Samenwerking

Volg al het nieuws over Samenwerking, een van de 14979 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Samenwerking nieuwsbrief.

Samenwerking nieuws

Telers in Hoeksche Waard zien toegevoegde waarde van satellietbeelden bij opbrengstmetingen

17-01-2019 - 0 reacties De Stichting de Hoeksche Waard op de Kaart, een samenwerking van op innovaties ingestelde akkerbouwers, heeft onderzocht of het mogelijk is de ruimtelijke verschillen in aardappelopbrengst binnen een perceel te schatten aan de hand van een RGB-satellietbeeld. Daarvoor hadden de telers de beschikking van hoge resolutie satellietbeeld van een deel van de Hoeksche Waard op 1 september. Aan de hand van proefrooiingen werd een ijklijn gemaakt tussen de lokale pixelwaarde en de opbrengst op diezelfde plek. Op het perceel is ook een opbrengstmeting gedaan tijdens het rooien.


Knaagdieren en voorlichting speerpunten bij aanpak stalbranden

17-01-2019 - 0 reacties Het voorkomen van stalbranden is geen kwestie van het eenvoudig doorvoeren van een aantal maatregelen, maar vergt een integrale aanpak en samenwerking van alle betrokken partijen.


Knaagdieren en voorlichting speerpunten bij aanpak stalbranden

17-01-2019 - 0 reacties Het voorkomen van stalbranden is geen kwestie van het eenvoudig doorvoeren van een aantal maatregelen, maar vergt een integrale aanpak en samenwerking van alle betrokken partijen.


Na droogte zomer 2018 geeft Lamb Weston bodemgezondheid topprioriteit

17-01-2019 - 0 reacties De extreem droge zomer van 2018 vraagt om nauwere samenwerking tussen Lamb Weston/Meijer en zijn telers. Het bedrijf voegt daarin ‘duurzame teelt’ toe aan zijn zes focusgebieden voor duurzaamheid, zo blijkt uit het duurzaamheidsverslag 2017-2018.


Bodemgezondheid speerpunt bij Lamb Weston/Meijer

17-01-2019 - 0 reacties Aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer gaat de samenwerking met de globaal zeshonderd telers in Europa intensiveren en wil de bodemgezondheid bij de telers verbeteren.


Tulpen shopper-activatie delicious. magazine en Mooiwatbloemendoen.nl

17-01-2019 - 0 reacties Eind januari is de nieuwste editie van delicous. magazine te koop in de winkel. In de elf pagina’s tellende special, een samenwerking van delicious. magazine en Mooiwatbloemendoen.nl, wordt uitgekeken naar de lente met behulp van lentebloemen en met name tulpen.


Post-Kogeko en Visbeen samen verder als Daily Logistics Group

17-01-2019 - 0 reacties Post-Kogeko en Visbeen gaan na een samenwerking van 20 jaar verder als Daily Logistics Group (DLG). Hiermee wordt DLG een top 20 speler in de logistieke dienstverlening.


Innovatiemissie fotonica naar China

16-01-2019 - 0 reacties Bent u actief op het gebied van fotonica én heeft u interesse in de mogelijkheden voor samenwerking met China? Ga dan in maart mee met onze fotonica innovatiemissie.


Nederlands eerste 100% circulaire waterzuivering een feit

16-01-2019 - 0 reacties Een traditionele waterzuivering oogt niet en ruikt onaangenaam. Maar eenmaal binnen in de kas van de Biomakerij van Abdij Koningshoeven verbazen het fraaie decor van subtropische planten en het aangename klimaat. De innovatie, ontwikkeld in samenwerking met Waterschap De Dommel, zuivert op ingenieuze wijze jaarlijks 70 miljoen liter bierbrouwerijafvalwater dat ter plekke wordt hergebruikt. De lokale kringloop sluit. Een mooie toekomst voor opschalen is nabij. Dit artikel is verschenen in VMT 15 van 14 december 2018.


Holvo Lettele neemt Mechanisatie Raalte over

16-01-2019 - 2 reacties Per 1 januari 2019 jongstleden worden de aandelen van Fendt dealer Mechanisatie Raalte B.V. overgenomen door Holvo Lettele B.V., de officiële Valtra dealer voor de regio Salland. Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren met bestaande dealerschappen en zullen op termijn worden uitgebreid of waar mogelijk gecombineerd. Door deze stap wordt verder ingespeeld op de wensen die klanten en leveranciers aan een mechanisatiebedrijf stellen. “Deze strategische samenwerking is een goed voorbeeld van de ontwikkeling van dealerbedrijven zoals wij die ook nastreven ”, zo vertellen Marc…


Samenwerking eigenaren Qualily klinkt als een sprookje

16-01-2019 - 0 reacties De eigenaren van Qualily zijn geen familie van elkaar maar leiden samen wel een bedrijf. Hoe komt het dat ze aan een half woord genoeg hebben?


Multinational CNHi gaat samenwerking aan met AppsforAgri

16-01-2019 - 0 reacties ‘Internet of things’ producten van AppsforAgri gaan wereldwijd dankzij een overeenkomst met wereldwijde kapitaalgoederenonderneming CNH ...


Instituut voor voedselveiligheid moet steunpilaar worden voor NVWA

15-01-2019 - 0 reacties Wageningen Food Safety Research (WFSR) is een nieuwe organisatie voor voedsel- en voederveiligheid in Nederland. Het is een samenvoeging van het Rikilt en het laboratorium voor voeder- en voedselveiligheid van de NVWA. De samenwerking is vanaf 1 juni actief.


Waalse regering vergroot bufferzone tegen Afrikaanse varkenspest

14-01-2019 - 0 reacties Nadat er dinsdag 8 januari 2 met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen werden gevonden, wil de Waalse regering geen enkel risico meer nemen en daarom wordt de ingestelde bufferzone in westelijke richting met 3.700 hectare uitgebreid. Ook naar het noorden wordt de bufferzone met 850 hectare vergroot. In het gebied dat aan de bufferzone is toegevoegd worden diverse vallen neergezet. Ook is er een hekwerk om het gebied in aanbouw en worden er in samenwerking met jagers nachtpatrouilles ingesteld.


LTO en politie stellen richtlijnen op voor aangifte dierextremisten

14-01-2019 - 0 reacties Boeren die te maken hebben met dierextremisme in de vorm van bedreigingen, intimidatie en inbraken doen vaak geen aangifte uit angst niet serieus genomen te worden. Daarom heeft LTO Nederland in samenwerking het team Contra Terrorisme, Extremisme & Radicalisering van de Nationale Politie richtlijnen opgesteld.


Workshop: Slim omgaan met kennis bij samenwerking, Maastricht

10-01-2019 - 0 reacties Samen innoveren goed regelen!Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als start-up of (technisch) mkb-bedrijf wilt u graag weten hoe u dit proces effectiever aanpakt. Een goede voorbereiding maakt samenwerken bij innovatieve trajecten makkelijker en neemt veel wantrouwen weg.Goede voorbereiding, grotere slagingskansTijdens deze workshop wisselen theorie, praktische voorbeelden en opdrachten elkaar af. U leert:


Focus on Gerbera verder als Summit Gerbera

09-01-2019 - 0 reacties Telersvereniging Focus on Gerbera is vanaf 1 januari een coöperatie geworden met de nieuwe naam Summit Gerbera. Doel van de nieuwe structuur is om de samenwerking tussen de leden te intensiveren en klaar te zijn voor de toekomst.


LTO Nederland pakt dierextremisme aan

08-01-2019 - 0 reacties LTO Nederland en de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) gaan gezamenlijk het dierextremisme in Nederland aanpakken. De brancheorganisaties doen dit in samenwerking met politie, justitie, overheid en ketenpartijen.


Grootste biovarkensboerderij ligt in Ruiselede

08-01-2019 - 0 reacties In Ruiselede is maandag de grootste biovarkensboerderij van België officieel opengegaan. BioVar.be komt er in samenwerking met Delavi en de Colruyt Group die het vlees zal afnemen. Toevallig werden zaterdag al de eerste biggen in het bedrijf geboren.


WUR intensiveert samenwerkingen voor beantwoording wereldwijde vraagstukken

08-01-2019 - 0 reacties ‘Finding answers together’. Met deze titel van het nieuwe strategisch plan roept Wageningen University & Research (WUR) bestaande en nieuwe (inter)nationale partners op tot meer samenwerking. Uitbreiding en intensivering van die samenwerking is noodzakelijk om oplossingen te vinden voor cruciale mondiale uitdagingen.