Probleem

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Probleem. Probleem is een van de 15146 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Probleem nieuws

Truckfan.nl bestaat 5 jaar!

16-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vandaag vijf jaar geleden begonnen Tinus Guichelaar en Alex Miedema met een nieuw online platform voor het delen van foto’s van trucks en aanverwante voertuigen. In bestaande websites en op digitale bulletin boards liep Alex steeds vaker tegen beperkingen aan. Met name het (gratis) uploaden en terugzoeken van foto’s bleek een steeds groter probleem te worden. Tinus op zijn beurt had met tractorfan.nl een succesvolle website met goede software en zocht uitbreiding in de bedrijfswagenwereld. De website truckfan.nl werd op 16 maart 2014 de ether in geslingerd. De eerste tien uploads zijn voor eeuwig in de digitale vergetelheid geraakt, maar


'Asbest op daken van huizen en kerken in Overijssel groot probleem'

16-03-2019 - 0 reacties Stel, je woont in een leuk huis in een leuke straat met leuke buren. Niks aan de hand toch, of wel? Ja, want de daken van al die huizen, daar ligt asbest op en het vervangen van die daken is een financiële molensteen om de nek van bewoners. En het probleem komt niet alleen voor bij woningen. Er zijn nog steeds zo'n achttien kerken in de provincie met asbestdaken. Kosten om die daken te vervangen: zo'n vijf miljoen euro.


Veehouder Jan Koopman: ’Gezonde beesten naar de slacht, zo zinloos’

16-03-2019 - 6 reacties Tranen vloeiden er niet. Want huilen doet hij naar eigen zeggen niet zo gauw. Maar zwaar viel het hem wel, toen Jan Koopman een groot deel van zijn veestapel afgevoerd zag worden. „Het zijn gezonde beesten die weg moeten”, zegt de 51-jarige veehouder uit Westwoud. „Zo zinloos.”

Hij behoort, zo verwoordt veehouder Jan Koopman het zelf, tot de extreme gevallen. „Een gemiddeld bedrijf moest vier tot acht procent krimpen”, vertelt hij. „Wij vijftig procent. We hadden 195 melkkoeien en 120 stuks jongvee. Dat moest teruggebracht worden tot honderd koeien en geen jongvee, helemaal niks. Toen we dat hoorden, stortte onze wereld in.”

Het grote probleem voor Koopman was, dat hij zijn bedrijf precies op het verkeerde moment fors had uitgebreid. „We waren verdubbeld”, blikt hij terug. „Dat waren we al een paar jaar van plan. We hebben een stal neergezet voor 180 melkkoeien, met drie robots. Iedereen stemde daar mee in. De gemeente, de provincie, er is overleg geweest met Campina en met de bank. En ook de staat ging er in mee, want daar hebben we subsidie van gekregen. Dat maakt het ook zo krom. Als ze niet willen dat er meer of grotere bedrijven komen, waarom geven ze dan al die vergunningen af? Wij hebben zelfs toestemming gekregen om door te groeien tot 245 melkkoeien.”

Maar dat gaat dus niet gebeuren. In plaats daarvan moest Koopman bijna de helft van zijn veestapel ruimen. „Ik dacht: ’het is zo, we laden ze op en doen ze weg’. Maar eerlijk gezegd was toch wel een dingetje. Ik vond het moeilijker dan gedacht.


Ford 3000 - Hef doet niets meer

15-03-2019 - 10 reacties Hallo. Ik heb een ford 3000 waarvan de hef plotseling helemaal niets meer doet. De tractor is voorzien van een dubbelwerkend ventielblok. Dus niet de standaard uiteen selectie knop voor externe hydroliek.
- De hefhendel doet niets meer. Ook niet schokkerig.
- de externe hydroliek werkt wel prima dus aan de pomp ligt het niet.

Ik heb de hefdeksel gedemonteerd maar ook daaraan zie ik niets afwijkends op het eerste gezicht.
Ik heb er verder geen verstand van.

Ik hoop dat iemand het probleem bekend voor komt en mij op weg kan helpen. Groetjes erwin


Teruggang van insecten zorgelijk, maar probleem is breder dan landbouw

14-03-2019 - 0 reacties Minister Schouten wil de afname van biodiversiteit afremmen en een kentering inzetten. „Maar daarbij moeten we ons niet blindstaren op landbouw."


Nadat vloeibare mest in een weiland gespoten is, hebben de worm en grutto het nakijken

08-03-2019 - 0 reacties Bioloog Jeroen Onrust telde nachtenlang de wormen die zich in verschillende Friese weilanden aan het oppervlak waagden. In grasland waar vloeibare mest was geïnjecteerd telde hij er veel minder. Die vorm van bemesting is ook een probleem voor weidevogels die van die wormen leven.


Haarlemmermeerse glastuinbouwers vrezen stroomtekort: "Het wachten duurt te lang"

06-03-2019 - 0 reacties Glastuinbouwers in Haarlemmermeer vrezen voor een groot stroomtekort. Door de komst van heel wat datacenters en tuinders is de vraag naar elektriciteit sinds 2016 verdubbeld. Netbeheerders moeten nu al 'nee' verkopen aan nieuwe bedrijven. Maar ook groei is niet meer mogelijk. En dát is een groot probleem voor bijvoorbeeld Looye Kwekers in Burgerveen.


Indiërs weten geen raad meer met hun heilige koeien

28-02-2019 - 0 reacties Loslopende koeien zijn een serieuze plaag geworden voor landbouwers in Noord-India. De runderen eten de oogst op en lopen de velden in de vernieling. Schuld aan het probleem is het beleid dat eigenlijk bedoeld is om de heilige koeien te beschermen. Net als in andere Indiase deelstaten is het ook in deelstaat Uttar Pradesh officieel verboden om koeien te slachten. Dat verbod kon steeds omzeild worden door illegale slachterijen waaraan de boeren hun koeien konden verkopen wanneer die geen melk meer gaven. Nu de deelstaatregering slachthuizen sloot, weten boeren geen raad meer met hun koeien en geven ze de dieren de vrijheid.


Smart Cities-missie in New York

28-02-2019 - 0 reacties Bent u actief op het gebied van Smart Cities binnen de thema’s stedelijke mobiliteit, resilience en circulaire economie? En zoekt u uitbreiding naar of zakelijke kansen in de regio New York of de Verenigde Staten? Ga dan mee met de innovatiemissie naar New York!Het doel van de innovatiemissie is de Nederlandse Smart Cities sectoren op de kaart te zetten in het noordoosten van de VS. Wij zijn specifiek op zoek naar schaalbare projecten (technologische oplossingen die een maatschappelijk probleem adresseren), die te integreren zijn in Amerikaanse steden.


Niet elke fusariumsoort geeft problemen in uien

28-02-2019 - 0 reacties Fusariumbolrot is een toenemend probleem in de uienteelt in Nederland. De belangrijkste schimmel die dit probleem veroorzaakt, is Fusarium oxysporum. Dat blijkt uit onderzoek van Uireka in 2017 en 2018.


Stop die vervloekte luchtwassers en plofkelders!

27-02-2019 - 0 reacties De intensieve veehouderij drukt zwaar op Nederland. Heel veel dieren produceren heel veel poep en dus heel veel giftige stoffen. De omgeving pikt het niet langer en klaagt massaal over stank en gezondheidsgevaren. De oplossingen van de overheid? Fabrieksmatige ingrepen, die dier én mens in gevaar brengen.

Plofkelders
Een paar dagen geleden stierven dertien koeien in een stal, toen ze na een ontploffing door de vloer zakten en in de kelder vol met hun eigen poep vielen. Kun je nog droeviger aan je eind komen dan verdrinken in je eigen poep? Nog eens vijf koeien zijn gewond en zullen het waarschijnlijk ook niet halen. De boer zeg hierover:“De verwondingen variëren van gewonde poten tot mest in de longen en ammoniak dat in de ogen is gekomen, waardoor ze blind dreigen te worden”

De reden voor deze ontploffing? Omdat de ammoniak uit de mestkelder overlast veroorzaakt, is er een ‘emmissievrije vloer’ geplaatst. Dat moet van onze overheid. Die vloer heeft er nu toe geleid dat gevaarlijke gassen zich in de mestkelder ophoopten en tot ontploffing zijn gekomen. En dat schijnt veel vaker voor te komen.

Luchtwassers
Wegens diezelfde ammoniakuitstoot stimuleert onze overheid al jaren de aanschaf van luchtwassers in varkensstallen. Die moeten de naar buiten gaande lucht zuiveren van ammoniak en stof. Het is ook al jaren volstrekt duidelijk dat luchtwassers ondingen zijn. Ze zijn levensgevaarlijk omdat ze de kans op stalbranden aanzienlijk vergroten. Ook verzieken ze het leven van varkens nog verder omdat de luchtkwaliteit ín de stal - waar de varkens leven - nog ongezonder wordt dan die al was.

Stop gevaarlijke en dieronvriendelijke ‘innovaties’
Hoewel deze gevaren bekend zijn, en dieren én boeren de pineut zijn, blijft onze overheid dit soort maatregelen verplichten. Dat moet stoppen!

Is er teveel overlast van vee?
Dan wordt het tijd dat de overheid onder ogen ziet dat we misschien íets minder vee moeten houden in Nederland.

Problemen door ammoniak?
Dat probleem is door mensen veroorzaakt. Juist doordat wij dieren laten leven boven een grote kelder waar al hun poep en urine zich verzamelt en vermengt, ontstaat al dat ammoniak. Bij dieren die buiten leven is er nauwelijks ammoniak. En als varkens de kans en de ruimte krijgen, poepen en plassen ze graag op aparte plekken. Wég ammoniakprobleem. Varkenshouders zien dat ook in. Zo leven de varkens in deze 'Stal van de Toekomst' niet langer boven een put vol poep.

Dus laten we stoppen met dieronvriendelijke ingrepen in de stal. Verklein toch die veestapel! En laat de dieren dan op een meer natuurlijke manier leven. Zonder stank. Met alle vier de pootjes op de grond. Lekker veilig.


Innovatiemissie Smart Cities in New York

27-02-2019 - 0 reacties Bent u actief op het gebied van Smart Cities binnen de thema’s stedelijke mobiliteit, resilience en circulaire economie? En zoekt u uitbreiding naar of zakelijke kansen in de regio New York of de Verenigde Staten? Ga dan mee met de innovatiemissie naar New York!Het doel van de innovatiemissie is de Nederlandse Smart Cities sectoren op de kaart te zetten in het noordoosten van de VS. Wij zijn specifiek op zoek naar schaalbare projecten (technologische oplossingen die een maatschappelijk probleem adresseren), die te integreren zijn in Amerikaanse steden.


‘Mokkende’ reizigers en herbruikbare broodzakken

25-02-2019 - 0 reacties Plastic is ‘hot’, of eigenlijk een probleem. Door boodschappen te doen met je eigen bakjes en zakjes kun je zelf iets bijdragen aan plasticvermindering. Annika de Jong zocht uit hoe dat in de praktijk uitpakt.


Geen vleeskeuring: nieuwe datingapp speciaal voor vegetariërs

21-02-2019 - 0 reacties Liefde gaat door de maag. Dus als je als niet-vleeseter lekker aan het swipen bent en de potentiële liefde van je leven dol is op een biefstukje, kan dat een probleem zijn. Speciaal voor hen is er nu Veganific: een datingapp voor vegetariërs en veganisten.


Plukfraudeur veroordeeld tot te milde straf volgens OM

20-02-2019 - 0 reacties De zakenman Theo van K. is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar, een taakstraf van 240 uur en een boete van €134.000 voor zijn rol in een schijnconstructie waarmee hij miljoenen verdiende aan de handel in aardbeien, frambozen, asperges en champignons. Dat oordeelde de rechtbank in Den Bosch. Van K. zelf vindt dat hij de Nederlandse economie juist een dienst heeft bewezen en acht zichzelf onschuldig. Volgens hem is de regelgeving in Nederland het probleem. Het Openbaar Ministerie vindt de straf juist veel te laag.


Als de video’s maar leuk zijn, hebben kinderen geen probleem met YouTubers die betaald reclame maken

19-02-2019 - 0 reacties


Bij verzilting zoete en zoute bron soms dicht naast elkaar

16-02-2019 - 0 reacties Verzilting is in delen van het land een toenemend probleem. Ook bronnen voor beregening kunnen op zeer korte afstand van elkaar grote verschillen in zoutgehaltes hebben.


Tijd voor de echte cijfers

13-02-2019 - 9 reacties ANNIE SCHREIJER-PIERIK, LID VAN HET EUROPEES PARLEMENT VOOR HET CDA

Meten is weten. Dat is een oude wijsheid, die nog steeds erg waar is. En het is hoog tijd dat de overheid eens goed gaat meten in het mestbeleid. Want de huidige cijfers stinken.

Want hoeveel milieuvervuilende fosfaat zit er eigenlijk in mest? Dat is nogal belangrijk voordat we nog meer koeien moeten wegdoen om de normen te halen. Melkveehouder Albert Scholten overhandigde mij vorige week GD-mineralencijfers van drieduizend collega-melkveehouders. Gemiddeld bevat elke kilo melk 1,14 gram fosfor, terwijl de overheid rekent met 0,97 gram. Dat maakt nogal verschil. Fosfor die in melk zit, zit niet in de mest. Als je dit doorrekent, is er in Nederland plaats voor meer koeien.

De berekening van Scholten sluit aan bij een berekening van een van mijn medewerkers. Die ontdekte dat de Nederlandse overheid een hogere fosfaatexcretie hanteert dan de Vlaamse overheid. Als Nederland de Vlaamse waarden zou overnemen, is er in Nederland zelfs helemaal geen mestoverschot meer.

Maar we moeten ook eens goed meten waar fosfaat een probleem is. Je zou denken dat fosfaat dus vooral in het milieu zit in regio's met veel vee. En wat denkt u? In de praktijk is het fosfaatoverschot vooral in de Randstad en Zeeland en juist niet in de gebieden met veehouderijen in het noorden, oosten en zuiden van het land.

Het is zo zonde dat topbedrijven moeten krimpen, terwijl milieuvervuilende luchtvaart en wegverkeer wel mogen groeien

Onderzoeksjournalist Geesje Rotgers van V-focus heeft dit op een kaart van Nederland gezet. Ze presenteerde die bij een bijeenkomst die ik vorige week had georganiseerd over het fosfaatstelsel.
'Dus welk probleem lossen we eigenlijk op met dit fosfaatstelsel?' vroeg Rotgers scherp aan de zaal. Duidelijk niet het mestprobleem, als dat al een echt probleem is.

Met echte cijfers en echte metingen moeten we echt beleid kunnen maken. Dan is er wel ruimte voor de veehouderij en kan de sector weer herstellen tot een economische 'witte motor'. De Nederlandse melkveebedrijven behoren tot de wereldtop: zo ongelooflijk efficiënt en innovatief vind je ze bijna nergens. Het is zo zonde dat topbedrijven moeten krimpen, terwijl milieuvervuilende luchtvaart en wegverkeer wel mogen groeien.

Melkveehouders, landbouworganisaties en politiek moeten samen aan de slag gaan. Nu de echte cijfers boven water zijn gekomen, moet minister Carola Schouten (LNV) overstag gaan. Ze moet de echte wil tonen om de melkveehouders de ruimte te geven die hun toekomt.


Peter Kuipers Munneke: Ons klimaat gaat lijken op Zuidwest-Frankrijk

13-02-2019 - 0 reacties Houd er met het bodembeheer rekening mee dat ons klimaat gaat lijken op het zuidwesten van Frankrijk, zegt Peter Kuipers Munneke. Er komt meer neerslag in herfst, winter en lente. Droogte kan in de zomer een groter probleem zijn voor de landbouw.


‘Heel Holland zakt’

13-02-2019 - 0 reacties Verontrustende cijfers en grafieken lieten zien dat bodemdaling een urgent probleem is Nederland. Landelijke regie is vereist. "We hebben een minister van bodemdaling nodig", volgens Hilde Niezen, wethouder in Gouda. ‘Zakspecialist’ Gilles Erkens pleit voor "bestuurders met sterke knieën op slappe bodems". Maandagavond ging de tiende editie van de debatreeks It’s the food, my friend van start.