Schoonmaken

Volg al het nieuws over Schoonmaken, een van de 17358 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Schoonmaken nieuwsbrief.

Schoonmaken nieuws

Na 25 jaar duikt gouden ring weer op... in een mestkelder in Meliskerke

03-03-2021 - 0 reacties MELISKERKE - 25 Jaar lang lag een gouden ring in de mestkelder van een boerderij aan de Rapenburgweg 9 bij Meliskerke. Tijdens het schoonmaken van die kelder zag Melisa Mol (23) plotseling iets glinsteren tussen de stukjes beton. Dat bleek de gouden ring te zijn.


Vossen doden zeventig sierkuikens in Soest

15-06-2020 - 0 reacties Vossen hebben vannacht zeventig sierkuikens gedood op een boerderij in de Eempolder bij Soest.
Pieter Kuijer ontdekte de dode kuikens toen hij lawaai hoorde bij de kippenren. Daar zag hij de oorzaak: vossen hadden een slachtpartij aangericht onder de sierkippen van zoon Daan. "Sommige kuikens hadden nog hun laatste stuiptrekkingen", zegt hij tegen RTV Utrecht.
Als Daan 's ochtends het nieuws van zijn vader hoort en zelf bij de kippen gaat kijken, schrikt hij zich rot. Aan de pootafdrukken te zien zijn een vos en haar jongen de daders. Zo'n zeventig kuikens hebben de aanval niet overleefd, de jongste kuikens waren een week oud. "Hij is er nog ondersteboven van", zegt vader Pieter. "Dat snap ik wel, ik heb er ook pijn in mijn pens van."
Dure fokkerij-kippetjes
Kuijer is dagelijks zeker een half uur kwijt aan zijn hobby en als er net kuikens geboren zijn nog meer: voeren, hokken klaarzetten, schoonmaken. De kippen zijn van het ras Wyandotte. De beste exemplaren gaan mee naar shows, de minder mooie kippen worden verkocht. Aan particulieren, niet aan de slager. "Daar zijn ze te mooi voor", zegt Kuijer.
De oudere kippen wisten te ontkomen aan de vossen, ook zitten er nog een paar eieren in de broedmachines. Kuijer sr. hoopt dat zijn zoon doorgaat met zijn hobby. "Maar de lol is er nu wel een beetje af." Het zijn "dure fokkerij-kippetjes". Daan denkt zelf dat de schade minstens 1000 euro is. De verzekering is nog niet benaderd, maar vader en zoon denken niet dat er wordt uitgekeerd.
De vossen hebben een stuk gaas boven de ren weggeduwd en zijn zo naar binnen geglipt. De familie Kuijer is niet het eerste slachtoffer. Ook bij buren zijn kippen gedood en er broeden al een aantal jaar geen weidevogels meer in de polder. Volgens Pieter Kuijer komt dat ook door de vossen.


Experiment: afvalwater aardbeienteelt hergebruikt

05-10-2019 - 0 reacties Aardbeienteler Peter van der Avoid uit Bavel is begonnen met het schoonmaken en hergebruiken van afvalwater.


Sponzen maken water bij viskwekerijen schoon

19-02-2019 - 0 reacties Met een spons kun je niet alleen de ramen zemen, maar ook vervuild water zuiveren. Ze voelen zich goed thuis bij viskwekerijen, waar ze kunnen helpen schoonmaken, ontdekte Promovendus Mert Gökalp van Marine Dierecologie. Samen met een collega onderzocht hij wat de beste methode is om sponzen voor dat doel te kweken.


​Met schoonmaakprotocol minder kans op infecties

07-12-2018 - 0 reacties Schoonmaken en ontsmetten zijn geen garantie op gezondere dieren, maar je dekt wel de risico’s af: het aantal kiemen in de stal kan dalen met een factor honderdduizend, blijkt uit onderzoek van MS Schippers. Sommige kalverhouders twijfelen aan de n


Betere werking op fungiciden, insecticiden en een weerbaarder gewas

08-08-2018 - 0 reacties Bij akkerbouwbedrijf Kruijer-Slob in het Groningse Startenhuizen gebruiken ze sinds drie jaar geen olie meer in het pootgoed. Cor Slob heeft samen met zijn vrouw een maatschap en besloot in 2015 te stoppen met olie omdat het te bewerkelijk was en daarnaast constateerde hij dat het gewas te lang nat blijft. Bovendien moet je elke avond de tank uiterst precies schoonmaken om geen problemen te krijgen. Al die dingen zorgden ervoor dat ik olie een beetje zat was.


Hoger beroep dodelijk mestsilodrama Makkinga woensdag voor de rechter

06-06-2018 - 43 reacties In deze tragische rechtszaak zijn er alleen maar verliezers:

In het gerechtshof in Leeuwarden wordt woensdag het hoger beroep in de zaak van het mestsilodrama in Makkinga behandeld. Bij het schoonmaken van de mestsilo bij een boerenbedrijf kwamen vijf jaar geleden drie mensen om het leven. De eigenaar van het schoonmaakbedrijf die verantwoordelijk wordt gehouden voor het dodelijke ongeluk, is vorig jaar door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Ook kreeg hij een boete van 100.000 euro.

Vorige week werd bekend dat klanten van het verantwoordelijke schoonmaakbedrijf, Heeres Mix- en Pomptechniek uit Abbega, geld willen inzamelen om eigenaar Gerrit Heeres te steunen. De klanten zijn bang dat hij de opgelegde boete van 100.000 euro niet kan betalen en dat zijn bedrijf het niet overleeft.

Nabestaanden van de slachtoffers van het ongeluk zijn niet blij met de actie. Volgens hen valt het bedrijf te verwijten dat het de werknemers met 'totaal ongeschikte apparatuur' in de silo heeft laten werken. De nabestaanden ervaren de actie als een 'stomp in de maag'.


Schoon de basis op voor een optimale reiniging

12-04-2018 - 0 reacties Noviteiten op het gebied van hygiëne volgen elkaar in rap tempo op. Daardoor lijken schoonmaken en desinfecteren steeds complexer te worden, maar enige reflectie is op zijn plaats. De sleutel naar een veilig product ligt meer dan ooit in de basis. Want daar worden de meeste fouten gemaakt. Hoog tijd om die basis weer eens op te schonen.


Oester kan New Yorkse haven schoonmaken maar autoriteiten zijn tegen

03-04-2018 - 0 reacties


Wasplaats 2.0 met fytobakken voor boeren in Wapse

16-03-2018 - 0 reacties Landbouwwerktuigenvereniging De Noeste Vlijt in het Drentse Wapse heeft een nieuwe wasplaats aangelegd. In deze wasplaats 2.0 voor landbouwwerktuigen en –spuitmachines wordt het afvalwater met de resten van gewasbeschermingsmiddelen in opvangbakken opgevangen en met behulp van fytobakken gezuiverd. Dat voorkomt dat resten gewasbeschermingsmiddelen bij het schoonmaken in de sloot terechtkomen. De wasplaats wordt vandaag officieel geopend.
Lees verder bij de foto’s


Bonduelle brengt groentenklassieker in de schappen

17-01-2018 - 0 reacties Bonduelle breidt haar specialiteitenassortiment vanaf 2018 uit met drie echte groentenklassiekers: pompoen, rode biet en zoete aardappel. De groenten worden na de oogst zorgvuldig verwerkt en zijn zonder lang schoonmaken en voorbereiden snel klaar te maken. De drie nieuwe Bonduelle soorten pompoen, rode.....


Anonieme tip was de voorbode van de eiercrisis

11-08-2017 - 0 reacties Het illegale gebruik van bestrijdingsmiddel fipronil in de Nederlandse pluimveesector is al sinds eind vorig jaar onderwerp van strafrechtelijk onderzoek. Een anonieme melding in november over fipronilgebruik bij het schoonmaken van stallen vormde de aanzet voor justitieel speurwerk.


Wist ChickFriend dat er gif in hun bestrijdingsmiddel zat?

04-08-2017 - 0 reacties Er zijn steeds meer signalen dat het Barneveldse bedrijf ChickFriend wist dat er fipronil zat in het luizenbestrijdingsmiddel dat werd gebruikt bij het schoonmaken van de stallen. Vanwege het gebruik van het verboden middel bij zo'n 180 pluimveehouders is het diepe crisis in de Nederlandse eiersector.


MF65 olie reducteurs uit ontluchters, kan aflaatplug niet vinden

16-04-2017 - 13 reacties Hallo, mijn MF65 gooit nogal wat olie uit de ontluchters op de reducteurs.
nu wilde ik die schoonmaken en tegelijk de olie verversen op de reducteurs.
Het punt is; ik kan wel de vulpluggen vinden, maar niet de aflaatplug?
weet iemand hier waar die zit?
onderop kwam ik niets byzonders tegen.


Brandstof pomp zeefje schoonmaken

06-03-2017 - 2 reacties Weet iemand of dat zeefje wat in je brandstof pomp zit voor een functie heb
Het zeefje zit achter die moer met die grote ring onder de borg ring van het gas hendel zie foto


Fendt Vario 712 met Hemos maaikorf sloten schoonmaken

05-01-2017 - 1 reacties Fendt Vario 712 met Hemos maaikorf sloten schoonmaken van de gemeente Coevorden. Een John Deere 6230 met Veenhuis dumper zorgen voor de afvoer


Lucht op de trekker bouwen

28-11-2016 - 53 reacties Hallo techneuten.
ik heb bedacht dat ik lucht op mijn trekker wil hebben.
Om banden op te pompen en cabine schoonmaken en wie weet in de toekomst luchthoorn.
ik wil onder de motorkap een luchtpomp zetten van een compressor.
Daar de poelie afhalen en er een poelie met magneetkoppeling van een aircopomp opzetten.
Deze magneetkoppeling laten we schakelen door het afslagventiel van de compressor.
Wanneer tank vol zit doet de compressor dus niks meer. (Een normale compressor op een trekker draait altijd en blaast steeds af)
En ik monteer dan een luchttank ergens bij de cabine.
Klinkt dit wat?
Iemand eerder zelf wat gebouwd?

Nu zul je wel afvragen waarom geen originele set.
Prijstechnisch verwacht nu onder de 200 klaar te zijn.
ik heb (voorlopig) geen behoefte aan luchtremmen.


John Deere 3040 - Hydrauliek-bak systeem vervuild

23-11-2016 - 6 reacties Hallo,

van mijn John Deere 3040 maakt de hydrauliekpomp voorin in de neus een bij geluid.
paar jaar terug is deze al vervangen maar waar ik vanuit ga is, dat er vijzel is achtergebleven in het systeem. En dat daarom deze pomp opnieuw versleten is. Ik vraag mij af of iemand ervaring heeft met deze reparatie en hoe je het beste het hele systeem kunt schoonmaken, is dit te spoelen?

MVG, geert


John Deere 3040 - Contacten in dashbord SG2 cabine schoonmaken

20-11-2016 - 2 reacties De contacten in het dash bord maken geen goed contact, hoe dit te verhelpen ? Alles losgooien en er aan solderen of zijn er nog andere mogelijkheden.O is het alleen een massa (aarddings probleem).


Ervaringen delen is leerzaam voor alle partijen

28-10-2016 - 0 reacties Eindelijk is het zover: mijn kippen lopen buiten. Daar ging een hoop aan vooraf: het schoonmaken van de stallen en verbouwen van één stal van scharrel naar vrije uitloop.