Rood

Rood is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Rood en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Rood nieuws

Fruitteler Kees komt handen tekort voor pluk van de Elstar: ‘Ik eet ze zelf hele dag door’

01-09-2020 - 0 reacties VALBURG - Ruim twee weken geleden wilde de Elstar maar niet rood worden. Maar dankzij enkele koele nachten is de appel op kleur met een supersmaak, aldus fruitteler Kees van Blijderveen uit Valburg.


Weinig fruit en veel suiker in fruitdrankjes voor kinderen

20-08-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Fruitdrankjes voor kinderen bevatten vaak nauwelijks fruit, maar wel veel suiker. Die conclusie trekt de Consumentenbond na een inventarisatie van 30 van deze drankjes. Meer dan de helft scoorde een D of een E op de zogeheten Nutri-Score. Deze score geeft weer hoe gezond een keuze is. Een A krijgt de kleur groen en staat voor de gezondste keuze, een E is rood en staat voor ongezond.


Code rood op het aardappelveld; problemen met de pieper stapelen zich op

12-08-2020 - 0 reacties COLIJNSPLAAT - Het is code rood in de aardappelteelt. Droogte, een ingestorte afzetmarkt, de aardappelziekte (phytophthora) die zich moeilijk laat uitroeien en een gebrek aan goede alternatieven voor de vanaf dit jaar verboden loofdodende middelen Reglone en Finale. Het gevolg: meer kosten en minder opbrengst.


Melkveehouder in het rood door corona

27-07-2020 - 189 reacties De liquiditeit van de Nederlandse melkveehouders ontkomt niet meer aan de coronacrisis, aldus de ABN AMRO in haar liquiditeitsmonitor. Dit lag al in de lijn der verachting, maar kwam in de vorige kwartaalupdate nog niet tot uiting. De verbetering in het vorige kwartaal wordt inmiddels hard onderuit gehaald.


Uitgebroken jonge koeien wandelen kalmpjes op snelweg A28, ‘boetes voor negeren rood kruis’

20-07-2020 - 0 reacties Ze maken vaker gekke dingen mee op snelweg A28, maar een kudde jonge koeien in het holst van de nacht ‘onderweg’: dat zien agenten niet vaak. Wijkagent Jean-Louis Becker maakte er een hilarisch filmpje van. ‘Dames, u staat op de A28, dat lijkt me niet echt handig.’


Universal 445 - Welke rode kleur verf heb ik nodig

11-07-2020 - 3 reacties Waar kan ik de rode kleur aankomen voor een Universal (UTB) 445. Of weet iemand een ral kleur?


Bakken vol aardbeien bij fruitboerderij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restaurants ligt stil

24-04-2020 - 0 reacties OUWERKERK - Dat genot soms samengaat met gezondheid, bewijst de aardbei. Rood en rijp smaakt en ruikt deze schijnvrucht bijna zo bedwelmend als de eerste zomerdagen. Daarnaast knalt de rode rakker ook nog eens van de vitamine C, nodig voor de weerstand. Dat komt mooi uit, want de zomerkoninkjes van Wim en Joleen Remeeus van Fruitboerderij Remeeus in Ouwerkerk liggen klaar om ervan te smullen.


Historisch lage energieprijzen door warme winter, het coronavirus en onenigheid in de OPEC

30-03-2020 - 0 reacties Veel ondernemers zijn momenteel druk met de ongewone bedrijfsvoering vanwege het coronavirus. Beurzen staan diep in het rood en de economie ligt op zijn gat. Niet echt het moment om aan energieprijzen te denken, maar toch is dat een slimme zet. De inkoopprijzen zijn hard onderuit gegaan. Een half uurtje…


Duitse varkensprijs opnieuw in het rood

19-03-2020 - 0 reacties De druk op de varkensprijzen houdt vooralsnog aan. De Duitse varkensprijs heeft gisteren (woensdag 18 maart) opnieuw een knieval gemaakt. Ook elders in Europa dalen de noteringen rap.


Nieuwe rode roos heeft minder licht en gewasbescherming nodig

13-02-2020 - 0 reacties Rood is een belangrijke kleur bij snijrozen en daarom is de belangstelling voor nieuwe of verbeterde rassen groot. Dit geldt ook voor de nieuwe rode rozenvariëteit Kordes Rosen. Deze werd geïntroduceerd in 2018 en wordt nu echt opgepikt door de markt. Na een aantal jaren op een Nederlandse kwekerij te…