Politie

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Politie. Politie is een van de 15734 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Politie nieuws

Supermarkten zetten zich schrap voor acties boeren: ‘Contact met politie en justitie’

05-12-2019 - 0 reacties NIJMEGEN - Boeren dreigen met lege supermarkten. Een week voor Kerstmis willen ze de hele Nederlandse voedselvoorziening platleggen, onder meer door distributiecentra te blokkeren. De brancheorganisatie voor supermarkten neemt de dreiging serieus en zegt contact te hebben met politie en justitie.


Trekkerrijder boerenopstand nog spoorloos

04-12-2019 - 31 reacties GRONINGEN - Ruim anderhalve maand nadat een trekker door een hek op de Vismarkt in Groningen ramde, heeft de politie de identiteit van de bestuurder nog altijd niet kunnen vaststellen.


Politie legt beslag op huis van illegale buldogfokkers in Hoogeveen

21-11-2019 - 0 reacties Twee inwoners van de gemeente Hoogeveen worden verdacht van het illegaal fokken van honden. Er is beslag gelegd op hun woning.


Vijftig inwoners springen in het gat dat de politie heeft achtergelaten op het platteland

09-11-2019 - 0 reacties Een onorthodoxe burgerwacht in Nederbetuwe jaagt op criminelen. Vijftig inwoners springen er in het gat dat de politie heeft achtergelaten op het platteland. Menig agent zal jaloers zijn op de uitrusting van de mannen. Het is niet het zoveelste attentie buurtpreventiegroepje waar het tegenwoordig van wemelt. Deze club gaat veel verder.


Tankwagen botst op maaivoertuig: drie gewonden

08-11-2019 - 0 reacties KAATSHEUVEL - Op de N261 ter hoogte van Kaatsheuvel is vrijdagmiddag een tankwagen op een maaivoertuig gereden. Bij het ongeval zijn drie mensen gewond geraakt, meldt de politie.De weg, Tilburg richting Waalwijk, is voor...Lees meer


Opgepakte boer Niezijl weer op vrije voeten: 'Je ziet er uitgeslapen uit'

08-11-2019 - 0 reacties NIEZIJL - Boer Roel Heemstra uit Niezijl, die maandagavond werd gearresteerd op verdenking van gijzeling van twee rechercheurs van de Groninger politie, is vrijdagmiddag vrijgelaten.


Boeren alert op nieuwe acties van dierenactivisten: 'We zijn niet uit op ruzie'

07-11-2019 - 0 reacties Boerenorganisaties ZLTO en POV Varkenshouderij roepen boeren op om zeer alert te zijn op mogelijke acties van dierenactivisten. Volgens ZLTO heeft de politie gewaarschuwd dat er signalen zijn dat er een of meer nieuwe stalbezettingen op komst zijn. De organisaties vragen ook omwonenden van boerenbedrijven goed op te letten en de politie te bellen bij onraad.


Politie naar melding ‘demonstratie’ bij varkensstal in Beers

06-11-2019 - 0 reacties BEERS - De politie is woensdagavond uitgerukt naar een mogelijke demonstratie bij een varkensstal in Beers. Of er ook daadwerkelijk een demonstratie aan de gang is wil de politie niet bevestigen. Wel worden boeren door middel van WhatsApp-groepen gewaarschuwd om alert te zijn op activisten.


Stier en koeien ontsnappen in Achterberg

05-11-2019 - 0 reacties ACHTERBERG - De politie heeft maandagavond in Achterberg haar handen vol gehad aan een losgebroken stier en enkele koeien. De dieren waren ontsnapt van een boerenerf.


Boerenorganisaties waarschuwen leden voor nieuwe actie dierenactivisten: 'Doe je stal op slot'

04-11-2019 - 0 reacties De politie heeft boerenorganisatie ZLTO gewaarschuwd dat er deze week mogelijk een actie komt van dierenactivisten, laat ZLTO maandagmiddag desgevraagd weten aan Omroep Brabant. "Dit baart ons grote zorgen", zegt Marc de Jong van ZLTO. De politie wil maandagmiddag niets zeggen over de waarschuwing. "Dergelijke operationele informatie delen wij niet."


Protesterende bouwvakkers plakken kentekens van wagens af, tientallen boetes uitgedeeld

30-10-2019 - 0 reacties De politie heeft woensdagmorgen op de snelwegen vanuit Limburg naar het noorden tientallen bestuurders van bouwvoertuigen op de bon geslingerd, omdat ze opzettelijk het kenteken van hun voertuigen hadden afgeplakt. De bouwers waren onderweg naar Den Haag, waar ze protesteren tegen de strenge milieuregels.


LIVE | Meerdere aanhoudingen rond bouwersprotest, programma ingekort

30-10-2019 - 0 reacties De politie heeft vanmiddag meerdere aanhoudingen verricht rond het bouwprotest op het Malieveld in Den Haag. De organisatie roept iedereen op zich te houden aan de regels en te luisteren naar de politie, maar daar houdt niet iedereen zich aan. Zo werd onder meer de A12 geblokkeerd en probeerden boze boeren vanaf het grasveld op de snelweg te komen. Tientallen agenten, deels te paard, grepen in. Het programma op het Malieveld wordt ingekort vanwege de ongeregeldheden.


Politie: Malieveld staat vol, kan niets meer bij

30-10-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Het Malieveld in Den Haag staat vol, er kunnen geen voertuigen van bouwers meer bij. Dat meldt de politie. Het einde van de A12 in de richting van het Malieveld, De Zuid-Hollandlaan, is afgesloten, zodat er geen voertuigen meer heen kunnen.


Protesterende bouwvakkers plakken kentekens van wagens af, tientallen boetes op A2

30-10-2019 - 0 reacties De politie heeft woensdagmorgen op de A2 tussen Kerkrade en Eindhoven tientallen bestuurders van bouwvoertuigen op de bon geslingerd, omdat ze opzettelijk het kenteken van hun voertuigen hadden afgeplakt. De bouwers zijn massaal onderweg naar Den Haag, waar ze protesteren tegen de strenge milieuregels.


Demonstranten negeren afsluiting A12 Den Haag

30-10-2019 - 0 reacties Demonstranten zijn ondanks de afsluiting van de A12 op de Utrechtsebaan doorgereden richting het centrum van Den Haag. De weg was afgesloten met rode kruizen, om drukte in het centrum van de stad te voorkomen. Verderop was de weg geblokkeerd door de politie. Daar konden de bouwers niet verder. De politie praat nu met de chauffeurs en de organisatie van het protest over het negeren van de rode kruizen.


Motorrijder overlijdt na botsing met landbouwvoertuig in Druten

26-10-2019 - 0 reacties Een motorrijder is zaterdagmiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Druten. Volgens de politie kwam het slachtoffer op de Scharenburg in botsing met een landbouwvoertuig.


Boeren met open armen ontvangen bij tv-programma Harry Mens

26-10-2019 - 0 reacties Zo'n honderd boeren van actiegroep Agractie hebben zich vanochtend verzameld bij Hotel van Oranje in Noordwijk. Ze wilden de locatie bezetten om zendtijd te eisen bij de opname van het tv-programma Business Class. Presentator Harry Mens verwelkomde de boeren. "Dit is toch heerlijk. Ik vind het een feest. Dit is goed voor de kijkcijfers."

Waarom de boeren specifiek aandacht in zijn programma vroegen is niet duidelijk. Vorige week waren er op zondagochtend, wanneer Business Class wordt uitgezonden, 61.000 kijkers.

"Een provinciehuis bezetten, dat begrijp ik. Daar kan je iets mee bereiken, maar wat bereik je bij mij? Een beetje zendtijd", zei Mens bij zijn ontbijt tegen verslaggever Matthijs Holtrop. "Maar ik heb begrepen dat dit programma goed bekeken wordt door agrariërs en ondernemers. We zijn redelijk rechts, en niet zo links."

Op de boulevard van Noordwijk werden vanochtend extra veiligheidsmaatregelen genomen. De boeren eisten zendtijd om "een eerlijke, begrijpelijke boodschap te brengen over stikstof". Mens was "best bereid" om ze die tijd te geven.

"Ze hebben het kennelijk thuis kennelijk niet naar hun zin op zaterdagmorgen. Wij gingen dan vroeger altijd tennissen, maar ze zijn hier van harte welkom." Hij gaf ze vijf minuten zendtijd. "De burgemeester van Noordwijk maakt zich erg nerveus, en de politie ook. Nou, ik niet."

Streekproducten
In totaal kwamen er zo'n honderd boeren naar Noordwijk. Ze hadden streekproducten als kaas, tulpenbollen en bloemen meegenomen om uit te delen. Medewerkers van Hotel van Oranje deelden broodjes en koekjes uit.
Mens kon wel genieten van alle aandacht. "Je bent al de elfde journalist vandaag", zei hij tegen Holtrop. "Dit is goed voor de kijkcijfers, en voor de cliënten die in mijn programma adverteren. Ik zou zeggen: verzin volgende week ook nog wat voor me."


Duitse boeren protesteren met dezelfde argumenten als de Nederlandse, ondanks grote verschillen

22-10-2019 - 0 reacties Vandaag vonden in Duitsland grote boerenprotesten plaats. Naar tenminste 17 Duitse steden reden boeren met hun trekkers in kolonne om de binnensteden te bezetten. In Bonn werd de grootste demonstratie verwacht; aanvankelijk werd verwacht dat zo'n 10.000 trekkers naar de stad zouden komen. Het werden er volgens schattingen van de politie 2.000.


Meerdere tips over ‘klungelige’ dieven die tractor stelen in Holten

22-10-2019 - 0 reacties HOLTEN/NIJVERDAL - Het liep volledig in de soep, de diefstal van een dure tractor bij Twentrac B.V. in Holten. Twee ‘klungelige’ dieven probeerden in juli het gps-systeem uit het voertuig te stelen. Nadat ze bedrogen uitkwamen, haalde een van de dieven zonder enige vermomming een ‘bakkie troost’ bij de McDonald's in Nijverdal. Bij de politie zijn meerdere tips binnengekomen, nadat de opmerkelijke zaak vorige week werd behandeld in Opsporing Verzocht.


Duizenden Duitse boeren in Bonn voor 'Nederlands' protest

22-10-2019 - 0 reacties In Bonn demonstreren duizenden boeren tegen het landbouwbeleid van de Duitse regering. Al de hele ochtend ondervindt het verkeer rond de Duitse stad grote hinder door lange stoeten tractoren, die volgens de politie tot tien kilometer lang zijn.
Bij een protest op het centrale plein in Bonn, later vanmiddag, worden zo'n 10.000 boeren uit heel Duitsland verwacht. Daar zijn overigens geen tractoren toegestaan. Dat zouden het plein en de parkeergarage daaronder niet aankunnen.
Nederland
Het boerenprotest is mede een gevolg van de betogingen in Nederland. De initiatiefnemers voelden zich door beelden uit Den Haag geïnspireerd om ook de straat op te gaan. "Tienduizenden boeren zijn lid geworden van een Facebookgroep en dat heeft geleid tot deze demonstratie", zegt correspondent Judith van de Hulsbeek in Bonn.
Aanleiding voor het protest is de, volgens boeren, opeenstapeling van nieuwe regels voor onder meer mestgebruik en dierenwelzijn. "Boeren zeggen dat ze al die maatregelen bij elkaar niet kunnen bijbenen", zegt Van de Hulsbeek. Vooral middelgrote en kleine bedrijven zouden onder de regeldruk bezwijken.
'Andere problemen dan in Nederland'
De uitstoot van stikstof speelt bij de Duitse boeren geen rol, zegt Van de Hulsbeek. "Het zijn echt andere problemen dan in Nederland. "
Een probleem is wel het stikstof dat in de grond zakt en het grondwater verontreinigt. Volgens Van de Hulsbeek is boeren daarom in drie jaar tijd twee keer strengere regels voor bemesting opgelegd. "Boeren zeggen: we kunnen niet eens de ene regel implementeren en dan komt er alweer een andere maatregel."
Ook een gebrek aan waardering speelt mee bij het protest van vandaag. De boeren voelen zich de boeman van deze tijd, zegt Van de Hulsbeek. Sommige boeren zeggen tegen haar dat ze middelvingers krijgen als ze op hun land aan het werk zijn.
Eerder protest
Vorige week was er in Bonn ook al een boerenprotest. Voor het Ministerie van Landbouw, dat nog steeds in de voormalige hoofdstad is gevestigd, stonden toen enkele honderden boeren om te demonstreren tegen de regeldruk.