Samenwerking

Al het Samenwerking nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Samenwerking nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Samenwerking nieuws

Bijeenkomst over secure societies in Horizon 2020

14-02-2018 - 0 reacties

Bent u actief in de veiligheidssector voor crisismanagement, criminaliteitsbestrijding, grensbewaking of cyber security? Onderzoek dan wat de mogelijkheden zijn van het thema secure societies in Horizon 2020. Op onze informatiebijeenkomst hoort u hoe u een goed Horizon 2020 voorstel schrijft en welke onderwerpen in 2018 voor financiering in aanmerking komen.

Horizon 2020 is hét onderzoeksprogramma van de Europese Commissie dat zich richt op internationale samenwerking voor de ontwikkeling van kennis en technologie.


Soja en veldbonen als eiwitrijk rundveevoer

14-02-2018 - 0 reacties

In Nederland en Vlaanderen gaan meer melkveehouders over op de teelt van alternatieve eiwitgewassen zoals veldbonen en sojabonen. Maar de teelt vraagt wel de nodige aandacht en kennis. Voor de teelt van soja kan samenwerking met akkerbouwers een goede oplossing zijn.


Samenwerking CNH Industrial en The Climate Corporation

13-02-2018 - 0 reacties


Colruyt en Delhaize schorten samenwerking met Spaanse vleesleverancier op

13-02-2018 - 0 reacties

De Belgische supermarktketens Colruyt en Delhaize schorten met onmiddellijke ingang de samenwerking op met de Spaanse vleesproducent El Pozo. Aanleiding zijn de beelden die in de internationale media verschenen van ernstige misstanden op een varkenshouderij van El Pozo. De ketens gaan uitzoeken wat er precies is gebeurd.

" width="150">


Colruyt en Delhaize zetten samenwerking El Pozo on hold

12-02-2018 - 0 reacties

De Belgische supermarktketens Colruyt en Delhaize zullen hun samenwerking met de Spaanse vleesleverancier El Pozo herbekijken. Dat hebben ze meegedeeld in een reactie op een video waarin te zien is dat de varkens in een van de fokkerijen ernstig mishandeld worden. In een voorlopige maatregel haalt Colruyt onmiddellijk het vlees van El Pozo uit de rekken, terwijl Delhaize tijdelijk geen nieuwe producten meer zal bestellen.Â


Biomassaplein matcht vraag en aanbod van houtsnippers

08-02-2018 - 0 reacties

In Houthalen-Helchteren is een ‘biomassaplein’ aangelegd, wat zoveel wil zeggen als een centraal verzamelplein voor kwaliteitsvolle biomassastromen uit landschapsbeheer. Het zal worden uitgebaat als een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk, die is opgericht in een samenwerking tussen de provincie Limburg, het Limburgs Klimaatbedrijf Nuhma, afvalverwerker Bionerga en het Regionaal Landschap Lage Kempen. Op het plein wordt de match gemaakt tussen aanbieders en afnemers van biomassa. In eerste instantie wordt ingezet op houtige biomassa, afkomstig van landschapselementen zoals de typische houtkanten in de Limburgse Kempen die opnieuw in hakhoutbeheer genomen worden.


Automatisering verhelpt fouten in allergenendata

08-02-2018 - 0 reacties

Het automatiseren en koppelen van grondstof-, receptuur- en labelbeheer en het juist invullen van datavelden in de veel gebruikte databases kan het aantal fouten in het vermelden van allergenen op etiketten sterk reduceren, zo bleek tijdens de Praktijkdag Allergenen die VMT in samenwerking met Allergenen Consultancy begin februari organiseerde.


Fedecom professionaliseert vakopleidingen

08-02-2018 - 0 reacties

Fedecom professionaliseert vakopleidingen met unieke krachtenbundeling Nieuwegein, 8 februari 2018: Tijdens haar Jaarvergadering op 6 februari maakte brancheorganisatie Fedecom bekend de vakopleidingen voor monteurs van mobiele werktuigen te professionaliseren met een unieke krachtenbundeling van onderwijsinstellingen én bedrijven. Deze samenwerking moet leiden tot een grotere instroom van vakbekwame monteurs en een transparantere opleiding. Uiteindelijk moet dit fabrikanten, importeurs en mechanisatiebedrijven meer en vooral kwalitatief betere…


Sector steunt Vrijwilligersweken Oranje Fonds

08-02-2018 - 0 reacties

Van 26 februari tot en met 10 maart 2018 zijn de Vrijwilligersweken. Dankzij een samenwerking met het Oranje Fonds, krijgen 200.000 vrijwilligers een kortingsbon aangeboden. Wilt u deze bonnen aannemen en daarmee nieuwe klanten met uw winkel laten kennismaken? Meld u dan snel aan!


Brabant pakt mestfraude aan

07-02-2018 - 0 reacties

Provincie Noord-Brabant gaat mestfraude aanpakken. Extra controles in samenwerking met NVWA.


Wageningse afgestudeerden vaker gepromoveerd, vrouw en naar buitenland

06-02-2018 - 0 reacties

De loopbaan van afgestudeerden aan Wageningen University & Research is vaker internationaal. Ook studeren steeds meer vrouwen af en promoveert een aanzienlijk groter deel van de alumni in Wageningen of elders. Dat blijkt uit de vijfjaarlijkse Loopbaanmonitor die sedert 1973 de positie van afgestudeerden op de arbeidsmarkt via enquêtes inventariseert. De loopbaanmonitor is een gezamenlijk product van Wageningen University & Research en de Wageningse alumnivereniging KLV en kwam tot stand in samenwerking met IVA Onderwijs in Tilburg.


Veel interesse voor pioenrozen dag

06-02-2018 - 0 reacties

Voor het tweede jaar op rij was de zaal vol. De telers en vakgenoten die actief zijn in de teelt van pioenrozen waren met meer dan 180 man en vrouw op de informatiebijeenkomst afgekomen. De bijeenkomst kwam tot stand door een samenwerking tussen LTO Glaskracht, GMN BV en CNB.


Praktische samenwerking boer en overheid vermindert fijnstofuitstoot met extra 30%

02-02-2018 - 0 reacties

De Gelderse Vallei slaagt erin de uitstoot van fijnstof uit de veehouderij met 30% extra te reduceren. Hoe? Doordat boeren en overheid creatief blijken te kunnen samenwerken. Frappant detail: de vergunningverlening, vaak juist een struikelblok waar het om de belangen van buren, boeren en hun dieren gaat, staat centraal in in de geslaagde aanpak.

" width="150">


Economische missie Internet of Things & Big Data naar Duitsland

01-02-2018 - 0 reacties

Wilt u zakendoen in Duitsland en bent u werkzaam in de ICT-sector? Ga dan van 26 tot en met 28 maart 2018 mee met de economische missie naar de Duitse steden Dresden en Berlijn. Het doel van de economische missie is om de Duitse markt te verkennen en nieuwe partners te vinden, om zo de economische samenwerking met Duitsland op het gebied van digitalisering en ICT te versterken. Hierbij bieden wij gericht matchmaking aan tussen Nederlandse en Duitse partijen, waaraan u kunt deelnemen.


Hulp bij Brexit campagne van start

01-02-2018 - 0 reacties

MKB-Nederland, VNO-NCW en de Rijksoverheid zijn in samenwerking met branches en de banken ING, Rabobank en ABN-Amro gestart met de campagne Hulpbijbrexit.nl.


Samenwerking Royal Brinkman en Sendot Research op gebied van innovatieve sensoren

01-02-2018 - 0 reacties

Royal Brinkman en Sendot Research BV hebben afgelopen week hun samenwerking bekrachtigd op het gebied van innovatieve sensoren. Met deze samenwerking krijgen telers toegang tot een nieuwe generatie aan optische sensoren met als resultaat nieuwe inzichten voor teeltoptimalisatie.


Dertig procent daling fijnstof in Gelderse Vallei door collectieve aanpak

01-02-2018 - 0 reacties

De uitstoot van fijnstof bij bedrijven in onder meer de Gelderse Vallei, waar via een nieuwe vorm van vergunningverlening extra afspraken zijn gemaakt, is met 30 procent extra gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van Regio FoodValley. Wat niet lukt in Brabant, wordt in Gelderland uitgevoerd: Praktische samenwerking tussen boer en overheid.


Groententelers stappen over op winstgevender teelt van cannabis

30-01-2018 - 0 reacties

Nog voor het recreatieve gebruik van cannabis in Canada is gelegaliseerd vormt er zich veel samenwerking tussen kassenbedrijven en medische cannabis telers."Toen we begonnen waren de opbrengsten fantastisch," vertelt Michael DeGiglio, directeur van Village Farms. Hij richtte het kassenteeltbedrijf in 1987 op.....


Nieuw lesmateriaal beschikbaar over nieuwe technieken in plantenveredeling

29-01-2018 - 0 reacties

In samenwerking met leraren hebben onderzoekers van Wageningen University & Research een lessenpakket ontwikkeld waarmee docenten in MBO, HBO en Universiteiten beter les kunnen gaan geven over nieuwe technieken in de plantenveredeling.


PVL en ILVO pakken varkensonderzoek gezamenlijk aan

26-01-2018 - 0 reacties

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw (PVL) hebben een samenwerkingsprotocol ondertekend. Dat gebeurde in Thor Central te Genk bij wijze van kick off van het eerste landbouwcongres georganiseerd door de provincie Limburg. “Door samenwerking kunnen we nog beter het fundamenteel wetenschappelijk en het praktijkonderzoek aan elkaar koppelen,” zegt PVL-voorzitter en landbouwgedeputeerde Inge Moors. Beide onderzoekscentra gaan jaarlijks vergelijken wat er op het programma staat zodat hun activiteiten aanvullen in plaats van overlappen, en de voor landbouwonderzoek beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk worden ingezet.