Rijkswaterstaat

Al het Rijkswaterstaat nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Rijkswaterstaat nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Rijkswaterstaat nieuws

Boeren woensdag weer de weg op: verkeershinder verwacht

17-02-2020 - 0 reacties De boeren gaan woensdag weer de weg op om te protesteren in Den Haag. Weggebruikers krijgen dan mogelijk te maken met verkeershinder. Hoe groot de overlast zal zijn, is vooraf moeilijk in te schatten, zeggen de ANWB en Rijkswaterstaat.


Woensdag mogelijk verkeershinder door boerenprotest

17-02-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Automobilisten krijgen woensdag misschien te maken met verkeershinder, wanneer mogelijk duizenden boeren per tractor optrekken richting Den Haag. Maar hoe groot de overlast zal zijn, en waar de problemen het grootst zijn, dat is vooraf moeilijk in te schatten, zeggen de ANWB en Rijkswaterstaat.


Rijkswaterstaat liet afval storten in zandwingebied Over de Maas: ‘ernstig milieudelict’

06-02-2020 - 0 reacties In de plas van zandwingebied Over de Maas bij Alphen is de afgelopen maanden op last van de top van Rijkswaterstaat een half miljoen ton granuliet gestort. Verschillende deskundigen spreken van een groot risico en noemen de stort een ernstig milieudelict.


Waterstand in grote rivieren gaat stijgen, kuddes op het droge gehaald

06-02-2020 - 0 reacties Natuurbeheerders als Staatsbosbeheer en Free Nature halen hun kuddes runderen en paarden die in de uiterwaarden lopen op het droge. Dat is nodig omdat de waterstand in Rijn, Waal en IJssel de komende dagen sterk zal stijgen, aldus Rijkswaterstaat. Dan lopen uiterwaarden, kades en buitendijkse gebieden onder water.


Boeren op A12 moesten spookrijden van politie

23-12-2019 - 0 reacties De boeren die afgelopen woensdag tegen het verkeer in reden op de A12 deden dat nadat de politie hen daartoe opdracht had gegeven. Op sociale media ontstond verontwaardiging, omdat Rijkswaterstaat twitterde dat de boeren aan het spookrijden waren.


Boeren zorgen voor file op A9

11-11-2019 - 2 reacties Boeren zorgen vanochtend voor file op de A9. Volgens Rijkswaterstaat staat het tussen Uitgeest en de Wijkertunnel over zo’n 13 kilometer vast. De ANWB verwachtte al dat de ochtendspits vandaag flink drukker zou worden.


Honderd vrachtwagens rijden rond ring Rotterdam uit protest stikstofbeleid

30-10-2019 - 0 reacties Meer dan honderd vrachtwagens met opleggers en kiepwagens rijden woensdagochtend op de ring rond Rotterdam uit protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat in gesprek met NU.nl.


Vooral sportvissers beboet tijdens grootste Waddencontrole ooit

25-10-2019 - 0 reacties De grote controle in het Waddengebied heeft deze week weinig opvallends opgeleverd, laat Rijkswaterstaat weten.


400 trekkers rijden vanavond door Brabant: 'Eerste tractoren gespot op Moerdijkbrug'

16-10-2019 - 0 reacties Rijkswaterstaat verwacht dat woensdagavond zo'n 400 trekkers door Brabant rijden, nadat ze vandaag bij het boerenprotest in Den Haag zijn geweest. Dit levert vooralsnog geen grote problemen op. "Het is in Brabant nog heel rustig met de tractoren", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.


Boeren negeren rode kruisen op A12

16-10-2019 - 0 reacties Protesterende boeren hebben massaal de rode kruisen op de A12 genegeerd. Rijkswaterstaat heeft de weg wegens grote drukte op last van de politie afgesloten. Een aantal boeren reed echter toch door op de A12 bij Nootdorp.


Boeren stappen midden op A28 uit trekkers

16-10-2019 - 0 reacties DE BILT - Verschillende boeren stappen woensdagochtend op de A28 bij De Bilt uit hun tractor en maken foto’s. Rijkswaterstaat roept hen op dit niet te doen. "Dat is niet veilig", aldus een woordvoerder van Rijks...Lees meer


Vijftien boeren staande gehouden bij Binnenhof

16-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Er stond woensdagochtend vroeg al veel file. Rijkswaterstaat vraagt automobilisten de snelwegen te mijden rondom Utrecht en later ook Den Haag.


Dinsdag zeer drukke ochtendspits door boerenprotest en zware regenval

30-09-2019 - 0 reacties Rijkswaterstaat verwacht dinsdagochtend een zeer drukke ochtendspits vanwege zware regenval en boeren die mogelijk met hun tractor over de snelweg naar Den Haag zullen rijden.


"Gebruik bestrijdingsmiddelen door overheidsinstellingen fors gedaald"

29-08-2019 - 0 reacties Nederlandse overheidsinstellingen zoals gemeenten, ProRail, waterschappen, provincies, defensie en Rijkswaterstaat, hebben in 2018 bijna 5 duizend kilogram bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dat is ongeveer 82 procent minder dan vijf jaar eerder. Het resterend gebruik is vooral ingezet bij het onderhoud van…


Gebruik bestrijdingsmiddelen overheden fors gedaald

29-08-2019 - 0 reacties Nederlandse overheidsinstellingen zoals gemeenten, ProRail, waterschappen, provincies, defensie en Rijkswaterstaat, hebben in 2018 bijna 5 duizend kilogram bestrijdingsmiddelen gebruikt.


Rijkswaterstaat zet tanks met water in om bruggen te koelen

23-07-2019 - 5 reacties Rijkswaterstaat Noord Nederland laat vanaf dinsdag een aantal bruggen koelen met water.


Rijkswaterstaat in actie: veel vrachtwagenchauffeurs met zachte banden

19-07-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Rijkswaterstaat waarschuwt wekelijks tweehonderd vrachtwagenchauffeurs als ze met te zachte banden over de snelweg rijden. Al deze truckers doen vrijwillig mee aan een proef op de A16, waar de bandenspanning wordt gemeten.


PIANOo en Rijkswaterstaat brengen handreiking Losmaakbaarheid uit

17-07-2019 - 0 reactiesPIANOo en Rijkswaterstaat hebben een handreiking Losmaakbaarheid uitgebracht voor publieke opdrachtgevers in de grond-, weg- en waterbouw en utiliteitsbouw.


Rijkswaterstaat maakt afspraken over maaien bermen

04-07-2019 - 0 reacties Rijkswaterstaat heeft in Noord-Holland afspraken gemaakt met LTO Noord en de Nederlandse Melkveehouders Vakbond over het maaibeleid voor de bermen. De wegbeheerder is vorige maand begonnen met het maaien van 300.000 vierkante meter berm.


Zonneparken en windmolens langs de A35? Volgens Rijkswaterstaat kan het.

26-06-2019 - 0 reacties Er komen mogelijk zonneparken en windmolens langs de A35, Rijkswaterstaat onderzoekt de mogelijkheid en heeft de snelweg opgenomen in een grootschalige energieproject.