Roel

Al het Roel nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Roel nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Roel nieuws

Opgepakte boer Niezijl weer op vrije voeten: 'Je ziet er uitgeslapen uit'

08-11-2019 - 0 reacties NIEZIJL - Boer Roel Heemstra uit Niezijl, die maandagavond werd gearresteerd op verdenking van gijzeling van twee rechercheurs van de Groninger politie, is vrijdagmiddag vrijgelaten.


Voedsel digitaliseert, het publiek moraliseert - hoe gaat de NVWA daar straks mee om?

20-10-2019 - 0 reacties Roel Stevens is directeur Inlichting en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Hij belde ons omdat hij graag zijn zorgen met het publiek en de levensmiddelensector wil delen: er komt een groot aantal integriteitsrisico's op ons af omdat waarden een rol gaan spelen.


Melkveehouder Hurdegaryp vecht voor elk stukje grond

18-10-2019 - 0 reacties „Afspraak is afspraak, daar moet de provinsje Fryslân zich aan houden”, zei de Hurdegarypse melkveehouder Roel Wijmenga donderdag bij de Raad van State tijdens een rechtszaak over de extra sneltrein tussen Leeuwarden en Groningen.


Boerenprotest: eerst goedmaakontbijt voor Hagenaars, daarna weer actie

17-10-2019 - 0 reacties Tientallen actievoerende boeren hebben de nacht doorgebracht op het Malieveld in Den Haag. Ze zijn blijven hangen na de grote demonstratie van gisteren. Sommige boeren bleven voor de gezelligheid, anderen gaan vandaag verder met hun actie tegen de stikstofmaatregelen. De Tweede Kamer debatteert daar vandaag over met minister Schouten van Landbouw.
Na het boerenprotest waren de meeste agrariërs gisteravond alweer op weg naar hun boerderij. Voor de achterblijvers was gisteravond nog een afterparty, die tot in de kleine uurtjes doorging. De gevolgen daarvan zijn vanochtend nog merkbaar. "Ik ben een paar mensen tegengekomen die nauwelijks aanspreekbaar waren", vertelt verslaggever Roel Pauw.
Geen koffiezetapparaat
De boeren hadden met tentjes en caravans een provisorisch kampement opgeslagen. Als ze zich zouden gedragen, was dat geen probleem, had de gemeente vooraf gezegd. Sommigen probeerden in de trekker te overnachten.
"We vonden de trekker in eerste instantie een goede plek om te slapen", vertelt een jonge boer. "Dat hebben we twee uur volgehouden, maar daarna zijn we toch maar tussen de jongens in de caravan gaan liggen." Over het blikje energiedrank in zijn hand: "Je moet toch een ontbijtje hebben. Ik heb geen koffiezetapparaat bij me in de trekker."
Nog een dagje actie tegen de stikstofregels zien ze na een natte afterparty niet zitten. "We zijn gisteravond allemaal zeiknat geregend, dus ondertussen hebben we wel weer zin om thuis bij de kachel te zitten." Thuis is voor hem in Ede, over binnenwegen een paar uur rijden.
Ontbijt met shoarma
De boeren die vandaag wel doorgaan met hun actie ontbijten om 8.00 uur bij de Hofvijver, waar ook belangstellende Hagenaars bij mogen aanschuiven. Op het menu staan behalve kaas en brood ook shoarma. Er is genoeg te eten voor 5000 man, belooft organisatie Farmers Defence Force.
De protesterende boeren willen op die manier iets terugdoen voor de verkeersoverlast die ze gisteren veroorzaakten. Ook willen ze druk uitoefenen op de leden van de Tweede Kamer, vanwege het debat over de stikstofmaatregelen. Het is de bedoeling dat de boeren tegen het eind van de ochtend een voettocht maken langs diverse instanties, maar wat daar precies gaat gebeuren, kon de organisatie nog niet zeggen.
Het Binnenhof blijft voor de demonstrerende boeren ook vandaag verboden terrein. De trucks van Defensie die hen daar gisteren weg moesten houden, staan er ook nu weer.


ZLTO-klimaatspecialist Roel Clement: ‘In Kenia is een misoogst een drama voor heel het dorp’

09-08-2019 - 0 reacties COLIJNSPLAAT - Klimaatspecialist Roel Clement van de ZLTO bezocht voor de non-profitorganisatie Agriterra een aantal boeren en coöperaties in Kenia. ,,Daar voelen ze al tien, vijftien jaar de gevolgen van de klimaatverandering. Anders dan hier raakt een misoogst in Kenia meteen de hele dorpsgemeenschap.”


Steffi en Roel van Boer zoekt Vrouw openen zondag 18e TOT-rit in Boekel

01-08-2019 - 0 reacties BOEKEL - Je bent een bekende Nederlander en Boekelaar of niet. Daarom werden Steffi Verhagen en haar vriend Roel, die ze overhield aan deelname aan Boer zoekt Vrouw, gevraagd zondag de jaarlijkse TOT-rit te openen. En de twee zeiden ja.


LTO start muizenactie: boer zoekt pomp

30-07-2019 - 0 reacties LTO Noord regio Noord is op haar Facebooksite een actie begonnen 'boer zoekt pomp' om zoveel mogelijk boeren aan het bevloeien te krijgen tegen de muizen. Het idee komt van beleidsmedewerker Roel Visser.


Stapelverliefde boerin Steffi viert jubileum

15-07-2019 - 0 reacties Boer zoekt Vrouw-deelneemster Steffi heeft iets te vieren. Het is alweer een jaar geleden dat haar hart op hol sloeg toen ze Roel zag. Op Instagram deelt de boerin een lief bericht.


Video: Aardappelen poten onder hoogspanning

02-05-2019 - 0 reacties In de buurt van Roswinkel poot Roel Duursma een perceel aardappelen met daarin twee grote hoogspanningsmasten. ,,We hebben dit perceel voor het eerste jaar in gebruik, dus het was nog even uitzoeken hoe we het beste rondom die masten heen kunnen poten.''


Marges in rundvleesketen zijn flinterdun of onbestaand

22-02-2019 - 0 reacties Vanuit het Ketenoverleg werd in 2016 de vraag aan de FOD Economie gericht om het toenemend verschil te verklaren tussen de winkelprijs van een kilo rundvlees en de producentenprijs van een runderkarkas. De nieuwe studie is een herhaling van een oefening die in 2008 al een keer gebeurde, en wijst uit dat de marges in de rundvleesketen flinterdun zijn. Als enige schakel in de keten werken de rundveehouders met negatieve marges. “Een pasklare oplossing is er niet”, schrijft Boerenbondadviseur Roel Vaes in ledenblad Boer&Tuinder. “Het aanbod daalt momenteel. Samen met een diversificatie in de productie en extra inspanningen op vlak van export en promotie, moet dat leiden tot een kentering, maar dat vraagt tijd.”


Marges in rundvleesketen zijn flinterdun of onbestaand

22-02-2019 - 0 reacties Vanuit het Ketenoverleg werd in 2016 de vraag aan de FOD Economie gericht om het toenemend verschil te verklaren tussen de winkelprijs van een kilo rundvlees en de producentenprijs van een runderkarkas. De nieuwe studie is een herhaling van een oefening die in 2008 al een keer gebeurde, en wijst uit dat de marges in de rundvleesketen flinterdun zijn. Als enige schakel in de keten werken de rundveehouders met negatieve marges. “Een pasklare oplossing is er niet”, schrijft Boerenbondadviseur Roel Vaes in ledenblad Boer&Tuinder. “Het aanbod daalt momenteel. Samen met een diversificatie in de productie en extra inspanningen op vlak van export en promotie, moet dat leiden tot een kentering, maar dat vraagt tijd.”


Steffi van Boer Zoekt Vrouw: ‘Stiekem vind ik het heerlijk om op straat herkend te worden’

30-12-2018 - 0 reacties Michelle van Asseldonk en Steffi Verhagen uit Boekel, de Brabantse sterren in het populaire tv-programma Boer Zoekt Vrouw, zijn nog steeds gelukkig met hun nieuwe liefde. Michelle en Maarten gaan over twee weken zelfs al samenwonen. Ook Steffi en Roel zijn dat in de nabije toekomst van plan. Met liefde zit het dus wel snor.


Bloemenwinkel Bij Aafke bekroont met duurzame status

04-12-2018 - 0 reacties De eerste gecertificeerd duurzame bloemist in de gemeente Krimpenerwaard is een feit. Aafke Ligthart van bloemenwinkel Bij Aafke ontving op zaterdag 1 december uit handen van Burgemeester Roel Cazemier het certificaat voor de Barometer Duurzame Bloemist.


Boerin Steffi van Boer zoekt Vrouw wist al snel dat Roel de ware was

03-12-2018 - 0 reacties Het hoge woord is eruit. Boerin Steffie uit Boekel en haar geliefde Roel zijn al een paar maanden een gelukkig stelletje. Ze zijn dolblij dat ze het niet langer geheim hoeven te houden. Zondag werd de buitenwereld geïnformeerd via het tv-programma Boer zoekt Vrouw.


Boerin Steffi en haar Roel doen het rustig aan in Bern

16-11-2018 - 0 reacties De Brabantse hengstenhouder Steffi en haar Boer Zoekt Vrouw-vlam Roel zijn voor de citytrip afgereisd naar het Zwitserse Bern. De twee zijn duidelijk verliefd, maar doen het rustig aan. Op hun hotelbed toosten ze op mooie dagen met een flesje dure campagne.


Boer zoekt Vrouw-Harrold zit weer op een roze wolk

12-11-2018 - 0 reacties Ruim 3 miljoen kijkers zien zondagavond dat Steffi in Boer zoekt Vrouw de liefde verklaart aan Roel. Harrold blijft beteuterd achter. Maar gelukkig voor hem: zijn hart klopt nu heel snel voor een andere vrouw.


Steffi wil Harrold of Roel er zo snel mogelijk ‘uit bonjouren’

09-11-2018 - 0 reacties Het lijkt er sterk op dat Boer Zoekt Vrouw-paardenfokker Steffi vroegtijdig haar beslissing maakt. Het hoge woord moet eruit en wel nú. Steffi wil niet meer wachten tot officiële moment dat ze Harrold of Roel naar huis stuurt.


‘Eventuele alternatieven voor suikerbieten niet rijkelijk bezaaid’

26-10-2018 - 0 reacties Akkerbouwer Roel Hesselmans uit Diessen, sinds 1 februari voorzitter van het Cosun kringbestuur Zuidoost Nederland, is niet geheel verbaasd over de huidige situatie op de suikermarkt.


Obesitas is (g)een geconstrueerd probleem

23-10-2018 - 0 reacties Een interview met rechtssocioloog Roel Pieterman over activisme in de wetenschap en het werk van met name volksgezondsheidsdeskundige Jaap Seidell leidde tot een woordenwisseling op twitter. Reden om hen direct met elkaar in gesprek te brengen.


Duurzaam warmte opwekken en processen aanpassen: Zo wordt de fabriek fossielvrij

28-09-2018 - 0 reacties De voedingsmiddelenfabriek van de toekomst draait zonder fossiele brandstoffen. De behoefte aan warmte voor de processen in deze tak van industrie is groot, dus de weg naar fossielvrij is niet zonder hindernissen. Maar het doel is haalbaar, stellen Izak Boot en Roel Tolle van Bilfinger Tebodin. Dit artikel is verschenen in VMT 11 van 28 september.