Rollen

Rollen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Rollen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Rollen nieuws

Miljoenen klompen in de opslag door corona: 'Ik heb mensen moeten ontslaan'

30-04-2021 - 0 reacties Terwijl de gewone klompen nog steeds van de band rollen, ligt de productie van de toeristische klomp helemaal stil. De klompenfabriek in Beltrum heeft het zwaar in deze coronatijd. Volgens directeur Paul Nijhuis wordt er 70 procent minder omzet gedraaid. "Vier miljoen klompen en houten tulpen liggen er in het magazijn en het wordt niet verkocht omdat alles in de lockdown zit."


CPB-doorrekening: VVD en CDA laten met programma schuld hardst oplopen

01-03-2021 - 0 reacties De meeste politieke partijen willen het geld de komende jaren flink laten rollen. Die spilzucht gaat veelal ten koste van een oplopend begrotingstekort. Opvallend is dat VVD en CDA de staatsschuld de komende kabinetsperiode het hardste laten oplopen, terwijl juist deze partijen traditiegetrouw hameren op gezonde overheidsfinanciën.


Holthausen wil waterstoftrucks bouwen in Winschoten; 'zorgt voor 1000 banen' (update)

17-11-2020 - 0 reacties Winschoten wordt dé plek waar waterstoftrucks van de band moeten rollen. Holthausen Clean Technology en het Amerikaanse Hyzon Motors willen twee fabriekshallen bouwen in de Molenstad.


Politie verwacht wietplantage op te rollen, maar stuit op witlof

10-11-2020 - 0 reacties De politie dacht maandag in het Limburgse Geleen een wietplantage op het spoor te zijn en besloot daarom een verdachte woning te onderzoeken. Daar vonden de agenten echter geen hennep, maar een aantal emmers vol witlofplanten, maakt de politie dinsdag bekend.


Asscher wil geld flink laten rollen: ‘Deze crisis kan niet worden opgelost op de VVD-manier’

31-10-2020 - 0 reacties De Partij van de Arbeid laat het geld rollen in haar programma voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, dat dit weekeinde wordt gepresenteerd. PvdA-leider Lodewijk Asscher wil het geld flink laten rollen: ,,De staatsschuld kan naar 80 procent.’’


De allereerste elektrische Volvo’s rollen van de band

01-10-2020 - 0 reacties Een bijzonder moment in Gent: de productie van de Volvo XC40 Recharge is van start gegaan. Het mag geen verrassing heten, maar Volvo’s hipste model, de XC40, is een succesnummer. Het is niet alleen de bestverkopende Volvo van ons land, het is überhaupt een van bestverkopende modellen van Nederland. De elektrische variant van dit model […]


Elon Musk spoort Tesla-werknemers aan harder te werken: ‘Recordkwartaal mogelijk’

21-09-2020 - 0 reacties Elon Musk, topman van elektrische autobouwer Tesla, roept zijn werknemers op om de komende weken harder te werken. Er moeten voor eind september zoveel mogelijk auto’s van de band rollen. Mogelijk wordt dan nog een recordkwartaal in de boeken gezet, aldus Musk in een gelekte e-mail aan zijn personeel.


Amerikaanse fabrikant vleesvervangers gaat vanuit Nederland Europa bedienen

11-06-2020 - 0 reacties Het Amerikaanse bedrijf Beyond Meat is bezig met het bouwen van een fabriek in Enschede. Het wordt de eerste fabriek buiten de Verenigde Staten waar het bedrijf op een speciale manier eiwitten bewerkt voor vegetarische producten. De fabriek moet eind dit jaar operationeel zijn.
De locatie in Enschede gaat de fabriek van vleesverwerker Zandbergen in Zoeterwoude van grondstoffen voorzien. Daar rollen sinds kort vegaburgers en vegaworsten van Beyond Meat van de band. Op dit moment komen de grondstoffen voor een deel uit een fabriek in de Amerikaanse staat Missouri.
Europese markt
Door ook in Nederland te produceren, hoopt ceo Ethan Brown van Beyond Meat te kunnen profiteren van de distributiemogelijkheden in Europa. Dat zorgt volgens hem voor goedkopere en duurzamere logistiek.
Topman van Zandbergen Adriaan Figee zegt trots te zijn op de samenwerking met het Amerikaanse bedrijf. "Het is voor ons een mooie toevoeging aan de werkzaamheden die we al uitvoeren. Ik zie ons bedrijf niet zozeer als een vleesverwerker, maar als een verwerker van eiwitten. Dat die eiwitten nu ook uit plantaardige bronnen komen, is een logische vervolgstap voor ons."
Naast Europa wil Beyond Meat ook het Midden-Oosten en delen van Afrika voorzien van vleesvervangers. Het bedrijf werd in 2009 opgericht. Inmiddels worden de vegetarische burgers en worstjes, bekend onder de namen Beyond Burger en Beyond Sausage, in 75 landen verkocht.


Het leven is een bitterbal, niemand weet hoe die rollen zal

22-05-2020 - 0 reacties Dat niets zeker is in het leven en alles morgen anders kan zijn, wisten we onbewust wel. Maar er ook echt naar leven, lukte niet altijd. Leef met de dag? Ja ja, leuk, maar hoe doe je dat als er zoveel moet en te wensen valt?


Binnenkort ook mondkapjes van Nederlands fabricaat

09-04-2020 - 0 reacties Over drie weken rollen de eerste hoogwaardige Nederlandse mondkapjes van de band. Twee bedrijven gaan honderdduizenden mondkapjes per dag produceren, meldt Trouw vanmorgen. Filterproducent Afpro is één van die bedrijven, beddenmaker Auping het andere.


Topdrukte bij plantenbedrijf: tienduizenden kerststukjes rollen dagelijks van de band

18-12-2019 - 0 reacties WIJK EN AALBURG - Goede kans dat het kerststukje in huis bij PT Creations in Wijk en Aalburg van de lopende band is gerold. Het is 24 uur per dag topdrukte aan de lopende banden van het bedrijf.


'Online Pig Trade moet hele keten zekerheid bieden'

23-09-2019 - 0 reacties Op donderdag 19 september was de lancering van Online Pig Trade, een nieuw platform waarop varkenshouders, handelaren en slachterijen online varkens kunnen aanbieden en afnemers vraag kenbaar kunnen maken. 'De afgelopen maanden heeft een pilot gedraaid en nu blijkt dat er zeker interesse is, rollen we het landelijk uit', zo vertelt Theo Rovers, de oprichter van Online Pig Trade.


Peilgestuurde drainage houdt vocht in de bodem

29-07-2019 - 0 reacties Het land is nog groen op de percelen van Nico Neppelenbroek. Een zelfbedacht systeem van peilgestuurde drainage houdt het vocht in de bodem van maatschap Neppelenbroek in Zuidwolde. Daardoor hoeft de agrarier de regenhaspel op de gedraineerde percelen niet uit te rollen. Maatschap Neppelenbroek is een demonstratiebedrijf Boeren met bodem en water van het DAW. Het doel: een hogere landbouwproductie en verbeterde waterkwaliteit- en kwantiteit.


Zweten is (z)weten: de sauna werkt net zo goed als sporten

21-06-2019 - 0 reacties Hele volksstammen zitten al eeuwen in zweethutten, stoombaden, hammams en sauna’s. Dat je wel gek moet zijn om daarna door de sneeuw te gaan rollen of in een ijswak te duiken wordt telkens gepareerd: het is lekker en het is gezond voor je. Niet vreemd misschien dat een Finse professor dat aantoont. Dat het gezond is, verklaart wellicht de hernieuwde belangstelling voor het authentieke zweetbad in het preutse Amerika.


'Blockchain wordt gamechanger'

28-05-2019 - 0 reacties Blockchain werkt binnen de Frievar-keten. De proef die in november startte en nu is afgerond, is aanleiding om het project verder uit te rollen binnen de keten van Frievar. 'Blockchain wordt een gamechanger', voorspelt John Lorist van ketenconcept Frievar.


'Blockchain wordt gamechanger'

24-05-2019 - 0 reacties Blockchain werkt binnen de Frievar-keten. De proef die in november startte en nu is afgerond, is aanleiding om het project verder uit te rollen binnen de keten van Frievar. 'Blockchain wordt een gamechanger', voorspelt John Lorist van ketenconcept Frievar.


Invallen bij afvalverwerker vanwege gesjoemel met vervuilde grond

14-05-2019 - 0 reacties De politie heeft invallen gedaan op vier locaties van afvalverwerker Vink uit Barneveld. Het bedrijf wordt verdacht van gesjoemel met vervuilde grond. Bij de boekhouder en twee automatiseringsbedrijven is de administratie van het bedrijf in beslag genomen.
De afvalverwerker werkt vanuit meerdere locaties in Gelderland. Er wordt vervuilde grond ingenomen. Die grond wordt vervolgens gereinigd, gemengd en daarna weer verwerkt op een nieuwe locatie.
Het bedrijf zou tussen 2012 en 2016 grond hebben ingenomen met een te hoge waarde aan lood, kwik en minerale oliën. De grond zou daarna niet goed zijn gereinigd. Er wordt nog onderzocht om hoeveel grond het precies gaat.
Zembla
Afvalverwerker Vink wordt nu verdacht van fraude, overtreding van wet bodembescherming en de wet milieubeheer.
De zaak kwam vorig jaar november aan het rollen door twee uitzendingen van het televisieprogramma Zembla. Daarin werd onthuld dat Vink in overtreding was bij de opslag van kunstgrasmatten.
Rechtszaak
In een andere aflevering bracht Zembla aan het licht dat er vervuilde grond was gebruikt bij twee nieuwbouwprojecten in Barneveld. De onderzoekers vonden op één locatie een verhoogde concentratie van de giftige stof styreen. Later bleek dat de vervuilde grond op twaalf locaties in tien gemeenten zou liggen.
Vink is het niet eens met de uitkomsten van het onderzoek. Vorige maand werd bekend dat het bedrijf een rechtszaak wil aanspannen tegen onderzoeksbureau Royal HaskoningDHV. Vink zegt dat het de grond zelf ook heeft laten onderzoeken en dat daaruit is gebleken dat de grond schoon was.


Verwerkers rollen het uienseizoen uit

10-05-2019 - 0 reacties De finish op de uienmarkt is in zicht en verwerkers rollen het seizoen uit, zo zegt DCA-analist Pieter Post. Hoe de markt er deze week voor staat, hoor je in deze wekelijkse update over de uienmarkt.


Weiden helpt bij engerlingenbestrijding

02-05-2019 - 0 reacties Percelen die intensief beweid worden, lijken minder last te hebben van engerlingen dan maaipercelen. Rollen en wiedeggen tegen de hinderlijke larven hebben nog geen zichtbaar effect.


Erwten zaaien met Güttler Matador wals en Lemken Solitair 9

29-04-2019 - 0 reacties Loonbedrijf van Hal uit Voorst Gld aan het erwten zaaien met Fendt, Lemken en 6 meter brede Güttler Matador wals. Deze Güttler wals met 45/50 cm grote ringen is ideaal om voor het zaaien het zaaibed een laatste bewerking te geven. En ook is er met de wals in de front een ideale gewichtsverdeling en geen insporing van de trekker. Er kan dan veel sneller worden gewerkt met een veel lager dieselverbruik. De Matador wals kan ook achter de trekker, bijvoorbeeld om gras of graan aan te rollen, waarbij in combinatie met het Güttler pneumatische zaaiapparaat achter de wals slakkenkorrels…