Politie

Politie is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Politie en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Politie nieuws

LTO en politie stellen richtlijnen op voor aangifte dierextremisten

14-01-2019 - 0 reacties Boeren die te maken hebben met dierextremisme in de vorm van bedreigingen, intimidatie en inbraken doen vaak geen aangifte uit angst niet serieus genomen te worden. Daarom heeft LTO Nederland in samenwerking het team Contra Terrorisme, Extremisme & Radicalisering van de Nationale Politie richtlijnen opgesteld.


'Doe aangifte van dierextremisme'

11-01-2019 - 0 reacties LTO Nederland, politie en politiek roepen boeren die te maken hebben met dierextremisme, op aangifte te doen. Boeren die te maken hebben met bedreigingen, intimidatie en inbraken doen vaak geen aangifte uit angst niet serieus genomen te worden.


LTO en politie stellen richtlijnen op voor aangifte dierextremisten

11-01-2019 - 0 reacties LTO Nederland, politie en politiek roepen boeren die te maken hebben met dierextremisme, op aangifte te doen. Boeren die te maken hebben met bedreigingen, intimidatie en inbraken doen vaak geen aangifte uit angst niet serieus genomen te worden.


'Doe aangifte bij inbraak in pluimveestal'

08-01-2019 - 0 reacties LTO Nederland adviseert pluimveehouders aangifte te doen bij een inbraak in hun pluimveestal bij de lokale politie en ook melding te doen bij LTO Nederland.


LTO Nederland pakt dierextremisme aan

08-01-2019 - 0 reacties LTO Nederland en de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) gaan gezamenlijk het dierextremisme in Nederland aanpakken. De brancheorganisaties doen dit in samenwerking met politie, justitie, overheid en ketenpartijen.


Boerenorganisaties willen filmacties Animal Rights tegengaan met hulp justitie en politie

07-01-2019 - 0 reacties


LTO en POV pakken dierextremisme aan

07-01-2019 - 0 reacties LTO Nederland en POV gaan gezamenlijk het dierextremisme in Nederland aanpakken. De brancheorganisaties doen dit in samenwerking met politie, justitie, overheid en ketenpartijen.


LTO Nederland en POV pakken dierextremisme aan

07-01-2019 - 0 reacties LTO Nederland en POV gaan gezamenlijk het dierextremisme in Nederland aanpakken. De brancheorganisaties doen dit in samenwerking met politie, justitie, overheid en ketenpartijen.


Mysterie: 30 schapen verdwenen uit weiland

02-01-2019 - 0 reacties De politie in Zuidwest-Drenthe is op zoek naar tips over de verdwijning van 30 schapen uit een weiland tussen Havelte en Ruinerwold.


Acht mensen graven 's nachts in weiland naar Willeke Dost

31-12-2018 - 0 reacties De politie heeft gisteravond acht mensen uit een weiland in Koekange gehaald. Zij groeven op eigen houtje in het weiland achter de boerderij in het zuiden van Drenthe waar het vermiste meisje Willeke Dost woonde voordat ze op 15 januari 1992, vijftien jaar oud, verdween .
"Het gaat om mensen uit de omgeving. Ze worden verdacht van vernieling dan wel erfvredebreuk", zegt een politiewoordvoerder tegen RTV Drenthe. "We weten wie ze zijn. Later horen we hen."
De eigenaar van de grond heeft nog geen aangifte gedaan. Eerder zei hij al wel dat hij het spontane graven in zijn grond niet wil hebben. Het terrein is nog steeds van de familie Mulders, het pleeggezin waar Willeke tot haar verdwijning in 1992 woonde.
Drassig
De groep is gaan graven omdat op nieuwe grondradarbeelden iets te zien zou zijn. Ze kwamen echter niet diep. "Met een schop in een drassig weiland graven in het donker, schiet niet op", vertelt de woordvoerder van de politie.
De amateurspeurders Jan Huzen en Ab Bruintjes deden in dat zelfde weiland in de nacht van 25 op 26 december onderzoek met een schop en prikstokken. Ze vonden niets.
Op basis van grondradarbeelden en na aandringen van dat duo ondernam de politie op 12 november ook een zoektocht met een graafmachine in het weiland. Daarbij werd niets gevonden. Huzen liet achteraf weten dat de politie naar zijn mening niet diep genoeg had gezocht.
Bijna 27 jaar na de verdwijning van het meisje gaat vrijwel niemand er meer vanuit dat ze nog leeft. Veel mensen denken dat ze is vermoord en mogelijk in het weiland achter de boerderij begraven ligt.


Zwaar tractorongeluk Deurne: toestand slachtoffer (50) 'nog ernstig', veroorzaker vrijgelaten

27-12-2018 - 0 reacties DEURNE - De 31-jarige bestuurder van een bestelbus die zaterdag in Deurne in dronken toestand achterop een tractor reed, is vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek, meldt de politie aan het ED. De inwoner van Liessel wordt beschuldigd van het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel en het rijden onder invloed van alcohol.


POV, LTO en politie gaan samenwerken tegen radicaal dierenactivisme

22-12-2018 - 0 reacties Dierenactivisten, die over schreef gaan, zullen aangepakt worden. Deze week hebben POV en LTO met de nationale politie gesproken over acties van dierenactivisten tegen varkenshouders.


Partijen werken samen aan veiligheid op en rond FloraHolland Naaldwijk

17-12-2018 - 0 reacties Politie Den Haag/basisteam Westland, Veiligheidsregio Haaglanden, gemeente Westland en Royal FloraHolland (RFH) hebben met elkaar afspraken gemaakt over veiligheid op en rond bedrijventerrein FloraHolland Naaldwijk.


‘Ik sta hier omdat de middenklasse niets heeft gekregen van Macron’

15-12-2018 - 0 reacties Dat zegt de man in het gele hesje hierboven tegen de reporter van FranceTVInfo. Toch zijn er vandaag maar 1.000 gele hesjes in Parijs te vinden. Het lands- en stadsbestuur bleek echter op alles voorbereidt en bracht uit voorzorg evenveel politie op de been als vorige week.


Daders van anonieme acties tegen windenergie -zoals asbestdumping bij stikstoffabriek - lijken ongrijpbaar

12-12-2018 - 0 reacties De politie is nog geen verdachten op het spoor voor de dumping van asbest bij Meeden, op het terrein waar de stikstoffabriek in aanbouw is.


Mannen vast voor organiseren hanengevechten

11-12-2018 - 0 reacties BODEGRAVEN (ANP) - De politie heeft dinsdagochtend een 31-jarige man uit Zwammerdam en een 38-jarige inwoner van Bodegraven aangehouden die worden verdacht van het organiseren van hanengevechten. Dat is in Nederland verboden. Ongeveer veertig hanen zijn in beslag genomen.


Peuter en bejaarde gewond na actie wild zwijn

11-12-2018 - 0 reacties Een dreumes en een bejaarde man zijn maandag bij het station van de plaats Sachsenheim in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg gewond geraakt door acties van een agressief wild zwijn. Al voor dit incident was een vrouw voor het agressieve dier een autobus in gevlucht. Daar had ze de politie gebeld. Het beest viel vervolgens een 74-jarige man aan, die ernstig gewond naar het ziekenhuis moest worden gebracht.


'Vijf vluchtgevaarlijke en gevlekte verdachten' aangehouden in Schoorl

08-12-2018 - 0 reacties De politie heeft zich donderdag moeten ontfermen over vijf 'vluchtgevaarlijke verdachten' in Schoorl. Daar waren vijf koeien uit hun vertrouwde weiland ontsnapt en zij lieten zich niet zomaar terugjagen.


Veehouder Werkhoven na mysterieuze branden zelf aangehouden

01-12-2018 - 0 reacties Bij een veehouder in Werkhoven was er in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw brand. Nu heeft de politie hem zelf aangehouden als verdachte.


Arrestatie bij boerderij in Werkhoven

01-12-2018 - 0 reacties Op het erf van de boerderij in Werkhoven waar vannacht voor de vijfde keer een brand heeft gewoed, heeft de politie zaterdag een man gearresteerd. Dat meldt het AD.