Politie

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Politie. Politie is een van de 18251 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Politie nieuws

Berenhuiden, ratelslangen en leguanenvlees in beslag genomen tijdens grote politieactie

01-12-2021 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de douane en de politie hebben in oktober 647 levende vogels, reptielen en amfibieën in beslag genomen. Daarnaast werden drie kilo vlees, huiden, bontjassen en 2300 andere producten van beschermde planten en dieren gevonden tijdens de Nederlandse deelname aan de internationale operatie Thunder 2021.


Varken smakt met honderd kilometer per uur uit paardentrailer op A7 bij Hoogezand. Politie verlost zwaargewond dier met twee kogels uit zijn lijden

18-11-2021 - 2 reacties De politie heeft woensdag een varken doodgeschoten. Het dier was op de A7 bij Hoogezand uit een paardentrailer gevallen.


Drugsafval dringt verder door in ons voedsel, politie vraagt Wageningen onderzoek te doen

28-10-2021 - 0 reacties WAGENINGEN - Bij het verorberen van de verse groente op je bord tevens een hapje xtc meeprikken. Afval van drugs lijkt steeds verder door te dringen in ons voedsel, waarschuwt politiecommissaris Max Daniel.


Schade door harde wind in delen van Nederland, windhoos in Barendrecht

21-10-2021 - 0 reacties BARENDRECHT - Op diverse plaatsen in Nederland heeft de harde wind in de nacht van woensdag op donderdag voor problemen gezorgd. Politie, brandweer en andere hulpdiensten hebben het druk met omgewaaide schuttingen en bomen...Lees meer


16.000 euro voor gouden tip over doodgeschoten wolf bij Stroe

19-10-2021 - 0 reacties Stichting De Faunabescherming looft 16.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van degene die een wolf doodschoot. Het geld is bijeengebracht met behulp van giften.
Het dode dier werd op 1 oktober gevonden bij het Gelderse dorp Stroe. Na de onderzoek bij de Universiteit Utrecht bleek dat het dier was doodgeschoten. Eerder was gedacht aan een aanrijding.
Er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de zaak; het is in Nederland verboden om een beschermde diersoort te doden.
'Dader moet worden gepakt'
De Faunabescherming noemt het van groot belang dat de dader wordt gepakt omdat ze bang zijn dat er meer wolven worden doodgeschoten als de dader niet wordt gepakt. De beloning moet getuigen over de streep te trekken zich te melden. De vrijwilligersorganisatie zegt dat tips vertrouwelijk worden behandeld en kunnen worden doorgegeven aan de stichting. Ook kan rechtstreeks contact worden gezocht met de politie.
De organisatie maakt zich zorgen om de toekomst van de diersoort in Nederland, onder meer omdat er partijen zijn die de jacht op de wolf willen toestaan. Volgens De Faunabescherming zou dat niet nodig moeten zijn omdat er in Nederland genoeg voedsel voor de wolf zou zijn als er geen edelherten of zwijnen werden afgeschoten.
Paartje
De dode wolf, met de naam GW1490m, leefde op de Zuidwest-Veluwe. Hij kwam daar eind vorig jaar terecht vanuit Duitsland, via Overijssel en de Noord-Veluwe, schrijft Omroep Gelderland.
Het dier vormde een paar met wolvin GW1792f. Zij werd in maart doodgereden op de provinciale weg bij Ede. Het dier was op dat moment drachtig en had acht welpen in haar buik.


Succesvolle gezamenlijke Europese actieweek tegen de illegale handel in broeikasgassen

19-10-2021 - 0 reacties DEN HAAG - Van 20 tot en met 24 september 2021 heeft Nederland een ‘Joint Inspection Week’ (JIW) gecoördineerd. In Nederland hebben de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), ILT-IOD, douane en politie nauw ...Lees meer


Gestolen graafmachine dag na diefstal teruggevonden

11-10-2021 - 0 reacties Een graafmachine werd zaterdagavond in Valkenswaard gestolen en zondag in Eindhoven teruggevonden. De verdachte werd klappertandend aangetroffen nadat hij op de vlucht sloeg voor de politie.


Ouwehand verdedigt Utrechts weigerrestaurant: ‘Burgerlijke ongehoorzaamheid is gezond’

29-09-2021 - 0 reacties Restaurant Waku Waku in Utrecht moest haar deuren sluiten omdat ze niet willen controleren op het coronatoegangsbewijs. Dinsdag stonden veel sympathisanten, waaronder een schare demonstranten uit extreemrechtse hoek, voor de deur van het restaurant en moest de politie er aan te pas komen. Partij voor de Dieren-fractieleider Esther Ouwehand is van mening dat het optreden […]


Politie verwijdert Greenpeace-activisten bij pand Tweede Kamer

14-09-2021 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - De politie is begonnen met het verwijderen van activisten van Greenpeace, die actie voeren bij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Vooralsnog zijn een stuk of tien actievoerders op de begane grond voor het gebouw aangehouden en weggevoerd.


Drama in weiland: man komt onder shovel en overlijdt

10-09-2021 - 2 reacties Aan de Boerweg in Hasselt is een man onder een shovel terecht gekomen en overleden. De politie is ter plaatse en onderzoekt het incident.


Update: ForFarmers beschuldigt Vleuten-Steijn van schending overname afspraken

09-09-2021 - 0 reacties Op initiatief van ForFarmers heeft de politie vorige week een inval gedaan bij één van de partijen achter het door de beursgenoteerde veevoerspecialist in 2016 overgenomen Vleuten-Steijn. Dit meldde vakblad Stal & Akker woensdag op zijn website en werd donderdag door ForFarmers ook aan ABM Financial News bevestigd.


Vijftig jaar na de boerenrellen wil Herman nog steeds niet terug naar Tubbergen: 'Mijn ziel is daar geraakt’

07-09-2021 - 0 reacties TUBBERGEN - Hij staat midden in de vuurlinie. Provincieambtenaar Herman Hansen moet precies vijftig jaar geleden de ruilverkaveling in Tubbergen doorvoeren. De stemming hierover loopt uit op een veldslag tussen politie en boze boeren. Het tekende Hansen voor het leven: „Het was daar oorlog.”


Tractorrijder slaat man tegen grond en doorboort auto met hooischudder in Wouwse Plantage

05-09-2021 - 90 reacties WOUWSE PLANTAGE - Een verkeersirritatie is zaterdagmiddag in de Wouwse Plantage totaal geëscaleerd. Een tractor reed in op een auto en doorboorde daarbij diezelfde auto met de hooischudders. Ook vielen er rake klappen. Een 43-jarige inwoner uit hetzelfde dorp is aangehouden door de politie en wordt verdacht van poging tot doodslag.


Omgeving De Groot langs A2 bij Hedel is en blijft veiligheidsrisicogebied, politie mag preventief fouilleren

31-08-2021 - 0 reacties HEDEL - Burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel heeft de termijn verlengd van de status die grootschalige controles mogelijk maken rond het bedrijf De Groot langs de A2 bij Hedel. De omgeving van het bedrijf blijft zeker tot 1 december veiligheidsrisicogebied. De huidige termijn loopt tot 1 september.


Boeren kunnen criminele activiteiten op platteland straks vertrouwelijk melden

31-08-2021 - 0 reacties BREDA/DEN BOSCH - Boeren en tuinders in Noord-Brabant krijgen nog dit jaar een meldpunt om criminele (drugs)activiteiten in hun omgeving te melden. Een vertrouwenspersoon van boerenbelangenorganisatie ZLTO helpt de tipgevers verder, bijvoorbeeld door hun informatie door de spelen aan politie en justitie of andere betrokken instellingen.


Politie worstelt met diefstallen uit kraampjes langs de weg: ‘We kunnen het niet alleen oplossen’

31-08-2021 - 0 reacties AALTEN - Je ziet ze op veel plaatsen in de Achterhoek: kraampjes met koopwaar voor een zacht prijsje. Het geldkistje staat ernaast. Prachtige initiatieven, maar is dat nog wel van deze tijd? Want er wordt geregeld wat gestolen.


Fruitbedrijf zwaar beschadigd na explosie Nieuwegein, politie zoekt getuigen

28-08-2021 - 0 reacties De voorgevel van een bedrijfspand aan de Laagraven in Nieuwegein is vannacht beschadigd bij een explosie. Er is niemand gewond geraakt.


Nederlandse paardenvrachtwagen kantelt op Duitse snelweg, één paard ingeslapen

25-08-2021 - 0 reacties Woensdagochtend 25 augustus is in Duitsland bij knooppunt Lotte een Nederlandse paardenvrachtwagen met daarin vijf paarden gekanteld. Eén van de paarden raakte dusdanig ernstig gewond dat hij ter plaatse moest worden ingeslapen. In de bocht gekanteldDe paardenvrachtwagen reed over de Duitse A30 richting Osnabrück. Bij knooppunt Lotte ging hij de A1 richting Bremen op. In die bocht verloor de chauffeur de macht over het stuur, waarna de vrachtwagen kantelde. De politie meldt tegenover Transport Online dat de oorzaak van het ongeval nog niet bekend is. Brandweer nodigDe paarden moesten door de brandweer uit de zwaar beschadigde vrachtwagen gehaald worden. Daardoor en door de bergingswerkzaamheden was de A1 enkele uren afgesloten.Foto’s van het ongeval staan op de website van Transport Online.Bron: Transport OnlineFoto: DigiShot...


Politie vindt 4.000 kilo cocane in containers ananaspulp

20-08-2021 - 0 reacties ROTTERDAM - Op dinsdag werd in de haven van Rotterdam een flinke partij cocaïne aangetroffen. Na onderzoek van de Landelijke Eenheid werden in samenwerking met het HARC-team afgelopen dinsdag twee containers met ananaspulp...Lees meer


Koeien ontsnappen en staan opeens in de achtertuin van Els: ‘Zoiets maak je toch nooit mee?’

18-08-2021 - 0 reacties NIJMEGEN - Een vijftal loeiende koeien wekten woensdagochtend flatbewoners aan de Heideparkseweg in Nijmegen uit hun slaap. De politie probeerde de ontsnapte blonde bakbeesten terug naar huis te brengen, maar de dieren hadden daar weinig oren naar.