Schaapsherder

Al het Schaapsherder nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Schaapsherder nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Schaapsherder nieuws

Schaapsherder spoort gestolen stroomklok zelf op: 'Dit geeft een heel goed gevoel'

24-09-2019 - 0 reacties Herder Pieter Kunst van de schaapskudde Oldambt beleefde vorige week een dag om niet snel te vergeten. Samen met de politie maakte hij jacht op de dief van een stroomklok.


Schapen 'vliegen de tuinen in': Exloo ontslaat herder

30-07-2019 - 0 reacties De vaste schaapsherder in Exloo wordt ontslagen omdat zij de kudde niet in de hand heeft. Het wil niet echt lukken met de kudde in het Drentse dorp: ze is de zesde herder op rij die vertrekt sinds in 2013 de herder overleed die de schapen jarenlang onder zijn hoede had.


Schaapsherder is zwaarder dan je denkt: 'Met mensen die hun leven willen omgooien, kan ik niets'

17-07-2019 - 0 reacties Nog geen week geleden plaatste schaapsherder John Sterrenburg uit Rosmalen een oproep dat hij op zoek was naar een collega schaapsherder. Voor de niet-alledaagse vacature hebben zich inmiddels twaalf kandidaten gemeld, maar dé kandidaat zit er nog niet tussen. De nieuwe schaapsherder gaat in het najaar aan de slag met twee kuddes schapen in de regio Geertruidenberg/Oosterhout.


Vacature schaapsherder nog niet vervuld: 'Met mensen die het roer willen omgooien, heb ik niets'

17-07-2019 - 0 reacties Nog geen week geleden plaatste schaapsherder John Sterrenburg uit Rosmalen een oproep dat hij op zoek was naar een collega schaapsherder. Voor de niet-alledaagse vacature hebben zich inmiddels toch al twaalf kandidaten gemeld, maar dé kandidaat zit er nog niet tussen. De nieuwe schaapsherder gaat in het najaar aan de slag met twee kuddes schapen in de regio Geertruidenberg / Oosterhout.


Schaapskudde op bezoek bij ouderen Rhederhof

15-06-2019 - 0 reacties 'De schapen horen bij Rheden en daarom moeten ook ouderen kunnen meegenieten van de tocht van de schapen naar het scheerdersfeest', dat vindt schaapsherder Cynthia Berendsen. Daarom zijn zij en haar schapen zaterdagochtend op hun tocht gestopt bij verzorgingshuis Rhederhof.


Schapen voor WK schapendrijven zijn 'topatleten'

10-07-2017 - 0 reacties De eerste schapen voor het WK-schapendrijven zijn vanmiddag gearriveerd. De kudde van schaapsherder Ilse de Bruin staat normaal gesproken op Wieringen en is speciaal getraind voor het WK. "Dit zijn echt mooie schapen, hebben goed te eten gehad. Ze zijn geselecteerd op hun loopje, uiterlijk. Ze kunnen echt een topprestatie leveren."


Marktwerking werkt niet voor schaapherders

02-12-2015 - 0 reacties De Nederlandse schaapsherder, dat zijn er een stuk of honderd, staat het water aan de lippen. Werken wordt onmogelijk gemaakt door de verplichte aanbestedingstraject dat sinds een paar jaar nodig is om kans te maken om overheidsopdrachten om schapen op de heide te laten grazen. Het is sindsdien een jacht op opdrachten geworden, waarbij kwaliteit wordt vergeten en de laagste prijs het enige is wat nog telt.


Schaapskudde geteisterd door diefstal en vandalisme

05-07-2014 - 0 reacties De Schaapskudde Oldambt wordt geteisterd door diefstal en vandalisme. De schaapsherder roept inwoners op een oogje in het zeil te houden.


Honderden lammetjes krijgen kraamvisite

24-02-2014 - 0 reacties Maar liefst 5000 mensen kwamen de lammetjes van schaapsherder Bart van Ekkendonk bewonderen in de schaapstal in Biezenmortel.


54 schapen kudde Elspeet dood door onweer

12-07-2010 - 0 reacties Het noodweer van zaterdagnacht is de schaapskudde van Elspeet noodlottig geworden. In totaal 54 van de 164 schapen kwamen om door een blikseminslag in een boom waaronder de schapen lagen.

De schapen overnachtten in een wei bij de Schotkampweg bij Elspeet. Schaapsherder Christien Mouw is ontdaan over zoveel dode dieren in haar kudde.