Politie

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Politie. Politie is een van de 15512 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Politie nieuws

Politie zaait verwarring over offerkadavers

12-08-2019 - 0 reacties


VVD Helma Lodders - Vragen over de verkoop van kadavers vanuit vrachtauto's tijdens het Offerfeest

12-08-2019 - 0 reacties Een politie-eenheid regio Den Haag twitterde dat vanwege het Offerfeest het veel kan voorkomen dat er kadavers vanuit vrachtauto’s worden verkocht. Zij roepen op om geen contact te zoeken met de politie omdat het een legale actie is. Veel mensen reageren boos en zijn verontwaardigd, en dat snap ik heel goed. Samen met mijn collega Antoinette Laan heb ik om opheldering gevraagd. Voedselproducenten moeten, terecht, aan de strengste voorwaarden voldoen. Regels zijn regels en die gelden voor iedereen! Er zou sowieso een controle moeten plaatsvinden waar dit vlees vandaan komt. Het onverdoofd slachten van dieren buiten een slachthuis is verboden en strafbaar. En de regels rond voedselveiligheid dienen nageleefd te worden. Het kan niet zo zijn dat er lokaal andere regels zijn. En zou een slager zijn kadavers op een drukke zaterdag ook uit de vrachtwagen mogen verkopen? Ik denk dat hij daar geen toestemming voor krijgt. Dat is meten met twee maten en niet toegestaan.


Koeien op het spoor bij Holthees, treinen moesten stapvoets rijden om botsing te voorkomen

11-08-2019 - 0 reacties Koeien hebben zondagochtend het treinverkeer tussen Vierlingsbeek en Venray verstoord. De dieren waren tegen halfnegen bij Holthees op het spoor terecht gekomen, zo meldt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail. Volgens hem komt het 'wel vaker' voor dat koeien spoorlopend vertraging veroorzaken. De problemen bij Holthees waren na een half uur voorbij, onder meer door hulp van de politie.


Boer ploegt nietsvermoedend over granaten op zijn akker heen, niemand had hem gewaarschuwd

08-08-2019 - 19 reacties Dat er granaten uit de Tweede Wereldoorlog op zijn akker waren gevonden? Dat wist de politie en dat wisten ook de twee schatgravers die de oude projectielen met een metaaldetector hadden gevonden. Maar de boer van wie de akker is, wist helemaal nergens van. En dus liet hij nietsvermoedend afgelopen week zijn stagiair het land omploegen.


Boer uit Oosterwolde opgelicht en beschuldigd van ontvoering van Hagenaar

06-08-2019 - 0 reacties Een melkveehouder in ruste uit Oosterwolde (66) claimt voor tonnen te zijn opgelicht. De verdachte zegt echter dat de boer hem heeft laten ontvoeren.

De 38-jarige inwoner van Den Haag werd op maandagavond 22 juli door vier ontvoerders in een zilvergrijze Mercedes getrokken. Dit gebeurde in het Zeeheldenkwartier in zijn woonplaats. Twee dagen later wist de politie hem te bevrijden. Vier mannen uit Soest (34 en 29), Zeist (25) en een 24-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats zijn gearresteerd.


Verdachte diefstal mestafsluiters vrijgesproken na 'gebrekkig politieonderzoek'

06-08-2019 - 0 reacties De verdachte van de diefstal van meerdere mestafsluiters is vrijgesproken wegens te weinig bewijs. Volgens het Openbaar Ministerie had de politie geen capaciteit om de zaak beter uit te zoeken. De rechter noemde de vrijspraak 'buitengewoon onbevredigend'.


Twentenaar opgepakt voor mishandeling zeug

05-08-2019 - 0 reacties Een 38-jarige man uit Markelo is maandag 22 juli gearresteerd op verdenking van dierenmishandeling. De man zou een varken hebben mishandeld nadat het dier biggen zou hebben doodgebeten. Dat meldt de politie op haar website.


Gecrashte kaaimannen mogen bij hun nieuwe baasje in Winschoten blijven

02-08-2019 - 0 reacties De politie, dierenambulance en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn gisteravond druk geweest met twee kaaimannen op de A7 ter hoogte van het Groningse Scheemda. Een van de dieren ontsnapte uit een gekantelde auto. Ondanks de vreemde situatie zien de betrokken partijen geen reden voor verder onderzoek.


Stier doodt twee Duitse boeren op eigen land

27-07-2019 - 0 reacties Een wilde stier heeft vandaag een 60-jarige man en zijn 80-jarige vader gedood in het Duitse dorp Gleissenberg. Dat meldt de lokale politie.


Shoveldief na achtervolging opgepakt in Venlo

25-07-2019 - 0 reacties Na een achtervolging van een gestolen shovel is door de politie in Venlo de vermoedelijke shoveldief aangehouden.


Kalfje na geboorte spoorloos, politie vindt dier met behulp van drone terug in maisveld

24-07-2019 - 0 reacties SINDEREN - De politie Oost-Nederland heeft dinsdagochtend in Sinderen een pasgeboren kalfje met behulp van een drone teruggevonden. Het kalf was ‘s nachts kort na de geboorte weggelopen bij de moeder. In verband met de hitte staan de beesten tijdens deze tropische dagen overdag binnen en zijn ze 's nachts in de buiten.


Verdachte brand pluimveestal meldt zich

18-07-2019 - 0 reacties De verdachte van de brand bij een pluimveehouderij in Kiel-Windeweer heeft zich donderdagmiddag gemeld bij de politie in Hoogezand. Dat meldt de politie Ommelanden Midden.


Brandstichter kippenstal meldt zich bij politie

18-07-2019 - 0 reacties De man die vermoedelijk brand stichtte bij het vleeskuikenbedrijf van de familie De Groot in Kiel-Windeweer heeft zich bij de politie gemeld.


Drie gps-dieven aangehouden in Hoeksche Waard: onderzoek in volle gang

18-07-2019 - 0 reacties De politie heeft in de Hoeksche Waard drie verdachten aangehouden die meerdere gestolen gps-systemen bij zich hadden. De politie onderzoekt of deze personen ook verantwoordelijk zijn voor de vele andere diefstallen van dergelijke systemen.


Politie zoekt verdachte brand pluimveestal Kiel-Windeweer

18-07-2019 - 0 reacties De brand in de pluimveestal in het Groningse Kiel-Windeweer die honderdduizend kippen het leven kostte, lijkt te zijn aangestoken. De politie zoekt een verdachte die op camerabeelden zichtbaar is.


Politie zoekt verdachte brand pluimveestal

18-07-2019 - 0 reacties De brand in de pluimveestal in het Groningse Kiel-Windeweer die honderdduizend kippen het leven kostte, lijkt te zijn aangestoken.


Brand in kippenschuur aangestoken, politie heeft bewakingsbeelden van verdachte

17-07-2019 - 10 reacties Het zal toch niet.... 😞

Originele beschrijving

De brand in het Groningse Kiel-Windeweer waarbij zondagochtend 100.000 kuikens om het leven kwamen, blijkt te zijn aangestoken. De politie dreigt bewakingsbeelden openbaar te maken.


Politie dreigt beeld brandstichter kippenstal openbaar te maken

17-07-2019 - 0 reacties De politie Ommelanden Midden gaat beelden van de vermoedelijke brandstichter van de vleeskuikenstal in Kiel-Windeweer openbaar op internet zetten, als de man zich niet snel meldt.


Vrouw uit Emmen (65) vast om bedreigen betrokkenen windparken

17-07-2019 - 0 reacties De politie heeft een 65-jarige vrouw uit Emmen aangehouden op verdenking van het verzenden van dreigbrieven naar ondernemers en bestuurder die betrokken zijn bij de aanleg van windmolenparken. Agenten doorzochten gisteren haar huis. Vandaag meldde ze zich bij de politie.


Tieners en man (20) verdacht van brandstichting boerderij

16-07-2019 - 0 reacties De politie verdenkt een 20-jarige man uit Peel en Maas en twee jongens van 16 en 17 jaar van brandstichting, maandagavond in een boerderij in Panningen.