School

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over School. School is een van de 14778 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

School nieuws

Frans boerenbeleid geeft een nieuwe samenleving vorm, zegt minister Travert

05-10-2018 - 0 reacties Fransen gaan bij de baas en op school gezond, milieuvriendelijk en lokaal eten. Boeren moeten zich groeperen om zelf de prijs te kunnen bepalen die zij van hun afnemers krijgen. Zo gaan consumenten gezonder eten, wordt het milieu minder belast en worden de kosten die de boer moet maken eerlijk betaald. Dat zal ook de voedselverspilling terugdringen. Dat zegt de Franse minister Stéphane Travert van Landbouw.


Minister Carola Schouten heropent 'eigen' school in Waardhuizen: 'Het voelt als een reünie'

15-09-2018 - 0 reacties WAARDHUIZEN - In 1981 zette ze haar eerste stappen op het plein van de christelijke basisschool in Waardhuizen. Nu, zoveel jaren later, is Carola Schouten terug op hetzelfde plein. Als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. En daar zijn ze in Uitwijk en Waardhuizen best trots op.


‘Kinderen meer laten bewegen op school is van landsbelang’

10-09-2018 - 0 reacties Kinderen moeten op school elke dag naast de gymles 2 keer een half uur bewegen. Dat advies krijgt Mark Rutte in het Algemeen Dagblad van 3 belangrijke adviesorganen van het kabinet: de Nederlandse Sportraad, Onderwijsraad en Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. “Dit is van landsbelang,” zegt Michael van Praag, voorzitter van de Nederlandse Sportraad.

“Kinderen staren alleen nog maar op hun mobiel in de pauze, worden klunziger en hebben niet de juiste motorische vaardigheden.” De school kan helpen met activiteiten op het schoolplein of een spel tussen de lessen door.


Precisielandbouw open dag in Reusel.

06-09-2018 - 0 reacties Bij aardappelbedrijf van de Borne in Reusel werd een speciale dag georganiseerd over precisielandbouw. De van de Borne’s zijn hier al jaren zeer intensief mee bezig. Samen met een kleine 50 exposanten werd hier uitgebreid aandacht aan besteed. Zowel standhouders als publiek behoorden grotendeels tot de iets jongere generatie. Ook werd er gedemonstreerd met enkele machines en een autonome trekker. Leerlingen van de Lagere School maar ook enkele Universiteiten waren aanwezig. Zeker een leerzame dag voor velen en men kon even bij een collega in zijn schuren kijken.


Scholieren krijgen melk, groenten en fruit op school dankzij EU-programma

04-09-2018 - 0 reacties Met het nieuwe schooljaar wordt ook de EU-schoolregeling voor groenten, fruit en melk hervat in de deelnemende EU-landen.


Kind op overlevingstocht het bos in sturen, goed voor de darmen

03-09-2018 - 0 reacties Met het nieuwe schooljaar voor de boeg worden de culinaire touwtjes weer aangehaald. Schoolkinderen moeten gezond eten, thuis en op school. Gevarieerd eten ook, voor een gezonde darmflora. Is best een opgave.


‘Nutriënttekorten dreigen door wereldwijde CO2 uitstoot’

31-08-2018 - 0 reacties Als de wereldpopulatie en CO2 gehalte in de atmosfeer blijft stijgen zullen in 2050 nog 175 miljoen mensen gaan kampen met nutriënttekorten. Daarnaast zal in landen waar al veel mensen met tekorten leven het probleem nog groter worden. Dit stellen onderzoekers van de afdeling voor milieugezondheid van Harvard T.H. Chan School of public Health.


De scholen gaan weer beginnen

17-08-2018 - 0 reacties Je hebt ze vast alweer ergens zien hangen: de spandoeken langs de weg met \'De scholen zijn weer begonnen\'. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan.


Bestrijdingsmiddelfabrikant moet kankerpatiënt bijna 290 miljoen dollar betalen

11-08-2018 - 0 reacties Het chemiebedrijf Monsanto moet miljoenen betalen aan een man die zegt dat hij kanker heeft gekregen van een onkruidbestrijdingsmiddel met glyfosaat. Een jury in de Amerikaanse staat Californië stelde de terminaal zieke conciërge in het gelijk en bepaalde dat Monsanto 289 miljoen dollar (253 miljoen euro) moet betalen. Monsanto gaat in beroep tegen de uitspraak.
De zaak van de oud-schoolconciërge, Dewayne Johnson, was de eerste rechtszaak over de omstreden onkruidverdelger Roundup. Honderden mensen hebben aanklachten ingediend tegen Monsanto, omdat zij zeggen dat ze lymfeklierkanker hebben gekregen van het middel. Monsanto ontkent dat glyfosaat, een van de actieve stoffen in Roundup, kanker veroorzaakt.
De 46-jarige Johnson gebruikte Roundup volgens zijn advocaat zo'n dertig keer per jaar bij de school waar hij werkte. Bij harde windvlagen zou het middel geregeld in zijn gezicht zijn gekomen. Ook zou ooit een toevoerslang zijn gescheurd, waardoor Johnson onder de Roundup kwam te zitten.
Onenigheid over risico voor mensen
De Wereldgezondheidsorgansatie zei in 2015 dat glyfosaat "waarschijnlijk kankerverwekkend" is. Die vaststelling was aanleiding voor Johnsons zaak, die versneld werd behandeld vanwege de slechte gezondheid van de oud-conciërge. Deskundigen denken dat de uitspraak in het voordeel van Johnson zal leiden tot honderden nieuwe zaken.
Er is wereldwijd veel te doen over glyfosaat. De stof zit in de meestgebruikte onkruidverdelgers en er is veel onenigheid over de giftigheid ervan voor mensen. In de VS houden de autoriteiten vol dat het middel relatief ongevaarlijk is bij correct gebruik.
Ook in Europa ligt de stof onder vuur, al zegt de Europese voedselveiligheidswaakond EFSA dat het middel niet kankerverwekkend lijkt te zijn. De EU verlengde vorig jaar de vergunning voor het gebruik van glyfosaat met vijf jaar. De Franse president Macron, die het daarmee oneens was, maakte kort daarna bekend dat hij binnen drie jaar in Frankrijk een verbod wil op de stof.

Chemiebedrijf Monsanto moet een schadevergoeding betalen van 289 miljoen dollar (253 miljoen euro) aan een man die voor de rechter verklaarde dat hij kanker heeft gekregen van het glyfosaathoudende middel Roundup.�


Harde brexit kan voor zuiveltekort zorgen

31-07-2018 - 0 reacties Wanneer er in maart 2019 geen goede brexit-deal georganiseerd is, zal Groot-Brittannië te maken krijgen met beperkte zuivelvoorraden en aanzienlijke prijsstijgingen voor boter, kaas en en yoghurt. Dat blijkt uit een rapport van de London School of Economics (LSE), in opdracht van zuivelverwerker Arla Foods.


Britten hebben dure kaas te vrezen door de Brexit

19-07-2018 - 0 reacties Zuivelproducten zoals boter, yoghurt en kaas worden na de brexit luxeproducten voor de Britten. De dreigende grenscontroles en andere problemen gaan leiden tot tekorten en scherpe prijsstijgingen. Buitenlandse speciale kazen zullen vermoedelijk helemaal uit het winkelrek verdwijnen. Dat beeld schetst een rapport van de London School of Economics in opdracht van de Britse tak van Arla. Groot-Brittannië is bij lange na niet zelfvoorzienend voor veel zuivelproducten, mede doordat meer dan de helft van de daar geproduceerde melk tot verse melk wordt verwerkt.


Welk doel heeft jouw bedrijf? #blog

19-07-2018 - 0 reacties Dat is toch maar een ding eigenlijk en dat is het maken van winst. Tenminste dat is iets wat ik vroeger op school heb geleerd. Elk commercieel bedrijf heeft als doel winst maken. Maar zitten jouw klanten daar op te wachten? Vinden ze het boeiend om te weten? Kopen ze daarom bij jou? Ik denk het niet. Natuurlijk vinden ze het goed dat je winst maakt, het is een stukje waarborg voor continuïteit, maar geen USP.


School Beetsterzwaag niet aan Van Lyndenlaan om paardenlucht manege

13-07-2018 - 0 reacties BEETSTERZWAAG - Er komt geen campus met een brede basisschool in de bocht van de Van Lyndenlaan in Beetsterzwaag. Er zijn nu nog drie locaties in het dorp over.


100 miljoen Latijns-Amerikaanse kinderen eten gezond op school

26-06-2018 - 0 reacties


Glastuinbouw haalt onderwijs naar de kas

26-06-2018 - 0 reacties De innovaties in de glastuinbouwpraktijk volgen elkaar in rap tempo op. Voor het onderwijs gaan die ontwikkelingen zo snel dat het met een traditionele manier van leren niet meer bij te benen is. Bij het leren in een hybride omgeving worden school en praktijk met elkaar verweven. Maandag 25 juni is het.....


‘Eerste baan is voor QA’er zwemmen’

24-06-2018 - 0 reacties Het zou mooi zijn als QA-managers het vak al volledig beheersen als zij van school komen. In de praktijk blijkt echter dat zij nog veel kunnen leren van hun ervaren collega’s. Waar leggen ervaren QA’ers de nadruk op bij het coachen? Dit artikel is verschenen in VMT 8 van 22 juni 2018.


Oudere kinderen nemen minder vaak groente en fruit mee voor het 10-uurtje op school

18-06-2018 - 0 reacties Hoe ouder kinderen op de basisschool zijn, hoe minder vaak er groente en fruit meegenomen wordt voor het 10-uurtje. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research uitgevoerd onder ruim duizend ouders van kinderen op de basisschool. Gezondheid, gevoel van controle en voorkeuren van het kind zijn de drie belangrijkste motieven van ouders voor de keuze van het 10-uurtje.


Oudere kinderen nemen minder vaak groente en fruit mee voor het 10-uurtje op school

18-06-2018 - 0 reacties Hoe ouder kinderen op de basisschool zijn, hoe minder vaak er groente en fruit meegenomen wordt voor het 10-uurtje. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research uitgevoerd onder ruim duizend ouders van kinderen op de basisschool. Gezondheid, gevoel van controle en voorkeuren van het kind zijn de drie belangrijkste motieven van ouders voor de keuze van het 10-uurtje.


Coalitie wil maatregelen voor meer groenten en fruit op school en werkvloer

06-06-2018 - 0 reacties Artsen, wetenschappers, tuinders, schoolleiders en cateraars roepen Kamer en kabinet in een gezamenlijke brief op om de consumptie van groenten en fruit op werk en school te bevorderen. Zij pleiten er onder meer voor om het aanbod van gezonde voeding op de werkvloer op te nemen in de ARBO-wet. Daarnaast.....


"Wij willen duurzame maaltijden in elke school"

30-05-2018 - 0 reacties Chefkok Seppe Nobels en Rikolto - het vroegere Vredeseilanden - slaan de handen in elkaar voor het project GoodFood@School. Met het initiatief willen de organisatoren van gezonde en duurzame voeding op school de normaalste zaak van de wereld maken. De samenwerking werd gelanceerd met een Belgische week in het Technisch Instituut Heilige Familie in Brugge. "Voeding op school is een enorme hefboom om ons voedselsysteem rechtvaardiger, milieuvriendelijker en gezonder te maken", zegt Myrthe Peijnenborg van Rikolto.