Samenwerking

Samenwerking nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Samenwerking nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Samenwerking nieuws

Noord-Limburgs agrotoerisme professioneel met platform

14-06-2021 - 0 reacties Op 12 juni is in Noord-Limburg het Platform Agrotoerisme bij Aardbeienland in Horst aan de Maas gelanceerd. Het platform moet een ontmoetingsplek voor ondernemers uit de recreatie- en agrarische sector worden. Het is initiatief in een samenwerking tussen meer dan 50 ondernemers, de Limburgse Land- en…


Het CDA, een lek schip dat altijd het midden zoekt

14-06-2021 - 0 reacties Zonder een gezonde dosis hypocrisie is er geen menselijk bestaan op aarde mogelijk. We moeten nu eenmaal van alles samen doen, en dan kan het zeggen van de waarheid de grootste ondeugd zijn, vooral als het in het openbaar gebeurt. Achter de verklaring dat wij ons zeer verheugen op de samenwerking met die-en-die kan heel goed de vurige hoop schuilgaan dat die-en-die binnen de kortste keren weer het veld ruimt. Maar zeg het niet hardop, anders kon jij wel eens degene zijn die voortijdig mag vertrekken.


Unilever komt met nieuwe plantaardige vleesproducten

27-05-2021 - 0 reacties Unilever is een samenwerking aangegaan met foodtechbedrijf ENOUGH om nieuwe plantaardige vleesproducten op de markt te brengen. Dit meldde het Brits-Nederlandse voedingsmiddelenconcern.


Agrifirm intensiveert samenwerking met Nijhof-Wassink

20-05-2021 - 0 reacties Royal Agrifirm Group heeft een vijfjarig contract afgesloten met SilFit, een dochteronderneming van Nijhof-Wassink. Agrifirm werkt al sinds 2014 samen...


VVD en CDA staken samenwerking met FVD en JA21, nieuwe bestuurscrisis in Brabant

20-05-2021 - 12 reacties De bom barst in de Brabantse politiek. De VVD (en inmiddels ook het CDA) trekt de stekker uit de samenwerking met FVD en JA21, en zadelt de provincie op met een nieuwe bestuurscrisis. Voor de derde keer in dik twee jaar moet Brabant op zoek naar een nieuwe coalitie.


Vlaamse stikstofaanpak wordt balansoefening

18-05-2021 - 0 reacties De stikstofproblematiek in Vlaanderen belooft een 'ontzettend belangrijke en loodzware evenwichtsoefening' te worden, zo verwacht landbouwminister Hilde Crevits. Zij zet in op voldoende diversiteit, innovatie en samenwerking om het probleem op te lossen en gelooft niet in 'de eenheidsworst'. Daar zit…


Nederlandse glastuinbouw sterke relatie met Vietnamese overheid

12-05-2021 - 0 reacties Op dinsdag 11 mei brachten de ambassadeur, plaatsvervangend ambassadeur en consuls van de Vietnamese ambassade een bezoek aan World Horti Center. Zij werden ontvangen door afgevaardigden van The Netherlands Vietnam Horti Business Platform U.A. (NVHBP) en World Horti Center (WHC). De langdurige en prettige samenwerking met de Vietnamese overheid werd tijdens het bezoek onderstreept.


"De eerste jaren dat ik biologisch teelde, werden mijn asperges van top tot teen opgegeten door insecten"

26-04-2021 - 0 reacties Vorige week werd bekend dat Ekoplaza telers en boeren gaat ondersteunen bij omschakeling naar de biologische werkwijze. Het team van AGF-specialisten heeft de afgelopen jaren als proef een aantal telers geholpen om de omschakeling mogelijk te maken en samen aan een gezonde samenwerking te bouwen.…


Mitsubishi Airtrek: elektrische SUV voor China

19-04-2021 - 0 reacties Mitsubishi laat ook van zich horen op Auto Shanghai. In samenwerking met de Chinese Partner GAC komt het merk met de Mitsubishi Airtrek, uiteraard een elektrische cross-over. De auto is nog niet helemaal onthuld, maar laat al wel z'n voor- en achterkant zien.


Agrariërs en waterschap trekken samen op voor schoon voldoende water in Rijnland

12-04-2021 - 0 reacties Boeren en tuinders en Hoogheemraadschap van Rijnland slaan de handen ineen en werken aan minder emissies en voldoende zoet en schoon water in het gelijknamige waterschapsgebied. Met de ondertekening van de intentieverklaring verstevigen betrokken partijen de samenwerking. Arie Verhorst, LTO Noord-bestuurder Zuid-Holland: “Daar waar boeren en tuinders invloed kunnen uitoefenen, doen we dat.“


Boeren en tuinders Amstel, Gooi en Vecht werken aan schoon en voldoende water

26-03-2021 - 0 reacties Boeren en tuinders in waterschapsgebied Amstel, Gooi en Vecht willen door kringlooplandbouw en goed slootbeheer werken aan een levendige boerensloot. Met de ondertekening van intentieverklaring bekrachtigen landbouworganisaties en waterschap Amstel, Gooi en Vecht de aanpak van de agrarische wateropgave in AGV-gebied en hun samenwerking. Onder de paraplu van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) werken agrariërs met het waterschap verder aan een plan van aanpak voor hun gebied.


CHEP wil transportsector méér laten samenwerken dan enkel met pallets

16-03-2021 - 0 reacties Palletpooler CHEP wil de samenwerking tussen transportbedrijven sterk intensiveren en zo kilometers, kosten en CO2 besparen. Als basis voor de...


Ben (65) legt dak van zijn fitnessclub vol zonnepanelen: ‘Ik heb er straks een ton mee verdiend’

10-03-2021 - 0 reacties Ben van Gelder (65), eigenaar van fitnessschool deMIX Nieuwegein en Almere, probeert andere ondernemers in Nieuwegein over te halen om ook zonnepanelen op hun dak te leggen. Hij doet dat in samenwerking met de gemeente. ,,Ik vind het belangrijk voor mijn kinderen.”


Verkiezing ‘Elektrische Auto van het Jaar’ kent deze keer drie winnaars

18-02-2021 - 0 reacties De Volkswagen ID.3, Tesla Model 3 en Audi E-tron zijn alle drie gekozen tot Elektrische Auto van het Jaar. Zij zijn elk winnaar in een aparte categorie in de jaarlijkse verkiezing die georganiseerd wordt door de Vereniging Zakelijk Rijders, in samenwerking met Eneco eMobility, LeasePlan en AutoWeek.


Brabant komt snel met eigen idee over kernenergie

11-02-2021 - 0 reacties De provincie Brabant heeft TNO advies gevraagd over kernenergie. Het advies van TNO ligt al op het provinciehuis, maar meer wil gedeputeerde Eric de Bie (FvD) er niet over zeggen. Hij verwacht dat gedeputeerde staten 'binnen enkele weken' met een standpunt komt.
De Bie presenteerde donderdag de 'Uitvoeringsagenda Energie', het plan van de provincie Brabant voor de energietransitie in de komende jaren. Het stuk kreeg als motto 'Haalbaar, betaalbaar en met draagvlak ." De energietransitie is het vervangen van fossiele brandstoffen door duurzame energie om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. In het voorwoord bij het stuk schrijft De Bie: "De inzet van kernenergie is welkom."Kernenergie welkomKernenergie is in Nederland al jaren omstreden. Het idee komt de laatste jaren weer naar boven omdat kerncentrales geen broeikasgassen uitstoten. Forum voor Democratie, de partij van De Bie, is er een uitgesproken voorstander van.
De provincie Brabant stelt zich in het stuk op achter de doelstellingen van het rijk. Energie moet in 2030 voor minstens de helft duurzaam zijn opgewekt, in datzelfde jaar moet de uitstoot van CO2 ten opzichte van 1990 zijn gehalveerd.
Betrouwbaar bestuurDe Bie mag zelf als lid van Forum voor Democratie een bijzondere plaats innemen. Zijn partij is er niet overtuigd dat de opwarming van de aarde aan menselijk handelen is te danken, als gedeputeerde in Brabant wil hij een 'betrouwbaar bestuurder' zijn.
"De grote lijnen voor het klimaatbeleid zijn vastgelegd. Daar moeten we ons aan houden. Als mensen daar anders over denken, moeten ze dat op 17 maart, tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, laten merken."
Stapje voor stapjeDe Bie noemt de energietransitie 'een marathon.' Wat hem betreft is het een grote inspanning terwijl op dit moment nog niet duidelijk is welke technische middelen in de komende jaren wel en niet effectief zijn. "We moeten stapje voor stapje aan de slag met zo min mogelijk maatschappelijke lasten."
De Brabantse agenda noemt kernenergie een paar keer, maar er komt veel meer aan de orde. In het dikke stuk komt een groot aantal mogelijkheden langs om energie te besparen, CO2 uitstoot te verminderen en een elektriciteitsnet op te bouwen dat al die uitdagingen aan kan. Samenwerking met Brabantse bedrijven voor het bedenken van nieuwe vindingen is belangrijk. "Voor een hightech regio als Brabant liggen hier grote kansen," aldus het stuk.
Chinese investeerders"Wat mij betreft is belangrijk dat Brabanders de kans krijgen mee te doen," voegt de Bie daar aan toe. "Het gaat hier gebeuren. Laten we er voor zorgen dat de winst niet verdwijnt naar Chinese investeerders."
Daarnaast hamert het stuk op 'draagvlak' onder de bewoners van de provincie. "Dit betekent in de praktijk dat inwoners niet gedwongen moeten worden om deel te nemen aan een collectieve energievoorziening, maar altijd een eigen keuze moeten kunnen maken."


Brabantse fractie Forum voor Democratie valt uit elkaar

16-01-2021 - 0 reacties De provinciale fractie van Forum voor Democratie (FVD) in Noord-Brabant is uit elkaar gevallen. Drie Statenleden gaan verder onder de vlag van JA21, de nieuwe partij van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga. De Brabantse coalitie waarin FVD de samenwerking was aangegaan met VVD, CDA en Lokaal Brabant zou door de breuk niet in gevaar komen.


Vion koopt Belgisch runderslachthuis Adriaens in Zottegem

05-01-2021 - 0 reacties BOXTEL – Vion Food Group wil het Belgische runderslachthuis Adriaens in Zottegem over nemen na een periode van intensieve samenwerking. Vion wil met deze overname inzetten op regionale versterking in West-E...Lees meer


Whopper van Vegetarische Slager nu ook bij Burger King in China

23-12-2020 - 0 reacties LONDEN (ANP) - De Vegetarische Slager gaat nu ook hamburgers leveren aan Burger King in China, Latijns-Amerika en de Cariben. Daarmee wordt de samenwerking tussen het Unilever-onderdeel en de hamburgergigant uitgebreid. Ruim een jaar geleden ging De Vegetarische Slager de samenwerking aan met Burger King voor Europa. Hier levert de Vegetarische Slager inmiddels ook plantaardige nuggets.


Jan Bakker neemt transportactiviteiten Jos Verberk over

22-12-2020 - 0 reacties OLDEBROEK - Vanaf 1 januari 2021 maakt Jos Verberk Transport B.V. uit Oploo (NB) deel uit van Jan Bakker Transport B.V. "We zijn blij dat we na een goede en jarenlange samenwerking een overeenkomst hebben kunnen vinden die...Lees meer


OESO: Elektrische SUV's schadelijker dan normale auto

21-12-2020 - 0 reacties Elektrische SUV's zijn schadelijker dan auto's met een verbrandingsmotor. Dat blijkt uit een onderzoek van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Elektrische auto's stoten dan wel minder CO2 uit, maar produceren wel meer fijnstof.