Problemen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Problemen. Problemen is een van de 15564 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Problemen nieuws

Problemen met je front PTO: Waar let je op bij aankoop?

19-09-2019 - 0 reacties Akkerbouwers en veehouders hebben vaak weinig aandacht voor het merk fronthef of front PTO. Ook niet tijdens de aankoop van een nieuwe tractor. Terwijl dit juist hét moment is om je op de hoogte te brengen. Erik Arts, akkerbouwer en adviseur in Luttelgeest, vertelt over zijn ervaring met verschillende PTO’s. Tractoraankoop Erik kocht zijn tractor enkele jaren terug. Via een voordelige actie kocht hij een fronthef en front PTO van hetzelfde merk als zijn tractor. Dit was heel aantrekkelijk, maar de problemen kwamen al zeer vlot. Wat ging er mis? Lekkage bij de PTO. “De…


Bekendmaking Nationale Iconen op 23 september 2019

19-09-2019 - 0 reacties



Wat zijn Nederlandse topinnovaties die wereldwijde problemen oplossen én bijdragen aan onze economie? En Nederland zo mondiaal op de kaart zetten?


Boeren zijn het zat: demonstratie met zeker duizend voertuigen komt eraan

14-09-2019 - 0 reacties Duizenden boze agrariërs willen op 1 oktober met honderden voertuigen naar Den Haag voor een grootscheepse demonstratie. Ze voelen zich in het verdomhoekje gedrukt en willen een signaal afgeven, zegt initiatiefnemer Bart Kemp: ,,De agrarische sector krijgt allerlei maatschappelijke problemen op haar bordje geschoven.’’


Boeren zijn het zat: demonstratie met zeker duizend voertuigen komt eraan

14-09-2019 - 156 reacties

EDE/DEN HAAG - Duizenden boze agrariërs willen op 1 oktober met honderden voertuigen naar Den Haag voor een grootscheepse demonstratie. Ze voelen zich in het verdomhoekje gedrukt en willen een signaal afgeven, zegt initiatiefnemer Bart Kemp: ,,De agrarische sector krijgt allerlei maatschappelijke problemen op haar bordje geschoven.’’


"Hectares vol gewassen niet geoogst door personeelsgebrek"

10-09-2019 - 0 reacties Het tekort aan seizoensarbeiders in de groenten- en fruitteelt is zo nijpend, dat soms zelfs hele hectares vol gewassen niet geoogst worden en telers in grote problemen komen. Uitzendbureaus en land- en tuinbouworganisatie LTO pleiten ervoor om de grens verder open te zetten voor buitenlandse…


Het gaat goed met Nederland, maar we somberen wat af

10-09-2019 - 0 reacties Ondanks de economische groei zijn Nederlanders er niet op vooruitgegaan of meer tevreden over hun leven. De kloof tussen groepen blijft onverminderd groot. Meer Nederlanders hebben psychische problemen. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in het rapport De sociale staat van Nederland.


Video: ‘Monitoring belangrijk wapen tegen trips’

07-09-2019 - 0 reacties Uientelers ondervinden de laatste jaren steeds meer overlast van trips. Met name de afgelopen vijf jaar waren de problemen groot, zegt Luc Remijn van Delphy en UIKC. Monitoring wordt naast gewasbescherming een belangrijk wapen tegen trips.


Garnalenvisserij ook gedupeerd door Europees pulsverbod

05-09-2019 - 0 reacties STELLENDAM - Het Europees verbod op pulsvissen levert niet alleen problemen op voor de pulsvissers in Stellendam. Ook de garnalenvissers hebben er last van omdat pulsvissers hun heil nu ook in de garnalen zoeken.


Risico vroege PRRS groter dan varkenshouders inschatten

03-09-2019 - 0 reacties De resultaten van een tweeledig onderzoekstraject op PRRS laten zien dat het risico van vroege PRRS-infectie groter is dan varkenshouders in de Benelux inschatten. Bijna de helft monitort niet op PRRS of wacht met vaccineren tot zich problemen voordoen.


EU-landen akkoord met droogtesteun boeren

29-08-2019 - 0 reacties Brussel
Boeren die door de droogte met financiële problemen kampen komen in aanmerking voor extra steun.
De 28 EU-landen hebben woensdag ingestemd met een pakket maatregelen dat de Europese Commissie een maand geleden voorstelde.
Lidstaten krijgen de mogelijkheid vervroegd hogere voorschotten uit te keren en mogen in sommige gevallen afwijken van de regels voor landgebruik, zodat veehouders hun dieren voldoende voer kunnen geven. Zo worden de voorschriften voor braakliggend land en het zaaien van bepaalde gewassen die zijn bestemd voor begrazing of voerproductie...


Flinke onweersbuien in delen van Nederland, ook schade gemeld

29-08-2019 - 0 reacties Afgelopen nacht zijn in het zuiden en oosten van het land flinke onweersbuien geweest. Volgens Weeronline ging het in Brabant, Limburg, het Rivierengebied, de Achterhoek en Twente regionaal flink te keer.
Op sociale media melden veel mensen dat ze wakker werden van harde klappen. Weeronline meldt dat dat komt doordat een groot deel van de bliksemschichten insloegen op de grond, waardoor diepe dreunen te horen waren. Volgens de weersite werden ongeveer 6000 bliksemontladingen gemeten.
Het onweer heeft in verschillende plaatsen tot schade geleid. In Mariaheide, in Brabant, sloeg de bliksem in in een huis waarna brand ontstond, meldt Omroep Brabant. In Cuijk veroorzaakte de bliksem brand in een keuken. Niemand raakte gewond, maar volgens omstanders zou er veel rookschade zijn. Na een blikseminslag in Boxmeer belandde een deel van een schoorsteen op straat.
Door blikseminslagen waren er ook problemen op het spoor Vanmorgen vroeg reden er geen treinen tussen Den Bosch en Oss en tussen Vierlingsbeek en Boxmeer.


EU: groen licht voor steun bij droogteproblemen

28-08-2019 - 0 reacties De door de Europese Commissie voorgestelde steunmaatregelen voor door droogte getroffen boeren zijn goedgekeurd door de 28 EU-lidstaten. Boeren die door de droogte met financiële problemen kampen, komen in aanmerking voor extra steun.


Uienoogst lijkt af te stevenen op gemiddelde opbrengst

28-08-2019 - 0 reacties De uienoogst lijkt af te stevenen op een gemiddeld goede opbrengst. Er zijn weliswaar weer flinke uitschieters naar boven en beneden, maar die zijn niet zo extreem als vorig jaar. Trips zorgen met name de laatste weken voor problemen.


EU-landen akkoord met droogtesteun aan boeren

28-08-2019 - 0 reacties Boeren die door de droogte met financiële problemen kampen komen in aanmerking voor extra steun. De 28 EU-landen hebben woensdag ingestemd met een pakket maatregelen dat de Europese Commissie een maand geleden voorstelde.


Niet onderzaaiende maïstelers wellicht in de problemen

27-08-2019 - 0 reacties De afrijping van snijmaïs gaat niet erg snel, meldt Agrifirm. Dat kan problemen opleveren voor maïstelers op zand- en lössgronden, die kozen voor nazaai in plaats van onderzaai. Zij dienen namelijk voor 1 oktober hun vanggewas te zaaien.


Melkrobotleverancier moet schade van boer betalen

26-08-2019 - 11 reacties Door problemen met de melkrobot moest de familie Stam uit het Gelderse Spijk 49 koeien afvoeren. De rechter heeft leverancier Melkwinnings Centrum Oost tot een schadevergoeding veroordeeld.


Woningbouwsector dupe van ontbreken RIVM-rapport in stikstofuitspraak

26-08-2019 - 0 reacties Een rapport van het RIVM dat niet is meegenomen in de stikstofuitspraak van de Raad van State, had de woningbouwsector kunnen behoeden voor de problemen waar ze nu mee kampt. Dat zegt de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen, de NEPROM. De uitstoot van stikstof die samenhangt met de bouw van nieuwe woningen, is zo gering dat schade aan de natuur verwaarloosbaar klein is.


Jaco Geurts: Inkrimpen veestapel niet de oplossing voor alle problemen

24-08-2019 - 0 reacties Over hoeveel varkens hij had, doet hij nooit uitspraken. Maar dat hij iets met landbouw heeft, is duidelijk. „Ik ben op enig moment getrouwd met een boerendochter, en ik zeg weleens grappend: daar is de ellende mee begonnen.” CDA’er Geurts geldt in de Kamer als landbouwspecialist; de gewezen varkenshouder en voormalig lobbyist kent de sector vanbinnen en vanbuiten.


Fotoserie: Van nat strooisel naar gezonde kippen en meer eieren

23-08-2019 - 0 reacties Een aantal jaren geleden had de familie Wolters problemen met hun hennen. Het strooisel was nat en de kippen waren kaal en legden niet goed.Maar gelukkig vonden ze een oplossing.


Anti-windmolenactivisten willen landelijke politieke partij oprichten

22-08-2019 - 0 reacties Tegenwind Veenkoloniën en Platform Storm willen een landelijke politieke partij beginnen, om de problemen in Drenthe en Groningen op de kaart zetten in Den Haag.