Pluimveehouder

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Pluimveehouder. Pluimveehouder is een van de 15830 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Pluimveehouder nieuws

Verhoijsen treedt toe tot RTL Nieuws Klimaatpanel

05-10-2019 - 0 reacties udith Verhoijsen (23) uit Beringe, varkens- en pluimveehouder en winnares van de prijs Summerschool Family Business, is toegetreden tot het RTL Nieuws Klimaatpanel.


'Gigantische verschillen tussen inkomens leghennen- en vleeskuikenhouders'

04-10-2019 - 0 reacties De spreiding in inkomen binnen de leghennenhouderij is in een normaal jaar 120.000 euro, in de vleeskuikenhouderij 140.000 euro. „Probeer als pluimveehouder te kijken wat je positie is en waar ruimte is voor verbetering van het inkomen per arbeidskracht."


Video: Ionisatie met prikkeldraad reduceert fijnstof fors

19-09-2019 - 0 reacties Serutech Agri ontwikkelde een systeem dat op basis van ionisatie effectief de fijnstof in de stal reduceert. Het is bedacht door pluimveehouder Jan Kuenen uit Beltrum (GD).


Ongebruikelijk verzoek: Vriezeveense pluimveehouder wil graf op eigen bedrijf

14-09-2019 - 0 reacties De Vriezenveense pluimveehouder Jan Dasselaar (51) stond donderdag met een ongebruikelijke verzoek bij de Raad van State in Den Haag. Hij en zijn echtgenote willen als het zover is op hun bedrijf aan de Harmsenweg begraven worden.


Pluimveehouder moet grootschalige sterfte straks melden bij NVWA

06-09-2019 - 0 reacties Veehouders worden verplicht grootschalige sterfte van dieren als gevolg van bijvoorbeeld stalbranden of hittestress te melden bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).


Boeren hebben inspraak bij landbouwvisie Weert

06-09-2019 - 0 reacties Agrariërs in gemeente Weert zien nog veel kansen in het verbeteren van de samenwerking tussen verschillende partijen. Dat zei pluimveehouder en zorgboer Jos Mans uit Tungelroy tijdens het overleg met de gemeente over de invulling van de landbouwvisie.


'Biologisch pluimveehouder zijn betekent het welzijn van de dieren voorop'

13-08-2019 - 0 reacties „Voor mij betekent biologisch pluimveehouder zijn het welzijn van de dieren altijd voorop te stellen.” Dat zegt biologische pluimveehouder Hervé Raingeard uit Frankrijk.


Judith Verhoijsen wint Summerschool Family Business

12-08-2019 - 0 reacties Ze wil zich als varkens- en pluimveehouder niet altijd maar verdedigen tegenover de buitenwereld. Daarom ziet Judith Verhoijsen uit Beringe het als haar missie om te werken aan een beter beeld van de sector. Het winnen van de prijs Summerschool Family Business draagt daar zeker aan bij.


Hoofdbestuursleden LLTB voorgedragen

03-08-2019 - 0 reacties Fruitteler Susanne Görtz uit Baarlo, pluimveehouder Theo Coumans uit Ospel en vleesvarkenshouder en akkerbouwer Peter van Dijck uit Ysselsteyn worden door de vertrouwenscommissie voorgedragen aan de ledenraad als nieuwe LLTB-hoofdbestuurders.


Column: 'Ketenvorming in eiersector biedt het beste perspectief voor voedselvertrouwen'

31-07-2019 - 0 reacties Risico’s als fipronil blijven onveranderd groot aanwezig, omdat de gemiddelde pluimveehouder in zijn bedrijfsvoering onvoldoende ruimte heeft voor professioneel risicomanagement.


'Geef pluimveehouder die investeert in windbreekgaas korting op DGF'

16-07-2019 - 0 reacties Geef pluimveehouders die investeren in windbreekgaas korting op het Diergezondheidsfonds (DGF) voor pluimvee. Daarvoor pleit leghennenhouder Hans Hazenberg uit Abbega (FR).


DGF kost pluimveehouder maximaal 40.000 euro komende vijf jaar

12-07-2019 - 0 reacties De gemiddelde pluimveehouder betaalt de komende vijf jaar minimaal 23.000 en maximaal 40.000 euro aan het Diergezondheidsfonds (DGF) voor pluimvee. Een gemiddelde pluimveehouder moet jaarlijks minimaal 4.600 euro aan het DGF betalen.


Fipronil-gedupeerde voelt zich in de steek gelaten: "Gevoel van onrecht nog groter"

11-07-2019 - 0 reacties Ze wilde per se bij de uitspraak aanwezig zijn, Liset Grootentraast uit Schalkhaar. Als pluimveehouder moest ze twee jaar lang vechten om overeind te blijven tijdens de fipronilcrisis. Het was dan ook hard om te horen dat zij, de pluimveehouders, zelf verantwoordelijk zijn voor de crisis.


Biologisch leghennenhouder stuit op buurvrouw

30-06-2019 - 0 reacties Pluimveehouder Marc Hotting in Geerdijk (OV) heeft zijn bedrijf vorig jaar ingrijpend gemoderniseerd in een biologisch kringloopbedrijf. Toch blijven een paar buren tegen zijn bedrijf strijden.


Hogere eierkwaliteit door juist volièresysteem

25-06-2019 - 0 reacties Pluimveehouder Klaasjan Salomons is bijzonder tevreden met het Bolegg Terrace systeem. Klaasjan: “Uiteindelijk gaat het toch vooral om de kwaliteit van de eieren en die is met dit volièresysteem hoger.”


Waarde in plaats van een eerlijke prijs

19-06-2019 - 0 reacties Enkele jaren geleden sprak ik met een pluimveehouder in de regio Barneveld. Ze vroeg me advies over een prijs.


Video: Kringloopkippen van Johan Leenders

17-06-2019 - 0 reacties Johan Leenders is een vooruitstrevende pluimveehouder in Swifterbant. Hij wil een speciaal kippenras, de Oranjehoen, op de markt brengen. Die scharrelvleeskuikens eten de onverkoopbare resten van de akkerbouw en sluiten zo een extra agrarische kringloop.


Pluimveehouder Huisman uit Dalfsen na grote brand: 'Ik stop niet'

03-06-2019 - 0 reacties Voor leghennenhouder Bert Huisman uit Dalfsen is na de grote brand op zijn terrein nog veel onduidelijk, maar één ding weet hij zeker: „Ik zal niet stoppen met mijn bedrijf."


Column: Waarom zijn de boeren vogelvrij?

18-05-2019 - 0 reacties Column van de Nederlandse pluimveehouder Hanna Bakker, die in 2017 emigreerde naar Canada, over de gewelddadige overval op een varkensbedrijf door dierenactivisten,


Goede productieresultaten met de NATURAStep-volière

17-05-2019 - 0 reacties Slowaakse pluimveehouder verhuist leghennen vanuit koloniehuisvesting naar Big Dutchman-klassieker NATURA Step voor dierenwelzijn