Samenwerking

Volg al het nieuws over Samenwerking, een van de 14784 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Samenwerking nieuwsbrief.

Samenwerking nieuws

Papier en karton van tulpenbollen overschot

19-10-2018 - 0 reacties Een primeur in bloembollenland. CNB lanceert, in samenwerking met kweker Tinus Teeuwen van de firma Teeuwen en ZN Bv en Bert Lankhoorn papier en karton gemaakt van tulpenbollen overschot.


Minister houdt key note toespraak op waterconferentie

18-10-2018 - 0 reacties Donderdagmiddag houdt Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, een toespraak op de conferentie Water Science for Impact. Haar toespraak richt zich op samenwerking om de impact van waterbeheer te vergroten.


Leernetwerk Samenwerking Markt & Overheid 3

18-10-2018 - 0 reacties Leer meer over de mogelijkheden voor samenwerking tussen markt en overheid bij maatschappelijk verantwoord inkopen. Meld u aan voor de 3e bijeenkomst van het leernetwerk Samenwerking Markt & Overheid over CO2-arm en circulair inkopen op 6 november 2018.


Kom naar de Meetup Experimenten Elektriciteitswet

18-10-2018 - 0 reacties Heeft u een idee voor een experiment met de Elektriciteitswet? Benieuwd hoe u zo'n project van de grond krijgt en kunt uitvoeren? Kom dan naar de meetup Experimenten Elektriciteitswet op 12 november 2018.Dez meetup staat in het teken van hoe u een experiment kunt uitvoeren. Hoe gaat dit in samenwerking met gemeente en netbeheerder? Welke afspraken maakt u bijvoorbeeld met elkaar?


CNB lanceert tulpenbollenpapier

17-10-2018 - 0 reacties CNB, marktplaats voor de handel in bloembollen, knollen en vaste planten, lanceert in samenwerking met kweker Tinus Teeuwen van de firma Teeuwen en Zn en Bert Lankhoorn papier en karton gemaakt van tulpenbollen-overschot. De ingrediënten voor het papier zijn tulpenbollen, gecertificeerde FSC/PEFC cellulose, lijm en overige hulpstoffen. Wat het bloembollenpapier bijzonder maakt is dat de stukjes bol nog zichtbaar zijn. Het bloembollenpapier wordt gemaakt door Schut Papier. Dit bedrijf produceert meer dan 1.800 recepten papier en karton. Een deel daarvan is geproduceerd met toevoeging van allerlei restmaterialen uit diverse industrieën. Onderzoek hiertoe doen zij in hun eigen laboratorium.


Waterschappen en WUR gaan internationaal samenwerken

17-10-2018 - 0 reacties De waterschappen en Wageningen University & Research (WUR) hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dat deden zij tijdens de Wageningse conferentie ‘Water Science for Impact’, die zich richt op de interactie tussen wetenschap en samenleving bij het ontwikkelen van oplossingen voor urgente waterproblemen. Met de samenwerking willen beide partijen van elkaar leren en elkaar versterken bij projecten in het buitenland.


Startsein voor Chinees High-Tech Agriculture Park met Horti Center

17-10-2018 - 0 reacties Nederland en China gaan de komende jaren nog intensiever samenwerken op glastuinbouwgebied. Voor aanvang van het China-Netherlands Business Forum in Den Haag heeft Dutch Greenhouse Delta een strategische samenwerking gesloten met Jiashan Sino-Dutch Industrial Park.


Verstegen Spices & Sauces zet nootmuskaat in de blockchain

16-10-2018 - 0 reacties Om de nootmuskaatketen transparanter te maken, gaat Verstegen Sauces & Spices de blockchaintechnologie gebruiken. Het bedrijf doet dit in samenwerking met Fairfood.


Gezocht: productmanager voor Kaweco

16-10-2018 - 0 reacties Kaweco is het eigen merk van Kamps de Wild, dat sinds het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw wordt gebouwd. De machines van Kaweco worden in nauwe afstemming met de eindgebruiker ontwikkeld en vervolgens volgens de strengste kwaliteitseisen gebouwd door Reesink Production in Hengelo (GD). De intensieve samenwerking van Kamps de Wild en Reesink Production garandeert deze unieke combinatie van kwaliteit en flexibiliteit, waarvan de klant de vruchten plukt. De verkoop van Kaweco geschiedt via een netwerk van gespecialiseerde dealers in binnen- en buitenland. Deze dealers leveren…


Gezocht Productmanager Manager voor KAWECO

16-10-2018 - 0 reacties KAWECO is het eigen merk van Kamps de Wild, dat sinds het begin van de jaren 60 van de vorige eeuw wordt gebouwd. De machines van KAWECO worden in nauwe afstemming met de eindgebruiker ontwikkeld en vervolgens volgens de strengste kwaliteitseisen gebouwd door Reesink Production in Hengelo (Gld). De intensieve samenwerking van Kamps de Wild en Reesink Production garandeert deze unieke combinatie van kwaliteit en flexibiliteit, waarvan de klant de vruchten plukt. De verkoop van KAWECO geschiedt via een netwerk van gespecialiseerde dealers in binnen- en buitenland. Deze dealers leveren de…


'Verantwoordelijkheid bij aanpak ter behoud van weidevogels ligt in beginsel bij provincies'

15-10-2018 - 0 reacties De verantwoordelijkheid bij de aanpak ter behoud van weidevogels ligt in beginsel bij de provincies. Het beleid vereist samenwerking tussen verschillende overheden, met lokale kennishouders als terreinbeheerders en natuurorganisaties en met boeren zelf. Het volgt daarmee de ingezette lijn van de nieuwe visie van minister Schouten met een nadruk op regionale samenwerking en de gezamenlijke opgave om te komen tot een kringlooplandbouw met een gezond ecologisch systeem en de juiste condities voor weide- en akkervogels. Dat schrijft de minister van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit aan de Tweede Kamer.


Samenwerking CNB en De Tulperij

15-10-2018 - 0 reacties De Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) werkt in 2019 samen met De Tulperij in Voorhout. Van eind juli t/m begin oktober 2019 is hier de CNB Dahliashowtuin te vinden. De Tulperij biedt alle ingrediënten voor een geslaagde showtuin; een mooie locatie, goede bereikbaarheid en genoeg parkeergelegenheid.


Ontbijtsessie Leeuwarden: van willen naar doen.

12-10-2018 - 0 reacties Hoe zet u duurzaamheidambities om in actie? Welke energie-uitdagingen liggen er in Noord-Nederland? Hoe bespaart u energie? Wat levert samenwerking op en hoe doe je dat? Bedrijven en overheden ontmoeten elkaar én gaan hiermee direct aan de slag!In Noord-Nederland gebeurt er al veel op dit gebied, denk aan het netwerk van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân waarin 120 partijen participeren: scholen, gemeenten, bedrijven en dorpen. Bedrijven en overheden ontmoeten en inspireren elkaar én gaan direct aan de slag.


Ontbijtsessie Nijmegen: van willen naar doen.

12-10-2018 - 0 reacties Hoe zet u duurzaamheidambities om in actie? Welke energie-uitdagingen liggen er in Nijmegen en omstreken? Hoe bespaart u energie? Wat levert samenwerking op en hoe doe je dat? Bedrijven en overheden ontmoeten elkaar én gaan hiermee direct aan de slag!


Communicatie over duurzame vis in visdetailhandel nog geen gemeengoed

11-10-2018 - 0 reacties Uit een verkenning onder visdetaillisten blijkt dat het communiceren over duurzame vis nog geen gemeengoed is. Ze geven aan dat het geven van informatie met betrekking tot duurzame vis gepaard gaat met extra inspanningen en kosten. Een deel van de visdetaillisten meent dat hun klanten niet geïnteresseerd zijn in duurzame vis.
De verkenning is gedaan door de Good Fish Foundation (GFF) in samenwerking met de Wetenschapswinkel van Wageningen University & Research (WUR).


Soep van Verspillingsfabriek in schappen bij Albert Heijn

09-10-2018 - 0 reacties Albert Heijn lanceert twee nieuwe soorten houdbare soep. De tomaten- en tomaten-crémesoep zijn gemaakt in samenwerking met De Verspillingsfabriek. De soepen bestaan uit groenten die afwijken in vorm, kleur of maat en daardoor niet vers in de winkel liggen.


Plus wil minder en duurzamer verpakken

09-10-2018 - 0 reacties Supermarktketen Plus gaat zich samen met haar belangrijkste leveranciers inzetten voor minder en duurzamer verpakken. Om dit te bereiken gaat de supermarkt een samenwerking aan met Plastic Whale. Deze organisatie pleit voor plasticvrije wateren.


Voedselregio’s gaan samenwerken onder de naam Food NL

08-10-2018 - 0 reacties De regio’s Greenport regio Venlo, AgriFood Capital Noordoost-Brabant en Regio Foodvalley geven op 10 oktober gezamenlijk het startschot voor een samenwerking. Onder de naam Food NL willen de regio’s beter opkomen voor de regionale en economische belangen vanuit Nederland.


VHG presenteert vernieuwd lesmateriaal De Levende Tuin

08-10-2018 - 0 reacties Branchevereniging VHG heeft op 4 oktober tijdens haar jaarlijkse Docentendag het vernieuwde lesmateriaal voor de cursus De Levende Tuin 2 gepresenteerd. Het materiaal is door conceptontwikkelaar Kim van der Leest op verzoek van het bedrijfsleven in nauwe samenwerking met de groene onderwijsinstellingen samengesteld.


Samenwerking in de keten om consumptie vollegrondsgroente op te krikken

07-10-2018 - 0 reacties De vollegrondsgroentesector moet in overleg. Van teler tot retailer. Praten over knelpunten, uitdagingen en kansen, zo vindt Arjan van Steekelenburg, chain manager fresh produce bij Hazera Seeds.