Power

Al het Power nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Power nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Power nieuws

Groningers wekken 10 procent meer stroom op met gedeelde zonnedaken

02-03-2021 - 0 reacties Inwoners van Groningen hebben in 2020 10 procent meer stroom opgewekt via een gedeeld zonnedak of-park dan in 2019. Dit blijkt uit cijfers van energiecoöperatie Grunneger Power.


Valtra 8950 - Wanneer werkt Sigma power

16-06-2020 - 117 reacties Hi,

Zoals de titel al aangeeft vroeg ik me af wanneer de sigma power op een 8950 nu net werkt?

Volgens wat ik al heb gevonden zou hij inschakelen vanaf er 30pk over de aftakas wordt gevraagd, maar komt het volle vermogen dan nooit vrij op de baan?

Alvast bedankt !


Numan Transport vervoert piepers met Scania Power

29-11-2019 - 0 reacties Numan Transport uit Numansdorp heeft sinds kort twee dikke Scania’s R520 6×2/4 V8 trekkers met voorloopas in gebruik. De auto’s...


Nieuwe John Deere-tractoren van de 7R-serie

29-10-2019 - 0 reacties Volop vermogen, flexibiliteit en intelligentie John Deere komt met nieuwe generatie 7R-tractoren. De reeks modellen is aangevuld met een vlaggenschip met een max. vermogen van 363 pk (373 pk met Intelligent Power Management), de 7R 330. De serie van zes modellen is voorzien van een gloednieuwe cabine met allerlei interessante en luxe elementen, met op de allereerste plaats het CommandPRO besturingsconcept. Boeren en vooral loonwerkers die de bedrijfskosten graag laag willen houden zullen de vruchten plukken van de bewezen brandstofefficiëntie van deze nieuwe tractoren. De bedrijfseconomische…


Waar moet je op letten bij de aanschaf van verstralers?

15-10-2019 - 5 reacties
Krachtige FERVOR-verstralers van Wesem in de spotlights
Je kent ze wel, die krachtige verlichting bovenop zware trucks of 4x4 voertuigen. Deze FERVOR-verstralers van Wesem verlichten niet alleen de weg waarop ze rijden, maar maken elk voertuig volledig uniek. In dit blog gaan we in op de functionaliteit en voordelen van deze WESEM-verstralers, de beschikbare soorten en op welke aandachtspunten je moet letten bij aanschaf.

Voordelen verstralers van Wesem
Door de LED-technologie zijn deze verstralers meer dan energiezuinig en uiterst effectief. De lamp bevat maar liefst zes power LEDS, zodat de krachtige lichtbundel efficiënt in één richting wordt geleid. Het licht straalt natuurlijk en oogvriendelijk licht uit tot wel 500 meter voor het voertuig.

We zetten de belangrijkste voordelen van Wesem FERVOR-verstralers voor je op een rijtje:

⦁ Modern en fris design voor charismatische look;
⦁ Compleet hermetisch afgesloten (IP67 en IP69k-classificatie);
⦁ Energiezuinig door LED-technologie;
⦁ Langdurig gebruikersplezier.

Verstraler soorten
De Wesem FERVOR-verstralers zijn verkrijgbaar in twee diameters, namelijk 180mm en 220mm. Daarnaast is de behuizing beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Zo heb je de verstralers met een zwarte behuizing, een moderne chromen omkleding of een zwarte behuizing met chromen voorkant. Standaard wordt een beschermkap meegeleverd. Door de variatie aan mogelijkheden is er voor ieder voertuig een verstraler-set te vinden waar die past bij jouw smaak.

Aandachtspunten aanschaf Wesem FERVOR-verstralers
Waar moet je op letten bij de aanschaf van Wesem FERVOR-verstralers? Allereerst is het belangrijk te beseffen dat deze verlichting enkel wordt aangeboden door geselecteerde dealers van autoverlichting. Zo ben je verzekerd van een betrouwbare partij die garant staat voor de kwaliteit van dit type verlichting en hier te allen tijde gedegen advies over kunt ontvangen. Bij werkenbijlicht.nl kun je terecht voor al uw wensen met betrekking tot Wesem FERVOR-verstralers. Met een gemiddelde klantbeoordeling van 8.9 weten deze lichtspecialisten als geen ander te adviseren welke type lamp past bij uw voertuig en wensen tegen scherpe tarieven.

Ontdek het aanbod van Wesem FERVOR-verstralers bij werkenbijlicht.nl.

Deze blogpost is mogelijk gemaakt door werkenbijlicht.nl.


Vervallen Europese registratie desmedifam heeft gevolgen voor onkruidbestrijding in bieten

10-10-2019 - 0 reacties Door het vervallen van de Europese registratie van de werkzame stof desmedifam mogen na 30 juni 2020 de onkruidbestrijdingsmiddelen Belvedere Tripel, Betanal Elite, Betanal maxxPro, Betasana Trio SE en Betanal Power niet meer worden gebruikt.


50e deelnemer Perennial Power

09-10-2019 - 0 reacties Het aantal deelnemers aan het promotie initiatief Perrennial Power groeit gestaag door. Het in 2014 opgerichte initiatief ter promotie van vaste planten viert dit jaar haar vijfde verjaardag en is sinds de oprichting ruim verdubbeld in aantal deelnemers. Met de aanmelding van vaste plantenkwekerij ‘Het Eyssel’ uit het Belgische Meerle staat de teller op 50!


Massey Ferguson 152 - Werking multi-power. Hoe te testen.

04-10-2019 - 5 reacties Hallo.
Ik ben wezen kijken bij een mf 152 met multi-power.
Hoe kun je die het best testen onder het rijden.
Ik had het gevoel dat hij vooruit niet veel deed.

Achteruit kon ik wel iets merken.
Toen ik naar hoog schakelde had ik het gevoel dat hij iets harder ging maar ook iets harder ging joelen in de bak.

Als de mp dan wel stuk is wat kost zoiets om het weer klaar te krijgen?

Groet Gert.


New Holland FR9050 in de mais

01-10-2019 - 0 reacties Loonbedrijf H.Korenberg uit Oosterwolde aan het mais hakselen voor Jan Bakker met een New Holland FR9050, twee maal een Case IH 185 Puma CVX met Dezeure silocruiser, een Case IH Puma 185 CVX en een Case IH 150 CVX met Strautmann Giga Vitesse 2 Duo plus. Verder ook nog een New Holland T7.230 Blue Power met Schuitemaker Siwa 230 van Loonbedrijf Rozeboom uit 't Harde.


Rijden met de nieuwe John Deere M-serie

21-09-2019 - 0 reacties De vier nieuwe viercilindermodellen worden aangedreven door een 4,5-liter John Deere PowerTech EWL-motor. Model 6130M, 6140M en 6145M hebben een 4,5-liter John Deere PowerTech PSS-motor. Grotere modellen zijn uitgerust met zescilinder PVS-motoren met een cilinderinhoud van 6,8 liter. Ook de kleinere 6090M t/m 6140M zijn nu voor het eerst voorzien van Intelligent Power Management (IPM) waarmee de prestatie met 20 pk is verbeterd voor pto-werkzaamheden en transport, de viercilinder 6140M levert met IPM een maximumvermogen van maar liefst 166 pk.  Er zijn drie verschillende versnellingsbakopties…


Variabel koolblad frezen New Holland T5.140 AutoCommand Blue Power

29-08-2019 - 0 reacties Nieuwe T5 AutoCommand™-serie biedt ultiem comfort, industrieleidende prestaties en naadloze productiviteit.  Naadloze productiviteit met bekroonde continu variabele transmissietechnologie AutoCommand™ Industrieleidend vermogen en schone werking met nieuwe FPT NEF Fase V-motor en ECOBlue™ HI-eSCR2-technologie Beste cabineruimte, comfort en zicht met superieure ergonomie in Horizon™-cabine Blue Power-uitvoering voor ultieme ervaring op gebied van comfort en exclusieve kenmerken 


New New Holland T5.140 AutoCommand Blue power in actie

14-08-2019 - 0 reacties De eerste New Holland T5 AutoCommand van Europa is afgeleverd door Voets Tractoren en Werktuigen B.V. aan Loonbedrijf Poland. Nieuwe T5 AutoCommand™-serie biedt ultiem comfort, industrieleidende prestaties en naadloze productiviteit  Naadloze productiviteit met bekroonde continu variabele transmissietechnologie AutoCommand™ Industrieleidend vermogen en schone werking met nieuwe FPT NEF Fase V-motor en ECOBlue™ HI-eSCR2-technologie Beste cabineruimte, comfort en zicht met superieure ergonomie in Horizon™-cabine Blue…


New Holland T7.270 Blue Power met Bigbaler 1270 Cropcutter in het stro

10-08-2019 - 0 reacties Met de BigBaler maakt u tot 110 balen per uur. Bovendien zorgde New Holland ervoor dat de BigBaler uw capaciteit met 20% kan verhogen. Hoe? Het gloednieuwe ontwerp van de MaxiSweep-opraper verbetert het debiet en zorgt ervoor dat zelfs het laatste halmpje van het gewas wordt opgeraapt. De snelheid van de plunjerslag per minuut is toegenomen met 14%, en het doorlopende debiet van het gewas, gegarandeerd door de uniforme breedte van de toevoer-, verwerkings- en voorperselementen, dragen er allemaal toe bij dat de BigBaler de balenpers met de grootste capaciteit ooit is. 


Vertrouwen in windmolenpark Someren-Heide gedaald

02-08-2019 - 0 reacties SOMEREN-HEIDE - Of er ooit acht windmolens komen in het gebied Diepenhoek in Someren-Heide blijft de vraag. Ook nu beoogd ontwikkelaar Energie Kontor het project heeft overgedragen aan Prowind. Het vertrouwen van lokale energiecoöperatie Zummere Power in een goede afloop is gedaald.


Claas Lexion 8000 en 7000: nieuwe krachtige maaidorsers met maximaal 790 pk

01-08-2019 - 0 reacties De nieuwe APS Synflow Hybrid-dorsunit vormt het hart van de Lexion 8000 en 7000. Hun motorvermogen tot 790 pk/ 581 kW brengt de nieuwe modellen in een nieuwe prestatieklasse. Een intuïtief bedieningsconcept en een nieuwe cabine bieden een zeer hoog comfort. Dynamic Power past de motor aan de bedrijfsomstandigheden aan en zorgt voor een uitstekende brandstofefficiëntie. Nieuwe afmetingen voor graan- en losbuis Met graantankvolumes tussen de 10.000 en 18.000 liter kunnen de nieuwe Lexion 8000 en 7000 worden geoptimaliseerd voor elke…


De MF Ideal 7 in actie

05-07-2019 - 0 reacties De serie bestaat uit de Ideal 7 met een Agco Power motor van 9,8 liter met maximaal 451 pk, de Ideal 8 met een MAN motor van 12,4 liter met 538 pk, en de Ideal 9 met een MAN motor van 15,2 liter met maximaal 647 pk. De machines zijn uitgevoerd met één (7) of twee dorsrotors met een doorsnede van 600 millimeter en een lengte van 4.837 millimeter en zijn daarmee de langste in de markt. Dit levert een zeer hoge capaciteit op in een veelheid aan gewassen, gekoppeld aan een nauwkeurige dorswerking. Ook het reinigingssysteem is volledig nieuw ontwikkeld en geeft een zeer goede werking. Dit…


D2B-schenking voor onderzoek naar groene stroom in Libanon

03-07-2019 - 0 reactiesHet Libanese elektriciteitsnet kampt met grote tekorten en een gemiddelde stroomuitval van 6 uur per dag.


Showtuin Dummen Orange in de Kwakel officeel geopend

01-07-2019 - 0 reacties Tijdens de FlowerTrials vierde Dümmen Orange de officiële opening van haar nieuwe showtuin aan de Hoofdweg 119 in De Kwakel. De opening werd verricht door Biense Visser en Robin Reurings in aanwezigheid van collega’s, FlowerTrials bezoekers en leden van Perennial Power, een stichting voor de promotie van vaste planten.


[video] Volvo Penta powered electric Kalmar terminal tractor starred at TOC Europe

25-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Volvo Penta is taking yet another step in its journey towards offering electrified power solutions by 2021 by presenting an emission-free terminal tractor featuring a Volvo Penta electric driveline at TOC Europe 2019, the leading tradeshow for port and terminal technology and operations. At this year’s TOC Europe exhibition in Rotterdam, held June 18-20, Volvo Penta continued to prove its progress in developing an electromobility platform of the future by showing an electric-powered terminal tractor. Volvo Penta converted the terminal tractor to fully electric using proven electromobility technology from Volvo’s bus and truck applications. “We strive for sustainable power solutions


Power to the Ground ± 2000 pk Case IH ride & drive

09-06-2019 - 0 reacties Case IH  PUMA 175 = 225 pk Case IH  PUMA 240 = 270 pk Case IH  OPTUM 300 = 315 pk Case IH  MAGNUM 340 = 410 pk Case IH  QUADTRAC 620 = 697 pk De trekkers waren voorzien van grondbewerkings machine van Horsch zodat men echt kon ervaren wat pk’s zijn.