Rendement

Al het Rendement nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Rendement nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Rendement nieuws

Melkveeindex laat voorzichtig herstel zien

09-07-2020 - 1 reacties De stijging in het rendement van de melkveehouders zet ook in eind juni en begin juli voort, zo blijkt uit de DCA Melkvee Index. De toekomst lijkt rooskleurig, maar er zijn nog veel ontwikkelingen gaande die het vooruitzicht 180 graden kunnen laten draaien.


"Aardbei gaat schaalvergroting tomaat volgen, allen dan vertraagd"

28-04-2020 - 0 reacties Wat de grootste uitdaging in de zachtfruitsector is? Het waarborgen van een gezond rendement, volgens Bart Jongenelen van Delphy in een nieuwe kettingbrief van Berry Briljant.
"De kostprijs neemt jaarlijks toe, maar stijgt de productprijs ook? Wat betekent de schaalvergroting voor het teeltsaldo over 5-10…


Boeren halen met project gezamenlijk meer rendement uit akkerranden

23-04-2020 - 0 reacties 'Meer kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen.' Zo heet het project in Oost-Groningen en Drenthe waarbij boeren de randen van hun akkers inzaaien met een mix van bloemen en grassen.

'Meer kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen.' Zo heet het project in Oost-Groningen en Drenthe waarbij boeren de randen van hun akkers inzaaien met een mix van bloemen en grassen.

'Meer kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen.' Zo heet het project in Oost-Groningen en Drenthe waarbij boeren de randen van hun akkers inzaaien met een mix van bloemen en grassen.


Aardappelbingo middelt in uitzonderlijk seizoen

07-04-2020 - 0 reacties Na 3 uitzonderlijke jaren zet de DCA Aardappelbingo voor oogstjaar 2019 letterlijk een gemiddeld verkoopresultaat neer. Door emotieloos op de aardappeltermijnmarkt te handelen, op basis van bingoballetjes, behaalde deze strategie een bijzonder rendement.


Rendement melkveehouder staat onder druk

25-03-2020 - 1 reacties Het rendement in de melkveehouderij staat onder druk, zo blijkt uit de Countus Melkvee Index. Een tegenvaller voor melkveehouders waar nu traditioneel dure maanden voor de boeg staan.


"Leuk rendement te halen uit combi WKK en drijvend zonnepark"

27-02-2020 - 0 reacties Tholen - Zoals men bijvoorbeeld in de Lingewaard al langer weet, kan het aanleggen van zonnepanelen op het bassin een interessante investering zijn. Centrica Business Solutions, gespecialiseerd in energieoplossingen, ziet echter nog veel meer mogelijkheden. “Tuinders hebben vaak een wkk en de…


Dalfsen versoepelt regels voor 'kleine' windmolens

04-02-2020 - 0 reacties De regels voor het plaatsen van kleine windturbines in Dalfsen worden versoepeld. Bovendien mag de turbine nu een ashoogte hebben van twintig meter, dit was in het verleden vijftien meter. Een hogere ashoogte zou een beter rendement opleveren. De aanpassingen gelden alleen voor het eigen gebruik van de bewoners.


Aandeel A2 Milk levert 16.000 procent rendement

07-01-2020 - 1 reacties Beleggers die tien jaar geleden hun geld stopten in de Nieuw-Zeelandse zuivelproducent A2 Milk behaalden een rendement van 16.000 procent. Dat stelt het persbureau Bloomberg. Dat maakt A2 Milk volgens Bloomberg tot het best renderende aandeel van de afgelopen tien jaar.


Toekomstige zonneparken Westerwolde moeten inwoners wat opleveren

06-11-2019 - 0 reacties De gemeente Westerwolde streeft er naar dat toekomstige zonneparken voor vijftig procent eigendom worden van lokale inwoners en ondernemers. Het staat in de leidraad: 'Maatschappelijk rendement uit Zonneparken in Westerwolde'.


Innovatief energie opwekken met drijvende zonnepanelen

20-09-2019 - 0 reactiesDrijvende zonnepanelen die in elkaar kunnen schuiven, verplaatsbaar zijn en meedraaien met de zon. Een innovatie die 35% meer rendement oplevert.


Grasmengsels voor optimaal rendement

16-09-2019 - 0 reacties Nu de zomer van 2019 droger is dan gemiddeld én er in het noorden veel schade is door muizen in het grasland, is het advies om de kwaliteit van je graspercelen goed in kaart te brengen. Dan kun je een plan opstellen voor graslandherstel of -vernieuwing.


Vleesvarkensindex op hoogste niveau ooit

04-09-2019 - 0 reacties Het rendement van vleesvarkenshouders heeft het hoogste niveau sinds het ontstaan van de Countus Vleesvarkensindex bereikt. Uit de prognose blijkt dat wordt toegewerkt naar een piek, om vervolgens een daling in te zetten. Ook de Countus Biggenindex heeft positievere ondertoon gekregen.


Twee New Holland's CR10.90 Revelation in Noord-Frankrijk

27-08-2019 - 0 reacties De CR10.90, de krachtigste maaidorser ter wereld en wereldrecordhouder geoogste tarwe in acht uur, heeft de standaard van het rendement nog meer verhoogd met een vermogensupgrade van 50 pk. De grootste maaidorser in de industrie genereert nu een maximaal vermogen van 700 pk wat resulteert in een enorme prestatie in alle gewassen. De combines zijn voorzien van MacDon-maaiborden.


Melkvee Index belandt op kantelpunt

07-08-2019 - 0 reacties Het rendement in de melkveehouderij is over de afgelopen 4 weken, na een forse daling over juni, relatief stabiel gebleven. Op dit moment bevindt de Countus Melkvee Index zich echter op een kantelpunt en het is nog maar de vraag welke kant er gekozen wordt.


Hoe ver zakt rendement zeugenhouder af?

06-08-2019 - 0 reacties Het rendement van zeugenhouders is op weg naar een niveau dat benedengemiddeld ligt, zo toont de Countus Biggenindex. Toch lijkt de bodem wel in zicht te zijn. Daarentegen heeft de Countus Vleesvarkensindex de stijgende lijn na een korte dip weer hervat.


Zomermaanden zorgen voor steeds meer rendement uit onze zonnepanelen

01-08-2019 - 0 reacties Het rendement uit zonnepanelen wordt in de zomermaanden elk jaar iets hoger, doordat de zon meer schijnt. Dat heeft voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal becijferd. Afgelopen juli was de opbrengst van zonne-energie 8% hoger dan in de gemiddelde juli-maand van de afgelopen jaren.


Euro per big aan voer besparen

30-07-2019 - 0 reacties Een aantal jaren geleden focuste de Deense zeugenhouder Jan Jacobsen zich volledig op de productie van zoveel mogelijk biggen per zeug per jaar. Met het MS Total Water Care Concept behaalt hij soepel extra rendement.


Beweiden levert € 400 per hectare meer rendement

29-07-2019 - 31 reacties

Originele beschrijving

Weiders hebben lagere voer- en bewerkingskosten dan niet-weiders. Dat opgeteld bij de hogere melkprijs resulteert in € 398 meer rendement per hectare, of zo’n € 23.000 per bedrijf. Dat verschil is genoeg om de financiering van € 300.000 te dekken.


Beweiden levert € 400 per hectare meer rendement

29-07-2019 - 0 reacties Melkveehouders die beweiden hebben lagere voer- en bewerkingskosten dan niet-beweiders.


Case IH 7250, 8250 en 9250 Axial Flow maaidorsers

24-07-2019 - 0 reacties De AFS Harvest Command automatisering vormt het hart van de veranderingen van de nieuwe 7250, 8250 en 9250 Axial Flow maaidorsers. Dit geheel nieuwe technologiepakket gebruikt zestien sensorinvoeren om de machine voortdurend in de gaten te houden en zeven verschillende instellingen om het rendement van de maaidorser te maximaliseren. Het automatiseringssysteem wordt bediend via de AFS Pro700-terminal en kan momenteel tarwe, koolzaad, graan, maïs en sojabonen verwerken. Met slechts een aantal selecties gebaseerd op gewassoort en omstandigheden kan de bestuurder de instellingen van de machine…