Politie

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Politie. Politie is een van de 15150 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Politie nieuws

Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept

20-03-2019 - 0 reacties BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.


Op zoek naar de cocaïne kijkt Brabantse politie naar bananen en ananassen

14-03-2019 - 0 reacties BREDA - Politie en justitie in West-Brabant proberen op onorthodoxe manier de enorme toevloed van cocaïne in te dammen. Dat doen ze door, met hulp van wetenschappers uit Tilburg en Harvard, goed te kijken naar verdachte bestellingen van Zuid-Amerikaans fruit. Want niet zelden is de cocaïne die via Nederland zijn weg vindt naar de gebruiker, verstopt tussen bananen of ananassen.


Onderzoek naar grootschalige fraude bij Rijkswaterstaat

12-03-2019 - 0 reacties ARNHEM - Naar aanleiding van aangifte door Rijkswaterstaat tegen een medewerker is de politie een onderzoek gestart. Er is een verdenking van het plegen van grootschalige fraude door de medewerker en derden. Dat betekent dat het onderzoek niet alleen gericht is op de betreffende medewerker maar breder plaatsvindt.

Dinsdag vond een doorzoeking plaats in de woning van de verdachte medewerker. Er is geen aanhouding verricht. De politie sluit meerdere aanhoudingen in het onderzoek niet uit.


Schapen gestolen uit weiland in Enspijk

18-02-2019 - 0 reacties In Enspijk (gemeente West Betuwe) zijn de afgelopen weken schapen gestolen uit een weiland. Dat meldt de plaatselijke politie.


Obdam in diepe rouw om dood 4 Poolse arbeiders | WEEFF

11-02-2019 - 0 reacties OBDAM - De vier doden die aan het begin van zondagmiddag werden gevonden in een auto in het water aan de Berkmeerdijk in Obdam, zijn Polen die werkten bij bloembollenbedrijf Borst in diezelfde plaats. Het nieuws over hun dood heeft voor grote verslagenheid bij de collega's gezorgd. Dat vertelt Elly Borst, de zus van de bedrijfseigenaar, aan NH Nieuws. "Hier zijn geen woorden voor."


De vier, drie jonge mannen (een van 20 jaar, twee van 21 jaar) en een vrouw van 48 jaar, werkten daar sinds een maand. Het personeel was aan het werk toen het afschuwelijke nieuws doorsijpelde, zo doet de aangeslagen vrouw haar verhaal. De manager van het bedrijf en haar broer waren de eerste twee die door de politie op de hoogte werden gebracht en vervolgens zijn alle collega's die aan het werk waren bij elkaar geroepen.


Justitie onderzoekt AVP-uitbraak in België

07-02-2019 - 0 reacties De politie in België is onlangs gestart met een onderzoek naar de uitbraak van Afrikaanse varkenspest. In het kader daarvan zijn woensdag 6 februari diverse huiszoekingen gedaan en is een viertal mensen opgepakt. 


​Richtlijnen voor aangifte tegen dierenextremisten

30-01-2019 - 0 reacties LTO Nederland en de Nationale Politie hebben richtlijnen opgesteld voor het doen van aangifte na bedreigingen, intimidatie of inbraak door dierenextremisten. De richtlijnen vloeien voort uit het standpunt van LTO Nederland dat de intimidaties en bedr


Nederlandse jager schiet wolf dood in Duitsland

21-01-2019 - 0 reacties Een Nederlandse jager heeft in het oosten van Duitsland een wolf doodgeschoten. Dat gebeurde vrijdag bij een drijfjacht in een bosgebied in de buurt van Rabenstein, in de deelstaat Brandenburg.
De jager lichtte zelf de politie in, met een getuigenverklaring over de toedracht. Volgens ooggetuigen viel de wolf de jachthonden aan. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de jager.
De wolf is ook in Duitsland een beschermde diersoort. Door het dier dood te schieten heeft de jager mogelijk de wet op de dierenbescherming overtreden. Het proces-verbaal is doorgestuurd naar de officier van justitie. Die moet beslissen of hij de Nederlander gaat vervolgen.
'Waarschuwingsschot'
De Duitse jagersvereniging DJV meldt op zijn website dat de wolf zich niet liet verjagen nadat het dier jachthonden had aangevallen. Er zou naar de wolf zijn geschreeuwd door de jagers en een van hen zou een waarschuwingsschot hebben gelost. Daarna zou de Nederlandse jager de wolf hebben doodgeschoten.
Volgens de Duitse jagersvereniging is het de eerste keer in Duitsland dat bij een dergelijk voorval een wolf om het leven is gebracht. De DJV dringt aan op een grondig onderzoek naar de toedracht.
Rechtszekerheid
"We hebben dringend rechtszekerheid nodig voor alle jagers. Ze moeten weten hoe ze zich moeten gedragen in een dergelijke noodtoestand", zegt DJV-voorzitter Hartwig Fischer.
In Zweden en Noorwegen zijn jaarlijks zo'n 25 aanvallen van wolven per jaar op jachthonden, zegt de Duitse jagersvereniging.


Varken Pietertje onder politiebegeleiding naar huis gebracht

21-01-2019 - 0 reacties De politie Twenterand heeft dit weekend een wel heel bijzondere herrieschopper naar huis gebracht. Varken Pietertje was losgebroken en moest onder begeleiding weer naar zijn stal worden geëscorteerd. Een schattige video daarvan is al meer dan tienduizend keer bekeken.


LTO en politie stellen richtlijnen op voor aangifte dierextremisten

14-01-2019 - 0 reacties Boeren die te maken hebben met dierextremisme in de vorm van bedreigingen, intimidatie en inbraken doen vaak geen aangifte uit angst niet serieus genomen te worden. Daarom heeft LTO Nederland in samenwerking het team Contra Terrorisme, Extremisme & Radicalisering van de Nationale Politie richtlijnen opgesteld.


'Doe aangifte van dierextremisme'

11-01-2019 - 0 reacties LTO Nederland, politie en politiek roepen boeren die te maken hebben met dierextremisme, op aangifte te doen. Boeren die te maken hebben met bedreigingen, intimidatie en inbraken doen vaak geen aangifte uit angst niet serieus genomen te worden.


LTO en politie stellen richtlijnen op voor aangifte dierextremisten

11-01-2019 - 0 reacties LTO Nederland, politie en politiek roepen boeren die te maken hebben met dierextremisme, op aangifte te doen. Boeren die te maken hebben met bedreigingen, intimidatie en inbraken doen vaak geen aangifte uit angst niet serieus genomen te worden.


'Doe aangifte bij inbraak in pluimveestal'

08-01-2019 - 0 reacties LTO Nederland adviseert pluimveehouders aangifte te doen bij een inbraak in hun pluimveestal bij de lokale politie en ook melding te doen bij LTO Nederland.


LTO Nederland pakt dierextremisme aan

08-01-2019 - 0 reacties LTO Nederland en de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) gaan gezamenlijk het dierextremisme in Nederland aanpakken. De brancheorganisaties doen dit in samenwerking met politie, justitie, overheid en ketenpartijen.


Boerenorganisaties willen filmacties Animal Rights tegengaan met hulp justitie en politie

07-01-2019 - 0 reacties


LTO en POV pakken dierextremisme aan

07-01-2019 - 0 reacties LTO Nederland en POV gaan gezamenlijk het dierextremisme in Nederland aanpakken. De brancheorganisaties doen dit in samenwerking met politie, justitie, overheid en ketenpartijen.


LTO Nederland en POV pakken dierextremisme aan

07-01-2019 - 0 reacties LTO Nederland en POV gaan gezamenlijk het dierextremisme in Nederland aanpakken. De brancheorganisaties doen dit in samenwerking met politie, justitie, overheid en ketenpartijen.


Mysterie: 30 schapen verdwenen uit weiland

02-01-2019 - 0 reacties De politie in Zuidwest-Drenthe is op zoek naar tips over de verdwijning van 30 schapen uit een weiland tussen Havelte en Ruinerwold.


Acht mensen graven 's nachts in weiland naar Willeke Dost

31-12-2018 - 0 reacties De politie heeft gisteravond acht mensen uit een weiland in Koekange gehaald. Zij groeven op eigen houtje in het weiland achter de boerderij in het zuiden van Drenthe waar het vermiste meisje Willeke Dost woonde voordat ze op 15 januari 1992, vijftien jaar oud, verdween .
"Het gaat om mensen uit de omgeving. Ze worden verdacht van vernieling dan wel erfvredebreuk", zegt een politiewoordvoerder tegen RTV Drenthe. "We weten wie ze zijn. Later horen we hen."
De eigenaar van de grond heeft nog geen aangifte gedaan. Eerder zei hij al wel dat hij het spontane graven in zijn grond niet wil hebben. Het terrein is nog steeds van de familie Mulders, het pleeggezin waar Willeke tot haar verdwijning in 1992 woonde.
Drassig
De groep is gaan graven omdat op nieuwe grondradarbeelden iets te zien zou zijn. Ze kwamen echter niet diep. "Met een schop in een drassig weiland graven in het donker, schiet niet op", vertelt de woordvoerder van de politie.
De amateurspeurders Jan Huzen en Ab Bruintjes deden in dat zelfde weiland in de nacht van 25 op 26 december onderzoek met een schop en prikstokken. Ze vonden niets.
Op basis van grondradarbeelden en na aandringen van dat duo ondernam de politie op 12 november ook een zoektocht met een graafmachine in het weiland. Daarbij werd niets gevonden. Huzen liet achteraf weten dat de politie naar zijn mening niet diep genoeg had gezocht.
Bijna 27 jaar na de verdwijning van het meisje gaat vrijwel niemand er meer vanuit dat ze nog leeft. Veel mensen denken dat ze is vermoord en mogelijk in het weiland achter de boerderij begraven ligt.


Zwaar tractorongeluk Deurne: toestand slachtoffer (50) 'nog ernstig', veroorzaker vrijgelaten

27-12-2018 - 0 reacties DEURNE - De 31-jarige bestuurder van een bestelbus die zaterdag in Deurne in dronken toestand achterop een tractor reed, is vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek, meldt de politie aan het ED. De inwoner van Liessel wordt beschuldigd van het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel en het rijden onder invloed van alcohol.