Samenwerking

Samenwerking nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Samenwerking nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Samenwerking nieuws

Wetenschappelijke onzekerheid over glyfosaat

18-05-2018 - 0 reacties

Glyfosaat is ’s werelds meest gebruikte gewasbeschermingsmiddel en wordt door Europese agentschappen en vele overheden als veilig bestempeld. Uit een pilootstudie uitgevoerd door het Italiaanse Ramazzini Instituut in samenwerking met enkele Europese en Amerikaanse universiteiten zou blijken dat glyfosaat toch niet zo veilig is als wordt beweerd. Wanneer ratten gedurende drie maanden dagelijks blootgesteld worden aan een dosis glyfosaat die officieel als veilig wordt beschouwd, treedt er toch gezondheidsschade op.


DAF en VDL Groep: partners voor elektrische CF truck

17-05-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

DAF Trucks en VDL werken nauw samen om in de loop van het jaar een eerste serie van CF Electric-trucks in te zetten bij toonaangevende vervoerders. De voertuigen zijn uitgerust met ultramoderne VDL E-Power Technology en rijden daardoor zonder emissies en vrijwel volledig stil. Deze eerste veldtest-voertuigen worden geproduceerd door DAF en bij VDL Groep gecompleteerd met de volledig elektrische installatie. De twee ondernemingen tonen zo hun intensieve samenwerking op het gebied van elektrificatie van bedrijfswagens. Technologieën waarbij de klant voorop staat “DAF heeft een sterke reputatie als het gaat om het ontwikkelen van innovatieve oplossingen, die tegemoetkomen aan de


Wetenschappelijke onzekerheid over glyfosfaat

17-05-2018 - 0 reacties

Glyfosaat is ’s werelds meest gebruikte gewasbeschermingsmiddel en wordt door Europese agentschappen en vele overheden als veilig bestempeld. Een pilootstudie uitgevoerd door het Italiaanse Ramazzini instituut in samenwerking met enkele Europese en Amerikaanse universiteiten wijst er echter op dat glyfosfaat toch niet zo veilig is als wordt beweerd. Wanneer ratten gedurende drie maanden dagelijks blootgesteld worden aan een dosis glyfosaat die officieel als veilig wordt beschouwd, treedt er toch gezondheidsschade op. “Het is verheugend dat onafhankelijke wetenschappers in het gat gesprongen zijn dat ontstond door de hele politieke en wetenschappelijke discussie over glyfosaat”, reageert Europees parlementslid Bart Staes (Groen).


Vergroeningsmaatregelen gewikt en gewogen

15-05-2018 - 0 reacties

Je kan als landbouwer bij de overheid aankloppen om een subsidie aan te vragen voor de aanplant van houtkanten, grasstroken of extensief graslandbeheer. Maar hoeveel natuur- en/of milieuwinst leveren die maatregelen op jouw bedrijf? En is de impact het subsidiebedrag wel waard? UGent-studente Laura Van Vooren schreef er in samenwerking met ILVO en VITO een doctoraat over. “Focus niet op één functie”, zo klinkt het, “Beschouw het hele systeem.”


Albert Heijn kweekt oesterzwammen op koffiedrab

15-05-2018 - 0 reacties

Albert Heijn Gelderlandplein XL verkoopt sinds 14 mei twee weken lang verse oesterzwammen die zijn gekweekt op koffiedrab. Dit gebeurt in samenwerking met paddenstoelenleverancier GRO.


Food Heroes innoveren tegen voedselverlies

14-05-2018 - 0 reacties

De strijd tegen voedselverlies is een absolute prioriteit in het streven naar een duurzamer voedingssysteem. Binnen het Europese Food Heroes-project gaan vier Vlaamse land- en tuinbouwers, in samenwerking met designers, aan de slag met de uitdagingen op hun eigen bedrijf. Denk daarbij aan de verwerking van beschadigd fruit, verloren aardappelpartijen, preiresten of wortelpulp. “Het ultieme doel is een innovatieve oplossing die te commercialiseren is en financiële meerwaarde oplevert voor de boer”, zo klinkt het.


Tienduizenden nemen een kijkje in een molen

13-05-2018 - 0 reacties

AMSTERDAM (ANP) - Ruim 90.000 belangstellenden hebben dit weekeinde een molen bezocht tijdens de 45e editie van de Nationale Molendag. Dat schat de vereniging De Hollandsche Molen die de Nationale Molendag in samenwerking met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars organiseert.
Het bericht Tienduizenden nemen een kijkje in een molen verscheen eerst op Nieuws.nl.


De Vegetarische slager lanceert de Vegetarisch Tonynsalade

11-05-2018 - 0 reacties

De Vegetarische slager lanceert samen met de Albert Heijn de vegetarische maaltijdsalade met visvrije tonyn. De lancering is een vervolg op de eerdere samenwerking tussen de producent van vleesvervangers en supermarktketen: de vegetarische kipshoarma pizza.


Eerste 100% elektrische vuilniswagen Gemeente Amsterdam gepresenteerd

11-05-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Op donderdag 15 maart was de Dam in Amsterdam net een beetje milieuvriendelijker dan normaal gesproken. Met als decor het Paleis op de Dam, vond hier de presentatie plaats van de eerste 100% elektrische huisvuilwagen in dienst van de Gemeente Amsterdam. Amsterdam wil ‘een schonere stad en een gezondere toekomst voor de Amsterdammers’ en dus besloot zij om te investeren in een waterstof voorbereide huisvuilwagen. Door de goede samenwerking van dealer Truckland, E-Trucks Europe, carrosseriebouwer GeesinkNorba en de gemeente Amsterdam, werd de bouw van het voertuig in slechts 2 maanden gerealiseerd. De huisvuilwagen opereert nu nog volledig elektrisch, maar is


CEW test vegetatiematten voor het zuiveren van erfafspoelwater

09-05-2018 - 0 reacties

In samenwerking met Riemersma Bouw & Project, Broos Water, Frisia Burgum en waterschap Zuiderzeeland voert het Centre of Expertise Water Technology (CEW) verkennend onderzoek uit naar het gebruik van verschillende typen vegetatiematten voor het zuiveren van erfafspoelwater. Binnen het onderzoek wordt gekeken wat de exacte zuiveringscapaciteit is van twee typen vegetatiematten en wat het effect is van verschillende dakhellingshoeken op het zuiverend vermogen. De matten bestaan uit verschillende in het wild voorkomende moerasplantensoorten zoals de gele lis, dotterbloem, oeverzegge, moeraszegge en de kattestaart.


Vohamij-Heythuysen b.v. dealer van Kröger Fahrzeugbau in Limburg.

09-05-2018 - 0 reacties

Na een gedegen marktverkenning heeft Vohamij-Heythuysen b.v. haar vertrouwen uitgesproken in de machines van Kröger Fahrzeugbau uit het Duitse Rechterfeld en is vanaf 1 mei 2018 aangesteld als leverancier van het volledige programma twee- en drie-assige transportmiddelen bestaande uit; Kröger Agroliner: landbouwkippers, silage-schuifwagens, haakarmcarriërs en transportwagens en Kröger Terraliner: grondkippers met rechthoekige of half-pipe opbouw. De rechtstreekse samenwerking met Kröger Fahrzeugbau is een goede aanvulling op de strategie van Vohamij. Met uitsluitend A-merken en een…


HortiValley en World Horti Center bundelen krachten

09-05-2018 - 0 reacties

HortiValley en World Horti Center gaan samenwerken. De samenwerking vindt plaats op gebied van tuinbouwvacatures, het creëren van stageplaatsen en traineeships en zij zich actief inzetten om te laten zien hoe het is om als jongere te werken in de tuinbouwsector.


Kuhn test eigen robottrekker in het veld

09-05-2018 - 0 reacties

Machinefabrikant Kuhn teelt dit jaar 1 perceel maïs met behulp van robots. De zogenaamde 'Centéol 2018 Challenge' voert het uit in samenwerking met het Franse bedrijf AgreenCulture. Die heeft een autonoom werkend rupsvoertuig voor het project gebouwd.


Opnieuw echte Belgische mosterd met lokaal mosterzaad

09-05-2018 - 0 reacties

Twee landbouwers uit Wannegem-Lede hebben in samenwerking met mosterdmaker Camp's mosterdzaad gezaaid. Camp's roept al enkele jaren Belgische boeren op om opnieuw mosterdzaad aan te planten in België. "We vinden het onzinnig, vervuilend en onpraktisch dat ons mosterdzaad de Atlantische Oceaan moet overvliegen om in Oudenaarde tot mosterd te worden vermalen. Liever betalen we Belgische boeren een eerlijke prijs om het in eigen land terug te verbouwen." Eind dit jaar zal voor het eerst in lange tijd honderd procent Belgische mosterd gemaald kunnen worden.


Net-Echt design meubelfabrikant werkt samen NL Greenlabel

08-05-2018 - 0 reacties

Het Nederlandse designlabel voor stijlvolle betonlook meubelen Net-Echt is de samenwerking aangegaan met NL Greenlabel. Het bedrijf wil hiermee inzetten op een 100% duurzame meubellijn.


Opnieuw echte Belgische mosterd

08-05-2018 - 0 reacties

Twee landbouwers uit Wannegem-Lede hebben in samenwerking met mosterdmaker Camp's mosterdzaad gezaaid. Camp's roept al enkele jaren Belgische boeren op om opnieuw mosterdzaad aan te planten in België. "We vinden het onzinnig, vervuilend en onpraktisch dat ons mosterdzaad de Atlantische Oceaan moet overvliegen om in Oudenaarde tot mosterd te worden vermalen. Liever betalen we Belgische boeren een eerlijke prijs om het in eigen land terug te verbouwen." Eind dit jaar zal voor het eerst in lange tijd honderd procent Belgische mosterd gemaald kunnen worden.


Boeren en tuinders intensiveren aanpak bodemdaling veenweidegebieden in West-Nederland

04-05-2018 - 0 reacties

LTO Noord gaat samen met de boeren en tuinders in West-Nederland steviger inzetten op het tegengaan van de bodemdaling in veengebieden. Het doel is om in 2050 deze daling voor 50% te hebben opgelost. Hiervoor wil LTO Noord ook de samenwerking met andere partijen, zoals overheden, kennispartijen, bedrijfsleven en andere belanghebbenden verstevigen. De aanpak is onderdeel van de inzet voor bodemdaling en slappe bodems door LTO Nederland op landelijk niveau. Binnenkort verschijnt de landelijke visie hierop. De oorzaken voor bodemdaling verschillen sterk en daarnaast ook binnen regio's. LTO Noord Regio West kiest daarom voor maatwerk.


Onderzoek naar de risico’s van ultradiepe geothermie

03-05-2018 - 0 reacties

Witteveen+Bos gaat in opdracht van Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) onderzoek doen naar de risico’s van ultradiepe geothermie en Enhanced Geothermal Systems in Nederland. Witteveen+Bos doet dit in samenwerking met het Duitse bedrijf Q-Con, het Belgische Vito, de TU Delft, Newell en de juristen van Weisenborn-Linskaill & Associates. Het onderzoeksproject is opgesplitst in twee delen. Het eerste deel betreft een inventarisatie van alle mogelijke risico’s. In het tweede deel wordt een raamwerk opgezet met maatregelen om deze risico’s goed te kunnen beheersen. De onderzoeksresultaten zullen naar verwachting uiterlijk begin 2019 beschikbaar komen.


GS 1-standaarden gebruikt in de blockchain

03-05-2018 - 0 reacties

IBM en Microsoft gaan met GS1-standaarden werken in hun blockchaintoepassingen. Vorig jaar al bespraken de partijen de mogelijkheden tot samenwerking. Blockchain bewaakt de veiligheid en betrouwbaarheid van data.


Strautmann niet langer bij Joskin

02-05-2018 - 0 reacties

Na 37 jaar samenwerking komt er een einde aan Strautmann bij Joskin Distritech. Als gevolg van deze beslissing is het nu voor Joskin DistriTECH deloonwerker.be/strautmann-niet-langer-bij-joskin/">...