Pluimveerechten

Volg al het nieuws over Pluimveerechten, een van de 16218 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Pluimveerechten nieuwsbrief.

Pluimveerechten nieuws

Kippenboer moet bijna 2 miljoen terugbetalen na fraude

17-12-2019 - 0 reacties Een kippenboer uit Gilze moet ruim 1,9 miljoen euro terugbetalen, omdat hij tienduizenden kippen meer hield dan waarvoor hij pluimveerechten had. De rechtbank in Den Bosch legde de man een maximale taakstraf van 240 uur op en een boete van 200.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.


Pluimveehouders houden jarenlang teveel kippen, OM eist 1,9 miljoen euro

03-12-2019 - 1 reacties Drie pluimveehouders uit Oss, Heusden en Tilburg hebben afgelopen jaren geen pluimveerechten betaald voor kippen die zij hielden. De bedrijven hadden veel meer meer kippen dan waarvoor zij rechten betaalden. Het Openbaar Ministerie eiste daarom dinsdag meer dan 1,9 miljoen euro van de pluimveehouders.


LTO/NOP wil geen 30 procent afroming bij extern salderen

14-10-2019 - 0 reacties LTO/NOP wil geen 30 procent afroming bij extern salderen en geen koppeling van stikstof aan pluimveerechten. Bovendien wil de vakbond dat pluimveehouders die een vergunning hebben om uit te breiden, kunnen uitbreiden.


Boetes van 22.000 en 6.000 euro wegens te weinig pluimveerechten

09-05-2019 - 0 reacties Een pluimveehouder uit de Brabantse gemeente Laarbeek moet 22.000 euro boete betalen omdat hij in 2016 en 2017 ruim 12.000 kippen meer hield dan waarvoor hij rechten had. Ook kreeg de pluimveehouder 140 uur werkstraf.


Generiek korten staat wel in mestwet, maar teruggeven niet

25-04-2019 - 22 reacties Generiek korten bij overschrijding van sectorplafonds stikstof of fosfaat wordt mogelijk vanaf 1 januari 2020. Een eventuele korting op fosfaatrechten, varkens- of pluimveerechten zal pas effectief worden in 2022.

De vastlegging van sectorplafonds staat in een aanpassing van de meststoffenwet die nog boven de markt hangt. De aanpassing berust op het zesde actieprogramma nitraatrichtlijn (6e AP) en afspraken die daarover zijn gemaakt met Brussel. Het gaat om de nationale plafonds voor stikstof en fosfaat voor de gehele veestapel (504,4 miljoen kilo stikstof en 172,9 miljoen kilo fosfaat per jaar) en sectorplafonds voor melkvee, varkens en kippen.


Schouten: Pluimveerechten blijven voorlopig bestaan

09-04-2019 - 3 reacties Pluimveerechten blijven voorlopig bestaan. Pluimveehouders moeten niet denken dat de pluimveerechten er gauw af gaan. Dat zegt minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).


Innovatieprijswinnaar goed uit de startblokken

01-04-2019 - 0 reacties Rechtenveiling.nl, een online marktplaats voor pluimveerechten is succesvol van start gegaan. Dat zegt eigenaar Tom Jansen. Zijn handelssite voor pluimveerechten ging november vorig jaar online. „Pluimveehouders noemen het een goede aanvulling.”


Dure pluimveerechten veranderen sector

23-03-2019 - 0 reacties Pluimveerechten zijn zo duur dat ze de koers van de pluimveehouderij veranderen. Dat blijkt uit cijfers van veevoerbedrijf ABZ Diervoeding en marketingbureau AgriDirect.


'Nieuw handelsplatform pluimveerechten moet frustratie wegnemen'

04-03-2019 - 0 reacties Productiemarkt.nl het nieuwe handelsplatform voor pluimveerechten moet frustratie wegnemen.


Productiemarkt.nl: Nieuw handelsplatform pluimveerechten

04-03-2019 - 0 reacties Productiemarkt.nl is een nieuw handelsplatform voor pluimvee, varkens en fosfaatrechten. Hierop kunnen pluimveehouders volledig autonoom beslissen over de (ver)koop en (ver)lease van hun pluimveerechten en daarbij rechtstreeks zaken met elkaar doen.


'Hoge straffen voor tekort aan pluimveerechten is terecht'

20-12-2018 - 3 reacties Hoge straffen voor een tekort aan pluimveerechten is terecht. Dat blijkt uit een poll op Pluimveeweb.nl.


NVP: Speculatie pluimveerechten moet stoppen

17-12-2018 - 0 reacties De hoge prijzen voor pluimveerechten zijn mede te wijten aan speculanten. Dat stelt de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders. Het is de NVP een doorn in het oog dat makelaars prijsopdrijvend handelen.


Geen ontheffing voor POR-houders: pluimveerechten leasen of kopen noodzakelijk

14-12-2018 - 0 reacties Pluimveehouders die deelnamen aan de POR-regeling moeten voor het einde van het jaar gewoon rechten kopen of leasen.


'Te weinig rechten veelal geen kwade opzet'

12-12-2018 - 0 reacties Triest noemt NVP-voorzitter Hennie de Haan de boetes, taak- en celstraffen die zes pluimveehouders uit Limburg en Noord-Brabant woensdag 5 december van de rechter opgelegd kregen omdat ze te weinig pluimveerechten hadden.


'Te weinig rechten veelal geen kwade opzet'

06-12-2018 - 0 reacties Triest noemt NVP-voorzitter Hennie de Haan de boetes, taak- en celstraffen die zes pluimveehouders uit Limburg en Noord-Brabant woensdag 5 december van de rechter opgelegd kregen omdat ze te weinig pluimveerechten hadden. „Ik denk dat het veelal geen kwade opzet was. Ik ken een paar van die gevallen van jonge pluimveehouders, die investeerden om hun bedrijf te verduurzamen, een financiële tegenslag kregen en daardoor geen rechten meer konden leasen in een jaar”, zegt De Haan.


Schouten bestraft overtreding fosfaat- en dierrechten gelijk

26-11-2018 - 43 reacties Melkveehouders met meer koeien dan waar ze fosfaatrechten voor hebben, worden op dezelfde manier berecht als ondernemers die te weinig varkens- of pluimveerechten hebben.

Dat stelt landbouwminister Carola Schouten in een brief aan de Tweede Kamer. 'Bij de totstandkoming van de wet heeft de wetgever ervoor gekozen het fosfaatrechtenstelsel, overeenkomstig de handhaving van de dierrechtenstelsels, strafrechtelijk te handhaven op basis van de Wet op de Economische delicten.'


OM eist 8 ton terugbetaling van Limburgse pluimveehouders

22-11-2018 - 0 reacties Het Openbaar Ministerie wil dat zes pluimveehouders uit Weert, Leudal en Ysselsteyn samen ruim 800.000 euro betalen, omdat ze het aantal pluimveerechten hebben overschreden. Dat meldt de regionale omroep L1.


Veilingwebsite pluimveerechten in de lucht

02-11-2018 - 0 reacties Tom Jansen heeft deze week zijn website rechtenveiling.nl gelanceerd.


Online marktplaats voor pluimveerechten rechtenveiling.nl van start

30-10-2018 - 0 reacties Rechtenveiling.nl, de nieuwe online marktplaats voor pluimveerechten, is dinsdag 30 oktober live gegaan. Pluimveehouders kunnen vanaf vandaag koop- en leaserechten voor pluimvee aanbieden en afnemen op de website. Daarnaast kunnen pluimveehouders aangeven dat ze pluimveerechten zoeken.


'Maak bezwaar tegen afroming van uw pluimveerechten'

25-10-2018 - 0 reacties Evenals LTO/NOP en NVP roept ook adviseur Jan Brok pluimveehouders en periferie op massaal bezwaar te maken tegen een korting op pluimveerechten bij overschrijding van het fosfaatplafond.