit onderzoek van Tata Steel is gebleken dat de uitstoot van stof door de sinterkoelers 1,5 tot 2 keer groter is dan vergund. De provincie Noord-Holland gaat onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

De sinterfabriek van Tata Steel in IJmuiden stoot 1,5 tot 2 keer zoveel stof uit dan volgens de vergunning was toegestaan. NH Nieuws meldt dat de provincie, die hier toezicht op moest houden, gaat onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ook wordt gekeken of dit bij andere fabrieken van het staalbedrijf het geval is.
De stof sinter komt vrij bij het maken van ruwijzer. Een gedeelte ervan komt direct in de buitenlucht en bevat een aantal ongezonde metalen zoals lood. In de huidige vergunning staat dat de uitstoot per sinterkoeler maximaal 1 kilo per uur mag zijn, maar nu blijkt dat er 1,5 tot 2 keer zoveel in de lucht terecht is gekomen.
Gedeputeerde Adnan Tekin (PvdA) betreurt dat de hogere uitstoot niet eerder is opgemerkt. Die kwam aan het licht na onderzoek van Tata Steel zelf.
Extra filter
"Veel inwoners van de IJmond maken zich grote zorgen over het effect van stof op hun gezondheid. Het minste dat ze van ons mogen verwachten is dat we goed in kaart hebben waar het om gaat", zegt Tekin in een verklaring.
De provincie heeft verder een groot onderzoek aangekondigd naar de werkelijke uitstoot van Tata Steel. Gedeputeerde Tekin heeft opdracht gegeven om vergunningen van Tata Steel-fabrieken te vergelijken met de werkelijke situatie. Het gaat hierbij, naast de sinterfabriek, om de pelletfabriek en beide hoogovens.
Tata Steel gaat een extra filter installeren die de uitstoot moet verminderen.

De geplande investeringen van de fossiele sector maken het onmogelijk de klimaatdoelen van Parijs nog te halen. Dat concluderen Milieudefensie en zestien internationale milieuorganisaties vandaag in een rapport. De komende vijf jaar pompen oliebedrijven als Shell, BP en Gazprom opgeteld nog 1,4 biljoen dollar in nieuwe olie- en gaswinning.


CO2-hergebruik glastuinbouw onmisbaar in energietransitie

23-10-2019 - 0 reacties Glastuinbouw Nederland, OCAP, Shell, Vereniging Afvalbedrijven, Greenports, provincies, gemeenten en anderen, werken momenteel intensief samen aan het zekerstellen, verduurzamen en verder laten groeien van de CO2-voorziening voor de glastuinbouw, omdat dit noodzakelijk is voor het realiseren van de klimaatdoelen in 2030.


Minister Wiebes: Compenseren van de NAM voelt heel verkeerd, maar moet

11-09-2019 - 0 reacties Minister Eric Wiebes is niet blij dat het Rijk nog eens 90 miljoen euro moet overmaken aan oliemaatschappijen Shell en Exxon die samen eigenaar zijn van de NAM in Assen.


Minister Wiebes over compensatie NAM: 'Voelt heel verkeerd, maar moet wel'

11-09-2019 - 7 reacties Heeft een van jullie compensatie gehad bij de invoering van fosfaatrechten?

Originele beschrijving

Nu de gaskraan in Groningen versneld wordt dichtgedraaid, gaat de overheid 90 miljoen euro extra uitkeren aan oliemaatschappijen Shell en Exxon voor misgelopen inkomsten. Minister Wiebes vindt dat dat 'heel verkeerd voelt', maar er niets aan te doen is.


Storing Shell verholpen: weer voldoende CO2 beschikbaar

28-06-2019 - 0 reacties Een grote storing bij Shell op zaterdag 22 juni zorgde ervoor dat de Ocap afgelopen week minder CO2 kon leveren aan tuinbouwbedrijven in Westland. Afgelopen nacht zijn de problemen die zaterdag ontstaan zijn eindelijk weer opgelost en zijn alle benodigde installaties weer volledig in bedrijf.


Shell: klant kan extra betalen om 'CO2-neutraal' te tanken

24-04-2019 - 9 reacties Kunnen de melkfabrieken ook niet zeggen dat ze ergens in de wereld, ter compensatie, wat planet-proof boompjes gaan planten? 😄

Originele beschrijving

De vrijwillige bijdrage van één cent per liter investeert Shell in CO2-compensatieprogramma's.


Shell helpt Staatsbosbeheer met bomen planten

08-04-2019 - 0 reacties AMERSFOORT (AFN) - Staatsbosbeheer en Shell gaan samenwerken om lege plekken in de bossen op te vullen die zijn ontstaan door essentaksterfte. Shell investeert 17,4 miljoen euro in het buitenfonds van Staatsbosbeheer waardoor de komende twaalf jaar ruim 5 miljoen nieuwe bomen kunnen worden geplant, zo maakten beide organisaties maandag bekend.
Tachtig procent van de ongeveer 10 miljoen essen in Nederland...


Shell helpt Staatsbosbeheer met bomen planten

08-04-2019 - 0 reacties
AMERSFOORT (AFN) - Staatsbosbeheer en Shell gaan samenwerken om lege plekken in de bossen op te vullen die zijn ontstaan door essentaksterfte. Shell investeert 17,4 miljoen euro in het buitenfonds van Staatsbosbeheer waardoor de komende twaalf jaar ruim 5 miljoen nieuwe bomen kunnen worden geplant, zo maakten beide organisaties maandag...


Rechterhand Rob Jetten (D66) gaat naar Shell: 'Ongelooflijk dat mensen zo los gaan'

26-03-2019 - 6 reacties

Originele beschrijving

Een carrièreswitch van de rechterhand van D66-leider Rob Jetten, Elise van Zeeland, maakt de tongen los op sociale media. Ze gaat werken bij Shell om zich in te zetten voor nieuwe energie. "Ik ben verbaasd hoe los mensen gaan terwijl ze niet eens weten wat ik ga doen en wat mijn motivatie is", reageert Van Zeeland.


Consortium Shell en Van Oord aast op bouw twee windparken

13-03-2019 - 0 reacties Betreft windparken Hollandse Kust III en IV.
(ABM FN-Dow Jones) Het consortium Witwind, dat bestaat uit Royal Dutch Shell, Van Oord en Eneco, biedt mee op de opdracht voor de bouw en exploitatie van twee Nederlandse windparken op zee. Dit meldde het consortium woensdag in een gemeenschappelijk persbericht.
De opdracht betreft de bouw en exploitatie van...


'Shell wil budget groene energie verdubbelen'

26-12-2018 - 0 reacties DEN HAAG (AFN) - Shell zal vanaf 2020 jaarlijks 4 miljard dollar in hernieuwbare energie steken, een verdubbeling van het huidige budget. Die verwachting heeft Maarten Wetselaar, directeur van de duurzame energie-activiteiten van Shell, uitgesproken in een interview in The Guardian.
Het totale investeringsbudget van het Brits-Nederlandse concern is 25 miljard dollar. Daarvan wordt nu gemiddeld 1 tot 2 miljard dollar...