Pluimveehouderij

Al het Pluimveehouderij nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Pluimveehouderij nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Pluimveehouderij nieuws

Meeste blokkades pluimveebedrijven terecht

15-10-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft tijdens de fipronilcrisis in de meeste gevallen pluimveebedrijven terecht verboden om kippen, eieren en mest af te voeren. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald.
nl.


Ook pluimveehouders LTO/NOP noemen stikstofbeleid desastreus

11-10-2019 - 0 reacties De vakgroep Pluimveehouderij van LTO/NOP wil nog vóór het stikstofdebat van 17 oktober met landbouwminister Carola Schouten om tafel. De pluimveesector heeft namelijk zeer grote zorgen over de voorgestelde aanpak van de stikstofproblematiek.


Alle broederijen in Nederland onthouden vleeskuikens te lang voedsel en water

11-10-2019 - 0 reacties Alle bedrijven die in Nederland vleeskuikens uitbroeden, maken zich schuldig aan dierenmishandeling. De bijna vijfhonderd miljoen dieren die daar jaarlijks uit het ei komen lopen het risico dat ze onnodig lang zonder voedsel en water zitten. De broederijen krijgen vijf jaar de tijd om hun systemen aan te passen.


'Gigantische inkomensverschillen in leghennen- en vleeskuikensector'

10-10-2019 - 0 reacties Het gemiddelde inkomen per arbeidskracht in de vleeskuikenhouderij in de periode 2013 -2018 bedroeg 110.000 euro en in de leghennenhouderij 75.000 euro. De spreiding in inkomen binnen de leghennenhouderij is in een normaal jaar echter 120.000 euro en in de vleeskuikenhouderij 140.000 euro. Dat zei Peter van Horne, pluimvee econoom bij Wageningen Universiteit en Research op de Pluimvee Relatiedag van vakblad Pluimveehouderij en LTO/NOP op 3 oktober in Veenendaal. De verschillen zijn te verklaren door verschillen in het houderijsysteem, contractvoorwaarden, in- en verkoopprijzen en het productieresultaat.


Column: Hoe duurzaam is duurzaam?

05-10-2019 - 0 reacties Onze pluimveehouderij heeft de laatste jaren aan duurzaamheid ingeboet en dat is vooral toe te schrijven aan de voortdurende drang om nog duurzamer te zijn.


HyCare gaat zich ook bewijzen in pluimveehouderij

30-09-2019 - 0 reacties Op 19, 20 en 21 september gingen de deuren van een gloednieuw HyCare Demo & Research Facility open. Tijdens deze drie dagen stond HyCare bij vleeskuikens centraal.


'Remkes zet pluimveehouderij in de uitverkoop'

27-09-2019 - 0 reacties De adviezen van de Commissie Remkes zijn in de ogen van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) niet anders uit te leggen dan een sanering en verdere uitholling van een wereldwijd gerespecteerde en toonaangevende sector.


HyCare-concept nu ook in pluimveehouderij

24-09-2019 - 0 reacties In het Noord-Brabantse Dalem (Hapert) is vorige week een gloednieuwe HyCare Demo & Research Facility geopend. Deze faciliteit is de derde, eigen boerderij die volgens HyCare werkt onder de vlag van MS Schippers. De boerderij bestaat uit een vijftal stallen met in totaal plek voor


Is er al handel in Ammoniakrechten?

23-09-2019 - 4 reacties Vrijwel elk veehouderijbedrijf in Nederland is verplicht voldoende stikstofdepositieruimte beschikbaar te hebben. Daarmee voldoet het bedrijf aan de Wet natuurbescherming (Wnb).

Bij uitbreiding van een bedrijf, breidt ook de stikstofdepositie uit. Als een nabijgelegen Natura-2000 daardoor wordt belast met meer stikstofdepositie, moet een oplossing worden gevonden. Voor het verkrijgen van een vergunning om uit te breiden of het bedrijf te wijzigen, moet een bedrijf daarom altijd kunnen aantonen dat er geen extra stikstof (in de vorm van ammoniak) neerslaat. In de meeste gevallen lukt dat niet en moeten er ammoniakrechten aangekocht worden.

Ammoniakrechten waren onder de PAS-regeling niet verhandelbaar. Na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019 wordt dit in de toekomst waarschijnlijk wel weer mogelijk.

Nieuws over de ontwikkelingen inzake de stikstofcrisis en ammoniakrechten worden op dit adres bijgehouden: Ammoniakrechten.nl/nieuws.

Het is sinds kort mogelijk om alvast vraag of aanbod van ammoniakrechten te plaatsen op Ammoniakrechten.nl. Hoe de voorwaarden voor handel en/of extern salderen gaan worden is nu nog niet duidelijk vandaar de mogelijkheid tot het plaatsen van opties..


Ceva breidt pluimveeteam uit

23-09-2019 - 0 reacties Ceva Santé Animale heeft haar commerciële team voor de pluimveehouderij uitgebreid. Joost Hogenkamp werkt sinds april dit jaar als junior accountmanager poultry – Benelux.


Kuikens staan in Hapert niet meer op beton, maar op een badkamervloer

21-09-2019 - 0 reacties HAPERT - De nieuwe proefstal voor vleeskuikens van MS Schippers in Hapert verschilt op het eerste oog weinig van een doorsnee pluimveehouderij. Het is dan ook vooral de gestructureerde werkwijze rondom hygiëne die het verschil moet maken. ,,Uiteindelijk willen we zo de gezondheid van dier én mens verbeteren", vertelt Thomas Mallens, divisiemanager pluimvee namens het Bladelse bedrijf.


NVP sluit zich aan bij Vertrouwensloket

17-09-2019 - 0 reacties De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) heeft zich aangesloten bij het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren. Hiermee zet de NVP zich in om verminderde dierzorg en dierenleed in de pluimveehouderij te voorkomen.


NVP partner van het Vertrouwensloket

16-09-2019 - 0 reacties De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) heeft zich per vandaag aangesloten bij het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren. De NVP verbindt zich daarmee nadrukkelijk met het belang van dierenwelzijn in de pluimveehouderij.


NVP partner van het Vertrouwensloket

16-09-2019 - 0 reacties De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) heeft zich aangesloten bij het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren. De NVP verbindt zich daarmee nadrukkelijk met het belang van dierenwelzijn in de pluimveehouderij. Erfbetreders kunnen hun zorgen over het welzijn van pluimvee en pluimveehouders bespreken met dit landelijke meldpunt. Met het


Pluimveesector wil circulair worden

05-09-2019 - 0 reacties De pluimveehouderij wil zich doorontwikkelen richting een circulaire sector met een zo laag mogelijke footprint, die de omgeving niet belast met emissies. Dat staat in de uitvoeringsagenda pluimveesector, waarin de Stuurgroep Pluimvee Circulair haar ambities en acties voor de komende jaren heeft uitgewerkt.


Pluimveesector staat te springen om personeel

03-09-2019 - 0 reacties Te weinig studenten kiezen voor de pluimveesector, terwijl bedrijven staan te springen om mensen. Dat zegt Laura Star, lector Precisievoeding en Duurzame Pluimveehouderij bij Aeres Hogeschool in Dronten.


Pluimveesector staat te springen om personeel

03-09-2019 - 0 reacties Te weinig studenten kiezen voor de pluimveesector, terwijl bedrijven staan te springen om mensen. Dat zegt Laura Star, lector Precisievoeding en Duurzame Pluimveehouderij bij Aeres Hogeschool in Dronten.


Uitslag stelling: Pluimveehouderij verdeeld over wie extra actie moet ondernemen tegen stalbranden

02-09-2019 - 0 reacties De pluimveesector is verdeeld over wie er verantwoordelijkheid moet(en) nemen om stalbranden tegen te gaan. Iets meer dan de helft vindt dat de belangenbehartigers geen extra actie moeten ondernemen. Iets minder dan de helft vindt van wel.


Wageningen berekent en vergelijkt stikstof- en fosforuitstoot pluimveehouderij

14-08-2019 - 0 reacties Wageningen UR heeft op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken een werkdocument opgesteld waarin de uitstoot van stikstof (N) en fosfor (P) van gangbaar en biologisch gehouden pluimvee, varkens en melkkoeien worden vergeleken.


Verdachte brand pluimveehouderij langer vast

08-08-2019 - 0 reacties De 27-jarige verdachte van brandstichting bij een pluimveehouderij in Kiel-Windeweer blijft negentig dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van rechtbank Noord-Nederland woensdag besloten.