Samenwerking

Samenwerking is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Samenwerking en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Samenwerking nieuws

“Door de directe nabijheid van onze afzetmarkt zijn we in staat dagverse, regionale kasgroenten te leveren”

02-06-2020 - 0 reacties Tholen - In het hightech-kassencomplex van het Oostenrijkse teelt- en handelsbedrijf Frutura staat dit jaar voor het eerst bio-radijs. Het innovatieve teeltproject werd in nauwe samenwerking met de exclusieve afnemer Spar ontwikkeld en omvat momenteel 3 hectare.
Deze nieuwe producttak maakt onderdeel uit…


Directeur Van Rooi Meat geschokt door sluiting na coronauitbraak: 'We hebben gedaan wat we konden'

29-05-2020 - 0 reacties Slachterij Van Rooi Meat in Helmond is voorlopig op slot, nu 21 van de 130 medewerkers besmet blijken te zijn met het coronavirus. Volgens de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost laten de testresultaten zien dat het bedrijf een brandhaard van verspreiding is of op korte termijn kan worden. Directeur Marc van Rooi van de slachterij is aangeslagen. "Dit is een gigantische strop, dat kun je wel stellen."
"Natuurlijk vraag je je af of we wel alles hebben gedaan om besmettingen te voorkomen", zegt Van Rooi vrijdagmorgen in een interview met Omroep Brabant. "Maar we hebben zeker niet weggekeken. Alle maatregelen die het RIVM had voorgeschreven, hebben we genomen, en zelfs nog meer. Op sommige afdelingen liepen de mensen hier met net zoveel beschermende kleding rond als op de intensive care van het ziekenhuis."

'Onduidelijkheid over personeelsleden in één huis'Ook het vervoer van de medewerkers was volgens Van Rooij goed geregeld. "Vanaf medio maart droeg iedereen mondkapjes en waren er plastic schermen in de bussen. Maar er is zeker onduidelijkheid geweest over personeelsleden die in één huis wonen. Mogen die wel samen in een bus of niet?"
"Dat een busje op verschillende adressen mensen ophaalde, dat hebben we meteen in de ban gedaan", stelt de directeur. "Deze week hebben we nog overwogen om maximaal drie mensen in de bus toe te laten."
'We hebben gedaan wat we konden'"Er zijn afspraken gemaakt, samen met de uitzendbranche. Daar werd ook op gecontroleerd en gecertificeerd", stelt Van Rooi. Wij hielden ons aan deze afspraken. Was het toereikend? Eerlijk is eerlijk, we wisten soms niet waar we aan toe waren met de regels. Maar we hebben gedaan wat we konden."
Het personeel van Van Rooi werd woensdag getest in samenwerking met de GGD en de Veiligheidsregio. "Donderdag aan het einde van de middag volgde de uitslag en kregen we te horen dat 21 mensen positief waren getest op corona", zegt Van Rooi.
"Vervolgens zijn we met elkaar om tafel gaan zitten voor een plan van aanpak, toen was van sluiting nog geen sprake. Maar om halftwaalf 's avonds bleek dat de boel toch op slot moest."
'Hele bedrijf gecontroleerd en schoongemaakt'De deuren van de slachterij blijven in ieder geval tot dinsdagavond acht uur gesloten, de besmette medewerkers zitten in quarantaine. "We zijn gestopt met slachten. Wel hebben we toestemming om het vlees nog uit te leveren, want dat kunnen we hier niet laten liggen."
"Het hele bedrijf zal worden gecontroleerd en schoongemaakt. Pas als alles weer veilig is, kunnen we verder. Het is een gigantische strop, dat kun je wel stellen."


Schoon Water Brabant: minder emissie bestrijdingsmiddelen

28-05-2020 - 0 reacties Bestrijdingsmiddelen kunnen tot op grote diepte grondwater verontreinigen. Met het programma Schoon Water Brabant werken Brabant Water, de provincie Noord-Brabant en ZLTO al twintig jaar aan het beperken van de emissie van bestrijdingsmiddelen. En met succes. Welke ingrediënten zorgen voor een goede samenwerking en de gewenste resultaten?
Lees het volledige artikel op de site drinkwaterplatform.nl.


Landbouw Collectief op zoek naar verbindende werkwijze

13-05-2020 - 0 reacties De leden van het Landbouw Collectief beraden zich op hun toekomstige, onderlinge samenwerking.


Landbouw Collectief bekijkt toekomst na stikstofbrief

04-05-2020 - 5 reacties Nu de stikstofbrief van de overheid is verschenen, bekijken de deelnemers aan het Landbouw Collectief hoe ze verder willen gaan. Het collectief opheffen wil niemand, maar de meningen over de mate van samenwerking lopen uiteen.

Nadat eind april de regering in een Kamerbrief uiteen had gezet welk stikstofbeleid ze gaan voeren was de originele rol van het Landbouw Collectief uitgespeeld. De dertien partijen waren in november bij elkaar gekomen om samen één landbouwblok te vormen in de onderhandelingen met de regering over het stikstofbeleid, en de afspraak was om samen op te blijven trekken totdat de regering het beleid had vastgesteld; dus tot de stikstofbrief van vrijdag 20 april. Nu die brief er is gekomen, onderzoeken de deelnemers of en hoe ze verder willen gaan


Nieuw provinciebestuur met Forum voor Democratie kwestie van tijd, nu heel CDA samenwerking steunt

30-04-2020 - 2 reacties Een nieuw college van Gedeputeerde Staten is een kwestie van tijd. De fractie van het CDA in Provinciale Staten neemt namelijk het advies over van het bestuur van de partij.


CDA kiest voor samenwerking met Forum

30-04-2020 - 0 reacties Een krappe meerderheid van de Brabantse CDA-leden geeft aan voor deelname aan de coalitie met Forum voor Democratie te zijn. Maar de verdeeldheid is groot: 44 procent ziet die stap niet - en in de meeste gevallen helemaal niet - zitten.


AH verlengt samenwerking met A-ware en DeltaMilk

25-04-2020 - 0 reacties Supermarkt Albert Heijn blijft samenwerken met Royal A-ware en Zuivelcoöperatie DeltaMilk. Doel is programma 'Beter voor Koe, Natuur en Boer' beter vorm te geven. Een volgende stap is om de melk klimaatneutraal te krijgen.


Verdachte brandstichting zendmast Groningen opgepakt

23-04-2020 - 0 reacties GRONINGEN - De politie in Groningen heeft in samenwerking met de Landelijke Recherche op donderdagmiddag een verdachte aangehouden voor het in brand steken van een zendmast op 10 april.


GroenLinks hoopt op steun kabinet voor eigen stikstofwet

21-04-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - GroenLinks roept het kabinet op tot samenwerking bij de aanpak van het stikstofprobleem. De linkse oppositiepartij ziet in de deze week uitgelekte plannen veel raakvlakken met de stikstofwet die zijzelf heeft opgesteld, in samenwerking met zowel natuur- als werkgeversorganisaties.
Het bericht GroenLinks hoopt op steun kabinet voor eigen stikstofwet verscheen eerst op Nieuws.nl.


Terreinwagens beschadigen natuurgebied in Bergen op Zoom

14-04-2020 - 0 reacties De politie heeft maandag in samenwerking met boswachter Erik de Jonge en Samen Sterk in Brabant (SSIB) een groep crossende terreinwagenbestuurders aangehouden in natuurgebied Borgvlietse duinen in Bergen op Zoom.


RFC zet samenwerking met Natuurmonumenten voort

06-04-2020 - 35 reacties FrieslandCampina zet de samenwerking met Natuurmonumenten voort en richt ondertussen een klachtenloket voor leden op. De bedoeling is dat dit loket oplossingen zoekt voor gerezen fricties met Natuurmonumenten.

Dit volgt uit de evaluatie van de samenwerking, waar een groep leden om had gevraagd. Uit deze evaluatie komt naar voren dat FrieslandCampina vorig jaar duidelijk baat heeft gehad bij de samenwerking. Vooral de steun van Natuurmonumenten aan de ‘on the way to Planet Proof-zuivel’, zette zoden aan de dijk.


'Prioriteit bij zuivelondernemingen ligt momenteel bij bevoorraden van supermarkten'

24-03-2020 - 46 reacties Zuivelondernemingen hebben de normale concurrentie momenteel even opzij gezet en werken samen om de Nederlandse supermarkten goed te blijven bevoorraden. Dat heeft topman Hein Schumacher van FrieslandCampina gezegd in een 'podcast'. Hoe die samenwerking er uit ziet, lichtte Schumacher niet nader toe, maar volgens een woordvoerder van het zuivelbedrijf moet vooral worden gedacht aan een verregaande logistieke afstemming die er op gericht is de supermarkten bevoorraad te houden. Schumacher vertelt wel dat binnen de zuivelsector een uitgebreid crisisplan is opgesteld om de uitdagingen in de komende weken het hoofd te kunnen blijven bieden. Daarbij ligt de focust op het primaire proces.


Sierteeltsector steekt zorg een hart onder de riem met niet verkochte bloemen

17-03-2020 - 0 reacties De sierteeltsector start dinsdagochtend 17 maart een gezamenlijke actie om hulpverleners een hart onder de riem te steken. In samenwerking met de Vereniging van groothandelaren in Bloemkwekerijproducten en Bloemenbureau Holland geven medewerkers van bloemenveiling FloraHolland bij ziekenhuizen en verzorgingshuizen in de regio Aalsmeer en Naaldwijk bloemen af om zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet in de tijd van het coronavirus.


"Meer productie en minder meststoffen dankzij ion-specifiek telen"

17-03-2020 - 0 reacties Derek Bot van Royal Pride maakt deel uit de BCO van het PPS-project Ion Specifiek Telen. Daarin ontwikkelt het bedrijf The Sensor Factory in samenwerking met Wageningen University & Research Glastuinbouw een nieuwe nauwkeuriger manier van meten en doseren van de voeding, waarmee de voedingssamenstelling…


Beyond Meat laat burgers testen bij Nederlandse IKEA

09-03-2020 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - Producent van vleesvervangers Beyond Meat test een nieuwe burger bij woonmeubelgigant IKEA. Daarmee kondigt de onderneming wederom een samenwerking aan met een grote winkelketen.


ALD Automotive exclusief leasing partner van Polestar

02-03-2020 - 0 reacties ALD Automotive en het nieuwe elektrische automerk Polestar gaan een internationale samenwerking aan. Hiermee wordt ALD verantwoordelijk voor alle full-service leasecontracten van Polestar in Nederland, België, Duitsland en Engeland.


Wat een stikstofdeken en de naderende campagne betekenen voor Rutte III

01-03-2020 - 2 reacties Piepend en krakend gaat het kabinet-Rutte III het laatste jaar in. De politieke wil om de rit uit te zitten is er, want de regeringspartijen zien geen alternatief in samenwerking met andere partijen. Tegelijk is er weinig optimisme dat er nog grote besluiten worden genomen. Er ligt een deken van stikstof over het kabinet en de verhoudingen tussen partijen worden steeds brozer.
Over ruim twaalf maanden staan er verkiezingen op de rol en die werpen hun schaduw vooruit. De vier regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, zijn steeds meer met zichzelf bezig en steeds minder met het belang van 'hun' kabinet. Dat kabinet heeft tot de stikstofcrisis zich aandiende een aantal grote besluiten genomen: een plan voor het klimaat, een pensioenakkoord en een deal over een kinderpardon.
Nog wat in de lucht
Maar sinds afgelopen zomer is het stikstof, stikstof en nog eens stikstof, beklagen sommige ministers zich. Het is maar zeer de vraag of het kabinet in het laatste jaar nog aan andere nieuwe ambities gaat toekomen. Terwijl er genoeg grote onderwerpen op de plank liggen. Er is woningnood, migratie blijft de gemoederen verhitten en naast stikstof hangt er nog wat in de lucht: CO2. De uitstoot daarvan moet van de rechter flink worden teruggebracht.
De coalitie wil zich inmiddels aan zo min mogelijk zware onderwerpen branden. Want waarom zou je aan de vooravond van de verkiezingscampagne nog compromissen sluiten, die daarna ín de campagne tegen je kunnen worden gebruikt?
Partijen gunnen elkaar dus steeds minder en als je nog wat voor elkaar wil krijgen, moet het vóór de zomer. Want daarna staat álles in het teken van de campagne. Wat in ieder geval nog moet worden behandeld, is de Voorjaarsnota over de uitgaven op ministeries: waar gaat welk geld naartoe? Dat gaat niet zonder slag of stoot, want veel extra geld is er niet meer. Maar partijen willen nog wel successen binnenhalen waar ze in de campagne goede sier mee kunnen maken.
Zo zal CDA-minister Ferd Grapperhaus een grote claim neerleggen voor de bestrijding van drugscriminelen, wil minister Arie Slob van de ChristenUnie extra geld voor leraren, en moeten de twee ministers op Volksgezondheid (CDA'er Hugo de Jonge en VVD'er Bruno Bruins) onderling uitvechten wie opdraait voor de tekorten bij de verpleeghuizen.
Allemaal kwesties die mogelijk tot wrijving gaan leiden en er is al irritatie. VVD en CDA ruzieden onlangs over de marinierskazerne. En nog steeds raken sommige betrokkenen over de kook als het gaat over de halvering van de veestapel die middenin de campagne werd voorgesteld door D66.
Zand in de machine
Bij de VVD leeft het idee dat er nog geoogst moet worden op het thema migratie. Twee weken geleden was er een Kamerdebat, maar tot ongenoegen van de VVD werd dat helemaal gekaapt door een D66-plan over arbeidsmigranten. En ook op het thema luchtvaart zijn er strubbelingen tussen deze partijen. De liberalen wilde koste wat kost dat Schiphol wordt uitgebreid en vliegveld Lelystad opengaat. D66 grijpt, volgens de VVD, juist alles aan om zand in de machine te strooien.
In deze vier-partijen-coalitie is nu over bijna alles wrijving, al is dat wel vooral op het niveau van 'gewone' Kamerleden. Hoe hoger in de boom, hoe beter de verhoudingen: de sfeer tussen de fractievoorzitters is nog steeds goed. De bazen van dit kabinet willen ook met het oog op de verkiezingen graag laten zien dat zij als 'middenpartijen' een alternatief zijn voor de polarisatie op de flanken.
Maar het is ook duidelijk dat het incasseringsvermogen niet groot meer is. Het zijn de onverwachte gebeurtenissen die een kabinet nog altijd kunnen opbreken. Stikstof was er zo één, het coronavirus kan een enorme impact krijgen en wat als Turkije Syrische vluchtelingen echt niet meer tegenhoudt?
Langstzittend
Een andere factor die tot instabiliteit kan leiden is de leiderschapsvraag bij sommige partijen. Profilerende kandidaat-leiders zijn immers niet het makkelijkst om mee samen te werken. In het CDA probeert de top een verbeten strijd tussen de twee kroonprinsen Wobke Hoekstra en Hugo de Jonge te voorkomen (en wat als Mona Keijzer zich ook nog meldt?). Bij D66 ligt de vraag voor of Rob Jetten de arena in moet met Sigrid Kaag.
Bij de ChristenUnie blijft het rustig op dit vlak, en ook bij de VVD lijkt het daar sterk op. Premier Rutte moet het nog beslissen, maar iedereen in de partij weet al wat het wordt. Ook daarom zal de VVD blijven investeren in dit kabinet: ze gunnen Mark Rutte het record van langstzittende premier ooit.
.


Eerste Volkswagen Transporter op waterstof is goedgekeurd en afgeleverd

21-02-2020 - 0 reacties Century Autogroep heeft in samenwerking met Holthausen Clean Technology uit Hoogezand een volledig elektrische, op waterstof rijdende, Volkswagen Transporter op de markt gezet. De Transporter op waterstof, de H2-Transporter, is inmiddels definitief goedgekeurd door het RDW. De eerste H2-Transporter gaat…


Verzet in het CDA tegen regionale samenwerking met Forum voor Democratie

09-02-2020 - 0 reacties De samenwerking met Forum voor Democratie in de provincie Brabant, doet oude discussies herleven in het CDA. Voorlopig geeft de partijtop groen licht.