School

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over School. School is een van de 13887 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

School nieuws

Waterverspilling

21-01-2018 - 0 reacties

Een hele goedemorgen allemaal,

Ik ben voor school bezig met een project over waterverspilling. Het onderzoek gaat over wat men nou echt denkt hoeveel procent van het water ze daadwerkelijk nuttig gebruiken, en wat er verspilt wordt tijdens het water geven van bomen en-/of planten.

Hierbij heb ik een enquĂȘte opgesteld van 3 korte vragen. Ik zou u vriendelijk willen vragen deze in te vullen, dit zou ik erg op prijs stellen en mij helpen met het onderzoek.

Met vriendelijke groet,

Matthieu


"Tomaten herstellen longen van ex-rokers sneller"

02-01-2018 - 0 reacties

Veel Nederlanders roken, ondanks dat ze weten dat het ongezond is. Door het teer in de tabak, gaan je longen langzaam kapot. Ben jij gestopt met roken? Begin dan met het eten van tomaten. Volgens onderzoek van Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health helpen tomaten namelijk bij het herstellen van je longen.

TWEE TOMATEN
De onderzoekers ontdekten dat als je minstens twee verse tomaten per dag eet, je longen sneller herstellen dan bij ex-rokers die geen tomaten eten. Dit komt door de antioxidanten in de groente. Die zorgen ervoor dat schadelijke stoffen in je lichaam worden afgevoerd.


De nationale Trekkerdag AOC-Oost 2017 met 146 trekkers

22-12-2017 - 0 reacties

De nationale Trekkerdag AOC-Oost 2017 met 146 trekkers Nationale Trekkerdag AOC-Oost  met 146 trekkers op school om het jaar af te sluiten


146 leerlingen met de tractor naar school in Doetinchem

22-12-2017 - 0 reacties

Een recordaantal leerlingen van het Agrarisch OpleidingsCentrum Oost in Doetinchem is vandaag met de tractor naar school gekomen. Kwamen vorig jaar 101 scholieren met de trekker aanrijden, dit jaar waren dat er 146.

Het is een jaarlijkse traditie op de laatste schooldag van het jaar. De opleiding voor loonwerkers heeft bedrijven en omwonenden gewaarschuwd voor eventuele overlast.

De leerlingen moeten zich aan een aantal regels houden: geen werktuigen meenemen, verzekering en rijbewijs wel.

Ze hebben verder een rustige dag: de eerste drie uur les en dan tuffen ze weer in colonne naar huis. Maar eerst leggen ze - ook traditie - nog een bezoekje af aan de MacDrive, schrijft Omroep Gelderland.


Gratis energieadvies voor basisscholen

14-12-2017 - 0 reacties

" width="99" height="66" alt="Energieadvies basisschool Best">


25 basisscholen in Brabant en Limburg krijgen deze week gratis energieadvies van een energie-inspecteur. Hierna ontvangt de school een energierapport.


Marianne Geleijnse nieuwe vicevoorzitter Gezondheidsraad

13-12-2017 - 0 reacties

Prof. dr. J.M. (Marianne) Geleijnse van Wageningen University & Research wordt de nieuwe vicevoorzitter van de Gezondheidsraad. De ministerraad heeft haar voorgedragen voor benoeming per 1 januari 2018. Marianne Geleijnse volgt Hans Severens op, die decaan wordt van de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM).


Britse experts en leraren willen energiedrankjes op school verbieden

11-12-2017 - 0 reacties

" width="150">


Vissenbescherming redt goudvissen uit vissenkom

07-12-2017 - 0 reacties

De Stichting Vissenbescherming heeft de goudvis van de groep 4 leerlingen van basisschool De Triolier in Budel uit de klas weggehaald, schrijft het AD. De school wilde de kinderen met het verzorgen van de goudvis bewust maken van dieren en hun welzijn. Goed voor de kinderen, maar niet voor de vis, want deze zwom in een ronde kom. Een goed toegerust aquarium is te begrotelijk voor de school. De goudvis is daarom bij een aquariumliefhebber ondergebracht.


Natuurwerkweek zorgt bij Haagse schoolkinderen voor meer betrokkenheid

22-11-2017 - 0 reacties

De Wetenschapswinkel van Wageningen University & Research (WUR) heeft de invloed in beeld gebracht op de deelnemers van de natuurwerkweken van buitencentrum School in Bos (Wilhelminaoord, Gemeente Den Haag). Het blijkt vooral te gaan om een effect op de lange termijn. Oud-deelnemers voelen zich door deelname aan de natuurwerkweken meer verbonden en verantwoordelijk voor natuur en milieu. Het buitencentrum School in Bos organiseert al meer dan veertig jaar natuurwerkweken voor leerlingen van groep 7 en 8 van Haagse basisscholen.


Dr. Ed van Klink nieuwe President European College of Veterinary Public Health

13-11-2017 - 0 reacties

Epidemioloog Dr. Ed van Klink is vanaf oktober 2017 twee jaar President van het European College of Veterinary Public Health (ECVPH). Hij is werkzaam bij Wageningen Bioveterinary Research en Bristol Veterinary School, University of Bristol.


Dr. Ed van Klink nieuwe President European College of Veterinary Public Health

10-11-2017 - 0 reacties

Epidemioloog Dr. Ed van Klink is vanaf oktober 2017 twee jaar President van het European College of Veterinary Public Health (ECVPH). Hij is werkzaam bij Wageningen Bioveterinary Research en Bristol Veterinary School, University of Bristol.


Fusie groen beroepsonderwijs Oost-Nederland

03-11-2017 - 0 reacties

Niks lijkt een fusie tussen AOC Oost en de Groene Welle nog in de weg te staan. Vanaf komend jaar vormen zij Ă©Ă©n school. Door de fusie hopen de groene scholen de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.


Middelbare studenten boer voor 1 dag dankzij YOUCA

23-10-2017 - 0 reacties

Op YOUCA-dag, tot vorig jaar bekend als Zuiddag, gaan jongeren vanaf 15 jaar voor Ă©Ă©n dag niet naar school maar steken ze de handen uit de mouwen. Ze proeven van het werkleven via een job die ze zelf hebben gekozen. Het geld dat ze die dag verdienen gaat naar een jongerenproject van Trias in El Salvador. Voor het eerst nam ook Groene Kring deel aan het event: drie jonge snaken proefden een dag lang van de boerenstiel.Â


Wageningen Summer School 2017 in aftermovie en foto’s

18-10-2017 - 0 reacties

Afgelopen zomer heeft de campus 375 deelnemers uit 49 landen verwelkomd voor de summer schools. Al deze studenten kwamen naar Wageningen om meer te leren over de thema's voeding en leefomgeving. Benieuwd naar hoe dit was? Bekijk de aftermovie of het Summer School fotoalbum voor een impressie.


Yme Pasma volgt Marcel Claessen op als COO Royal FloraHolland

17-10-2017 - 0 reacties

Per 1 december 2017 volgt Yme Pasma Marcel Claessen op als chief operations officer (COO) van Royal FloraHolland. Yme Pasma heeft veel ervaring in het leiden van logistieke operaties, eerst bij TNT Post Retail en later ook bij PostNL en meer recent ook als directeur bij Audax Logistiek.
Pasma volgde zijn opleiding in Delft, aangevuld met Harvard Business School.


Ministers geven richtlijnen voor gezonde schoolmaaltijd

10-10-2017 - 0 reacties

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft dinsdag in het Koninklijk Atheneum in Etterbeek samen met minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen de handleiding ‘Gezonde School. Richtlijnen voor evenwichtige schoolmaaltijden’ voorgesteld. Die moet een schoolomgeving creĂ«ren waarin kinderen gestimuleerd worden gezonde keuzes te maken. Uit een bevraging van het Vlaams Instituut Gezond Leven blijkt dat slechts de helft van de secundaire scholen dagelijks een volwaardige portie groenten aanbiedt in hun warme maaltijden op school. Vet vlees, zoals worst en ribbetjes, staat in ruim vier op tien scholen zelfs twee tot drie keer per week op het menu.


Op Gezonde Schoolpleinen wordt minder gepest

04-10-2017 - 0 reacties

Na de herinrichting van een schoolplein tot ‘Gezond Schoolplein’ is het sociale klimaat op het plein beter dan daarvoor. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Environmental Research (Alterra) en TNO, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. Aan dit onderzoek deden vier (basis)scholen van de 70 icoonscholen mee. Icoonscholen zijn scholen waarvan het plein in het kader van een tijdelijke stimuleringsregeling van dit ministerie is heringericht tot Gezond Schoolplein: beweegvriendelijk, groen en rookvrij. De regeling is een onderdeel van de Gezonde School aanpak.


Branchevereniging VHG reikt 'excellente' certificaten uit

04-10-2017 - 0 reacties

Helicon MBO Nijmegen ontving maandagavond 2 oktober ontving het certificaat 'Excellente School' uit handen van Jeroen Zijlmans, Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt van Branchevereniging VHG. De school werkt in de ogen van de vereniging excellent samen met het groene bedrijfsleven.


GoodFood@School voor gezonde en duurzame schoolmaaltijd

02-10-2017 - 0 reacties

In alle Vlaamse scholen een gezond en duurzaam voedingsbeleid tegen 2021, zowel in de keuken als in de klas. Dat is de gezamenlijke ambitie van Vredeseilanden – de ngo die zaterdag omgedoopt werd tot Rikolto –, GoodPlanet en FairTradeBelgium. Tijdens het evenement ‘MeĂ©r Vredeseilanden’ staken stedelijke werkgroepen uit Antwerpen, Brugge, Gent en Leuven de koppen bij elkaar om de sprong van droom naar werkelijkheid te maken. “Cruciaal in het opzet zijn de zogenaamde School Food Labs. “Dit zijn pilootscholen die samen met ons een Ă©Ă©njarig traject doorlopen om hun voedingsbeleid te verduurzamen. In elke deelnemende stad wordt jaarlijks Ă©Ă©n school geselecteerd”, vertelt Katharina Beelen (Rikolto).


Nieuwe boerderij is kers op taart van Prins Willem-Alexanderschool Veldhoven

28-09-2017 - 0 reacties

VELDHOVEN - De Prins Willem-Alexanderschool in Veldhoven heeft woensdag de locatie van het voortgezet speciaal onderwijs op de Kempen Campus officieel geopend. Omdat de school 50 jaar bestaat, is het de hele week feest.