R

Volg al het nieuws over R, een van de 15944 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse R nieuwsbrief.

R nieuws

3 miljoen kippen dood, 70 miljoen euro schade: Hoe vergaat het de veroorzakers van de fipronilaffaire?

04-01-2020 - 0 reacties De drie hoofdrolspelers in de fipronil-affaire stortten twee jaar geleden bijna de complete pluimveesector in de ellende. Vanwege het eierschandaal werden drie miljoen kippen gedood en ontstond 70 miljoen euro schade. Komende maand beslist de rechter of de aanstichters aansprakelijk zijn. Een zoektocht naar Mathijs IJ., Martin van de B. en de Belgische leverancier Patrick R. ,,Ik ben alles kwijtgeraakt, meneer. Alles.”


Het stemmen voor de Top 2000 is begonnen: slaagt de actie Ode aan de Boer?

01-12-2019 - 14 reacties De Top 2000 Stemweek is begonnen. Tot en met zaterdagmiddag kunnen liefhebbers van het jaarlijkse radio-evenement hun lijstje met favoriete nummers indienen. Waar het voor veel mensen traditie is om de lijst in te vullen (en te delen op sociale media), is het ook elk jaar een sport om een relatief onbekend nummer hoog de lijst in te krijgen.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries roept dit jaar op om op het nummer Vlinder van Rowwen Hèze te stemmen, als eerbetoon aan de vermoorde Limburgse jongen Nicky Verstappen. Artiesten die dit jaar overleden zijn, kunnen ook op extra aandacht rekenen. Grote kans dus dat nummers van The Prodigy (zanger Keith Flint overleed in maart) hoger eindigen dan vorig jaar.

Boeren
Maar de actie die dit jaar waarschijnlijk de hoogste ogen gooit, is die van de agrarische sector. Boerenorganisatie Team Agro NL wil het nummer De boer dat is de keerl van Normaal uit 1982 op een mooie plek in de 'lijst der lijsten' krijgen.

Met de hashtag #odeaandeboer vraagt Team Agro NL op sociale media om positieve aandacht voor de sector, die zich niet altijd gesteund voelt door de politiek en de samenleving. Op het stemadvies van de boerenorganisatie staan ook andere 'agrarische nummers': Lekker op de trekker van Mannenkoor Karrespoor en 'Op t Platteland van Daniël Lohues.

Vroeger werden nummers die na ludieke acties te hoog in de lijst eindigden geschrapt, maar daar is de organisatie van de Top 2000 mee gestopt.
"Wij vinden het heel leuk om te zien dat luisteraars moeite doen om hun helden in de Top 2000 te krijgen", zegt Marcel Frost, woordvoerder van de NPO, tegen RTV Oost. "Daar hebben we zeker geen moeite mee. Het is en blijft ten slotte de lijst van de luisteraar."


List, bedrog, leugens, corruptie en de PAS-paniek - Foodlog

13-07-2019 - 108 reacties Afschrikwekkend leesvoer !
Hoe zijn we als Nederland in het stikstofdossier geraakt aldus Nicolaas Gerrits en ideen hoe we uit deze imPASse zouden kunnen komen.
Gezien de samenstelling van de adviescommissie zal dat laatste nog niet mee gaan vallen

Leden Adviescollege Stikstofproblematiek
1. de heer J.W. Remkes, tevens voorzitter;
2. de heer prof. dr. E. Dijkgraaf;
3. mevrouw mr.dr. A. Freriks;
4. de heer drs. G.J. Gerbrandy;
5. mevrouw W.H. Maij MBA;
6. mevrouw ir. A.G. Nijhof MBA;
7. mevrouw E. Post MMS;
8. de heer prof. dr. ir. R. Rabbinge;
9. de heer dr. M.C.Th. Scholten;
10. mevrouw prof. dr. L. Vet.


Na Caring Vets ook Caring Farmers

05-07-2019 - 0 reacties Met Caring Farmers willen de initiatiefnemers verder gaan dan de kringloopvisie van minister Schouten. In een open brief nodigen ze anderen uit zich aan te sluiten. Melkveehouder Annette Harberink, Herenboer Geert van der Veer en Kipster-ondernemer R


Vrijgelaten windmolenverdachte Johnny R. wil nu vooral even rust

22-06-2019 - 0 reacties Een dag na zijn vrijlating is Johnny R. al weer druk bezig in zijn printshop in Stadskanaal. De 50-jarige inwoner van Nieuw-Buinen, van wie het voorarrest gisteren niet werd verlengd, probeert zijn bedrijf weer op te starten. Maar bovenal wil hij rust.


Brand in de trailer als dagelijkse routine

19-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Airsafetytraining.com, een nieuw label van Acaleph Opleiding, Training en Adviezen BV in Geleen verving recent zijn 15 jaar oude Scania R Topline voor een nieuwe R370 met een hoog dak. De trekker staat voor een oplegger waarin een flight rescue simulator is ondergebracht. Wat geen enkele chauffeur ooit hoopt mee te maken, gebeurt bij Airsafetytraining.com (AST) op dagelijkse basis: brand in de trailer. In de volumetrailer van het veiligheidsinstituut is namelijk een levensechte vliegtuigcabine nagebouwd met stoelen, pantry, WC-ruimte en al. Daarin traint het bedrijf vliegtuigbemanningen op calamiteiten als eerste medische hulp en evacuatie. Dat gebeurt door aan de trailer


‘MKZ in Kootwijkerbroek onwaarschijnlijk’

05-06-2019 - 0 reacties De groep deskundigen die de laboratoriumtest heeft onderzocht die in 2001 aanleiding was om vee in Kootwijkerboek te ruimen, geven aan dat het onwaarschijnlijk is dat het virus in het dorp aanwezig was. Dat stelden ze tijdens een toelichting op hun r


Vredestein-banden nu verkrijgbaar op nieuwe Manitou-verreikers

28-05-2019 - 0 reacties Vredestein heeft een partnerschap aangekondigd met Manitou, een gerenommeerde internationale fabrikant van professioneel handlingmaterieel. Vanaf april 2019 zijn de telescopische verreikers van Manitou leverbaar met Vredestein-banden uit de Endurion-serie radiale landbouwbanden.  Kopers van Manitou verreikers van de MLT- en MLA-serie die zijn geproduceerd op de locaties in Ancenis (Frankrijk) en Castelfranco (Italië), kunnen nu kiezen voor Vredestein Endurion-banden in de populaire maten 460/70 R 24 en 500/70 R 24. Manitou reageert hiermee op de vraag van dealers en eindgebruikers die…


John Deere 6155 R en Mc Hale Fusion 3

28-05-2019 - 0 reacties Loonbedrijf Timmerman uit Staphorst aan het balen persen in Punthorst met een John Deere 6155 R en een Mc Hale Fusion 3. 


Het nut van computerspelletjes

08-05-2019 - 1 reacties Als de John Deere 6130 R met de Vaia NL/18 kipwagen en het transportbandje de Vicon kunstmeststrooier, gekoppeld aan de John Deere 6145 R, heeft gevuld begint het grote werk. Met enkele kabels en extra schermen in de cabine begint het spelletje wat GPS en afstelling heet. Na wat toetsen bediend te hebben beweegt het stuur en daarna gaat bijna alles automatisch en kaarsrecht.


Nieuwe Krone BiG X 580 bij WTC de Kempen uit Middelbeers in het eerste gras

01-05-2019 - 0 reacties Na 11 seizoenen en ca 7.200 motoruren trouwe dienst is 1 van de 2 Krone BiG X 500 hakselaars ingeruild tegen een nieuwe Krone BiG X 580 Hier is de BiG X aan het werk in het eerste stoffige Italiaans raaigras op een maisperceel.  Met 460 pk ECOPower en de bekende VariStream geveerde gewasstroom is dat geen probleem -        Voorzien van plaatsspecifieke opbrengst- en NIR vochtmeting -        Grote en brede 900/60 R 42 banden met bandendrukwisselsysteem -        Geveerde achteras -       …


Nieuwe Veenhuis bouwlandbemester van Entjes B.V. Slochteren

08-04-2019 - 0 reacties Entjes Slochteren aan het bouwland bemesten met de nieuwe Veenhuis Terraject 200 bouwlandbemester. De John Deere 6210 R met Veenhuis 11 M3 ecoquad bemestertank is een mooie lichtgewicht combinatie op de veengronden rondom Slochteren. De nieuwe bemester is 5,30 meter breed en is uitgevoerd met een na-eg voor een mooi vlak resultaat. John Deere/ Veenhuis power.


Claas Arion 530 met een Joskin mesttank

19-03-2019 - 0 reacties Agrarische dienstverlening R Lankman uit Nunspeet aan het mest injecteren met een Claas Arion 530 met een Joskin mesttank en bemester. Voor de mixer een Eicher 485


Varkensboer Erp ontkent zelf opruimen asbest na brand

26-02-2019 - 0 reacties ERP - Veehouder R. Kuunders uit Millheze nam een getuige mee naar de Raad van State om aan te tonen dat hij niet op eigen houtje asbest heeft geruimd bij zijn in 2016 afgebrande varkenshouderij aan de Melvert in Erp. Maar of die hem van tienduizenden euro's aan dwangsommen kon afhelpen?


Fendt dealers Van den Brink en Van der Weerd breiden uit

27-12-2018 - 0 reacties Per 1 januari 2019 breidt Van der Weerd de Fendt verkoop- en service-activiteiten uit naar de Flevopolder en de noordelijke Veluwe.  Tegelijkertijd breidt Fendt-dealer Van den Brink haar activiteiten uit naar de midden Veluwe. Dat maakte Mechan Groep, de importeur van Fendt tractoren in Nederland, vandaag bekend. “Beide dealers zijn succesvolle, gewaardeerde familiebedrijven met een lange geschiedenis”, zegt Stans van de Wetering, directeur Fendt. “Wij hebben het volste vertrouwen in deze dealers”. De historie van R. van der Weerd Landbouwmechanisatie gaat terug naar 1889, toen…


Hema roept meer chocoladeletters terug

03-12-2018 - 0 reacties Eerder haalde Hema de hazelnootchocoladeletters B, M, N en R terug. Nu blijkt dat dit ook voor andere letters van het alfabet noodzakelijk is.


Recall Hema chocoladeletters vanwege stukjes kunststof

23-11-2018 - 0 reacties Hema haalt de hazelnoot melkchocoladeletters B, M, N, R en S met productienummer 182196 en houdbaarheidsdatum 31-05-2019 terug.


Entjes Slochteren ook volop in de maisoogst.

09-10-2018 - 0 reacties Hakselaar ; Claas Jaguar 940 met 8 rij Orbis voorzetstuk. Transport ; 2x John Deere 6215 R + 1x John Deere 7530 + 1x John Deere 6210 R met Kaweco en Schuitemaker silage wagens. Shovel ; Volvo L70G.


Veertig procent bietenareaal in vroegbestelling

12-09-2018 - 0 reacties Telers hebben bietenzaad voor areaal 2019 voor 40 procent in vroegbestelling vastgelegd. Dat is tien procent minder dan vorig jaar en ligt het gelijk aan bestelorders 2016. Dit jaar zijn 2 bietenrassen met 19 procent koploper: BTS 7105 R en s BTS 5270 N.


TerraLife Kennis-ochtend

08-08-2018 - 0 reacties TerraLife(r) groenbemestermengsels zijn in opmars in Nederland en in Europa. De innovatieve mengsels met minstens vijf componenten verbeteren de bodemweerbaarheid en stimuleren het bodemleven.