Perfect

Al het Perfect nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Perfect nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Perfect nieuws

12 meter TBL techniek zodenbemester met V-schijf systeem

13-04-2020 - 0 reacties Loonbedrijf van Hal uit Voorst bemest dit voorjaar met de zeer compacte 12 meter TBL bemester.Deze 12 meter bemester is uitgevoerd met het V-schijf systeem en sectie-control.Zodra de sectie afsluiting in werking treedt, worden de elementen ook uit de bodem gelift.De elementen zijn spoorvolgend (10 graden links en 10 graden rechts) en hebben een grote bodem uitslag.Het flexibele TBL frame in combinatie met de spoor- en bodemvolgende elementen, maakt dat de schijven het land perfect volgen.Op dezelfde elementen kunnen ook de bolle schijven gemonteerd worden. Interesse? Neem contact op…


LTO vindt handelsverdrag CETA niet perfect, maar goed genoeg

11-02-2020 - 0 reacties LTO Nederland is voorstander van het ratificeren van het handelsverdrag CETA tussen de Europese Unie en Canada. Woensdag 12 februari debatteert de Tweede Kamer over definitieve goedkeuring van het verdrag. Drie jaar na de start van CETA, is de export naar Canada groter dan de import, stelt LTO vast. In die tijd heeft het boeren en tuinders meer opgeleverd dan gekost. Internationale handel is voor een open economie als de Nederlandse economie van groot belang. Van iedere 5 boeren en tuinders bestaan er zeker 3 bij de gratie van de export. Handelsverdragen zijn essentieel voor goede handel. Goede handelsverdragen bevatten altijd verbeterpunten. Dat geldt ook voor CETA.


Geen perfectie, wel perspectieven na stille revolutie in de Meteorologie

09-10-2019 - 0 reacties De weersverwachting is niet perfect maar de meteorologie en de kwaliteit van de weersvooruitzichten hebben een stille revolutie ondergaan, zegt prof. Bert Holtslag in zijn afscheidsrede als hoogleraar Meteorologie aan Wageningen University & Research. Hij voorziet dat in de toekomst meteorologische modellen steeds meer fijnmazige details zullen laten zien, van belang voor een optimale benutting van wind- en zonne-energie en bijvoorbeeld het berekenen van schone en koele fietsroutes door een drukke stad of een hittebestendige, leefbare metropool.


Ammoniak NH3 uitstoot wegverkeer hoger dan gedacht

04-10-2019 - 17 reacties Ammoniak uitstoot wegverkeer hoger dan gedacht

Ook deze NH3 werd eerst bij landbouw in de schoenen geschoven. Wordt hier nu ook voor gecorriggerd op de totale NH3 uitstoot in Nederland? We weten immers hoeveel vrachtwagens en diesels er rijden en hoeveel kilometer ze afleggen.

Adblue blijkt toch niet zo goed te werken!

Quote:
Uit nieuwe metingen is namelijk gebleken dat de NOx-emissie van moderne vrachtauto’s, die voldoen aan de Euro-VI emissienorm, in de stad hoger liggen dan uit eerdere metingen bleek. Deze vrachtauto’s zijn voorzien van een SCR-katalysator om de uitstoot van NOx terug te dringen. Deze katalysator werkt niet goed bij lage uitlaatgastemperaturen. Door de lage motorbelasting in de stad is het uitlaatgas niet altijd warm genoeg om de katalysator goed te laten functioneren. Dit resulteert in een hogere uitstoot van NOx per voertuigkilometer.

Daarnaast zijn afgelopen jaar voor het eerst emissiemetingen gedaan van ammoniak uit vrachtauto’s. Hieruit blijkt dat de NH3-emissie van moderne vrachtauto’s, die zijn uitgerust met een SCR-katalysator, aanzienlijk hoger liggen dan voorheen werd verondersteld. Deze nieuwe inzichten zijn verwerkt in de emissiefactoren van 2019.

Uit eerdere discussie (via PM)
werking toevoeging adblue in SCR katalysator
Adblue leunt op chemie. Moderne diesels verbranden de diesel met een overmaat aan lucht om zoveel mogelijk stoffen (de diesel zelf) te verwijderen en lucht in het systeem te houden, richting uitlaat. Bij de verbranding komt ook altijd NOx vrij. AdBlue word toegevoegd om de NO & NOx chemisch weg te vangen.AdBlue is niets anders dan ureum met zeer zuiver water. Wat hierbij belangrijk is in de reactie is de temperatuur. Om de omzetting en het process goed en volledig te laten functioneren is een hoge temperatuur nodig.

Door de temperatuur valt het ureum eerst uiteen in de basiscomponenten ammoniak (NH3) en Isocyanic zuur (HNCO) + het zuivere water blijft aanwezig. Alle stoffen zijn nodig in de reactie, wat het ook zo'n slimme oplossing maakt. Ook de mengverhouding ureum en water is heel belangrijk

HNCO+water --> NH3 + CO2

Nu hebben we nog meer ammoniak en kan dit ook het werk doen om de NO om te zetten.De verbrandingsmotor had een overmaat aan zuurstof en dat word nu ook gebruikt in de reacties die tegelijk plaatsvinden (zijn elkaar nodig)

4NO + 4NH3 + 1/2 O2 --> 4N2 + 6H2O
3NO2 + 4NH3 + 3O2 -> 7N2 + 6H20

Uit de uitlaat komt nu CO2 (1e reactie) en N2 (lucht stikstof) + water.
Het water spoelt ook het adblue systeem weer om te voorkomen dat kristallen vormen.

NH3 alleen kan de reactie niet laten verlopen, omdat het niet stabiel genoeg is om de reactie te laten verlopen (verdwijnt uit het systeem doordat het vervluchtigt) en juist een hoge temperatuur nodig is voor de chemische reactie (verloopt sneller bij hogere temperatuur)

Hoewel de reacties opzich mooi passend zijn, kan er altijd iets mis gaan, waardoor alsnog ammoniak, NOx vrijkomt. Ook is het van belang dat de motor warm is om de reactie te laten verlopen. Chemisch klopt het in ieder geval, maar of de praktijk ook perfect werkt......

Het water is nodig om de reactie goed te laten verlopen, dit draagt de andere stoffen en spoelt het systeem. Puur ammoniak inspuiten kan ook werken, maar dan moet je de reactie veel beter kunnen controleren en dat lukt technisch niet in een motor (alleen in een lab). Door gebruik te maken van een natuurlijk uiteenvallend ureum bij een hoge temperatuur komt er niet eerder ammoniak beschikbaar dan wanneer de reactie kan plaatsvinden.De reactie word dmv een NOx sensor gecontroleerd en gestuurd, maar ook die sensoren kunnen afwijken waardoor alsnog onvolledige reactieproducten (NH3) vrijkomen

Op papier klinkt het allemaal mooi, maar wie vult tijdig zijn systeem bij? Droge system kunnen defect gaan en bij navullen problemen geven. De adblue moet van hoge kwaliteit zijn en in juiste verhouding gemengd. defecte systemen zullen onvolledige reacties kunnen geven. en kan er dus ammoniak en NOx vrijkomen.

Ik kan de risico's ook niet inschatten, ook hier geld meten = weten (ammoniak sensor in uitlaat plaatsen). Ook is er manipulatie software/hardware te koop (geweest) om het systeem te omzeilen en zo kosten te besparen (www.nomoreadblue.com) deze manipuleert de sensor data


Drukte op eerste dag van najaarsshow bij FloraZON

30-09-2019 - 0 reacties Gister en vandaag nog organiseert Cash & Carry FloraZON de najaarsshow New Floral Experience. De timing lijkt perfect, het druilerige weer geeft aan dat we het nieuwe seizoen weer in gaan. Bloemisten uit binnen- en buitenland waren op dag één van deze show al massaal naar Venlo gekomen om zich te laten inspireren met de trends van dit najaar, de winter en natuurlijk ook de kerst.


Een schrompelige paprika verkoopt prima als belegen blondine

25-09-2019 - 0 reacties Een gebutste banaan, een paar rimpeltjes op de paprika. Consumenten hebben al snel de neiging om versproducten die er niet meer perfect uitzien, weg te gooien. Om dit soort voedselverspilling tegen te gaan moeten we ‘oude’ versproducten humaniseren. Dat stelt een nieuwe studie.


Joskin Trans-Space 9200/30TRC150 inhoud 40 kuub in de aardappelen

30-08-2019 - 0 reacties Vorige week afgeleverd door MCV Valthermond aan Ellerman in Emmer Compascuum In een aanhangwagen voor het transport van aardappelen investeren is een belangrijke beslissing waarbij de beschikbare opties goed geëvalueerd moeten worden.Met de nieuwe Trans-SPACE 9200 heeft u een maximaal volume en een laadbak die perfect geschikt is voor het transport van aardappelen


Roadshow 2019 Deutz-Fahr te Oosterhout

23-08-2019 - 0 reacties “Drive it to believe it” was de spreuk van de show, welke gehouden werd bij Bayens Mechanisatie te Oosterhout. Een keur van prachtige tractoren stond klaar. Voor een natje en een droogje werd perfect gezorgd. De Deutzen met hun prachtige smoeltjes keken je als het ware aan om een ritje mee te maken, waar ook gretig gebruik van werd gemaakt.


Column: Waarom geloven perfect intelligente mensen in klimaatverandering?

12-07-2019 - 0 reacties De Amerikaanse wiskunde professor Andy Edmonds gooit met een onlangs gepubliceerde column de knuppel in het klimaat hoenderhok door de heldere stelling te nemen en te onderbouwen waarom de klimaatalarmisten vergeleken kunnen worden met religieuzen.


Schouten wil ruimere Europese normen voor 'lelijke' groenten en fruit

05-07-2019 - 0 reacties De warme en droge zomer van 2018 bleek van invloed op het uiterlijk van groenten en fruit. Producten, die niet 100% perfect waren, bereikten niet altijd een goede bestemming. Het is niet te rechtvaardigen dat voedsel om die reden verloren gaat en daarom is door het ministerie van Landbouw, Natuur en…


John Deere 6215R met John Deere L1534 balenpers

12-06-2019 - 0 reacties Binnen het slanke uiterlijk van de nieuwe L1500 grote vierkante balenpers vindt u alles dat u nodig heeft om dichte, vierkante balen van hoge kwaliteit te persen. De kern van de machine is de combinatie van grote baalkamer en plunjer met hoge capaciteit die samenwerken om balen van constante dichtheid te produceren voor elk gewas. Samen met de baalkamer, dubbele knopenlegger en het blazersysteem, wordt de productie van perfect gevormde balen verzekerd.


Joskin Quadra 14.000 liter tank van Loonbedrijf Hans Lekkerkerker

11-06-2019 - 1 reacties De Quadra mengmesttank is een dubbelasser die perfect geschikt is voor intensieve transport- en verspreidingswerkzaamheden. Het chassis is standaard uitgerust met geïntegreerde verankeringspunten, om er eventueel een hefinrichting op te kunnen monteren. De Quadra is ook standaard voorzien van een Hydro-Tandem onderstel dat voor een optimale rijstabiliteit zorgt. Het levert ook een ongeëvenaard rijcomfort.


Loonbedrijf BMWW uit Nijkerkveen met nieuwe Fendt 724 ProfiPlus en TIGO 75 XR-D.

19-04-2019 - 0 reacties Deze prachtige combinatie is aangeschaft door BMWW en draait in Nijkerkerveen en omstreken. De combi is afgeleverd door MechanGroep in Achterveld en voorzien van de nieuwste technologieën gecombineerd met DACOM teeltregistratie en Cloudfarm abonnement. Zo is BMWW in staat om de opbrengsten real time in te zien en te registreren. Met de enorme banden van 800/45R30,5 op de TIGO opraapwagen wordt de bodem maximaal gespaard. Door een minimale spleet tussen rotortand en mes wordt brandstofverbruik verminderd en het gewas perfect gesneden en de voederwaarde in tact gelaten. De doseerwalzen zorgen…


Mais zaaien: let op de vochtvoorziening

19-04-2019 - 0 reacties Bijzonder vroeg is de inzaai van mais op dit moment volop aan de gang. De omstandigheden voor grondbewerking en inzaai zijn perfect en de verwachte temperaturen zijn hoog genoeg voor een goede kieming van mais. Een punt van aandacht: vochtvoorziening.


Wanneer maïs zaaien?

12-04-2019 - 0 reacties De omstandigheden voor landwerkzaamheden zijn momenteel perfect, veel maispercelen worden dan ook bewerkt voor de inzaai. De eerste mais is zelfs ook al gezaaid, en sommigen vragen zich af: wanneer kunnen we het beste mais zaaien?


Btt Kamperveen 2019

06-04-2019 - 0 reacties Ook dit jaar is Boeren trekkertrek Kamperveen er weer in geslaagd om een boordevol programma te organiseren met een toegankelijke sfeer. Met bijna 250 tractoren in 19 klassen zal er dit jaar op 12 en 13 april worden gereden. Wanneer geprobeerd wordt de sleepwagen zo ver mogelijk te krijgen, zorgt dat bij menig deelnemer voor een adrenalinekick. Ook de dagen vooraf is de spanning voelbaar, alles moet perfect zijn, maar een stuk gezelligheid en ontspanning is ook een vast onderdeel tijdens de wedstrijd. Sportief ín de wedstrijd én eromheen is al jaren een gemeengoed. Ook dit jaar…


Amersfoort perfect ontsloten? Maatschappelijke kosten-baten analyse westelijke ontsluiting

14-03-2019 - 0 reacties De gemeente Amersfoort is voornemens om een nieuwe westelijke ontsluiting van de stad aan te leggen, waardoor het verkeer vanaf de zuidzijde van Amersfoort gemakkelijker de stad in en uit kan komen. Diverse bewonersgroepen in Amersfoort zetten zich in voor het behoud van de leefbaarheid van hun woonbuurt en verzetten zich tegen de Westelijke Ontsluiting zoals die nu door de gemeente wordt voorzien (variant 7B, 2015). Bewoners- en belangenorganisaties in Amersfoort ontwikkelden een eigen variant (10+) die naar hun overtuiging goedkoper is en minder negatief uitpakt voor de omwonenden, de natuur en het milieu in het betreffende gebied.


Kverneland Turbo T i-Tiller – de smart farming cultivator

13-03-2019 - 0 reacties Cultiveren is een intensieve manier van werken, wat vraagt om genoeg vermogen voor het trekwerk en het goed mengen van de grond. Een mooie afwerking met een perfect geëgaliseerde grond is vereist voor de volgende stappen van grondbewerking die uiteindelijk voor een perfecte zaadgroei zorgen. Het weer en de bodemgesteldheid variëren. Daarom moet de cultivator over een grote flexibiliteit en capaciteit beschikken om de klus op de meest efficiënte manier te klaren voor de gebruiker, het milieu en de kosten. Kverneland Turbo T i-Tiller met On-The-Go Dynamic Traction Control – meer voordelen…


Wat een GIGA

22-02-2019 - 31 reacties Wat een GIGA machine deze Vredo VT 4556 met Vredo 27000Zv oplegger. Een 450 pk Scania motor, een zeer geluidsarme Claas cabine, een superzitting, super wendbaar, 3 assen die perfect verdeeld zijn en een zeer goede gewichtsverdeling waarborgen, grote banden met drukwisselsysteem voor de minimaalste insporing, een hydraulisch geveerde vooras. Verder voorzien van Trimble GPS-RTK, Welvaarts weeginrichting en bijna alle do en donts op de diverse displays. Dat het snel vullen, de hoge transportsnelheid en de snelle verwerking deze Vredo een GiGA beaamt, krijg je door er enkele uren mee rond te kunnen…


Prijsvechters veevoer bundelen krachten

20-02-2019 - 0 reacties MijnVoer.nl en CheapFeed.com, wat een onderdeel van Duynie is, maken woensdag 20 februari bekend te gaan samenwerken. De online voerplatforms melden dat ze perfect bij elkaar passen.