Politie

Al het Politie nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Politie nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Politie nieuws

Uitgebrande schapenschuur Poortvliet was xtc-lab: politie doet onderzoek naar slachtoffers

29-03-2020 - 0 reacties Een schuur die vrijdagavond in brand vloog in Poortvliet was een xtc-lab. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt. In de schuur ontploften meerdere gasflessen, wat zorgde voor grote explosies. Twintig schapen die ook in de schuur stonden kwamen om het leven.


Dierenpolitie vindt 55 dode cavia’s in schuur West-Friesland

27-03-2020 - 0 reacties De dierenpolitie heeft deze week in een schuur bij een woning in West-Friesland 55 dode cavia’s aangetroffen. De dieren lagen in vervuilde hokken zonder water en voer en zijn volgens de politie vermoedelijk gestorven „onder erbarmelijke omstandigheden”.


Schapen geslacht op kinderboerderij in Olst, 'heel erg om te zien'

27-03-2020 - 0 reacties Op een kinderboerderij in het Overijsselse Olst zijn woensdagnacht twee rammen geslacht. Een verzorger trof hun koppen, vachten, magen en darmen aan.
"Hun halzen waren doorgesneden, alles binnenin was vakkundig weggesneden en meegenomen, ook hun poten. Het was heel erg om te zien", zegt bestuurslid en verzorger Henny Overkempe.
Zij kwam gisterochtend de dieren voeren en zag de restanten van de rammen liggen. Eerst dacht ze dat het een wolf was geweest. Maar toen zag ze dat er ruimte was gemaakt in het prikkeldraad. "Het was dus mensenwerk."
Aangifte
Overkempe weet niet wat de kinderboerderij kan doen om dit te voorkomen. "Voor bewakingscamera's ben je zo 2000 à 3000 euro kwijt. Voor ons is dat een heleboel geld. Onze stichting is afhankelijk van donaties en sponsoren."
De kinderboerderij heeft aangifte gedaan bij de politie en zegt dat die sporenonderzoek heeft gedaan.


Boerenprotesten in Den Haag met negen aanhoudingen ‘betrekkelijk rustig’

20-02-2020 - 0 reacties Twee boeren zijn aangehouden voor het niet opvolgen van aanwijzingen op de snelweg, meldt de politie.


Boeren rijden over de A12, politie aanwezig

19-02-2020 - 0 reacties Meerdere boeren proberen over de snelweg terug naar huis te rijden na het protest in Den Haag. Op de A12 richting Utrecht rijden meerdere tractoren. De politie is in groten getale aanwezig. Ook is zeker een oprit ter hoogte van Bodegraven afgezet .


Politie deelt ruim dertig bekeuringen uit aan boeren op snelwegen

19-02-2020 - 0 reacties De politie heeft woensdagochtend ruim dertig bekeuringen uitgedeeld aan boeren die met hun trekkers via de snelweg richting het boerenprotest in Den Haag reden. De meeste boeren hebben daarmee gehoor gegeven aan de oproep van de politie om niet de A-wegen op te gaan.


Politie stopt boeren die op weg zijn naar ministerie Landbouw

19-02-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - De demonstrerende boeren die op weg zijn naar het ministerie van Landbouw, zijn aan de overkant van de straat tegengehouden door de politie. De menigte moest halt houden ter hoogte van het oude ministerie van Buitenlandse Zaken. Zeker één demonstrant is gearresteerd, onder luid gejoel.
Het bericht Politie stopt boeren die op weg zijn naar ministerie Landbouw verscheen eerst op Nieuws.nl.


Drugslab op melkveebedrijf Wânswert opgerold: straatwaarde van vier miljoen euro

14-02-2020 - 31 reacties In een voormalige melkveehouderij aan de Wirdsterterp in Wânswert (FR) is in de nacht van woensdag op donderdag een drugslab opgerold. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om methamfetamine met een straatwaarde van vier miljoen euro.


Vrachtwagenchauffeur krijgt rijverbod vanwege fraude met tachograaf en Ad-blue systeem

13-02-2020 - 0 reacties DRIEBERGEN/HEERDE - Woensdagavond 12 februari heeft de politie op de A50 bij Heerde een 62-jarige chauffeur uit Asten van een trekker met oplegger een rijverbod opgelegd. De chauffeur had met de tachograaf gemanipuleerd. D...Lees meer


Nederlandse vrachtwagen verboden verder te rijden vanwege ontbreken ladingzekering

05-02-2020 - 0 reacties MUTTERSTADT - Dinsdagmiddag 4 februari rond 12:00 uur controleerde de Duitse politie een trekker met oplegger combinatie met Nederlands kenteken die over de A61 reed.Tijdens de controle bleek dat de lading met een t...Lees meer


PvdD doet aangifte tegen slachthuis Westfort en tegen NVWA

04-02-2020 - 0 reacties Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft aangifte gedaan bij de politie tegen slachthuis Westfort in IJsselstein en tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De aangifte volgt op de beelden van Ongehoord, uitgezonden door RTL, waarop dierenartsen van de NVWA te zien zijn die meedoen aan de mishandeling van varkens die naar de slacht geleid worden. Volgens Wassenberg zou het slachthuis hangende het onderzoek gesloten moeten worden en zouden dierenartsen van de NVWA die zich schuldig hebben gemaakt aan dierenmishandeling geschorst moeten worden.


Boeren vrezen nieuwe stalbezetting: politie neemt busje dierenactivisten in beslag

03-02-2020 - 0 reacties De politie heeft vrijdagavond 31 januari in het Noord-Limburgse Afferden een bestelbusje van de Oostenrijkse afdeling van dierenrechtenorganisatie Animal Rights in beslag genomen en doorzocht. Dat gebeurde na ongeruste meldingen van boeren dat Animal Rights mogelijk een stal wilde bezetten.


Eigenaar belt met politie tijdens diefstal minishovel, twee daders aangehouden

30-01-2020 - 0 reacties BENEDEN-LEEUWEN - Een bewoner van een woning aan de Mosterdwal in Beneden-Leeuwen heeft vannacht live verslag gedaan van een poging tot diefstal van zijn minishovel. Dankzij zijn liveverslag kon de politie twee daders aanhouden, een derde zou zijn gevlucht.


Acht paarden ontsnappen en galopperen op openbare weg in Woensel

29-01-2020 - 0 reacties Acht paarden zijn woensdagmiddag van hun begeleider ontsnapt en galopperend over de openbare weg teruggevonden in het Eindhovense stadsdeel Woensel, meldt Politie Eindhoven via Facebook.


Van Nieuwenhuizen houdt vast aan invoering algehele kentekenplicht per 1 januari 2025

28-01-2020 - 0 reacties Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Milieu houdt vast aan invoering van een algehele kentekenplicht voor landbouwvoertuigen per 1 januari 2025. Deze datum is een nadrukkelijke eis van de betrokken wegbeheerders, van het Openbaar Ministerie en de politie voor de handhaving op de gewenste snelheidsverhoging. Van Nieuwenhuizen schrijft dat in een reactie op een amendement ingediend door Roelof Bisschop van de SGP.


Zeven bommen onschadelijk gemaakt op bouwterrein van Tesla-fabriek

28-01-2020 - 2 reacties De Duitse Explosieven Opruimingsdienst heeft deze week zeven bommen uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt op het bouwterrein van de nieuwe Tesla-fabriek bij Berlijn. Dat heeft de Duitse politie meegedeeld.


Niet twee maar één geit omgekomen bij stalbrand in Dongen

24-01-2020 - 0 reacties DONGEN - Bij de stalbrand donderdag aan de Gemeenteweg in Dongen zijn niet twee, maar is er één geit om het leven gekomen. Er zijn verder geen strafbare feiten gepleegd, meldt de politie.


Politie kreeg voor sterfgeval tip over ayahuasca-farm, maar deed niets

10-01-2020 - 0 reacties De politie is een kleine twee maanden vóór een sterfgeval op een healingfarm in IJzendijke getipt over de praktijken die daar plaatsvonden. Dat heeft niet tot actie geleid omdat de tip in de ogen van de politie niet concreet genoeg was. Ook andere instanties grepen niet in. Autoriteiten lijken te worstelen met de populaire, maar soms levensgevaarlijke alternatieve behandelingen.


Klimaatprotesten in Australië onder de rook van voortrazende bosbranden

10-01-2020 - 0 reacties In Australische steden zijn tienduizenden demonstranten de straat op gegaan om te eisen dat de regering meer doet tegen klimaatverandering. Ze keren zich vooral tegen de liberale premier Scott Morrison, kortweg ScoMo genoemd, die hooguit schoorvoetend erkent dat er mogelijk een verband is tussen de klimaatverandering en de verwoestende bosbranden in het land.
Inmiddels is een gebied van 100.000 vierkante kilometer (ongeveer 2,5 keer Nederland) door de branden verwoest. In de deelstaat New South Wales woeden 158 branden, waarvan er 39 nog niet onder controle zijn. Bijna 2000 huizen in New South Wales zijn in vlammen opgegaan.
In de staat Victoria zijn 21 branden, die op dit moment veelal bedreigender zijn dan die in New South Wales. In Victoria hebben 240.000 mensen opdracht gekregen om voor het vuur te vluchten.
'Sack ScoMo'
Het grootste klimaatprotest was vandaag in Sydney, waar ongeveer 30.000 mensen de straat op gingen. In andere steden, zoals Melbourne, Canberra en Brisbane, deden duizenden demonstranten mee aan het Sack ScoMo-protest.
"De wereld staat in brand en de toekomst staat op het spel omdat onze waardeloze premier niet weet hoe hij de problemen moet oplossen", zei een jonge vrouw in Sydney tegen verslaggever Roel Pauw. Een oudere vrouw vertelde: "We hebben droogte, we hebben bosbranden en ons koraal gaat eraan. Dertig jaar lang hebben we niets gedaan. Je moet allereerst accepteren dat klimaatverandering een feit is en in actie komen."
"Die bezorgdheid over de toekomst krijg je niet uit je hoofd, zeker niet als je zoiets als dit op je schouders hebt zitten", zei een jonge vader terwijl hij op zijn zoontje wees.
De demonstranten scandeerden leuzen als Our future is burning en The liar from the shire, the country is on fire. Met 'the shire' bedoelen de betogers Sutherland Shire, het deel van Sydney waar premier Morrison vandaan komt. Ze verwijten hem onder meer dat de Australische regering weigert de CO2-uitstoot door de kolenindustrie aan te pakken.
De demonstranten in Melbourne droegen paraplu's vanwege de stromende regen. Het natte weer is goed nieuws voor de bestrijding van de bosbranden, maar het regent niet overal.
"Zelfs met deze regen in Melbourne hebben we nog een lange weg te gaan om deze ongekende branden te bestrijden", zei deelstaatpremier Andrews van Victoria in een televisietoespraak. "De komende uren zullen zeer, zeer uitdagend zijn. En we weten dat het bosbrandseizoen nog vele weken duurt."
Ander moment
Over het klimaatprotest is Andrews - lid van de Labourpartij - niet te spreken. Hij vindt dat de demonstranten onnodig aandacht vragen van de toch al overbelaste politie. "Het gezonde verstand zou jullie moeten vertellen dat jullie je punt op een ander moment moeten maken", zei Andrews.


Man (63) zwaargewond nadat hij werd gespietst door stier: ‘Dit incident is voor ons de druppel’

06-01-2020 - 0 reacties Een 63-jarige man is vanmiddag zwaargewond geraakt nadat hij werd aangevallen door een stier in natuurgebied de Maashorst in Uden. De politie bevestigt dat zij rond 16.00 uur een melding ontving van het incident.