Politie

Politie is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Politie en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Politie nieuws

Ontsnapte koe zorgt voor wegafzetting op N31 bij Kimswerd

26-06-2019 - 0 reacties KIMSWERD - Op de N31 tussen Zurich en Kimswerd liep woensdagochtend een ontsnapte koe op de weg. De politie heeft de weg afgesloten en het beest naar de afrit bij Kimswerd begeleid. Daar is het dier een weiland ingerend.


Malafide bitcoinboeren blijven bezig: ‘Ze wisselen elke paar minuten van site’

24-06-2019 - 0 reacties Mediamagnaat John de Mol en Facebook nemen meer tijd voor een oplossing tegen misleidende Bitcoinreclames met naam en foto’s van De Mol. Ondertussen gaat de fraude gewoon door. ‘De politie doet er amper iets tegen’.


900 dode varkens door vermoedelijke stroomstoring in Winterswijk

20-06-2019 - 1 reacties De politie heeft donderdagochtend samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ruim 900 dode varkens aangetroffen in Winterswijk. De NVWA stelt een strafrechtelijk en technisch onderzoek in.


Live: Politie licht onderzoek windmolenterreur toe

19-06-2019 - 0 reacties Drie mannen zijn woensdagochtend aangehouden voor windmolenterreur. Vanaf 13 uur geeft de politie nadere informatie over het onderzoek. Volg de laatste ontwikkelingen op de voet met ons liveblog.


Bouwer biomassacentrale Arnhem bedreigd door tegenstanders

19-06-2019 - 0 reacties ARNHEM - Het verzet tegen de bouw van een biomassacentrale in Arnhem verhardt. Veolia, bouwer van de centrale, is bedreigd door een of meer tegenstanders. Het Franse bedrijf heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.


'Politie houdt drie windmolenactivisten aan'

19-06-2019 - 0 reacties De politie heeft drie personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het verzet tegen windmolenparken.

De politie heeft drie mensen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze betrokken zijn bij de windmolenterreur. Meerdere ondernemers die werken aan de aanleg van windparken in Groningen en Drenthe kregen in de afgelopen maanden dreigbrieven.

De politie heeft vanochtend drie mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij "ernstige strafbare feiten" die zijn gepleegd rond de aanleg van twee grote windmolenparken in het noorden van het land.
Volgens de eerste berichten bij RTV Noord zijn de verdachten een 61-jarige man uit Tweede Exloërmond, een 58-jarige man die in Meeden verblijft en een 50-jarige man uit Nieuw-Buinen. De politie onderzoekt wat hun rol is in de zaak.
Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Op dit moment vinden huiszoekingen plaats in Meeden, Nieuw-Buinen, Tweede Exloërmond, Oude Pekela, Groningen en Stadskanaal. Omdat de politie veel vragen verwacht, wordt om 12.00 uur een tijdelijk politiebureau geopend in Meeden, waar buurtbewoners vragen kunnen stellen aan een wijkagent en iemand van het onderzoeksteam.
Bedreigingen, asbest en metalen pinnen
Zowel in Groningen als in het noorden van Drenthe staan twee grote windmolenparken gepland. Die leidden tot veel protest van omwonenden en ook diverse gemeenten. Dat verzet uitte zich juridisch, tot aan de Raad van State toe.
Daarnaast begonnen vanaf augustus 2016 ook verschillende actiegroepen zich op agressieve wijze te roeren. Zij bedreigden boeren die hun land beschikbaar stelden. Later verspreidden zij conservenblikken gevuld met beton en metalen pinnen op akkers, mogelijk om de machines van boeren te beschadigen.
In februari van dit jaar dumpten actievoerders tot twee keer toe grote hoeveelheden asbest bij een bedrijf dat betrokken is bij de aanleg van een van de twee windmolenparken. Of en hoe de nu aangehouden verdachten verantwoordelijk zijn voor die dumping, is nog onduidelijk.


Vier mannen aangehouden voor faciliteren mestfraude rond Zwolle

14-06-2019 - 0 reacties De politie heeft donderdag vier mannen aangehouden die werken voor een mestintermediair in de omgeving van Zwolle (OV).


Inval bij boerenbedrijf bij Zwolle om mestfraude

14-06-2019 - 0 reacties Ook heeft de politie vier mannen aangehouden. Bronnen melden aan NRC dat het gaat om werknemers van boerenbedrijf Jan Bakker, met hoofdkantoor in Hattemerbroek.


Aanhoudingen om mestfraude bij transportbedrijf Oldebroek

14-06-2019 - 80 reacties

Originele beschrijving

De politie heeft donderdag invallen gedaan bij transportbedrijf Jan Bakker uit Oldebroek. Er zijn vier functionarissen van de onderneming aangehouden. Het bedrijf en de vier mannen worden ervan verdacht tientallen boeren te faciliteren bij mestfraude.


Inval bij intermediair wegens mestfraude

14-06-2019 - 0 reacties De politie en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben donderdag 13 juni een inval gedaan bij Jan Bakker uit Oldebroek. Bij die inval zijn 4 mensen opgepakt. Het bedrijf wordt ervan verdacht mestfraude te hebben gefaciliteerd bij tientallen boeren.


Inval bij Jan Bakker wegens mestfraude

14-06-2019 - 0 reacties De politie heeft gisteren 13 juni een inval gedaan bij mestintermediair Jan Bakker, waarbij 4 mannen zijn opgepakt. Het bedrijf wordt ervan verdacht mestfraude bij tientallen boeren te faciliteren.


Dat is pech, wiel weg!

14-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Gisteren is een AVTR rooier op de afslag naar Beetgum van de N383 in de problemen gekomen. Wat er precies gebeurd is weet ik niet, wel dat er in de bocht een wiel moest worden vervangen. Gelukkig was de politie snel ter plekke om het verkeer te regelen en de situatie te beveiligen.


Onderzoek naar gps-diefstal loopt maar nog geen ‘mobiele bandieten’ in beeld

13-06-2019 - 0 reacties Het onderzoek naar de vele gps-diefstallen uit trekkers is in volle gang. Zowel nationaal als internationaal speurt de politie naar de zogeheten mobiele bandieten. Concrete daders zijn nog niet in beeld, zegt Ed Kraszewski van de landelijke politie.


Milieuactivisten verstoren vergadering in Tweede Kamer

12-06-2019 - 2 reacties

Originele beschrijving

Milieuactivisten hebben dinsdag een vergadering verstoord in de Tweede Kamer. Leden van de van oorsprong Britse groep Extinction Rebellion riepen leuzen en probeerden spandoeken op te hangen. De aanwezige politie verwijderde de activisten van de publieke tribune.


Klimaatactivisten uit Tweede Kamer verwijderd

11-06-2019 - 1 reacties het kan dus wel binnen vijf minuten, hangt er maar net van af waar ze binnendringen

Originele beschrijving

Klimaatactivisten die op de publieke tribune van de Tweede Kamer de boel op stelten zetten zijn door de politie op kordate wijze weggesleept.


Belgische vrouw dient klacht in wegens nachtlawaai… van koeien

07-06-2019 - 17 reacties De politie van het Waalse Hamoir keek begin deze week verrast op toen een inwoonster een klacht kwam indienen wegens nachtlawaai. Niet tegen andere inwoner...


​Politie en boeren alert op activisten

05-06-2019 - 0 reacties In het buitengebied van Moergestel (NBr) heeft de politie vandaag controles gehouden om te zien wie het gebied in en uit wil gaan.In en rondom Moergestel en het naastgelegen Biesthoutakker zijn vanmiddag dierenactivisten gezien met shirts van Meat th


Gps-diefstal houdt sector in zijn greep

04-06-2019 - 0 reacties De schrik zit er bij veel loonbedrijven en akkerbouwers goed in. In april kwamen er meldingen uit Zeeland, Noord-Brabant en Groningen en 1 maand later worden steeds meer bedrijven getroffen door gps-diefstal. De politiek en loonwerkorganisatie Cumela roepen de politie op actie te ondernemen.


Leghennenhouder Huisman opgelucht dat brand niet is aangestoken

04-06-2019 - 0 reacties Leghennenhouder Bert Huisman is blij dat de brand in zijn schuur in Dalfsen (OV) niet is aangestoken. „Het kan kortsluiting zijn geweest, zelfontbranding, we weten het niet. Volgens de politie en brandweer was het in elk geval geen brandstichting.”


Mogelijk sprake van brandstichting op pluimveebedrijf in Dalfsen

02-06-2019 - 1 reacties De politie is een onderzoek gestart naar de brand bij een pluimveebedrijf in Dalfsen zaterdag 1 juni. Mogelijk is er sprake van brandstichting. Al wil de politie daar nu nog niets over kwijt.