Politie

Al het Politie nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Politie nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Politie nieuws

Dierenactivisten voeren actie bij provinciehuis in Den Bosch, twee actievoerders van het dak gehaald

18-09-2020 - 0 reacties Dierenactivisten hebben zich vrijdagochtend rond acht uur verzameld bij het provinciehuis in Den Bosch. Het gaat om actievoerders van Animal Rebellion. Twee actievoerders hadden zich op het dak van het provinciehuis boven de hoofdingang vastgeketend. Rond halfnegen werd de eerste met een hoogwerker naar beneden gehaald en in een politiebusje gezet. Snel daarna volgde de tweede.
Er hebben zich zo'n twintig actievoerders bij het provinciehuis verzameld. Daar is veel politie op de been. Ze worden bijgestaan door de brandweer met dus onder meer een hoogwerker.
De actievoerders staan bij de hoofdingang met spandoeken met onder meer de teksten 'De provincie heeft schijt aan Brabant' en 'Fijnstof is niet fijn, is niet tof'.
De politiek in Brabant, en breder in Nederland, stelt volgens de actievoerders de economische belangen van de veehouderij boven die van burgers. Ook is er te weinig aandacht voor het klimaat. "We zijn absoluut niet tegen boeren", geeft een activist aan. "We vinden dat de politiek de boeren betere handvatten moet geven. We willen een systeem waar mensen, dieren en boeren van profiteren."


Illegale tabaksfabriek gevonden in schuurtje Dongen, douane neemt 358 kilo tabak in beslag

17-09-2020 - 0 reacties DONGEN - In een schuurtje aan de Asterstraat in Dongen heeft de politie dinsdag een illegale tabaksfabriek aangetroffen. In de schuur lagen blauwe vaten, staafmixer en zo'n 358 kilo aan illegale waterpijptabak.


Politie tast in het duister over zendmastbrand Rijswijk: ‘Sporen worden kapotgemaakt bij een brand’

14-09-2020 - 0 reacties RIJSWIJK - De politie heeft vooralsnog geen enkel idee wie er verantwoordelijk is voor de brand die in de nacht van maandag op dinsdag een zendmast in Rijswijk (gemeente Buren) zwaar beschadigde. Door het vuur zijn eventuele sporen zo goed als weggevaagd en camerabeelden uit de buurt zijn er ook niet.


Bewoner boerderij Hollandscheveld aangehouden: politie verdenkt hem van betrokkenheid bij drugslab

07-09-2020 - 0 reacties HOLLANDSCHEVELD - De politie heeft maandag een bewoner van de boerderij aan de Barsweg in Hollandscheveld aangehouden, omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het drugslab in opbouw dat de politie vorige week donderdag binnenviel.


Tractor gestolen bij inbraak honk- en softbalvereniging Cardinals in Oss

01-09-2020 - 8 reacties OSS - Bij honk- en softbalvereniging Cardinals in Oss is in de nacht van zondag op maandag een inbraak gepleegd. Hierbij zijn een tractor en een bladblazer gestolen. Dat meldt de politie.

Honk- en softbalvereniging De Cardinals in Oss zit met de handen in het haar. De tractor die werd gebruikt om het speelveld te egaliseren, is gestolen. Een actie met grote gevolgen voor club en spelers, zo laat de politie dinsdagochtend weten.
De inbraak vond plaats in de nacht van zondag op maandag. Rond kwart over twaalf was het raak bij de club die zit aan de Spitsbergerweg in Oss.
Behalve de tractor werd ook een bladblazer meegenomen. Er zijn camerabeelden. Deze worden door de politie bekeken.

Honk- en softbalvereniging De Cardinals in Oss zit met de handen in het haar. De tractor die werd gebruikt om het speelveld te egaliseren, is gestolen. Een actie met grote gevolgen voor club en spelers. Het veld kan nu niet worden onderhouden, zoals de bedoeling is, legt voorzitter Maria van Kilsdonk dinsdagochtend uit.
"Elke vrijdag onderhoudt ons mannenclubje het veld", gaat de voorzitter verder. "Afgelopen vrijdag hebben ze dat nog gedaan. Het gravel is toen gesleept met behulp van de tractor. Voor nu kan het daardoor nog wel even. Maar over twee weken moet het gravel echt weer gesleept worden om het veld bespeelbaar te houden. En dat is met de hand gewoon niet te doen."
'Weggegooid geld'De voorzitter baalt als een stekker. De tractor die werd gejat, was net voor zo'n zeshonderd euro gerepareerd. "Weggegooid geld", verzucht ze. En geld voor een nieuwe heeft de club niet zomaar.
"We moeten afwachten wat de verzekering kan doen", zegt ze. "We speuren met zijn allen Marktplaats af op zoek naar een tweedehands exemplaar. En dan nog is het hopen dat sponsoren iets willen en kunnen doen voor ons."
Container opengebrokenDe inbraak vond plaats in de nacht van zondag op maandag. Rond kwart over twaalf was het raak bij de club die zit aan de Spitsbergerweg in Oss. Behalve de tractor werd volgens de voorzitter ook een dure bladblazer meegenomen.
"De tractor stond in een zeecontainer. Deze hebben ze opengebroken, net als twee hekken. En de tractor is vervolgens in een Sprinter busje gezet en meegenomen." Dit alles is te zien op camerabeelden.
"Een aantal gasten klimt iets na middernacht over het hek en neemt een kijkje bij de container. Even later komen ze terug met een auto en een busje en laden ze de tractor in het busje."
Hoop dat de club de tractor nog terugkrijgt, heeft Van Kilsdonk niet. "Die is al in Oost-Europa zo hebben we van de politie begrepen."


Topman FoodValley vindt zijn gestolen spullen terug op Marktplaats: ‘Ik moest zelf ontmoeting met de verkoper regelen’

25-08-2020 - 0 reacties LUNTEREN - Na een woninginbraak vond Arjen Droog zijn gestolen spullen terug op Marktplaats. De politie adviseerde hem om zelf een afspraak regelen met de verkoper. Als de situatie uit de hand zou lopen, mocht hij de politie weer bellen. ‘Regel gewoon een paar Lunterse knapen die je willen 'helpen’ met kopen’, adviseert iemand op Twitter.


Ogen en oren weggesneden: Franse politie zoekt paardenbeulen

18-08-2020 - 0 reacties De Franse politie heeft burgers gevraagd extra oplettend te zijn na een reeks aanvallen op paarden. De afgelopen maanden zijn ongeveer vijftien van de dieren ernstig verminkt.


Half miljoen bijen in beslag genomen in Veldhoven na ruzie met imker, eigenaar ‘had geen verstand van zaken’

16-08-2020 - 0 reacties VELDHOVEN - In de gemeente Veldhoven zijn zondagochtend ongeveer een half miljoen bijen in beslag genomen door de dierenpolitie Oost-Brabant. Volgens de politie had de eigenaar geen verstand van zaken.


Paarden, geiten en schaap ernstig verwaarloosd op boerderij in Aalten

08-08-2020 - 0 reacties De politie heeft vrijdagavond meerdere dieren in beslag genomen op een boerderij in Aalten. De politie kreeg signalen dat ze ernstig verwaarloosd, zegt een woordvoerder.


Dode gevonden na grote brand in boerderij in Amsterdam-Noord

27-07-2020 - 0 reacties Na een grote brand in een boerderij in Amsterdam-Noord heeft de brandweer een lichaam gevonden van een nog onbekend persoon. Het stoffelijk overschot werd gevonden in een loods achter de boerderij nadat het vuur was geblust, meldt de brandweer. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie doet onderzoek.


Rijschool: bekeur bij langzaam rijden alleen voorste boer

22-07-2020 - 13 reacties Boeren die woensdag uit protest langzaam rijden op de snelweg doen er goed aan dit in colonne te doen. Dan zou de politie alleen de voorste langzaam rijdende automobilist kunnen bekeuren. Dit zegt de Zwolse rijschoolhoudster Pauline Goedhart van rijschool NXXT in reactie op de bekeuringen die de politie bij Zwolle uitdeelde voor gevaarlijk rijgedrag.


Zo'n honderd boeren rijden met slakkengangetje over A1 richting westen

22-07-2020 - 1 reacties Tientallen boeren rijden met ongeveer vijftig kilometer per uur over de A1. Rond half tien reed de stoet langs Deventer. De politie heeft de eerste boeren al op de bon geslingerd; de minimumsnelheid op de snelweg is zestig kilometer per uur.


Achterhoekse aanpak boerenprotesten is voorbeeld voor politie in heel Nederland: ‘Niet tegenwerken maar samenwerken’

20-07-2020 - 1 reacties DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - De manier waarop de politie met boerenactiegroepen in de Achterhoek omgaat wordt een voorbeeldaanpak voor de rest van Nederland. Het opbouwen van een vertrouwensband is daarbij de basis.


Dochter van 'partyboer' uit Wijster verstopte zich met zus en kinderen in een slaapkamer om te ontkomen aan de politie

14-07-2020 - 0 reacties WIJSTER - Boeren moeten hun stem blijven laten horen, dat vindt boerendochter Ilse Grummel-Fikkert uit Wijster nog steeds. Ze beleefde angstige momenten, toen de politie vorige week woensdag 63 mannen, vrouwen en kinderen arresteerde op het erf van haar vader.


Boeren op tractoren onderweg naar Vrijthof in Maastricht

12-07-2020 - 7 reacties Zo’n veertien tractoren zijn vanmiddag vanuit Midden-Limburg onderweg naar Maastricht. Zij houden een publieksvriendelijke actie om te protesteren tegen de veevoermaatregel van de regering. Een woordvoerder van de politie zei dat de actie van Farmers Defence Force (FDF) vooraf is besproken met de politie en de gemeente Maastricht.


Gemor bij politie over boerenprotesten en inzet ME in Wijster: 'Trekt enorme wissel op collega's'

10-07-2020 - 0 reacties De demonstraties van boeren op verschillende plaatsen in het land leiden tot gemor bij politievakbond ANPV. De inzet van de ME bij de demonstrerende boeren met tractoren kost de politie veel inspanning, zegt vice-voorzitter Hans Schoones van de ANPV.


'Denderende stoomwals van boeren' onderweg van de Achterhoek naar Den Haag

10-07-2020 - 3 reacties Zeker 140 boeren zijn in hun trekkers onderweg vanuit de Achterhoek naar Den Haag. De boeren zijn vrijdagochtend rond 8.30 uur vertrokken bij de Radstake in Heelweg en rijden via provinciale wegen in de richting van Den Haag. Politie zet de kruispunten af.


De VAR maakt elke non-discussie over ‘de vrijheid van meningsuiting’ overbodig

08-07-2020 - 1 reacties In deze coronatijden mist columnist Sjoerd Mossou het gezeik en gezanik over de videoscheidsrechter. ,,De VAR is het smeermiddel aan onze stamtafels, de bijzaak om lekker tegenaan te pissen, de stressbal waar je eindeloos in kunt knijpen.‘’

Alle 57 boeren die sinds woensdagochtend vastzaten omdat zij de weg blokkeerden bij een protest in Drenthe, zijn weer vrijgelaten, aldus de politie. Bij het politiebureau in Assen hadden zich een paar honderd boeren verzameld uit protest tegen de aanhoudingen. In aanloop daarvan zijn opnieuw boetes uitgedeeld.

Farmers Defense Force (FDF) en de Veiligheidsregio Groningen treffen elkaar donderdagochtend om half tien voor de rechtbank in Groningen. De boerenactiegroep eist dat het verbod op het gebruik van trekkers en andere voertuigen bij demonstraties van tafel gaat.


Minister Schouten zegt bezoek af om boeren

08-07-2020 - 0 reacties Minister Carola Schouten van Landbouw heeft een werkbezoek in Zeeland afgezegd wegens de dreiging van demonstrerende boeren. Dat gebeurde op advies van de veiligheidsregio: de Zeeuwse politie vreesde dat het bezoek niet ordentelijk zou verlopen. Voorzitter Dirk Bruins van LTO Nederland noemt de situatie 'uitermate teleurstellend', maar zegt de actievoerders te begrijpen.


Nog eens 29 bekeuringen voor Drentse boeren op tractoren

08-07-2020 - 5 reacties ASSEN (ANP) - Behalve 57 aanhoudingen van demonstrerende boeren heeft de Drentse politie woensdagmiddag nog eens 29 bestuurders van tractoren en andere voertuigen bekeurd. Zij kregen een boete van 390 euro wegens overtreding van het demonstratieverbod dat in de noordelijke provincies geldt, op basis van de Wet openbare manifestaties.