Pluimveehouderij

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Pluimveehouderij. Pluimveehouderij is een van de 15519 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Pluimveehouderij nieuws

Wageningen berekent en vergelijkt stikstof- en fosforuitstoot pluimveehouderij

14-08-2019 - 0 reacties Wageningen UR heeft op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken een werkdocument opgesteld waarin de uitstoot van stikstof (N) en fosfor (P) van gangbaar en biologisch gehouden pluimvee, varkens en melkkoeien worden vergeleken.


Verdachte brand pluimveehouderij langer vast

08-08-2019 - 0 reacties De 27-jarige verdachte van brandstichting bij een pluimveehouderij in Kiel-Windeweer blijft negentig dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van rechtbank Noord-Nederland woensdag besloten.


Verdachte brand pluimveestal meldt zich

18-07-2019 - 0 reacties De verdachte van de brand bij een pluimveehouderij in Kiel-Windeweer heeft zich donderdagmiddag gemeld bij de politie in Hoogezand. Dat meldt de politie Ommelanden Midden.


Pluimveebedrijf in Someren ontving terecht een vergunning

13-07-2019 - 0 reacties Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant (GS) mocht een pluimveehouderij in Someren een natuurvergunning verlenen voor uitbreiding van het bedrijf van 39.900 naar 82.000 opfok vleeskuikenouderdieren. Dat oordeelde de rechtbank Oost-Brabant vorige week.


Doden eendagshaantjes blijft voorlopig toegestaan in Duitsland

26-06-2019 - 0 reacties Het doden van mannelijke eendagskuikens van legrassen binnen de pluimveehouderij blijft in Duitsland voorlopig toegestaan. Dat bepaalde het Bundesverwaltungsgericht in Leipzig, het hoogste rechtsorgaan in Duitsland.


Ook Duitse varkenshouders gebruiken minder antibiotica

14-06-2019 - 0 reacties Evenals in de Nederlandse varkenshouderij en pluimveehouderij is het gebruik van antibiotica ook flink gedaald in de Duitse varkens- en pluimveesector.


Impact nieuwe Europese BBT-conclusies beperkt voor varkens- en pluimveehouderij

11-06-2019 - 0 reacties De nieuwe Best Beschikbare Technieken (BBT)-conclusies van de Europese Commissie voor IPPC-bedrijven hebben qua ammoniak geen invloed op de vergunningen van varkens- en pluimveebedrijven.


Nederlandse kip nauwelijks besmet met salmonella

03-06-2019 - 0 reacties Nederlands pluimvee is nauwelijks besmet met Salmonella. Dit blijkt uit cijfers van Avined. De pluimveehouderij in ons land zit zelfs ruim onder de doelstellingen van de Europese Unie.


Nevedi ziet en verwacht dalende mengvoerafzet

30-05-2019 - 0 reacties De rundveehouderij en de varkenshouderij namen in 2018 minder mengvoer af dan in 2017. In de pluimveehouderij werd juist meer mengvoer verbruikt. In totaal daalde de afzet van mengvoerleveranciers licht en Nevedi verwacht dat die daling doorzet.


Vertrouwensindex in de plus, vooral bij varkenshouders

28-05-2019 - 0 reacties De Agro Vertrouwensindex steeg in het eerste kwartaal van 2019 verder. De index nam toe tot bijna 15 punten en is daarmee weer terug op het niveau van vorig jaar. Opvallend is de ontwikkeling in de varkenshouderij (+17 punten) en de pluimveehouderij (+9 punten).


Vertrouwensindex in de plus, vooral bij varkenshouders

28-05-2019 - 0 reacties De Agro Vertrouwensindex steeg in het eerste kwartaal van 2019 verder. De index nam toe tot bijna 15 punten en is daarmee weer terug op het niveau van vorig jaar. Opvallend is de ontwikkeling in de varkenshouderij (+17 punten) en de pluimveehouderij (+9 punten).


Vertrouwsindex in de plus, vooral bij varkenshouders

28-05-2019 - 0 reacties De Agro Vertrouwensindex steeg in het eerste kwartaal van 2019 verder. De index nam toe tot bijna 15 punten en is hiermee weer terug op het niveau van vorig jaar. Opvallend is de ontwikkeling in de varkenshouderij (+17 punten) en de pluimveehouderij (9 punten).


Agro Vertrouwensindex continueert stijgende lijn

28-05-2019 - 0 reacties De Agro Vertrouwensindex is in een meting over het eerste kwartaal van 2019 verder gestegen. De index nam toe tot bijna 15 punten en is hiermee weer terug op het niveau van vorig jaar. Opvallend is de ontwikkeling in de varkenshouderij (+17 punten) en de pluimveehouderij (9 punten). Ondernemers in de opengrondstuinbouw en melkveehouders hebben iets minder vertrouwen in hun bedrijf gekregen. Het vertrouwen bij akkerbouwers is licht gestegen. Bij ondernemers in de melkveehouderij en bij de glastuinders was sprake van een stabilisatie van het vertrouwen in hun onderneming.


'Geurbeleid moet op daadwerkelijke meting zijn gebaseerd'

11-05-2019 - 0 reacties De enige manier om daadwerkelijk geur op een objectieve manier waar te nemen, is eenvoudigweg door te meten. Geur van een pluimveehouderij zou daarom gemeten moeten worden en als basis dienen voor het beleid. Dat stelt LTO-bestuurder Trienke Elshof.


Grote stalbrand in pluimveestal in Renswoude

30-04-2019 - 0 reacties In een stal van een pluimveehouderij aan de Ubbeschoterweg in Renswoude is dinsdagmiddag brand uitgebroken. In de schuur zitten vermoedelijk 16.000 kippen, melden politie en brandweer.


Schouten woest over kipdeal met Oekraïne

16-04-2019 - 0 reacties Schouten oneens met voorlopig akkoord over de invoer van kipvlees uit Oekraïne.


Pluimveehouder Jeroen Bertens boerenambassadeur voor Team Agro NL

15-04-2019 - 0 reacties Scharrelhennenouder Jeroen Bertens uit het Noord-Brabantse Haghorst en Bart van Moorsel, werkzaam als zzp’er in de pluimveehouderij in Groningen zijn nieuwe ambassadeurs van Team Agro NL, het collectief van Nederlandse boeren en tuinders.


Acties in 'Roadmap' moeten gevolgen vogelgriep beperken

26-03-2019 - 0 reacties Snel aan de gang met een stappenplan voor vaccinatie, flexibeler omgaan met het ophokken van pluimvee en het mogelijk maken dat risicobedrijven om kunnen schakelen naar een andere activiteit. Dat zijn volgens pluimveevoorman Eric Hubers van LTO/NOP de eerste stappen waarmee de pluimveehouderij aan de slag moet om de dreiging van vogelgriep te beperken.


Dure pluimveerechten veranderen sector

23-03-2019 - 0 reacties Pluimveerechten zijn zo duur dat ze de koers van de pluimveehouderij veranderen. Dat blijkt uit cijfers van veevoerbedrijf ABZ Diervoeding en marketingbureau AgriDirect.


Regenwater als kwalitatief drinkwater voor vleeskuikens

22-03-2019 - 0 reacties Het Belgische Proefbedrijf Pluimveehouderij onderzoekt het gebruik van regenwater voor vleeskuikens.