Rijden

Rijden nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Rijden nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Rijden nieuws

Snelheidsduivel op de tuinbouwtractor.

17-01-2022 - 8 reacties Het zal je maar overkomen:
De 76-jarige Etienne Dierick uit Lokeren heeft een onmogelijke snelheidsboete gekregen. De man is op uren rijden van huis op de Maaseikerbaan in Opitter ge...


Rijden met mest vanwege volle kelders

07-01-2022 - 125 reacties De drukte met het rijden van mest uit volle kelders van melkveehouderijbedrijven is in het nieuwe jaar direct volop van start gegaan. Jelle Heida van Firma De Blokken uit Pingjum verwacht in de maand januari dagelijks met zijn 32 m3 grote giertank op pad te zijn.


Deutz-Fahr 5120 - Deutz-Fahr 5120 - Maximum snelheid

06-01-2022 - 8 reacties Weet iemand of je een deutz 5120 uit zijn begrenzing kan halen zodat hij harder kan gaan rijden. hij rijd nu 43 km/h maar we willen graag dat hij 50 kan gaan rijden. ik hoop dat iemand antwoord kan geven of dat kan en zo ja hoe?


Moeten alle trucks aan de nieuwe 'smart' tachograaf?

05-01-2022 - 0 reacties Nog maar nauwelijks is de Smart Tacho op de markt, hij kwam in 2019, of er komt alweer een tweede versie. Maar daar blijft het niet mee. Er dreigt namelijk nog een maatregel: moeten alle wat oudere trucks die internationaal beroepsgoederenvervoer rijden straks ook aan een Smart tacho?


Met veel geduld richting groen rijden. 'A28 is de belangrijkste levensader voor mijn tankstation met waterstof in Pesse' | oud&nieuw(s)

28-12-2021 - 0 reacties Dagblad van het Noorden blikt traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar. Vandaag september, de maand waarin tankstation Green Planet in Pesse het brandstoffenaanbod uitbreidde met de duurzame energiedrager waterstof.


Even voorstellen: E-dwien

17-12-2021 - 4 reacties Edwin uit oost-vlaanderen, toen mijn vader overleed kreeg ik het niet over mijn hart onze 1120 te verkopen, ik had er immers met leren rijden.


Toyota komt voor 2030 met dertig nieuwe volledig elektrische modellen

14-12-2021 - 0 reacties Toyota heeft dinsdag bekendgemaakt dat het de komende jaren dertig nieuwe elektrische modellen op de markt zal brengen. Daarmee wil het Japanse concern, dat afgelopen oktober met de bZ4X zijn eerste eigen volledig elektrische auto presenteerde, meer vaart maken met elektrisch rijden. In 2030 wil Toyota op jaarbasis wereldwijd 3,5 miljoen elektrische voertuigen verkopen.


Fietsers rijden honderden reptielen per jaar dood: ‘Stop met ongebreideld uitbreiden fietspaden’

13-12-2021 - 0 reacties Dat fietsen de afgelopen jaren zo populair is geworden heeft een keerzijde: fietsers rijden honderden reptielen per jaar dood. Gemeentes en natuurbeheerders moeten daarom stoppen met het ‘ongebreideld uitbreiden van het aantal fietspaden en aanleggen van nieuwe fietsroutes’. Dat vindt de kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen Ravon.


Boeren willen 'Schiphol kopen' om stikstofprobleem op te lossen

13-12-2021 - 8 reacties Tientallen actievoerende boeren hebben zich bij Schiphol verzameld om de directie van de luchthaven een 'koopcontract' aan te bieden. Ze mogen met hun tractoren niet naar het hoofdkantoor van de luchthaven rijden en hebben zich daarom in Rozenburg, vlak bij de Kaagbaan verzameld. Een directielid van Schiphol zal daar het 'contract' in ontvangst nemen.
Vorige week werd bekend dat er grote zorgen zijn over de toekomst van Schiphol. Er zijn ingrijpende maatregelen nodig, omdat de luchthaven niet voldoet aan stikstofregels en regels op het gebied van geluid en overlast en niet over een natuurvergunning beschikt. Volgens juridisch adviseurs zou onder meer door het opkopen van boerenbedrijven rondom Schiphol het aantal vliegbewegingen niet hoeven te worden verminderd.
De boeren grijpen deze gelegenheid aan om "de rollen om te draaien" en zeggen nu Schiphol te willen kopen. De sluiting van het vliegveld lost het stikstofprobleem van Nederland in een keer op en alle grond kan vervolgens als boerenerf worden gebruikt, zegt melkveehouder René Staal in een Facebookvideo: "Die landingsbanen worden een prachtig kavelpad. Er is veel vervuild land, dat brengt toch weinig op. In de hangars kunnen de koeien staan, de brandstofopslag is om mest in op te slaan."
De directie van de luchthaven heeft nog niet gereageerd.


Handen van het stuur: niet bij Tesla, maar bij Mercedes vanaf volgend jaar toegestaan

10-12-2021 - 0 reacties Mercedes-Benz heeft als eerste autofabrikant van de Verenigde Naties toestemming gekregen om langdurig te rijden zonder handen aan het stuur. Concurrent Tesla, die al jaren propageert het verst te zijn met zelfrijdende auto's, heeft het nakijken.


Elektrisch rijden wordt aantrekkelijker, maar de subsidie blijft hard nodig

07-12-2021 - 0 reacties Nederlandse autogebruikers raken geïnteresseerder in elektrisch rijden. Maar de hoge aanschafprijs blijft de belangrijkste barrière voor een overstap.


“Leaseauto’s VERPLICHT elektrisch over 4 jaar”

25-11-2021 - 0 reacties Alle leaseauto’s verplicht elektrisch over 4 jaar. Dat was dus nu nog het geval. We moeten duurzamer worden met zijn allen! Maar daarvoor willen we natuurlijk niet stoppen met autorijden. Dat betekent dat we allemaal massaal elektrisch gaan rijden. Dat heeft nu nog niet een slechte naam. Integendeel, het is dé oplossing voor de toekomst. […]


In Noorwegen rijden ze al: deze elektrische Chinezen zie (en koop) je straks ook bij ons

21-11-2021 - 0 reacties Wie wil ontdekken welke Chinese auto’s er straks ook bij ons rond rijden, moet een bezoekje brengen aan Noorwegen. Modellen als de Nio ES8, Xpeng G3 en de Hongqi E-HS9 zijn daar al te koop. Hoe rijdt dat eigenlijk, en zijn ze het wachten waard?


Klimaattop Glasgow: Alle vrachtwagens moeten vanaf 2040 op schone brandstof rijden

10-11-2021 - 0 reacties GLASGOW - Alle nieuwe vrachtwagens en bussen die vanaf 2040 worden verkocht, moeten op schone energie rijden. Die ambitie spreken zeker dertien landen uit op de klimaattop in Glasgow. De verklaring waar het doel in staat i...Lees meer


Last van ‘laadpaalstress’? Zo kies je het beste (betaalbare) laadpunt voor je elektrische auto

05-11-2021 - 0 reacties Nu elektrisch rijden steeds populairder wordt, kampen steeds meer Nederlanders met ‘laadpaalstress’. Hoe voorkom je dat je door lege batterijen de eindbestemming niet haalt? En hoe kun je laden zonder zorgen, en ook nog eens bij de juiste paal?


Deze dubbele autobatterij brengt je twee keer zo ver voor hetzelfde geld

28-10-2021 - 0 reacties Elektrische auto's die dankzij een duo-batterij ruim 1100 kilometer op één lading kunnen rijden. En toch nog betaalbaar zijn. Het lijkt erop dat iemand een zeer welkom ei van Columbus heeft gevonden.


Elektrische auto nog te duur voor je? Chinese merken rukken op en kunnen wel eens voor een doorbraak zorgen

18-10-2021 - 0 reacties Xpeng, Nio, Aiways; je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar dat gaat veranderen. De komende jaren komen er tientallen Chinese auto's in Nederland op de markt. Het kan wel eens de definitieve doorbraak van elektrisch rijden worden.


Ook bij compacte auto's is elektrisch rijden nu goedkoper dan op benzine

14-10-2021 - 0 reacties Elektrisch rijden is momenteel voor het eerst in alle segmenten goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Dat blijkt uit de jaarlijkse Car Cost Index van Leaseplan, waarin alle kosten van het elektrisch rijden worden doorgerekend.


Spaansen verandert voor de tweede keer het zicht op Schagen

11-10-2021 - 0 reacties Chicago Skyline Het uitzicht over de dakranden en boomtoppen van Schagen heen, is vrijdag 8 oktober danig veranderd. Na decennialang trouw dienst te hebben gedaan bij het lossen van boten en het vol gooien van trechters, is de kenmerkende rode kraan nu met pensioen gegaan. De brug, het onderste gedeelte dat over rails heen en weer kan rijden, is in 1940 gebouwd, en staat sinds ’79 of ’80 op het terrein aan de Langeloop. Eerst met een houten kraan erop, tot in 1990 de moderne ijzeren constructie erop werd gezet. De kraan van fabrikant Wolf heeft daarvoor ongeveer 10 jaar


De paardenmarkt in Roden was geschrapt vanwege corona. Ineens is 'ie er toch en het is een drukte van belang. 'Wat is de Rodermarkt zonder paarden?'

28-09-2021 - 0 reacties Rondom de Brink van Roden rijden auto’s met paardentrailers af en aan. Het is 6.00 uur in de ochtend en de Roder paardenmarkt, geschrapt vanwege corona, is in volle gang.