Rvs

Rvs nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Rvs nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Rvs nieuws

Nitraat/fosfaatoverdrijving erger dan klimaatoverdrijving?

24-09-2019 - 2 reacties

Originele beschrijving

Carola Schouten, Minister van Landbouw. Foto Tubantia.

Een gastbijdrage van Paul Scheffers.

De stikstofuitspraak in Nederland, over uitstoot van (NO2) stikstofoxiden en/of ammoniak op 29 mei j.l. door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (RvS) met betrekking tot het Programma Aanpak Stikstof (PAS), heeft grotere gevolgen dan


'Mogelijk 14 miljard minder aan woningbouw en wegen door stikstofuitspraak'

22-08-2019 - 8 reacties

Originele beschrijving

Bouwprojecten ter waarde van 14 miljard euro staan op losse schroeven door de uitspraak van de Raad van State (RvS) over de beperking van de stikstofuitstoot. Dat heeft ABN Amro berekend. Door die stikstof-uitspraak kunnen allerlei bouwprojecten niet doorgaan.


Gevolg PAS: rechter vernietigt 38 Limburgse Nb-wet vergunningen

20-08-2019 - 0 reacties De rechtbank heeft maandag 38 door de provincie Limburg aan veehouderijen verleende vergunningen vernietigd op grond van de Wet natuurbescherming. De rechtbank heeft deze zaken afgehandeld zonder zitting. Ze zegt de RvS uitspraak over de PAS te volgen.


Gevolg PAS: rechter vernietigt 38 Limburgse Nb-wet vergunningen

20-08-2019 - 0 reacties De rechtbank heeft maandag 38 door de provincie Limburg aan veehouderijen verleende vergunningen vernietigd op grond van de Wet natuurbescherming. De rechtbank heeft deze zaken afgehandeld zonder zitting. Ze zegt de RvS uitspraak over de PAS te volgen.


Door PAS-uitspraak van 180 koeien naar 50

29-06-2019 - 0 reacties Het is alweer een maand geleden dat de Raad van State (RvS) het Programma Aanpak Stikstof (PAS) ongeschikt achtte als basis voor vergunningverlening. ZLTO-adviseur Paul Balemans ziet om zich heen dat veel veehouders nog steeds in grote onzekerheid verkeren over de gevolgen.


Wat betekent de PAS-uitspraak van de Raad van State voor bedrijven die stikstof uitstoten?

20-06-2019 - 0 reacties Wat betekent de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (RvS) voor de toelaatbaarheid van stikstofrelevante activiteiten nu het regelgevend kader - het Programma Aanpak Stikstof (PAS) - door onze hoogste beroepsinstantie is afgeschoten? Die vraag beantwoorden Jan Reinier van Angeren, Anna Colignon, Jan van Oosten, Liesbeth Berkouwer, Neeltje Walgemoed, Jake Tingen en Steven Bastiaans van advocatenkantoor Stibbe in een blog. Morgenmiddag om 17:00 uur bespreekt de Tweede Kamer de crisis die is ontstaan door de streep die de RvS haalde door het PAS. Mobilisation, de NGO die samen met een aantal partners, het PAS onderuit haalde schreef de Kamer een brief we vandaag ook op Foodlog publiceren.


RvS: 50 meter spuitvrije zone niet juist

14-06-2019 - 0 reacties De Raad van State (RvS) heeft het beroep van de LLTB over de spuitvrije zones in het bestemmingsplan buitengebied gegrond verklaard. De RvS heeft de gemeente opgedragen binnen 26 weken met een nieuwe regeling te komen.


Case -IH 1455 met Crawer 40watt Cree Werklamp

27-05-2019 - 3 reacties Deze nieuwe werklamp kenmerkt zich door een enorme lichtopbrengst dankzij het gebruik van Cree led chips en de 360 graden verstelbare bevestiging. Door de diffuse krasvaste polycarbonaat lens wordt het licht over een groot oppervlak verdeeld en treedt er weinig tot geen verblinding op. De zware RVS beugel kan de zwaarste trillingen weerstaan. De zware gegoten aluminium behuizing is gepoedercoat zorgt voor de luxe uitstraling en tegelijkertijd zorgt dit voor een goede warmte afgifte aan haar omgeving. De lens is ingegoten in de achterkant van de lamp wat deze IP68 spuitwaterdicht…


BLACK FRIDAY bij Kamps de Wild

23-11-2018 - 0 reacties Vrijdag 23 t/m maandag 26 november is het BLACK FRIDAY weekend bij Kamps de Wild. Profiteer alleen dit weekend van een extra voordelige CLAAS AXION.   U krijgt het 100 jaar jubileumpakket volledig gratis bij aanschaf van een nieuwe AXION. Dit pakket omvat: Lederen verwarmde stoel, semi-actief geveerd Lederen bijrijdersstoel Zwarte uitvoering Zwarte velgen met groene rand Breedtebordjes met verlichting RVS uitlaatschild Onderhoudsactie   Profiteer…


RvS keurt Stalderingsbeleid in varkenshouderijkwestie Langereijt goed

08-11-2018 - 0 reacties De Raad van State vindt dat de provincie Noord-Brabant met een uitbreidingsplan van een Oirschotse varkenshouderij het zogenoemde Stalderingsbeleid correct heeft toegepast, zo blijkt woensdag uit een definitieve uitspraak.


Sieplo presenteert rvs freesbak

30-10-2018 - 0 reacties Sieplo presenteert op de beurzen RMV Hardenberg en Eurotier Hannover een rvs freesbak. Een rvs frees werd al toegepast in de mengdoseerbakken van de fabrikant en nu dus ook in de freesbakken. Het gehele design is daarbij herzien. Verder is de freesba


Aflevering Volvo L35G met VDW voermengbak

08-08-2018 - 0 reacties Aflevering Volvo L35G met VDW voermengbak, verticale menger met 2 recht opstaande mengvijzels met laadarm en weeginrichting, bak en vijzels voorzien van cobranox (slijtvast en roestvast materiaal), verder is bak voorzien van electrisch hydraulische bediening, en RVS uitglijgoot met verlenging door mechaniisatiebedrijf G.J. van Gurp B.V. uit Wijhe


DEZEURE MultitransD20 met Turbocleaner

28-07-2018 - 0 reacties Nergens ter wereld ontwikkelde een constucteur van aanhangwagens zo een innovatieve en veelzijdige machine als bij DEZEURE. De West-Vlaamse constructeur ontwikkelde in samenspraak met de klant de MULTITRANS D20, uiterlijk vergelijkbaar met hun TRANSD20.  Deze overlaadwagen is uitgerust met een gepatenteerde reinigingsunit, maar in 20180719-XT208692tegenstelling tot het vorige model is deze in tien minuten demonteerbaar en kan de wagen ook zonder reinigingsunit gebruikt worden. Door de RVS graan dichte dubbele kettingbodem is het mogelijk om iedere vrucht in deze wagen over te laden.…


Noord-Holland mag ganzen blijven afschieten

05-07-2018 - 0 reacties Nog 2 jaar mogen faunabeheerders van provincie Noord-Holland ganzen, oordeelt de RvS.


RvS stelt gedwarsboomde varkenshouder in gelijk

31-05-2018 - 0 reacties Provincie Brabant kan reken op tonnen schadeclaims. De Raad van State (RvS) heeft woensdag met een uitspraak de weg vrijgemaakt voor een fikse schadeclaim van de Wintelrese varkenshouder Jan Hoppenbrouwers bij de provincie Noord-Brabant.


Nieuwe kansen voor boeren die zonnepark willen

17-05-2018 - 0 reacties Een tijdelijke vergunning is voldoende voor een zonnepark van wel 22 hectare, aldus uitspraak RvS.


Oude Pekela moet geurnorm veranderen

11-05-2018 - 0 reacties De geurnorm voor de intensieve veehouderij in gemeente Oude Pekela moet veranderen. Dat oordeelde de Raad van State (RvS) woensdag.


Pekela is te streng voor intensieve veehouderijen

30-04-2018 - 0 reacties De gemeente krijgt van de RvS een half jaar de tijd om het bestemmingsplan aan te passen.


Pekela is te streng voor intensieve veehouderijen

26-04-2018 - 0 reacties De gemeente krijgt van de RvS een half jaar de tijd om het bestemmingsplan aan te passen.


RvS: Zuid-Holland mag ganzen afschieten

11-04-2018 - 0 reacties Natuurbeschermingsorganisaties hebben de Raad van State (RvS) niet aan hun kant gekregen in hun bezwaar tegen de wijze waarop Zuid-Holland de overlast van ganzen wil bestrijden.